Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 733 resultater
16
Maj
Se på kort

Hey Lin

Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 14 år.

Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 14 år.
Ungdommen åbner sig som en ubarmhjertig jungle af forvirring og utryghed og vi får travlt med at passe ind de rigtige steder! Det kan komme som et chok efter barndommens naive og umiddelbare leg og nysgerrighed, hvor vi støber fundamentet til det menneske vi skal være resten af livet. Legen forstummer og de indre stemmer bliver overladt til sig.

Alle har dem, alle slås med dem. Stemmerne i vores hoved! Hey Lin belyser med alvor og solide mængder humor, hvordan vi samler dem alle i én identitet.

Hey Lin flår vinduet til vores dybeste indre op og får os til at mærke efter hvem vi er og måske rykker den ved vores selvopfattelse, når lyset i salen igen bliver tændt og verden venter?

Medvirkende: Line Vejgaard Kjær, Stig Reggelsen Skjold

Instruktør: Lise Marie Alderberth-Wik
Scenograf:

Læs mere
Læs mere
Team Teatret
Østergade 32, Herning
Fredag den 16. april 2021, kl. 19.30.
16
Maj
Se på kort

Skovvandring

Kom med ud på tur i den dejlige danske natur, når vi inviterer på skovvandring i området omkring Vester Palsgaard Skovmuseum.

Kom med ud på tur i den dejlige danske natur, når vi inviterer på skovvandring i området omkring Vester Palsgaard Skovmuseum.
Turen er på ca. 4 km og undervejs stopper vi op og museumsinspektør Brit Vestergaard vil fortælle nærmere om personer, begivenheder og de genstande, der er blevet brugt i arbejdet i skoven.

Der fortælles blandt andet om plantagens begyndelse med udgangspunkt i en historisk genstand, Drewsens priklebræt. Hærvejens betydning for området vil ligeledes blive berørt.

Da vi afviklede skovvandring i efteråret 2020, fik vi en henvendelse, om turen kunne gøres med kørestol. Det var desværre ikke muligt. Vi har nu forberedt en ny rute, som tager højde for dette. Turen vil foregå på de officielle stier rundt i Palsgaard skov og her er det muligt at bruge kørestol og komme ud og opleve naturen og historien sammen med familie og venner.

Selvom vi færdes på de officielle skovveje, så vær opmærksom på, at vejene kan være mudrede og muligvis svære at køre i. Det kommer an på vejret op til turen. Undervejs nyder vi vores medbragte kaffe/te/kakao.

Det er gratis at deltage men husk tilmelding på vores hjemmeside. Varigheden på turen er vejledende.

Medbring en kop kaffe/te eller kakao og tøj efter vejret.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand

Læs mere
Læs mere
Vester Palsgaard Skovmuseum, Museum Midtjylland
Palsgårdvej 9, Hampen
Søndag den 18. april 2021, kl. 11-14.
Link til arrangør
16
Maj
Se på kort

Byrådsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Tirsdag den 20. april 2021, kl. 17.
Link til arrangør
16
Maj
Se på kort

Smagen af øl

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma,.

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma,.
om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret smagsprøver på malt, humle og seks øltyper.
Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret smagsprøver på malt, humle samt seks forskellige øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Begge foredragsholdere kommer fra Carlsberg Laboratorium, som har en helt særlig historie: laboratoriet har revolutioneret moderne ølbrygning på verdensplan. Det har laboratoriet blandt andet gjort ved at levere banebrydende forskningsresultater - og herunder også nogle af de kemiske begreber som vi alle kender fra vores skolegang - fx opdagelsen og indførelsen af pH-begrebet til angivelse af en opløsnings surhedsgrad.

Om forelæser Erik Lund:
Erik Lund er chefbrygger ved Carlsberg Laboratorium. Han er uddannet som levnedsmiddelkandidat, bromatolog, fra det der tidligere hed Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole - som i dag er en del af København Universitet. Efter at have arbejdet et par år i staten med at kontrollere vores fødevarer, tog Erik springet og blev uddannet til brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Som chefbrygger ved Carlsberg Laboratorium arbejder Erik Lund med at optimere alle aspekter af brygprocessen. Herunder en del produktudvikling specielt for specialbryggeriet 'Jacobsen'.

Om forelæser Zoran Gojkovic:
Zoran Gojkovic er født og opvokset i ex-Jugoslavien og har der studeret på Sarajevo Universitet. Efterfølgende flyttede Zoran til Danmark hvor han fortsatte sin universitetsuddannelse på Københavns Universitet og blev her ph.d. i molekylærbiologi. Han uddannede sig som brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole og er nu brygmester og forskningsleder på Carlsberg Laboratorium.

Zoran Gojkovic har beskæftiget sig med mange forskellige videnskabelige områder - lige fra gærcellers genetik over gen-terapi, stamceller, drikkevarers sundhedseffekter og til ølbrygning.

Zoran har stor erfaring med både at forske og at opbygge og lede virksomheder - fx i biotek-branchen - og er altså nu forskningsleder ved Carlsberg Laboratorium.

Information
Entré: 30 kr.
(Betales ved indgangen - tilmelding ikke nødvendig)

19.00-21.30 (BEMÆRK! Forlænget pga. smagsprøver)

Spisning:
Ønsker du at spise før livestreamingen kan du bestille bord på hotel@hotelvosborg.dk eller på 97484897 (tast1 )
Spisning starter kl. 17.30

OBS!
Dette arrangement er flyttet til multisalen.

COVID-19 retningslinjer:
Følgende retningslinjer overholdes til alle koncerter hos Fonden Nørre Vosborg
* Mindst 1m afstand mellem alle og 2 kvm til hver person
* Mindst 2m mellem optrædende musiker og nærmeste publikum
* Håndsprit tilgængelig
* Gældende barregler
* Ingen håndtryk eller kram
Hvis der sker ændringer pga. Corona-situationen, vil vores gæster modtage personlig besked.
For yderligere information eller spørgsmål kontakt direktør Helle Sigh M: 52174944 eller send en mail til hs@nrvosborg.dk

Læs mere
Læs mere
Online event
, Vemb
Tirsdag den 20. april 2021, kl. 19.
16
Maj
Se på kort

Mit navn er Greta Thunberg

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Onsdag den 21. april 2021, kl. 11.
16
Maj
Se på kort

Mediestream

For slægtsforskere.

For slægtsforskere.
Den digitale tjeneste 'Mediestream' giver online adgang til Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger af aviser, radio, tv og reklamefilm. Det er et fantastisk værktøj til brug for slægtsforskere og historisk interesserede.

Der er adgang til mere end 35 millioner danske avissider gennem tiderne. Det er her, vi har mulighed for at finde de gode informationer om, hvad der har rørt sig i samfundet tilbage i tiden.

Vi viser, hvordan du kan bruge 'Mediestream' til din slægtsforskning. Medbring gerne din egen bærbar computer. Du får gratis adgang til 'Mediestream' via bibliotekets netværk.

Du kan hente gratis billet til dette arrangement.
Har du billet, men er forhindret - giv biblioteket besked

Arrangører: Nordvestjysk Slægtshistorisk Forening og Holstebro Bibliotek

Praktisk information for arrangementer - Covid-19

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Onsdag den 21. april 2021, kl. 19.
16
Maj
Se på kort

AFLYST! Invitér naturen ind i haven - biodiversitet Foredrag v/ Helle Troelsen, havearkitekt

Hvis man skaber de rette betingelser for dyr og insekter, så flytter de ind i haven, og hermed oplever man en ekstra dimension til sansning og oplevelse.

Hvis man skaber de rette betingelser for dyr og insekter, så flytter de ind i haven, og hermed oplever man en ekstra dimension til sansning og oplevelse.
En have kan være designet til både at være æstetisk smuk at opholde sig i for os mennesker, og samtidig et sted, hvor der er føde og vand samt skjule- og ynglesteder for en mangfoldighed af dyr, fugle og insekter.

Haven kan også være et meditativt og afstressende rum.

Hvad viser forskning, at ophold i haven og havearbejde gør ved os?

Hvordan skaber vi en leve-have tilpasset de, der skal leve i og med haven?

I samarbejde med AOF og medfinansieret af Folkeoplysningens 10% debatpulje

Køb billet på riskbib.dk - 75 kr

Læs mere
Læs mere
Rådhushallen
Ved Fjorden 6, Ringkøbing
Onsdag den 21. april 2021, kl. 19.
16
Maj
Se på kort

Mit navn er Greta Thunberg

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Torsdag den 22. april 2021, kl. 11 & 19.30.
16
Maj
Se på kort

Mit navn er Greta Thunberg

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Fredag den 23. april 2021, kl. 11 & 19.30.
16
Maj
Se på kort

Gådekatalogerne

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Lørdag den 24. april 2021, kl. 19.30.
16
Maj
Se på kort

Forskningens Døgn - AV! Hvad sker der, når du slår dig?

Hvordan ved kroppen, at noget gør ondt? Og hvad kan fjerne smerten igen?

Hvordan ved kroppen, at noget gør ondt? Og hvad kan fjerne smerten igen?
Du skal til at tage et stort stykke af den lækre lasagne, der netop er kommet ud af ovnen, men AV! du trækker hurtigt armen til dig, da dit håndled rammer det brandvarme ildfaste fad.
Smerte er en almindelig oplevelse, der er med til at beskytte vores krop mod skader.
Men, hvordan ved vi, at noget gør ondt?

Vi vil, sammen med forsker og adjunkt Rie Bager Hansen, sætte ord på smerte og tale om, hvordan smerte kan opleves forskelligt. Vi vil se en kort stopmotion film, der forklarer, hvordan elektriske signaler sendt fra kroppen, bliver til smerte i hjernen.
Vi vil efterfølgende snakke om, hvordan vi kan lindre smerte. Til slut vil Rie komme ind på, hvordan vores humør kan påvirke vores smerter, og hun vil demonstrere et simpelt forsøg, der kan vise hvordan vores sanser er påvirkelige.

Arrangementet er online, kræver ingen tilmelding og kan ses på bibliotekets YouTubekanal og bibliotekets hjemmeside.

Om Forskningens Døgn
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere.
Er du barn eller voksen og nysgerrig på, hvad forskere arbejder med, så står engagerede forskere rundt om i landet klar til at fortælle om deres viden og forskning under Forskningens Døgn.
Forskningens Døgn foregår hvert år i uge 17 og i 2021 er festivalen online

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Mandag den 26. april 2021, kl. 09.
16
Maj
Se på kort

Forskningens Døgn - Zoologisk Have optrævler sortbørs for truede dyr med dna fra et enkelt

Chimpansehår. Genetisk forskning er med i kampen mod illegal handel mod dyr.

Chimpansehår. Genetisk forskning er med i kampen mod illegal handel mod dyr.
Forsker, Postdoc. Peter Fransen fortæller om hvordan Zoologisk Have, på baggrund af genetisk forskning, har udviklet en ny banebrydende metode, der ved hjælp af DNA kan optrævle den verdensomspændende illegale handel med chimpanser.
Krybskytteri er i dag en af de primære årsager til, at chimpansen forventes at uddø i naturen inden for dette århundrede.

I takt med chimpansens levesteder forsvinder, hærges de resterende skovområder af krybskytteri. Oftest dræber jægerne de fuldvoksne chimpanser i flokken og sælger kødet som 'bushmeat'. Ungerne derimod, indfanges og sælges til et verdensomspændende sort marked for eksotiske kæledyr.

I afrikanske rehabiliteringscentre findes der i dag over 1000 chimpanser, som er blevet konfiskeret fra sælgere og købere over hele verden.
Zoologisk Have indgår i dag i kampen for at bekæmpe den illegale handel og sikre en ny fremtid for de konfiskerede dyr.
Med nye banebrydende forskningsmetoder kan vi i dag optrævle sælgernes handelsruter, identificere jægernes jagtområder og guide genudsætning af chimpanser i naturen med udgangspunkt i DNA fra blot et enkelt hårstrå.

Arrangementet er online, kræver ingen tilmelding og kan ses på bibliotekets YouTubekanal og bibliotekets hjemmeside.

Om Forskningens Døgn
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere.
Er du barn eller voksen og nysgerrig på, hvad forskere arbejder med, så står engagerede forskere rundt om i landet klar til at fortælle om deres viden og forskning under Forskningens Døgn.
Forskningens Døgn foregår hvert år i uge 17 og i 2021 er festivalen online

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tirsdag den 27. april 2021, kl. 09.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49