Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 596 resultater
28
Feb
Se på kort

Elisabeth Hanke og Oscar Micaelsson

Koncert med Elisabeth Hanke, alt og Oscar Micaelsson, klaver.

Koncert med Elisabeth Hanke, alt og Oscar Micaelsson, klaver.

Læs mere
Læs mere
Skive Musikskole
Asylgade 5, Skive
Søndag den 28. februar 2021, kl. 15.
Link til arrangør
01
Mar
Se på kort

Bogsnak med Liselotte og Anne

Liselotte og Anne indbyder dig til en uforpligtende bogsnak online hjemme fra din egen stue.

Liselotte og Anne indbyder dig til en uforpligtende bogsnak online hjemme fra din egen stue.
Liselotte og Anne indbyder dig til en uforpligtende bogsnak online hjemme fra din egen stue.
Til bogsnakken kan du dele din seneste gode læseoplevelse. Vi vil i hyggeligt selskab snakke om litteratur og glæden ved at læse.
Anne og Liselotte deler deres gode læseoplevelser - men hvad har du læst?

Til bogsnakken vil du få viden om stort og småt indenfor bog- og litteraturverdenen. Anne og Liselotte leder snakken og sammen finder vi inspiration til vores næste læseoplevelse.
Arrangementet afholdes via Microsoft Teams.

Tilmelding:
Skriv en mail til biblioteksformidler Liselotte Skovgaard Dremstrup på biblsd@herning.dk
Når tilmeldingen er modtaget, så får du et link til det online møderum i din mailboks.

Der er begrænset antal pladser, så vi alle sammen kan nå at dele og blive inspireret

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Mandag den 1. marts 2021, kl. 10.
01
Mar
Se på kort

UDSAT! Forfattermøde: Dan Elgaard

Frelse er Dan Elgaards første roman, det er en spændingsroman, der blander science fiction, fantasy og krimielementer.

Frelse er Dan Elgaards første roman, det er en spændingsroman, der blander science fiction, fantasy og krimielementer.
Dan Elgaard bor i Struer og arbejder til daglig ved Struer Kommune.
Bogen tager læseren med på en rutsjebanetur af hårdkogt action, hvor handlingen konstant overrasker, så læseren næppe kan regne slutningen ud.
En gruppe mennesker befinder sig pludselig i en anden verden, og lærer snart, at Jorden står overfor udryddelse.
Den unge løjtnant, Charlotte, befinder sig i gruppen af usandsynlige antihelte, som også tæller specialtrænede lejemordere med deres egen dagsorden.
I kampen for overlevelse møder hun kartografen Dary, og de må finde deres egen personlige frelse, på trods af indre konflikter.
En grusom fælles fortid trækker snart blodige spor til deres dystopiske kamp for overlevelse.
Tør vores heltinde rive sig fri af sine indre konflikter og opsøge lykken, mens volden og hadet eskalerer for øjnene af hende?
Kan Dary samle de mange tråde, mens hans egne ord om, at "hævngerrige folk bare venter på, at de kan få deres hævn", er mere faretruende aktuel end han aner?
Undervejs står de overfor alle de store menneskelige følelser, kærlighed og had, længsel og lidenskab, hævntørst og afsavn, afmagt og lykke.
For hvad er ondskab egentlig? Og hvad er ægte kærlighed?
Der bliver stillet store spørgsmål som frihed og det frie valg, overvågningssamfundet og konspirationsteorier

Læs mere
Læs mere
Struer Bibliotek
Smedegade 1, Struer
Mandag den 1. marts 2021, kl. 19.
01
Mar
Se på kort

Noget om Antihelte

Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 16 år. Varighed: 75 min uden pause.

Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 16 år. Varighed: 75 min uden pause.
Den patriarkalske fest er forbi og tømmermændene overvældende. Væk er de gamle forbilleder, man kunne spejle sig i - og hvad er man så? Hvad er den perfekte mand anno 2021? Hvad er maskulinitet? Kan man være en god og lyttende kammerat - og samtidig forføreren og elskeren? Kan man være både far, ven, autoritet og supermand?
Tre mænd midt i livet vil være verdens nye helte. De vil kunne klare kæresten, teenagedatteren, ex-konen og fodboldgutterne på samme tid. Være mænd nok til det hele og mere til.
De personlige fortællinger vokser frem af virkelighedens mandeverden og publikum tages med på en både smertelig ærlig, morsom, musikalsk og eftertænksom rejse

Medvirkende: Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen, Sune Skuldbøl Vraa

Producent: Gitta Malling
Instruktør: Moqi Trolin
Scenograf: Kim Fast Jensen

Læs mere
Læs mere
Team Teatret
Østergade 32, Herning
Mandag den 1. marts 2021, kl. 19.30.
02
Mar
Se på kort

Vandet under vores fødder

Vand er forudsætningen for vores liv på Jorden; om vi drikker det, bader i det eller vander afgrøder.

Vand er forudsætningen for vores liv på Jorden; om vi drikker det, bader i det eller vander afgrøder.
Forskere har udviklet nye måder at skanne jorden for vandførende jordlag som er afgørende for at sikre os rent grundvand og en bæredygtig brug af det.
Vand er forudsætningen for vores liv på jorden; om vi drikker det, bader i det eller bruger det til at vande afgrøder. Det er en del af en kompliceret cyklus hvor det pga. Solens opvarmning fordamper fra jordens og havenes overflader, bliver til skyernes vanddråber for til sidst at falde som regn. Regnvandet løber direkte til vandløb eller siver ned i jorden og bliver til grundvand. Uanset hvilken vej regnen tager, bliver det dog igen til havvand på et eller andet tidspunkt og ringen er sluttet.

Jord er perfekt til at filtrere og opbevare vand: når vand befinder sig i jordlagene er dets fordampning lav, det holdes ved en konstant lav temperatur og det bliver stort set renset for næringsstoffer og levende organismer på vejen ned i gennem jordlagene. Det betyder at når vi skal bruge vandet, skal vi "bare" kunne lokalisere hvor i undergrunden det er og pumpe det op. Ofte behøves ingen eller meget simpel rensning.

Mange steder på Jorden betyder klimaforandringerne at vand er en mangelvare. Det er dog ikke tilfældet i Danmark hvor regnmængderne er støt stigende - vi har mere end rigeligt vand i landskabet. Både for meget eller for lidt vand giver store samfundsudfordringer, og bæredygtig håndtering af vand er afgørende for alle menneskers liv.

I dette foredrag vil vi fokusere på grundlaget for det hele, nemlig at kunne skanne jorden for vandførende jordlag med en teknologi udviklet på Aarhus Universitet af én af verdens førende forskningsgrupper inden for feltet. Forskningseventyret spænder bredt fra konstruktion af elektroniske kredsløb, bygning af komplicerede instrumenter, udvikling af avancerede computeralgoritmer til praktiske skanninger af jorden i projekter over hele verden.

Hør i foredraget om hvordan en sådan forskning skrider frem, hvor mange vågne nætter det indebærer når noget ikke vil virke og man må tænke om, og hvor stor sejren er når man ser de første data trille ind fra en mudret mark i Østjylland.

Hør også om nogle af projekterne verden rundt: om at sejle på Mississippifloden, om at køre i flygtningelejre i Afrika og om udvaskning af kvælstof fra marker i Danmark. I disse eksempler spiller skanningerne af jorden under vores fødder en afgørende rolle for hvordan vi bæredygtigt bruger vandet i jorden bedst muligt.

Til dette hører også at når forskere, ideer, forskning og innovation går hånd i hånd, kan der skabes firmaer der kan eksportere software og instrumenter og skabe gode arbejdspladser i Danmark.

Særlig info for gymnasier:
I gymnasieskolen har foredraget særlig relevans for fagene fysik, geovidenskab og naturgeografi. For alle tre fag indgår metodiske overvejelser, samt teknologiske udfordringer der kræver innovative løsninger. I naturgeografi C og B samt geovidenskab A dækkes kernestofområder inden for vandets kredsløb, herunder grundvandsdannelse og for geovidenskab A desuden opbygningen af geologiske lag.

I foredraget gives eksempler på anvendelse af elektriske kredsløb og induktion. Elektriske kredsløb er kernestof i geovidenskab A, fysik B og A. Induktion er kernestof på fysik A (stx) og kan tilvælges fysik A (htx), hvis magnetiske felter vælges som valgfrit emne.

Foredraget er velegnet til at indgå i et tværfagligt forløb (SRP) mellem fysik og naturgeografi.

Om forelæseren:
Esben Aukens forskning spænder vidt, men har i de senere år været fokuseret omkring udvikling af elektronik og instrumenter til skanning af undergrunden og hvordan disse skanningsdata kan anvendes i utroligt mange aspekter af samfundets infrastruktur - såsom bæredygtig vandindvinding fra undergrunden, fastlæggelse af hvordan de geologiske jordlag kontroller udbredelsen af forureningsfaner og kortlægning af råstoffer til byggeindustrien.

Den forskningsgruppe på Aarhus Universitet Esben kommer fra er førende på verdensplan og tæller næsten 30 forskere. For at understøtte forskningen har der været tæt samarbejde med så forskellige aktører som Innovationsfonden, Poul Due Jensen Fonden, Region Midt og Syd, Miljøstyrelsen samt et utal af danske og udenlandske samarbejdspartnere.

Esben har arbejdet med projekter i samarbejde med universiteter og myndigheder over det meste af verden - fx USA, Europa, Afrika, Indien, Australien og New Zealand. Han har kortlagt grundvandssystemer fra Antarktis til Galápagosøerne. Han er en efterspurgt international foredragsholder og har sammen med nære kolleger undervist på utallige kurser over hele verden.

Han har også været med til at skabe ikke mindre end tre spin-out-firmaer der kommercialiserer teknologi udviklet i forskningsgruppen. I september 2020 tiltrådte han en stilling som faglig vicedirektør hos De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) , en forskningsinstitution med næsten 400 ansatte forskere og rådgivere inden for geofagene. Hos GEUS har han særligt fokus på vandafdelingerne.

Esben har inviteret en særlig gæst med til foredraget, Denys Grombacher. Denys er forsker på Aarhus Universitet og arbejder med projekterne i Afrika i tæt samarbejde med Poul Due Jensen Fonden. Han vil give en helt personlig fortælling om hvordan det er at arbejde med nogle af de mest udsatte mennesker på kloden. Han vil også fortælle om den store glæde det er når de målinger han og hans team har lavet fører til borehuller med drikkevand.

Spisning:
Ønsker du at spise før livestreamingen kan du bestille bord på hotel@hotelvosborg.dk eller på 97484897 (tast1 )
Spisning starter kl. 17.30

Læs mere
Læs mere
Online event
, Vemb
Tirsdag den 2. marts 2021, kl. 19.
Link til arrangør
02
Mar
Se på kort

Puster medierne til polarisering og politisk mistillid?

Online-debat mellem Vincent Hendricks og Tom Jensen.

Online-debat mellem Vincent Hendricks og Tom Jensen.
Når proportioner og nuancer forsvinder fra debatterne, mister mange i den brede befolkning tillid til både politikere og medier. Vi ser det meget stærkt i USA, men polarisering og politisk mistillid findes også i Danmark. Vreden og frustrationen vokser, når for mange mennesker oplever, at den offentlige debat ikke afspejler dem og deres livsudfordringer, men i højere grad drejer sig om spin, spekulation og sensation.

Puster medierne til en stigende polarisering og politisk mistillid frem for at bekæmpe disse tendenser med en nuanceret nyhedsdækning? Er der gået sensation og klik i journalistikken, så den ikke længere lever op til rollen som den upartiske vagthund? Eller kæmper medierne en brav kamp for at forhindre, at nichemedier og sociale medier uden presseetik og redaktionelt ansvar kommer til at dominere den offentlige samtale?

Debattører: Vincent Hendricks (Filosof og forfatter) og Tom Jensen (Chefredaktør, Berlingske)

Debatpilot: Søren Sinnbeck fra Idrætshøjskolen i Aarhus

Debatterne foregår på Zoom og er gratis. Læs mere på www.frirummet.org
Du kan tilmelde dig debatten her >>

Folkeoplysende Frirumsdebatter
Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat - også den digitale. Hver uge i marts kan du derfor være publikum til "Folkeoplysende Frirumsdebatter". Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.

I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Derfor har Frirumsdebatter tre runder:

Frontrunden: Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op

Refleksionsrunden: Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl

Initiativrunden: Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tirsdag den 2. marts 2021, kl. 20.
03
Mar
Se på kort

AFLYST! Aben Osvald & Jakelmesteren med "Asguer Zap Showteater"

Osvald er en lille nysgerrig og til tider meget snakkesalig abe.

Osvald er en lille nysgerrig og til tider meget snakkesalig abe.
Modsat Jakelmesteren, der har rigeligt at gøre med at få samlet sit dukketeater. Det skal nemlig gøres klar til dagens forestilling, som netop er historien om Aben Osvald.

For 2 - 6 årige

Læs mere
Læs mere
Rådhushallen
Ved Fjorden 6, Ringkøbing
Onsdag den 3. marts 2021, kl. 10.
03
Mar
Se på kort

Nils Villemoes

Onsdag 3. marts kl. 19:00. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:.

Onsdag 3. marts kl. 19:00. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:.
"Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri"

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder - tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle! :-)

Oplev en tour de force på en stand-up-agtigt aften med en af landets mest ikoniske foredragsholdere om ledelse. Hør bl.a. bud på:

Hvordan SAMFUNDET er skruet sammen?
Hvorfor alting hele tiden skal laves om?
Hvorfor LEDELSE tit går op i en spids?
Hvad der ligger i bunden af lederSKABET?
Hvor UDVIKLINGEN går hen, mens vi sover?

Et enormt inspirerende og humoristisk foredrag - uanset om du selv er leder, bliver ledet eller bare er interesseret i en skæv og underholdende vinkel på ledelse.

Nils Villemoes' foredrag handler også om at se. Hvert eneste menneske lever i sin egen virkelighed, når det kommer til stykket, og det er det, der gør os interessante. Det gælder i høj grad også i forhold til et begreb som ledelse, som kan anskues fra mange forskellige vinkler, også fra en personlig: Livet er faktisk en ledelsesopgave, hvor vi hver især kun har én medarbejder, nemlig os selv.

Om Nils Villemoes
Nils Villemoes er en af landets mest populære foredragsholdere inden for ledelse. Han har mere end 35 års erfaring som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, er uddannet cand. merc. og er autodidakt ekspert i ledelse, udvikling og strategi.

På en aften med Nils vil du dog mest mærke hans fantastiske evne til med masser af humor at spidde samfundsudviklingen, ledelsesteorier- og tendenser samt mange af de klassiske begreber vi i et væk bruger både professionelt og privat. Nils går kritisk til værks i forhold til ledelse, når han belyser, hvad god ledelse er, og hvorfor vi overhovedet har brug for god ledelse i organisationer.

Håber vi ses til et underholdende og alternativt ledelses-foredrag om sammenhængen mellem liv, leg og lyst, løn og ledelse, længsel og lediggang samt løgn og latin!

Foredraget kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 3. marts 2021.

Arrangør: TIKKO

TID
Onsdag 3. marts 2021 kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19.
03
Mar
Se på kort

Foredrag Med Nikolaj Wessel Witte

V/.

V/.
Den Transsibiriske Jernbane

Denne storslåede rejse gennem det prægtige og enorme sibiriske landskab har tiltrukket eventyrere i århundreder.
Først rejste man med heste og vogne ad Den Mægtige Sibiriske Postrute, men siden jernbanen blev påbegyndt, af Zaren, i begyndelsen af det tyvende århundred, blev toget den foretrukne rejseform.

Verdens længste togrejse - fra Århus til Beijing

Først i 1956 stod den sidste del af det jernbanenet, som vi kalder Den Transsibiriske Jernbane, færdigt. Denne sidste strækning kaldes Den Transmongolske Jernbane da den ved Baikal Søen midt i den russiske Taiga drejer mod syd gennem Mongoliet.

Oplevelserne undervejs er eventyret som Nikolaj Witte vil fortælle om: En rejse der startede en tidlig morgen på Århus Hovedbanegård og endte tre uger og 10.000 km. senere i Kinas Hovedstad, Beijing. Han fortæller levende, hjulpet af smukke lysbilleder og lyden af gademusikanter optaget i Moskvas undergrundsbane

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19-21.
Link til arrangør
04
Mar
Se på kort

AFLYST! Aben Osvald & Jakelmesteren med "Asguer Zap Showteater"

Osvald er en lille nysgerrig og til tider meget snakkesalig abe.

Osvald er en lille nysgerrig og til tider meget snakkesalig abe.
Modsat Jakelmesteren, der har rigeligt at gøre med at få samlet sit dukketeater. Det skal nemlig gøres klar til dagens forestilling, som netop er historien om Aben Osvald.

For 2 - 6 årige

Læs mere
Læs mere
Hvide Sande Bibliotek
Skolevej 1, Hvide Sande
Torsdag den 4. marts 2021, kl. 10.
04
Mar
Se på kort

Poetry Slam

Aldersgruppe: Fra 13 år.

Aldersgruppe: Fra 13 år.
Slammerne vender tilbage. Der er en helt særlig stemning i teatrets café, når der er poetry slam på plakaten. Ord-ekvilibrister dyster i scenelyset og venter på den hårde dom.
De optrædende slammere annonceres tættere på den enkelte aften.
Prøv en fantastisk aften, som du vil være ked af at gå glip af. Så du kommer vel? Ikk'? Ikk
Du har mulighed for at være dommer, for som nævnt er poetry slam en konkurrence. Blandt publikum vælges 5 dommere, der undervejs giver points mellem 0,0 og 10,0. Derfor kan du påvirke, hvem der går i finalen og hvem der går skuffet hjem... eller gør de? I slam-miljøet siger man både "The points are not the pointe - the pointe is poetry"

Idé: Kultivator

Læs mere
Læs mere
Team Teatret
Østergade 32, Herning
Torsdag den 4. marts 2021, kl. 19.30.
04
Mar
Se på kort

Burhan G

Arrangementet er flyttet til 4. marts 2021. Kun få måneder efter sin stort anlagte juleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2020 drager på en omfattende akustisk danmarksturné.

Arrangementet er flyttet til 4. marts 2021. Kun få måneder efter sin stort anlagte juleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2020 drager på en omfattende akustisk danmarksturné.
Man er sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde, charmerende altid træfsikre top-entertainer.

Læs mere: mch.dk

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 4. marts 2021, kl. 20.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49