Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 839 resultater
21
Jan
Se på kort

Fede film om fredagen

For unge og voksne.

For unge og voksne.
Gå weekenden i møde sammen med dine venner og en underholdende fredagsfilm.

På grund af reglerne om filmrettigheder må vi ikke annoncere her, hvilke film vi viser. Tilmeld dig vores film-SMS senest en uge før filmvisningen og få besked. Send en SMS til 1910 med teksten HOLBIB FILM. Det koster almindelig SMS-takst.

Har du billet, men er forhindret - giv biblioteket besked

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Fredag den 21. januar 2022, kl. 15.30.
21
Jan
Se på kort

Per Chr. Frost & Band

Efter nogle yderst succesfulde festivalsæsoner med Per Chr.

Efter nogle yderst succesfulde festivalsæsoner med Per Chr.
Frost tilbage som hhv. kapelmester og guitarist for GNAGS og derudover også indspilningen af et spritnyt GNAGS album - er det igen blevet tid til en turné i eget navn for én af Danmarks mest kendte og anerkendte musikere og hans forrygende band. Med 7 soloalbums i bagagen sætter Frost og hans musikere spilleglæden i højsædet. De er garanter for sublimt samspil og fængende musikalsk mangfoldighed i krydsfeltet mellem R&B, rock, funk, singer/songwriter, reggae, blues, jazz og en lejlighedsvis afstikker til GNAGS' repertoiret. "De sidste par år har meget stået i GNAGS tegn, hvor jeg har fungeret som guitarist, kapelmester og producer, men et par mindre turnéer med mit eget repertoire og band er der også blevet tid til. Senest i 2018 hvor jeg fik bekræftet at de 9-10 år jeg har været i gang med min solo-ting har bragt mig selv og bandet på et niveau hvor sangene, instrumentalnumrene og samspillet hver aften når nye højder. Det er til stor glæde og fornøjelse - ikke mindst fordi vi mærker en meget positiv respons og stigende interesse fra publikum og arrangører alle de steder vi har besøgt". Per Christian Frost har medvirket på over 180 danske albumudgivelser - en enestående bedrift der samtidig betyder, at de fleste større solister i Danmark fra hans egen generation i et eller andet omfang har haft gavn af hans udtryksfulde spil som guitarist, bassist eller producer. Udover 25 år i GNAGS er han mest kendt for længerevarende engagementer med Lis Sørensen, Sanne Salomonsen, Anne Dorte Michelsen, Poul Krebs og Allan Olsen. I 1997 optrådte han med B.B. King ved blues-kongens besøg i Aarhus. I 2005 modtog Per Chr. Frost den prestigefyldte Ken Gudman mindepris og har qua sit medlemskab af GNAGS modtaget flere Grammyer. Derudover har han været kapelmester ved adskillige store arrangementer ? bl.a. Skanderborg Festivalens 25 og 30-års jubilæum samt flere andre TV transmitterede koncerter. Bandet: Per Chr. Frost: guitar/vokal. Lars Daugaard: trommer (Savage Rose, Poul Krebs, GNAGS m.fl.). Peter Dencker: keys (TV2, Bruce Guthro m.fl). Henrik Møller Pedersen: bas (Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Ida Corr m.fl.)

Læs mere
Læs mere
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter
Remisevej 1, Brande
Fredag den 21. januar 2022, kl. 20.
21
Jan
Se på kort

Powersolo

Rock.

Rock.

Læs mere
Læs mere
Spillestedet Generator
Kastengevej 3, Ringkøbing
Fredag den 21. januar 2022, kl. 20.
22
Jan
Se på kort

Repair café

Reparer i stedet for at smide ud - godt for miljø og pengepung.

Reparer i stedet for at smide ud - godt for miljø og pengepung.
Frivillige, fingernemme "fixere" syr hullet i dine bukser, reparerer lampens afbryder og får din køkkenmaskine til at køre igen. Repair café Lemvig slår dørene op på biblioteket den fjerde lørdag hver måned og forsøger at gøre noget godt for miljøet ved at reparere ting, der i stedet skulle have været smidt ud.

Kom forbi med dine sager - så prøver vi at fikse dem. Det er gratis, men måske bliver du bedt om at købe en reservedel og komme tilbage næste gang. Og er opgaven for stor, henviser vi til en af byens håndværkere eller butikker.

Arrangeres i samarbejde med Frivilligcenter Lemvig og Danmarks Naturfredningsforening Lemvig

Læs mere
Læs mere
Lemvig Bibliotek
Skolegade 3, Lemvig
Lørdag den 22. januar 2022, kl. 10.
23
Jan
Se på kort

Per Pallesen

Foredrag: Osse li' på en studs!!

Foredrag: Osse li' på en studs!!

Læs mere
Læs mere
Spillestedet Generator
Kastengevej 3, Ringkøbing
Søndag den 23. januar 2022, kl. 14.
23
Jan
Se på kort

Elias Holm

Den unge danske pianist Elias Holm spiller værker af bl.a J.S. Bach og F. Schubert.

Den unge danske pianist Elias Holm spiller værker af bl.a J.S. Bach og F. Schubert.
Elias Holm (f. 1996) begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider og har siden da spillet hos Tove Lønskov. I 2015 tog han bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos prof. Amalie Malling. Han har siden studeret på Universität der Künste i Berlin og modtager desuden privatundervisning hos den verdenskendte pianist Maria João Pires i hendes hjem i Portugal. Elias har de seneste år spillet et større antal solo - og kammermusik-koncerter i Danmark, bl.a. på Copenhagen Summer Festival, Hindsgavl Festival, Esbjerg Chamber Music Festival og Schubertiaden i Roskilde. Elias' tidligere og nuværende kammermusikpartnere inkluderer bl.a. cellist Jonathan Swensen, violinist Anna Egholm, mezzosopran Sophie Haagen, sopran Clara Cecilie Thomsen, bratchist Nicholas Algot Swensen, violinist Alva Holm og klarinettist Jonas Lyskjær Frølund.

Han har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et nyt Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden og det eftertragtede Sonning Legat. Han har deltaget i flere masterclasses med bl.a. Arie Vardi, Steven Isserlis, Ralph Kirschbaum, Helmut Deutsch, Kevin Kenner, Alexander Melnikov, Ferenc Rados, Eugen Indjic, Mikhail Voskre-sensky og Eldar Nebolsin.

Sæsonen 2019/20 bød på koncerter i bl.a. Usedomer Festival, Hindsgavl Festival, Copenhagen Summer Festival, Schubertiaden i Roskilde, Nordfalsters Koncerthus, Birkerød Kammermusikforening og Sommerkoncerter på Glyptoteket. Desuden deltagelse i International Musicians Seminar Prussia Cove sammen med cellist Jonathan Swensen, deltagelse i Copenhagen Lied Duo Competition med mezzosopran Sophie Haagen, privattimer i Lied sammen med sopran Clara Cecilie Thomsen i Wien hos prof. Helmut Deutsch og deltagelse i Maria Joao Pires' Workshop for pianister på Belgais Center for Arts

Læs mere
Læs mere
Skive Musikskole
Asylgade 5, Skive
Søndag den 23. januar 2022, kl. 15.
Link til arrangør
24
Jan
Se på kort

Fortællingens Dag - Levende mundtlige fortællinger i Danmark

På Evald Tang Kristensens fødselsdag hædrer vi manden, der vandrede sine støvler tynde i sit lange vedholdende arbejde med at samle eventyr, historier, viser, sagn og folketro i hele Danmark, inden de gik i glemslen.

På Evald Tang Kristensens fødselsdag hædrer vi manden, der vandrede sine støvler tynde i sit lange vedholdende arbejde med at samle eventyr, historier, viser, sagn og folketro i hele Danmark, inden de gik i glemslen.
Rundt om i landet findes der mundtlige fortællere. Det er folk som brænder for denne ældgamle måde at skabe nærvær, underholdning, sammenhold, fællesskab og kulturoverlevering.

Repertoiret illustrerer den mundtlige fortællings mangfoldighed - herunder en klassiker fra Evald Tang Kristensens uudtømmelige kildevæld.

Bestil gratis billet på riskbib.dk eller på tlf. 99 74 26 20

Læs mere
Læs mere
Skjern Bibliotek
Engtoften 1, Skjern
Mandag den 24. januar 2022, kl. 14.30-16.
24
Jan
Se på kort

Musik på en mandag

Jazzy januar.

Jazzy januar.
Mærk suset og deltag i koncertoplevelsen, når vi blænder op for 'Musik på en mandag'. Med volumen skruet op, kan du over flere mandage opleve stemningen og musikken på storskærm. Koncerterne vises fra den digitale tjeneste 'Qello Concerts', som giver adgang til mere end 1500 musikdokumentarer og koncertfilm.

Har du billet, men er forhindret - giv biblioteket besked

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Mandag den 24. januar 2022, kl. 19.
24
Jan
Se på kort

Forfatteraften: Morten Pape - Ny dato!

Bemærk: Arrangementet flyttes til 14/3.

Bemærk: Arrangementet flyttes til 14/3.
Grundet COVID-19 flyttes arrangementet til 14/3-22.
Tilmeldte til arrangementet 24.1. vil blive direkte kontaktet mht. at få ændret billetten til den nye dato eller alternativt få refunderet beløbet for billetten.


Du kan finde det nye arrangement her >>

Kom til en spændende forfatteraften på biblioteket med den prisvindende og aktuelle forfatter, Morten Pape, der for nylig udkom med "I ruiner", der er den længe ventede afslutning af Amager-trilogien, som også består af de prisvindende og anmelderroste romaner "Planen" og "Guds bedste børn".

I den nye bog kommer Morten Pape omkring nogle af det 21. århundredes største spørgsmål, finanskrise og folkemord, et Europa under pres, et forstyrret nødhjælps-system og kernefamiliens kollaps. "I ruiner" handler om en familie fra Vestamagers endeløse rækker af parcelhuse, hvor alt syner håbløst normalt, men under facaden lurer katastrofen. Med Amagerbankens dramatiske krak i 2011 forsvinder fundamentet langsomt under familien.

"I ruiner" er en stort anlagt roman om dem, der tier, og dermed samtykker - i familien, i lokalsamfundet og på verdensplan. Om den moderne civilisations totale kollaps set gennem en finanskrise og et folkemords prisme.

Morten Pape (f. 1986) debuterede som forfatter i november 2015 med romanen Planen og vandt derefter BogForums Debutantpris. I 2018 udgav han romanen Guds bedste børn, som vandt DR Romanprisen i 2019.
Morten Pape har været deltager i Den Europæiske Debutantfestival i Kiel; den internationale bogfestival i Budapest. Derudover har Morten Pape været episodeforfatter på DRs dramaserie Liberty. I 2019 blev han tildelt det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Morten Pape besøgte sidste gang Herning Bibliotekerne på litteraturfestivalen HerLitt 2019, hvor han talte om "Guds bedste børn".

Glæd dig til en spændende aften i selskab med Morten Pape!

Der vil være bogsalg og -signering i forbindelse med arrangementet.

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 24. januar 2022, kl. 19-20.30.
25
Jan
Se på kort

Lektiecafé for voksne

Lektiecafé for tosprogede voksne.

Lektiecafé for tosprogede voksne.
Her kan du få lektiehjælp til at skrive, tale og forstå dansk.
Det er frivillige, der giver hjælp til lektierne, og det er gratis at deltage.

Tilmelding er ikke nødvendig - bare mød op.

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 25. januar 2022, kl. 14-17.
25
Jan
Se på kort

Bøger på menuen

Du kan sagtens smage på bøger.

Du kan sagtens smage på bøger.
Nogle fortæres langsomt og nydelsesfuldt, andre bliver ligefrem slugt!

Vi byder på mad og dejlige bøger. Kom og spis med, når tre bibliotekarer fra Holstebro Bibliotek fortæller om deres læseoplevelser, som kan inspirere dig til vinterens læsning.

Drikkevarer indgår ikke i prisen, men kan købes.

Sidste frist for billetkøb er syv dage før arrangementet

Læs mere
Læs mere
Café Utopia
Danmarksgade 3, Holstebro
Tirsdag den 25. januar 2022, kl. 18.30.
25
Jan
Se på kort

Årets Bøger: Bogcafé på Biblioteket i Herning

Kom og bliv inspireret til din næste læseoplevelse!

Kom og bliv inspireret til din næste læseoplevelse!
Er du vild med at læse? Så tag din bedste læsemakker under armen og kom til bogcafeen Årets Bøger på Biblioteket i Herning!

Denne aften vil du over lidt lækkert tapas og vin blive inspireret af bibliotekets formidlere til din næste gode læseoplevelse fra bogsæson 2021.
Bibliotekets formidlere vil fortælle om deres bedste læseoplevelser fra årets bogsæson, og du vil få et fint katalog med alle titlerne med hjem.

Aftenens program:
Kl 18.30: Ankomst og spisning.
Kl 19.15: Bogcafeen går i gang.
Kl 20.30: Tak for i aften.

Vi glæder os til at se netop dig!

Billetpris inkl. en let tapasanretning og et glas vin og kaffe: 125 kr.

Køb billet her >>

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 25. januar 2022, kl. 18.30.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49