Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 884 resultater
23
Apr
Se på kort

Så syng da Bovbjerg - på Bovbjerg Fyr

På Bovbjerg Fyr elsker vi at synge. Både over opvasken i køkkenet, ved pandekagebålet, og når gulvskrubben svinges. Men, vi vil også gerne synge sammen med jer!

På Bovbjerg Fyr elsker vi at synge. Både over opvasken i køkkenet, ved pandekagebålet, og når gulvskrubben svinges. Men, vi vil også gerne synge sammen med jer!
Jer, der har lyst til at møde op og være en del af fællesskabet omkring Højskolesangbogens perlerække af historier, tekster og melodier.

Lørdag d. 24 marts i tidsrummet kl.13.00 til 16.00 vil vi bruge stemmebånd, lytte, nyde en tår kaffe og opleve, at det er sandt, når der skrives: Sangen har vinger!
Vi bliver ført af kyndig hånd, når komponist, organist, tekstforfatter og musiker Søren Christensen løfter og fører os ud på sangens vinger.
Søren Christensen har selv skrevet og komponeret utallige sange, heraf en del i Højskolesangbogen. Desuden har han komponeret teatermusik til blandt andet Team Teatret, Ålborg Teater, Jomfru Ane Teatret og Det Kongelige Teater.
Søren vil fortælle finurlige historier om Jeppe Aakjær, hvorefter han spiller for, og vi får mulighed for at synge og glædes over Aakjærs sange i fællesskab.
Efter en velfortjent kaffepause med hjemmebag, er Søren klar med både sangstemme, klaver og harmonika, når vi vil synge netop jeres yndlingssang i Højskolesangbogen.
En Højskolesangbog i den ene hånd uden en kaffekop i den anden, er jo utænkelig i Højskolesangbogens fædreland.
Find en sang, mens I sidder i fælleskabet og lader jer inspirere, forbered jer hjemmefra og find den sang, I ønsker at synge, eller find en sang, hvor I længe har været betaget af teksten, men lige mangler at lære melodien.
Kort sagt. Vi lægger op til en eftermiddag på sangens vinger.
Trænger I også til at få luft under vingerne, så start eller slut med en travetur ved havet.
Men, højdepunktet, oplevelsen af Fællessang og Fællesskab foregår på Bovbjerg Fyr.

Entréen på 50 kr. sikrer dig sang, musik, fortælling, kaffe og kage med fællessang og fællesskab

Læs mere
Læs mere
Bovbjerg Fyr
Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Lør. d. 24. marts 2018, kl. 13-16.
23
Apr
Se på kort

Chess

Magtspil og grænseløs kærlighed. Musical. Aldersgruppe: Fra 8 år. Varighed: 165 min med pause.

Magtspil og grænseløs kærlighed. Musical. Aldersgruppe: Fra 8 år. Varighed: 165 min med pause.
ALT UDSOLGT? Find ledige billetter på www.chessmusical.dk

Oplev en ny dansk pragtopsætning af musicalen Chess. Et kærlighedsdrama fortalt med lidenskab og store musikalske øjeblikke.

Chess er for længst blevet en klassiker på den internationale musicalscene, med hits som Anthem, I Know Him So Well, One Night In Bangkok, You & I, Heaven Help My Heart og mange flere. Musikken er skabt af ABBA hit-magerne Benny Andersson og Björn Ulvaeus.

Hvem kan du stole på, når alt står på spil?
Se mere om forestillingen på www.chessmusical.dk

Medvirkende: Stig Rossen, Xenia Lach-Nielsen, Bjarne Langhoff, Martin Loft, Pernille Petersson Carmohn, Anna Vaupel, Frederikke Vedel, Karin Nordly-Holst, Katrine Nørgaard, Linda Fabricius-Hultemark, Linnea Stenbeck, Nynne Christine Holmen, Regina Lundsgaard Sloth, Anders Gjesing, Jeff Schjerlund, Jesper Paasch, Jonas Holst, Jonathan Heegaard, Mikkel Hoé Knudsen, Oliver Lundqvist, Ulrik Aabye-Hansen, Jakob Zethner, Kristian Vetter, Anders Gjesing

Instruktør: Mark Clements
Koreograf: Nick Winston
Scenograf: Peter McKintosh
Dirigent: Mikkel Rønnow
Lysdesigner: Tim Mitchell
Lyddesigner: Caspar Ravn
Lyddesigner: Anders Dalmose

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Den Røde Plads 16, Holstebro
Lør. d. 24. marts 2018, kl. 15 & 19.30.
Link til arrangør
23
Apr
Se på kort

Fuhlendorff

Christian Fuhlendorff er i 2018 klar med et nyt one man show der, som titlen antyder, "Går over i historien".

Christian Fuhlendorff er i 2018 klar med et nyt one man show der, som titlen antyder, "Går over i historien".
Igennem hans tidligere shows er vi kommet tæt på Christian og hans familie på både godt og ondt og i DR-programmet "Mig og klassen" fik man et indblik i hans noget aparte skoletid. Denne gang er det ikke kun hans historie vi kommer tættere på men vores allesammens historie. Fuhlendorff vil nemlig gennemgå
hele verdenshistorien. Og der er så meget at fortælle, at showet kommer i to dele.

Første del kan opleves fra 1. marts 2018 mens anden del rammer de danske spillesteder fra 6. september.

Fuhlendorff har flere gange taget tilløb til at give verdenshistorien et vrid og han har da også haft historiske nedslagspunkter i sine tidligere shows, der ellers mest har
handlet om hans forhold til familien og omverdenen
For eksempel i Enestående hvor
anmelderne var vilde med hans parodi på Thor og Loke. Denne gang lader han familien blive hjemme og kaster sig i stedet over en kronologisk og meget morsom gennemgang af verdenshistorien, som vi aldrig har hørt den før.

Om motivationen bag Går over i historien fortæller Fuhlendorff: "Min datter spurgte mig, ""far, har du altid været her?"". Og efter et kluntet forsøg på at forklare hende
verdenshistorien, gik det op for mig, at det her krævede, at jeg satte mig ind i det. Så det har jeg gjort, eller så godt man nu kan sætte sig ind i noget, når ens højeste akademiske formåen har været 10. klasse. Det bliver Danmarks første stand-up toologi, for der er sket alt for meget til, at jeg ville kunne nå det hele i ét show.
Håber I er klar på jeres historie, aber!"
Hvert show bliver en oplevelse i sig selv, men der vil selvsagt være en helhed i at se begge dele.

Billetter kan købes til hvert show særskilt men der er også et pakketilbud med rabatfordele
ved at købe billetter til begge shows samlet.
Tourplanen udbygges løbende.

VIGTIG INFO

Ankomst senest 15 minutter før showet

Aldersgrænsen er 15 år - ingen undtagelser

FBI forbeholder sig ret til programændringer

Evt. TV-optagelse !

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 24. marts 2018, kl. 19.
23
Apr
Se på kort

Unge Sangere Åbningskoncert

Elsebeth Dreisig, Ulla Kudsk Jensen, Jens Krogsgaard. Pianist: Ulrich Stærk.

Elsebeth Dreisig, Ulla Kudsk Jensen, Jens Krogsgaard. Pianist: Ulrich Stærk.
Lørdag den 24. marts kl. 20.00. Dørene åbner kl. 19.30. Sopran Elsebeth Dreissig, mezzosopran Ulla Kudsk Jensen og tenor Jens Krogsgaard åbner 4 dages stævne for unge sangere mellem 17 og 23 år, som endnu ikke har påbegyndt en professionel sanguddannelse inden for klassisk eller musical. Elsebeth Dreisig. I sommeren 2006 blev Elsebeth Dreisig for alvor kendt i Danmark, da hun sang Gabi White i Niels Marthinsens opera "Skriftestolen". En opera som er skrevet over forfatteren Christian Winthers novelle fra 1843. Operaen blev opført som særforestilling på Den Jyske Opera og havde også 2 opførelser på Operaen, Det Kongelige Teater, i København. "Skriftestolen" fik en Reumert det år for Årets Opera. Elsebeth er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1994, med professor Kirsten Buhl Møller som lærer. Derudover har hun studeret hos Ileana Cotrubas og Mikael Eliasen. I de sidste mange år har Elsebeth Dreisig været tilknyttet Den Jyske Opera som operasolist og har der haft stor succes i flere partier. Elsebeth Dreissig medvirker på 3. år som dommer i Unge Sangere. Ulla Kudsk Jensen havde sin debut på Unge Sangere-stævnet i 2017. Hun er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium og Operaakademiet i Göteborg. Hun fortsatte sine studier i New York og Bayreuth, Tyskland. Ulla Kudsk Jensen er tilknyttet Operaen i København, hvor hun synger rollerne som Mary i 'Den Flyvende Hollænder', Mrs. Quickly i 'Falstaff', Ulrica i "Un Ballo i Maschera" og Tredje Dame i "Tryllefløjten". Desuden er Ulla Kudsk Jensen flittigt brugt ved koncerter i Danmark og i udlandet, bl.a. sammen med operachef Jesper Buhl. Sammen gæster de hvert år den danskejede vingård Cortes de Cima i Portugal, hvor de underholder et internationalt publikum. Jens Krogsgaard. Jens Krogsgaard er uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, og han har senere taget en uddannelse som sangpædagog og underviser i dag i sang på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Han debuterede i 2002 med stor succes på Det Kgl. Teater som Captain Vere i Billy Budd af Britten. Han blev nomineret til Årets Reumert 2003 i kategorien Årets Sanger, og fik desuden Operaens Venners Hæderspris, for portrættet af Captain Vere. Hovedrolledebuterede på Den Jyske Opera i 1996 som Tom Rakewell i Lastens Vej af Stravinsky, og var i perioden 1999 ? 2007 fastansat som solist samme sted. Jens Krogsgaard har i en årrække medvirket som dommer i Unge Sangere. Arrangør: Unge Sangere - "Se stjernerne i øjnene"

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Lør. d. 24. marts 2018, kl. 20.
Link til arrangør
23
Apr
Se på kort

Copenhagen Drummers

Oplev de top-entusiastiske trommespillende drengerøve udforske alle facetter af trommespillet.

Oplev de top-entusiastiske trommespillende drengerøve udforske alle facetter af trommespillet.
Det er nu syv år siden, at Copenhagen Drummers vandt Talent på DR1. Siden har gruppen givet tusindvis af shows i både ind- og udland, og i 2013 kulminerede det, da de stod side om side med Emmelie De Forest og vandt Eurovision Song Contest med Only Teardrops. Det blev startskuddet på Elements Tour, som blev taget fremragende imod af både anmeldere og publikum.

Nu er de dygtige Københavnske trommeslagere tilbage med et nyt og medrivende show, hvor de i løbet af 90 minutter tager publikum med ind i deres fantasifulde univers. Et univers, der er skabt ud fra deres kreativitet og passion for musik og koreografi

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Den Røde Plads 16, Holstebro
Lør. d. 24. marts 2018, kl. 20.
Link til arrangør
23
Apr
Se på kort
Udstilling

Rundvisning på Bork Vikingehavn

Tag med på en rundvisning på Bork Vikingehavn, når en viking hver dag viser rundt på vikingehavnen. Hør om vikingetiden, om de forskellige autentiske bygninger og om vikingernes hverdag og traditioner.

Tag med på en rundvisning på Bork Vikingehavn, når en viking hver dag viser rundt på vikingehavnen. Hør om vikingetiden, om de forskellige autentiske bygninger og om vikingernes hverdag og traditioner.
Daglige rundvisning på dansk kl. 13.00 og på tysk kl. 11.30, samt rundvisning på engelsk hver mandag og onsdag kl. 14.00.

Rundvisningen er gratis når entré er betalt.

Entre: Voksne: 60 kr. Børn og unge under 18 år gratis ifølge med voksne

Læs mere
Læs mere
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7, Hemmet
Søn. d. 25. marts 2018
23
Apr
Se på kort

Forårsmarked på Lystbækgaard

Kom til forårsmarked, hvor der vil være stande med håndværk. Eks. pileflet, uld, træ, hestehårssmykker, nålebinding. I år er der også udstillere fra Island og Lihtauen.

Kom til forårsmarked, hvor der vil være stande med håndværk. Eks. pileflet, uld, træ, hestehårssmykker, nålebinding. I år er der også udstillere fra Island og Lihtauen.

Læs mere
Læs mere
Foreningen Lystbækgaard
Lystbækvej 1, Torsted, Ulfborg
Søn. d. 25. marts 2018, kl. 10-16.
23
Apr
Se på kort

Ferniseringsbrunch på Bovbjerg Fyr

Der serveres forskellige lækre lokale delikatesser, bl.a. røget krondyr fra Slagter Mortensen, lokale pølser fra "Får til Kanten" og Vesterhavsost fra Thise Mejeri og meget andet.

Der serveres forskellige lækre lokale delikatesser, bl.a. røget krondyr fra Slagter Mortensen, lokale pølser fra "Får til Kanten" og Vesterhavsost fra Thise Mejeri og meget andet.

Læs mere
Læs mere
Bovbjerg Fyr
Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Søn. d. 25. marts 2018, kl. 11-13.30.
23
Apr
Se på kort
Udstilling
Børn

Rundvisning på Abelines Gård

Hver onsdag og søndag kan I komme med på rundvisning på Abelines Gaard. Her hører I om klitgårdens historie, om Abeline og om hvordan hun klarede livet på gården efter hun meget tidligt blev enke.

Hver onsdag og søndag kan I komme med på rundvisning på Abelines Gaard. Her hører I om klitgårdens historie, om Abeline og om hvordan hun klarede livet på gården efter hun meget tidligt blev enke.
Rundvisningen begynder kl. 12.00 på dansk og kl. 12.30 på engelsk

Læs mere
Læs mere
Abelines Gaard - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Sønder Klitvej 87, Haurvig, Hvide Sande
Søn. d. 25. marts 2018, kl. 12-12.30.
23
Apr
Se på kort

Bmgp 2018

Finalisterne har været i gennem en lang udvælgelsesproces og alle er enige om, at niveauet igen i år er tårnhøjt. Den 17. februar 2018 kåres vinderen af MGP 2018 ved et stort show i Gigantium i Aalborg.

Finalisterne har været i gennem en lang udvælgelsesproces og alle er enige om, at niveauet igen i år er tårnhøjt. Den 17. februar 2018 kåres vinderen af MGP 2018 ved et stort show i Gigantium i Aalborg.
Efter kåringen tager de dygtige og talentfulde deltagere traditionen tro ud og optræder sammen i en række fantastiske koncerter over hele landet og her besøger de også Musikteatret i Holstebro.

Du kan se frem til en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen og det vil som altid være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne.Koncerten er en stå- og sidde koncert med unummererede pladser. (Begrænset antal siddepladser.)

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Den Røde Plads 16, Holstebro
Søn. d. 25. marts 2018, kl. 13.
Link til arrangør
23
Apr
Se på kort
Udstilling

Rundvisning på Herregården Nørre Vosborg - søndage

Oplev den gamle herregård på en guidet rundvisning af en times varighed kl. 13,30 eller på egen hånd. infoskilte undervejs giver dig smagsprøver på Nørre Vosborgs forunderlige historie, nyd de smukke blomsterpyntede stuer og mærk stedets særegne stemning.

Oplev den gamle herregård på en guidet rundvisning af en times varighed kl. 13,30 eller på egen hånd. infoskilte undervejs giver dig smagsprøver på Nørre Vosborgs forunderlige historie, nyd de smukke blomsterpyntede stuer og mærk stedets særegne stemning.

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Søn. d. 25. marts 2018, kl. 13 -16.
23
Apr
Se på kort
Udstilling

Guld og grønne skove - omvisning

Kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen "Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år", der viser værker af. bl.a. C.W. Eckersberg, L.A. Ring, Peter Hansen og Vilhelm Hammershøi fra Ordrupgards danske samling.

Kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen "Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år", der viser værker af. bl.a. C.W. Eckersberg, L.A. Ring, Peter Hansen og Vilhelm Hammershøi fra Ordrupgards danske samling.
I 1918 åbnede forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny deres hjem Ordrupgaard for kunstelskende medborgere. Her kunne man tage ægteparrets samling af franske impressionister og danske malere fra guldalderen til det moderne gennembrud i øjesyn.

2018 markerer således 100-året for indvielsen af Ordrupgaard. Men en nært forestående om-og udbygning, betyder, at Ordrupgaard ikke kan markere jubilæet i eget hus. I stedet fejres set med en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor museets danske samling kommer ud til gæsten.

Fejringen starter på Holstebro Kunstmuseum, der i foråret bliver vært for et spændende udvalg af Ordrupgaards primært danske mesterværker. Kendte malerier af C.W. Eckersberg, L.A. Ring, Theodor Philipsen og Peter Hansen er blot nogle af de mange skatte, der vises på Holstebro Kunstmuseum. Det er første gang, samlingen vises udenfor København.

Med på udstillingen er også et udvalg af Ordrupgaards udsøgte samling af én af dansk kunsts absolutte stjerner Vilhelm Hammershøi. I alt ni malerier med museets meget omtalte nyerhvervelse Hvide døre. Strandgade 30 (1899) som et højdepunkt.

Udstillingen "Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år" viser et udvalg af de værker, Wilhelm Hansen samlede fra begyndelsen i 1892 og frem til de første køb af fransk kunst i 1916. Det første maleri som Wilhelm Hansen købte - et værk der også vises på udstillingen - er et lille oliestudie af Johan Thomas Lundbye. Sammen med øvrige værker af Guldalderens store navne danner værk udgangspunktet for samlingen, der demonstrerer at Wilhelm Hansen tog afsæt på kunsthistorisk sikker grund.

Men det var samtidens kunst, der for alvor fangede hans interesse. Danske malere som vennen Peter Hansen samt L.A. Ring, Theodor Philipsen og Vilhelm Hammershøi. Dristige valg, fordi disse unge og i samtiden uetablerede kunstnere, markerede et nybrud i dansk billedkunst.

Udstillingen viser også nogle af de første værker af franske kunstnere, som Wilhelm Hansen købte omkring 1916. Indkøb, der markerede begyndelsen på en ny kunstsamling samt indvielsen af Ordrupgaard som en offentlig tilgængelig samling. Det er værker af Armand Guillaumin, Charles-François Daubigny og Narcisse Diaz de la Peña.

Under Første Verdenskrig voksede samlingen af franske impressionister, som Wilhelm Hansen blev i stand til at købe både fordi økonomien blomstrede i det neutrale Danmark og fordi store privatsamlinger på grund af krigen blev sat til salg i blandt andet Frankrig.

Så da Wilhelm og Henny Hansen i 1918 åbnede deres hjem, præsenterede de byens kunstinteresserede publikum for en enestående samling af dansk og international kunst. Wilhelm Hansen dør i 1936 og Henny bor på Ordrupgaard frem til sin død i 1951. Herefter overgår stedet til Staten. I 1953 åbner Ordrupgaard som museum, og er i dag et levende museum helt i stifterfamiliens ånd.

"Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år" er tilrettelagt i nært samarbejde med Ordrupgaard. Efterfølgende vises udstillingen på Ribe Kunstmuseum og Skovgaardmuseet i Viborg.

Udstillingen er støttet af Færchfonden.

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Søn. d. 25. marts 2018, kl. 14.
Link til arrangør

Mere inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!