Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 97-108 ud af 147 resultater
20
Okt
Se på kort

"lær, Hvordan Du Taber Dig Med Sense"

V/.

V/.
NY DATO ER DEN 26.05 KL. 19-20.30 PÅ HOLSTEBRO BIBLIOTEK!

Lær, hvordan du taber dig med Sense - helt uden kalorietælling og vejning af din mad.

I løbet af aftenen vil Trine Skov - Nielsen fra Livsstilsværkstedet introducere dig til Sense-principperne, som er blevet danskernes foretrukne metode til vægttab. Du skal betragte Sense som en værktøjskasse, der hjælper dig til at få struktur på dine måltider, så du kan opnå vægttab. Her findes hverken løftede pegefingre eller forbud, og du vil i løbet af aftenen blive godt klædt på, så du kan starte din egen vægttabsrejse.

Trine Skov-Nielsen står bag Livsstilsværkstedet, og er Sense Premium konsulent i Holstebro. Hun er desuden med i Scandi Sense Task Force, og er ordstyrer i den store Facebook gruppe - Sense - Slank med fornuft - spørgsmål og svar med pt. 146.000 brugere, samt ordstyrer i Facebook gruppen Sense og børn.

Trine er uddannet pædagog, Certificeret kostvejleder med speciale i vægttab, Certificeret Mentor i mad og psyke TM. og er uddannet Vane- og OverspisningsCoach TM ved Morten Elsøe.

Desuden har hun selv 40 års erfaring med yo-yo vægt og i en alder af 40 år, har hun ved hjælp af Sense og mentale værktøjer opnået et vægttab på 37 kilo

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 19-20.30.
Link til arrangør
02
Sep
Se på kort

Argentinsk Tango - Pardans

V/ Svenning H. Sørensen.

V/ Svenning H. Sørensen.
Argentinsk Tango - Pardans - for begyndere og letøvede

Her er kurset til begyndere og letøvede, der vil danse argentinsk tango - i daglig tale blot tango fra starten.

Argentinsk tango er kendt for at være en sensuel dans. Det er fordi den kræver empati og følsomhed. Igennem dansen oplever vi os selv og hinanden fra en ny vinkel.
Der undervises i grundlæggende trin og figurer.

Prisen er for 2 personer

Læs mere om argentinsk tango i Herning

Prisen er pr. par. Pensionistprisen gælder kun, hvis begge deltagere er pensionister.

Mangler du en tango-danse-partner, kan du blive skrevet op på dansepartner-søgningslisten, så alle hermed har mulighed for at finde sig en dansepartner.

Dette kan ske hos Svenning på svenhoff@mail.tele.dk og på telefon 2127 3842

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Onsdag den 2. september til onsdag den 21. oktober 2020, kl. 18.30-20.
Link til arrangør
27
Okt
Se på kort

Tang

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden.

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden.
Hyggelig fællesspisning i caféen fra kl. 17:30. Foredrag fra kl. 19-21

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 17.30 Fællesspisning-Foredrag 19-21.
27
Okt
Se på kort

Tang - Livestreaming i Kibæk

Livestreaming direkte fra Aarhus Universitet med seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn.

Livestreaming direkte fra Aarhus Universitet med seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn.
Under havets overflade vokser tang i et væld af forskellige farver, former og størrelser. Tangskovene, der vokser langs klodens kyster, er lige så vigtige i havets økosystemer som skovene er for livet på landjorden. Fra polerne til ækvator skaber tang både fødegrundlag og gemmesteder for utallige marine organismer - fx fisk og smådyr. Samtidig bidrager tang til at holde både havmiljøet og klimaet i balance idet tang optager næringsstoffer fra havvandet, optager CO2 fra atmosfæren, producerer ilt og modvirker forsuring af havet.

Mennesker har udnyttet tang som en ressource siden tidernes morgen. Tang er blevet høstet i havet eller samlet op fra stranden, og flere folkeslag har udviklet sindrige systemer til at dyrke tang. Tang er blevet brugt til mad, foder til husdyr, gødning til markerne og som råstof til produktion af kemikalier og tilsætningsstoffer. Vidste du fx at det er stoffer fra tang der giver din kakaomælk den cremede konsistens, binder lidt ekstra vand i hamburgerryggen og holder sammen på din tandpasta?

Over hele verden bliver der forsket i at dyrke og anvende tang til nye formål som bioenergi, plastik og tekstiler. Også inden for lægevidenskab opdager man nye muligheder i tang: måske kan tang i fremtiden afhjælpe tarmsygdomme og Alzheimers. Og inden for landbruget er der lovende udsigter til at stoffer fra tang kan reducere køers udledning af klimagassen metan.

Med det stigende behov for flere bæredygtige ressourcer på Jorden er der kommet mere fokus på tang. Flere og flere mennesker får mod på selv at høste og spise tang - også i Danmark; selvom de fleste af os lige skal vænne os til tangens smag af umami med dens noter af grønne ærter, græs, lakrids eller bacon.

Tang er faktisk ikke planter - de er alger. Hør hvad tang og alger egentlig er for nogen skabninger - og hvad der adskiller dem fra planter og dyr. Hør også om de særprægede måder tang formerer sig på, hvordan man dyrker tang og om de bæredygtige løsninger tang kan bidrage med i fremtiden. Kan vi redde hele verden med tang?

Forelæser: Seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Der er fri entre, og man dukker bare op.
der er kaffe og kage til kr. 20,-

Mødetid er 18.45. Selve foredraget starter kl. 19.00 hvor dørene lukkes. Man går ind gennem biblioteket, og bliver vist ned i kantinen i kælderen hvor foredraget foregår.
Eventuelle spørgsmål til Kristine Thellesen på tel: 40182152

Om foredragsserien
Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet

Læs mere
Læs mere
Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 18.45.
28
Okt
Se på kort

Thomas Rathsack

Foredraget med Thomas Rathsack torsdag den 8. oktober, kan desværre ikke gennemføres da Thomas Rathsack skal lave tv-optagelser den dag. Foredraget flyttes derfor til onsdag den 28. oktober kl. 19:00. Refundering senest d. 1 juli 2020.

Foredraget med Thomas Rathsack torsdag den 8. oktober, kan desværre ikke gennemføres da Thomas Rathsack skal lave tv-optagelser den dag. Foredraget flyttes derfor til onsdag den 28. oktober kl. 19:00. Refundering senest d. 1 juli 2020.
Attitude - effektivt redskab eller smitsom virus

Helt nyt inspirerende foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

Thomas Rathsack kender om nogen betydningen af attitude. Som jægersoldat humanitær minerydder i verdens brændpunkter samt mental indpisker i de populære tv2-programmer Korpset - gjort af det rette stof har den personlige attitude ofte været en udslagsgivende faktor for succes eller fiasko. Med udgangspunkt i masser af anekdoter fascinerende historier fra sin egen imponerende karriere fortæller Thomas, hvorfor den rette attitude er så effektiv, ikke mindst hvorfor den negative attitude er destruktiv lammende som en smitsom virus.

Den lille ting, der gør den store forskel

Attituden er den lille ting, der gør den store forskel, som Winston Churchill engang sagde. Forandringer, kriser tragedier er en del af livet for os alle sammen. Det, der adskiller den handlekraftige fra den handlingslammede, er den attitude, som udfordringerne mødes med. Glæd dig til en inspirerende aften, hvor Thomas i sit helt nye foredrag fortæller, hvordan du med den rette attitude går fra at være reaktiv til at være proaktiv, når du møder problemer. Selvfølgelig underbygget af Thomas personlige erfaringer oplevelser.

Thomas Rathsack
I 1990 blev Thomas Rathsack optaget i Jægerkorpset som jæger nr. 229. I løbet af sin imponerende karriere har Thomas bl.a. været programleder for en dansk minerydningsorganisation i Kaukasus Afghanistan været med i en række specialoperationer i forbindelse med, at USA dets koalitionspartnere gik ind i Afghanistan i 2001. For sin bemærkelsesværdige indsats modtog Thomas Rathsack den højeste amerikanske enhedsudmærkelse, Presidential Unit Citation, efter deltagelse i Task Force K-BAR i Afghanistan.

Thomas udgav i 2009 sin selvbiografi Jæger - I krig med eliten, som har solgt i over 250.000 eksemplarer på flere forskellige sprog. I dag ernærer Thomas sig som succesfuld forfatter har udover sin biografi udgivet fire spændingsromaner om jægersoldaten Michael Plessner samt bogen Stærk Under Pres, der handler om at præstere under pres stress. I efteråret 2020 udgiver Thomas sin femte roman.
Vi glæder os til at byde velkommen til en inspirerende aften i selskab med Thomas Rathsack.

Husk at jakker tasker skal tjekkes ind i garderoben

Læs mere
Læs mere
Kulturcenter Limfjord
Skyttevej 12, Skive
Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 19.
Link til arrangør
31
Okt
Se på kort

Let's Groove - Earth, Wind & Fire

"LET'S GROOVE". Historien bag EARTH WIND & FIRE. I et tematisk show om bandet EARTH WIND & FIRE blænder de to yderst kompetente radioværter Milling Molbech, i et samarbejde med Jan Glæsels 15-mands orkester - Rumors Corner feat.

"LET'S GROOVE". Historien bag EARTH WIND & FIRE. I et tematisk show om bandet EARTH WIND & FIRE blænder de to yderst kompetente radioværter Milling Molbech, i et samarbejde med Jan Glæsels 15-mands orkester - Rumors Corner feat.
Bobo Moreno", op for et nyt funklende koncept, kaldet "LET'S GROOVE - en live funk cast"

Showet "LET'S GROOVE" der er opbygget som en radioudsendelse, følger bandet EARTH WIND & FIRE i en musikalsk rejse gennem hele deres karriere, fortalt på kyndigste vis af Henrik Milling Nicolai Molbech (kendt fra P4) akkompagneret af Jan Glæsels vanvittigt kompetente 15-mands orkester - Rumors Corner.

Milling & Molbech graver sig ned i bandets historie afslører den hemmelige formel, der har gjort EARTH WIND & FIRE til et band, der kun står stærkere stærkere, på trods af, at deres mesterværker snart er 40 år gamle. De største hits fra et af musikhistoriens ultimative succes- orkestre bundet sammen af fængende historier anekdoter.

Hele historien bag musikken du elsker, bliver fortalt som en odyssé i gigantiske lydlandskaber, hvor publikum kommer til at opleve et genhør med de gigantiske hits som "September", "Fantasy", "Boogie Wonderland" naturligvis "Let's Groove"

Musik fortællinger binder dermed sløjfe på nogle af de helt store fænomener i musikhistorien - EARTH WIND & FIRE

Læs mere
Læs mere
Kulturcenter Limfjord
Skyttevej 12, Skive
Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 20.
Link til arrangør
02
Nov
Se på kort

Nikolaj Kirk

Arrangementet er flyttet fra 6. april 2020 til 2. november 2020. Evt. refundering af billetter senest 1. april 2020. Nikolaj Kirk & Nak Æd. Oplev Nikolaj Kirk.

Arrangementet er flyttet fra 6. april 2020 til 2. november 2020. Evt. refundering af billetter senest 1. april 2020. Nikolaj Kirk & Nak Æd. Oplev Nikolaj Kirk.
Du kender Nikolaj Kirk fra Nak & Æd, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt kogekunst samtidig får stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark resten af Verden.

Du har nu en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning komme bag om scenerne du kender fra TV.

Nikolaj Kirk er altid på gastronomisk opdagelsesrejse

En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig fyldt med fantastiske historier oplevelser - lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.

Kom bag om kameraet tættere på: -
Arbejdet med Nak & Æd - hør hvor titlen stammer fra?

Hvor Nikolaj får sin inspirationen fra?

Smager en husmår godt?

Og udfordringerne med at lave mad TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller kold tundraen...

Om Nikolaj Kirk
Nikolaj Kirk er både prisvindende kok forfatter blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede som kok i tv-programmer som Mad i kassen, Go' morgen Danmark ikke mindst det populære Nak Æd. Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om modtaget adskillige priser for. I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i de mange små lokalsamfund i verden, som kan inspirere ham til nye retter

Læs mere
Læs mere
Kulturcenter Limfjord
Skyttevej 12, Skive
Mandag den 2. november 2020, kl. 19.
Link til arrangør
03
Nov
Se på kort

Dybhavet - nyt fra en ukendt verden

Foredrag ved professor i biogeokemi Ronnie N. Glud.

Foredrag ved professor i biogeokemi Ronnie N. Glud.
Havbunden er Jordens største bioreaktor. Under overfladen lever ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. Hop ombord på avancerede ubådsrobotter når to af verdens førende forskere afslører helt uventet liv i undergrunden og på de største havdybder

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 3. november 2020, kl. 17.30 fællesspisning-19-21 Foredrag.
04
Nov
Se på kort

Rockklubben: Janis Joplin

Klubaften om en af rockhistoriens stærkeste kvindestemmer.

Klubaften om en af rockhistoriens stærkeste kvindestemmer.
I nogle hektiske år frem mod sin tidlige død på et hotelværelse i Hollywood i 1970 nåede Texas-pigen Janis Joplin at markere sig som en af rockhistoriens stærkeste kvindestemmer. I oktober 2020 er det 50 år siden hun døde og det markerer vi i Rockklubben med et foredrag ved musikjournalist og forfatter, Espen Strunk. Han vil fortælle om de tidlige år som mobbeoffer hjemme i Texas til superstjernestatus, stofmisbrug og Joplins eneste koncert i Danmark i 1969. Glæd jer til en aften, hvor vi både skal høre en rørende historie, men også høre en masse god musik.

Mens I venter, kan I se dokumentarfilmen, Janis - little girl blue på Filmstriben >>

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på musik? Så er Rockklubben lige noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller musik.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 4. november 2020, kl. 19.
05
Nov
Se på kort

"skab Et Liv Med Penge Nok" - Carina Svendsen

V/.

V/.
Skab et liv med penge nok

Et inspirerende foredrag om at tage magten over sin økonomi

* Føler du dig bundet af faste udgifter?
* Har du mistet overblikket over din økonomi?
* Oplever du økonomisk usikkerhed?

Det kan lyde som ren utopi, men du har faktisk mulighed for at skabe et liv med penge nok.

I foredraget Skab et liv med penge nok viser pengeekspert Carina Svendsen, hvordan du skaber et liv med overskud til at gøre det, du ønsker, hvad enten det er større tryghed eller mere frihed i hverdagen. Carina Svendsen er forfatter til bogen Money Makeover Mindset, der udkommer den 4. maj 2020. Allerede inden bogen er udkommet, har den rundet et trecifret salgstal. Carina Svendsen har mere end 10 års erfaring fra inkassobranchen og oplevede før det selv at stå med en stor skattegæld. I dag har hun betalt gælden tilbage og lever med en frihed, hun aldrig troede var mulig. Nu hjælper hun andre med at skabe sig det liv, de ønsker

Læs mere
Læs mere
Folkets Hus
Tegltorvet 2, Struer
Torsdag den 5. november 2020, kl. 19-21.
Link til arrangør
06
Nov
Se på kort

Kreativ aldring ved Lisbet Myers Zacho


Foredrag og diskussion

Kreativ aldring ved Lisbet Myers Zacho

Aldring kan være skræmmende og byde på mange begrænsninger og tab, både af fysiske kompetencer og ofte af professionelt identitetstab og værdisystemer, som skal stå deres prøve i overgangen fra et aktivt liv til et mere reflekterende og langsomt liv. Hvad er det for forandringer, der finder sted i krop og sind - og hvorfor mon? Hvad sker der, når driftslivet lige så stille transformeres til ånd, og de store spørgsmål om livets mening trænger sig på. Hvad kan vi selv gøre for at få en god alderdom?
Disse og flere spørgsmål belyses af eksempler i litteraturen, midtlivs eventyr og nogle interessante forskningsresultater.

Lisbet Myers Zacho, jungiansk senioranalytiker, underviser og supervisor, medlem af IAAP og DSAP.

Tilmelding via mail: tilmeldingtuskaer@gmail.com
Betaling til vores konto i Stadil Sparekasse 9629 - 8980409490

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Fredag den 6. november 2020, kl. 19.
Link til arrangør
08
Nov
Se på kort

Søndags-salon På Heart M. Brunch

V/.

V/.

Læs mere
Læs mere
HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Søndag den 8. november 2020, kl. 10.30-14.30.
Link til arrangør

Mere inspiration


Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører