Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 313 resultater
24
Sep
Se på kort

Vikingemad hver fredag i september

Hver fredag i september kan I tage med på en madrejse, når vikingerne på Bork Vikingehavn viser hvordan man lavede mad for 1000 år siden. Maddagene er støttet af Ringkøbing-Skjern Kommunes "Genstart september".

Hver fredag i september kan I tage med på en madrejse, når vikingerne på Bork Vikingehavn viser hvordan man lavede mad for 1000 år siden. Maddagene er støttet af Ringkøbing-Skjern Kommunes "Genstart september".
Hver fredag i september kan I opleve vikingernes mad. Her kan I måske møde en viking der plukker urter mens der fortælles om de mange forskellige slags og hvad de kan bruges til. Det kan også være at I støder på en husfrue, der er i fuld gang med at snitte grønt, mens hun fortæller om de grøntsager vikingerne havde. Måske ser I vikinger der steger, bager eller koger.
En ting er i hvert fald sikkert, hver fredag er vikingerne i gang med at lave mad - og de fortæller og viser hellere end gerne frem. Måske er der smagsprøver og måske kan I selv hjælpe til.

Smag på vikingetiden

Når I har oplevet hvordan vikingerne lavede deres mad og jeres tænder løber i vand, så kan I selv spise jer tilbage til vikingetiden! På Bork Vikingehavn finder I nemlig Café Kølsvinet der tager smagsløgene med på en tidsrejse. Her finder I forskellige lækkerier, der alle er lavet med udgangspunkt i vikingetiden. Maden kan nydes udendørs eller inde i den nyligt istandsatte langhal.

Praktisk information

Dato: fredage i september kl. 11.00-16.00.
Entré: Voksne: 125 kr., Børn og unge under 18 år: gratis

Læs mere
Læs mere
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7, Hemmet
Fredag den 24. september 2021, kl. 11-16.
24
Sep
Se på kort

Stjerneklubben - Opstartsmøde

For dig, der vil give stjerner til bøger, film, spil og oplevelser.

For dig, der vil give stjerner til bøger, film, spil og oplevelser.
Går du i 2. - 4. klasse, og har du lyst til at dele din læseglæde med andre, så er 'Stjerneklubben' noget for dig.

Vi mødes en fredag eftermiddag om måneden, hvor bibliotekaren fortæller om nye bøger, film og spil. Du kan også fortælle om dine gode læse-, film- eller kulturoplevelser siden sidst.

Kontakt børnebibliotekar Pernille Gade på pernille.gade.nielsen@holstebro.dk for mere information.

Har du billet, men er forhindret - giv biblioteket besked

Læs mere
Læs mere
Ulfborg Bibliotek
Bredgade 3, Ulfborg
Fredag den 24. september 2021, kl. 16.
25
Sep
Se på kort

Hør om Thyborøn Havn med bogbussen

Havnevandring med direktøren.

Havnevandring med direktøren.
Bogbussen kommer til Thyborøn og er udgangspunkt for en spændende gåtur rundt på Thyborøn Havn sammen med havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Undervejs fortæller han om havnens historie og udvikling, og til slut er bogbussens personale klar med en kop kaffe og lidt kage.

I dagens anledning pakker vi bussen med ekstra mange bøger om havmiljø, fiskeri og søfartshistorie, som naturligvis kan lånes med hjem

Læs mere
Læs mere
Thyborøn Havn
Havnekontor: Tankskibsvej 4, Thyborøn
Lørdag den 25. september 2021, kl. 10.
25
Sep
Se på kort

Hvad kan du bruge Lemvig Bibliotek til?

Rundvisning på biblioteket.

Rundvisning på biblioteket.
Vi viser, hvordan du låner og afleverer materialer, printer og kopierer. Og over en kop kaffe fortæller vi om alt det andet, du kan bruge biblioteket til.

Vi kan også oprette dig som låner - husk blot dit sundhedskort

Læs mere
Læs mere
Lemvig Bibliotek
Skolegade 3, Lemvig
Lørdag den 25. september 2021, kl. 10.30.
25
Sep
Se på kort

Kom Med På Bunkertur I Thyborøn

Oplev thyborøn fæstningen. et af de største fæstningsværker i danmark og hør fortællingen om skildpaddespionen. en af anden verdenskrigs bedste spioner.

Oplev thyborøn fæstningen. et af de største fæstningsværker i danmark og hør fortællingen om skildpaddespionen. en af anden verdenskrigs bedste spioner.
Som noget helt nyt er det muligt at deltage i en guidet bunkertur i Thyborøn. her findes der intet mindre end 106 bunkere, som blev bygget af den tyske besættelsesmagt i Danmark. På bunkerturen går vi igennem noget af det område, der udgør det meget store fæstningsværk, og dermed går turen også igennem den smukke natur. En natur som bunkerne også har påvirket.

Netop Thyborøn-Fæstningen var et af de allerstørste og mest betydningsfulde fæstningsanlæg, som tyskerne byggede på den jyske vestkyst. Strategisk var Thyborøn utrolig vigtig for den tyske besættelsesmagt, da byen ligger lige ved indsejlingen til Limfjorden.

Både børn og voksne kan her komme med på en tur med mange spændende fortællinger blandt andet et helt enestående spionagearbejde, der regnes blandt noget af det bedste efterretningsarbejde i Europa under Anden Verdenskrig. Derudover er der også mange spændende beretninger om blandt andet de fiskere, der modigt deltog i modstandskampen, selvom tyskerne var massivt til stede i Thyborøn. Faktisk var der mange flere tyskere end danskere i den lille fiskerby. Fortællingen om Thyborøn-fæstningen er også beretningen om en lille lokal befolkning, som blev påtvunget tyskernes militære anlæg og soldater i meget stort antal. Hermed var livet og hverdagen i den lille by drastisk ændret for alle dens indbyggere. Der er noget spændende for alle deltagere på turen, uanset hvor historieinteresseret man er.

Den største koncentration af bunkere langs hele Atlantvolden ligger faktisk lige syd for Thyborøn. Her kan man også se den ofte meget finurlige form for camouflage, som blev udført for at skjule bunkernes eksistens for de allierede. Dermed kom bunkerne til at ligne sommerhuse, klitgårde og lagerbygninger. Denne camouflage findes faktisk kun i Thyborøn.

Arkitekten bag disse camoufleringer var en ung dansker Poul Morell Nielsen, som samtidig var agent for de allierede. Hans meget nøjagtige tegninger over de tyske anlæg blev nemlig sendt videre til englænderne, og hermed udførte Poul Morell senere kendt som Skildpaddespionen sit helt enestående efterretningsarbejde.

Vi besøger i forbindelse med fortællingen om Skildpaddespionen Kystcentrets museumsbunker, som er en efterligning af en mandskabsbunker til ti mand og naturligvis camoufleret efter lige præcis Skildpaddespionens anbefalinger, så den ligner en lille lagerbygning.

Dog var Thyborøn også efter krigen strategisk meget betydningsfuld. I Den Kolde Krig var indsejlingen til Limfjorden fortsat meget vigtig. En af de store bunkere fra krigens tid blev nemlig indrettet til at overvåge Limfjordsindsejlingen ved Thyborøn, hvor russiske fartøjer ofte sejlede meget tæt på.

Guiden er uddannet historiker og har flere års erfaring i at fortælle historien om bunkerne langs den jyske vestkyst.

Læs mere på www.historieguidenvestkysten.dk

Tidspunkter:

Lørdag d. 18. september kl. 13.30 til 15.30.

Lørdag d. 25. september kl. 13.30 til 15.30.

Priser:

Voksne 125 kr. 12 til 15 årige 65 kr, under 12 år gratis.

Betaling og tilmelding i Kystcentret.

Der er indlagt en gåtur på stranden af ca. 20 minutters varighed fra Kysrcentret og ned til hærkystbatteriet i den sydlige del af fæstningsanlægget. Det er også muligt at køre ned til hærkystbatteriet

Læs mere
Læs mere
Kystcentret
Kystcentervej 3, Thyborøn
Lørdag den 25. september 2021, kl. 13.30-15.30.
26
Sep
Se på kort

Udendørs høstgudstjeneste

Årets høstgudstjeneste i Tim, Stadil og Vedersø bliver i år afholdt den 26. september i Vedersø ved Kaj Munks Præstegaard med efterfølgende indvielse af kirkeskoven.

Årets høstgudstjeneste i Tim, Stadil og Vedersø bliver i år afholdt den 26. september i Vedersø ved Kaj Munks Præstegaard med efterfølgende indvielse af kirkeskoven.
Vi starter kl. 10.30 med gudstjeneste i halmballekirken ved Kaj Munks Præstegaard, Vesterhavsvej 7a, 6990 Ulfborg. Der vil være små halmballer at sidde på, men tag gerne et tæppe med og varmt tøj på.
Stadil-Vedersø FDF vil inden høstgudstjenesten være behjælpelige med at indrette og pynte kirkerummet.
Kl. 11.30 vil menighedsrådet være vært ved en let anretning, og derefter er der indvielse af kirkeskoven, som ligger ved siden af Kaj Munks Præstegaard.
Vi ser frem til at fejre, at høsten er i hus og til at indvie kirkeskoven.

Tim, Stadil og Vedersø Menighedsråd

Læs mere
Læs mere
Kaj Munks Præstegård - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Vesterhavsvej 7 A, Vedersø, Ulfborg
Søndag den 26. september 2021, kl. 10.30.
26
Sep
Se på kort

Tyg på oldtiden

I dette heldagsevent trækker vi tråde mellem oldtid og nutid og får alle sanser i spil. Først og fremmest smagssansen!

I dette heldagsevent trækker vi tråde mellem oldtid og nutid og får alle sanser i spil. Først og fremmest smagssansen!
Madhistoriker Bettina Buhl (til daglig museumsinspektør på Det Grønne Museum) er vores guide på turen gennem 5.000 års madhistorie. Med afsæt i tre hovedingredienser skal vi opleve - og smage - hvordan fortidens mennesker kan have spist, og hvordan råvarerne forbinder os fra fortid til nutid.

Ved eventet er der samtidig mulighed for at opleve Klosterlund Museums nye, faste oldtidsudstilling og stille spørgsmål til museets arkæologer og formidlere.

Udstillingen bringer publikum ansigt til ansigt med oldtidens midtjyder og trækker tråde mellem fortid og nutid gennem hverdagens, genkendelige situationer og gøremål.

En aktivitet, som samler virkelig samler mennesker til alle tider, er mad!

Del 1: Kornet i tykt og tyndt gennem historien (formidling og smagsprøve, kl. 11.00-12.00)

Del 2: Ærter - en vinterredning (formidling og smagsprøve, kl. 12.30-13.30)

Del 3: Æbler - lidt til oldtidens søde tand (formidling og smagsprøve, kl. 14.00-15.00)

Det koster 70 kr. (50 kr. for medlemmer af museumsforeningen + børn gratis) at deltage i workshoppen (prisen inkluderer undervisning, materialer, oldtidsmad, samt kaffe og te).

Husk tilmelding via vores hjemmeside.

Læs mere
Læs mere
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland
Kragelundvej 6 A, Engesvang
Søndag den 26. september 2021, kl. 11-15.
Link til arrangør
24
Sep
Se på kort

Magpie Lane popup butik

Så gæster Sita Linddahl Busk fra Magpie Lane Vintage igen Tekstilmuseet.

Så gæster Sita Linddahl Busk fra Magpie Lane Vintage igen Tekstilmuseet.
Sita har fundet et udvalg af vintagetøj frem, som midtjyderne nu har adgang til. Der vil være lidt for enhver smag. Der vil bl.a. være lækkert vintage vintertøj, der kan supplere garderoben med nye unikke outfits.

Sita Linddahl Busk har gennem flere år drevet vintagebutik. Først i Herning og nu i Århus. Hun har blik for tøjets skønne detaljer og kender de enkelte historiske perioders former og finesser ned i mindste enkelthed. Med den viden guider hun kunderne til tøj, der afspejler netop deres smag og stil.

Der er mange gode grunde til at købe vintagetøj. Det er unikt, du møder sjældent andre i det samme outfit. Tidligere årtiers tøj er ofte også i en bedre kvalitet. Det giver bedre komfort og kan samtidig være et bæredygtigt tøjvalg.

Popup butikken kan besøges alle dage uden køb af billet til museet

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Fredag den 24. til søndag den 26. september 2021, kl. 11-16.
Link til arrangør
27
Sep
Se på kort
Andre
Børn

Coding Pirates

Lav sjove teknologiprojekter med fokus på kreativitet og læring gennem leg.

Lav sjove teknologiprojekter med fokus på kreativitet og læring gennem leg.
Kan du lide være kreativ med IT og lege med robotter eller kode dine egne spil?
Så er Coding Pirates måske noget for dig.

Coding Pirates er for børn og unge i alderen 7-17 år.

For at være med skal du tilmelde dig foreningen Coding Pirates Herning og betale kontingent. I løbet af en sæson, forår eller efterår, deltager du i klubaften en gang om ugen. Der er desuden forskellige events.

Det praktiske:
I Coding Pirates får børn og unge mulighed for at lave sjove teknologiprojekter med fokus på kreativitet og læring gennem leg. Foreningen drives af frivillige, og den samarbejder med Herning Bibliotekerne.
Læs mere om Coding Pirates Herning her https://codingpirates.dk/herning/
Skriv dig på venteliste her https://codingpirates.dk/tilmelding/

Kontakt Coding Pirates Herning:
Formand Heidi Svale Jonsson, herning@codingpirates.dk, tlf. 50 56 03 21
Kontaktperson på biblioteket: Andreas Fjordsøe Jørgensen, bibafj@herning.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 27. september 2021, kl. 17.
27
Sep
Se på kort

Musik på en mandag

Klassisk september.

Klassisk september.
Mærk suset og deltag i koncertoplevelsen, når vi blænder op for 'Musik på en mandag'. Med volumen skruet op, kan du over flere mandage opleve stemningen og musikken på storskærm. Koncerterne vises fra den digitale tjeneste 'Qello Concerts', som giver adgang til mere end 1500 musikdokumentarer og koncertfilm.

Har du billet, men er forhindret - giv biblioteket besked

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Mandag den 27. september 2021, kl. 19.
28
Sep
Se på kort
Andre
Børn

Musikalsk legestue

Kom til musikalsk legestue på biblioteket i Kibæk.

Kom til musikalsk legestue på biblioteket i Kibæk.
Dagplejere og småbørnsforældre med børn mellem 1-3 år inviteres til musikalsk legestue på Biblioteket i Kibæk.

Biblioteket får besøg af musikpædagog Hanne Nørtoft Bødtker, som kommer og leger, synger, danser og spiller sammen med os. Hanne glæder sig til en hyggelig stund i selskab med jer og med musikken.

Gratis billet til arrangementet kan hentes her >>

Læs mere
Læs mere
Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 28. september 2021, kl. 09.30.
28
Sep
Se på kort

UDSOLGT! Remsesjov og sproglege - v/ Lotte Salling. Hold 1

Kom til remsesjov med Lotte Salling og hør historier om trolde, nisser, natdyr, rummænd og andre sjove figurer.

Kom til remsesjov med Lotte Salling og hør historier om trolde, nisser, natdyr, rummænd og andre sjove figurer.
Børnene lytter og snakker med på remser og sproglege undervejs.

  • Hold 1: kl. 9.30 - 10.10
  • Hold 2: kl. 10.20 - 11.00


For 3 - 6 årige

Både børn og voksne skal have billet.Bestil gratis billet på riskbib.dk fra tirsdag d. 21. september kl. 10.00

Læs mere
Læs mere
Skjern Bibliotek
Engtoften 1, Skjern
Tirsdag den 28. september 2021, kl. 09.30.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49