Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-10 ud af 10 resultater
20
Apr
Se på kort

Byrådsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Tirsdag den 20. april 2021, kl. 17.
Link til arrangør
20
Apr
Se på kort

Smagen af øl

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma,.

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma,.
om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret smagsprøver på malt, humle og seks øltyper.
Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret smagsprøver på malt, humle samt seks forskellige øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Begge foredragsholdere kommer fra Carlsberg Laboratorium, som har en helt særlig historie: laboratoriet har revolutioneret moderne ølbrygning på verdensplan. Det har laboratoriet blandt andet gjort ved at levere banebrydende forskningsresultater - og herunder også nogle af de kemiske begreber som vi alle kender fra vores skolegang - fx opdagelsen og indførelsen af pH-begrebet til angivelse af en opløsnings surhedsgrad.

Om forelæser Erik Lund:
Erik Lund er chefbrygger ved Carlsberg Laboratorium. Han er uddannet som levnedsmiddelkandidat, bromatolog, fra det der tidligere hed Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole - som i dag er en del af København Universitet. Efter at have arbejdet et par år i staten med at kontrollere vores fødevarer, tog Erik springet og blev uddannet til brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Som chefbrygger ved Carlsberg Laboratorium arbejder Erik Lund med at optimere alle aspekter af brygprocessen. Herunder en del produktudvikling specielt for specialbryggeriet 'Jacobsen'.

Om forelæser Zoran Gojkovic:
Zoran Gojkovic er født og opvokset i ex-Jugoslavien og har der studeret på Sarajevo Universitet. Efterfølgende flyttede Zoran til Danmark hvor han fortsatte sin universitetsuddannelse på Københavns Universitet og blev her ph.d. i molekylærbiologi. Han uddannede sig som brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole og er nu brygmester og forskningsleder på Carlsberg Laboratorium.

Zoran Gojkovic har beskæftiget sig med mange forskellige videnskabelige områder - lige fra gærcellers genetik over gen-terapi, stamceller, drikkevarers sundhedseffekter og til ølbrygning.

Zoran har stor erfaring med både at forske og at opbygge og lede virksomheder - fx i biotek-branchen - og er altså nu forskningsleder ved Carlsberg Laboratorium.

Information
Entré: 30 kr.
(Betales ved indgangen - tilmelding ikke nødvendig)

19.00-21.30 (BEMÆRK! Forlænget pga. smagsprøver)

Spisning:
Ønsker du at spise før livestreamingen kan du bestille bord på hotel@hotelvosborg.dk eller på 97484897 (tast1 )
Spisning starter kl. 17.30

OBS!
Dette arrangement er flyttet til multisalen.

COVID-19 retningslinjer:
Følgende retningslinjer overholdes til alle koncerter hos Fonden Nørre Vosborg
* Mindst 1m afstand mellem alle og 2 kvm til hver person
* Mindst 2m mellem optrædende musiker og nærmeste publikum
* Håndsprit tilgængelig
* Gældende barregler
* Ingen håndtryk eller kram
Hvis der sker ændringer pga. Corona-situationen, vil vores gæster modtage personlig besked.
For yderligere information eller spørgsmål kontakt direktør Helle Sigh M: 52174944 eller send en mail til hs@nrvosborg.dk

Læs mere
Læs mere
Online event
, Vemb
Tirsdag den 20. april 2021, kl. 19.
20
Apr
Se på kort

Italiensk 4

V/ Antonella Ferrara.

V/ Antonella Ferrara.
Dette kursus giver dig mulighed til at udvikle og forbedre dine italienske kommunikationsevner.

Det er for dig som har fået undervisning i sproget i f.eks aftenskole flere sæsoner og kender italiensk basisgrammatik.

Der lægges vægt på, at vi taler så meget på italiensk som muligt, med fokus på ordforrådet og udtale.

Ved hjælp af dialoger og diskussion i klassen, får du et bedre indblik i italiensk kultur, skik og brug.

Materialeudgifter er ikke medregnet i kursusprisen, men afregnes direkte med underviseren

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tirsdag den 26. januar til tirsdag den 27. april 2021, kl. 11-12.40.
Link til arrangør
20
Apr
Se på kort
Udstilling

Påskeudstilling

Så er Mississippi klar med årets første udstilling Lørdag den 20. marts åbner Mississippi årets første udstilling. Påskeudstillingen er de tre kunstnere: Billedkunstner Gonzalo Dupont, Argentina, billedkunstner Lone Ertbølle fra Fyn og keramiker Louise.

Så er Mississippi klar med årets første udstilling Lørdag den 20. marts åbner Mississippi årets første udstilling. Påskeudstillingen er de tre kunstnere: Billedkunstner Gonzalo Dupont, Argentina, billedkunstner Lone Ertbølle fra Fyn og keramiker Louise.
Så er Mississippi klar med årets første udstilling

Lørdag den 20. marts åbner Mississippi årets første udstilling. På grund af coronaen vil der ikke være fernisering. Man har valgt at have galleriåben, hvor børnerummet vil være lukket og der serveres ikke kaffe. Udstillingen kører frem til søndag den 2. maj. I hele udstillingsperioden er der åben torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle dagene i påsken. Samtidig vil man selvfølgelig rette sig efter statens henvisninger.

Påskeudstillingen er de tre kunstnere: Billedkunstner Gonzalo Dupont, Argentina, billedkunstner Lone Ertbølle fra Fyn og keramiker Louise Gaarmann, Djursland.

Gonzalo Duponts materialer er gerne akryl på lærred, blyant, gouache og tusch på papir, men alt kan bruges, så der er også malet på træpaller og avispapir, arbejdet med fotos. Det er det pulserende liv, det er menneskene, som breder sig i billederne, menneskene fra Gonzalo Duports kvarter: de rare og de skumle, fodboldspilleren, politimanden, de skønne kvinder.

Lone Ertbølle opfatter ikke sig selv som sentimental - heller ikke i forhold til hendes billeder. Hun ilægger ikke så mange følelser i sit arbejde med sine billeder. Omvendt ligger der mange tanker og idéer bag. Hun forholder sig meget konkret til det enkelte billede - den grundlæggende idé, måden billedet bliver komponeret, beslutninger omkring materialer og billedets udformning.

Louise Gaarmann er uddannet på den Dansk Design Skole i 2002, samme år etablerede hun keramisk værksted i Aarhus. I dag bor og arbejder hun i Mols Bjerge. Louise Gaarmann underviser også på Aarhus Kunstakademi. Louise eksperimenterer hele tiden med former, farver og glasur

Læs mere
Læs mere
Mississippi
Jupitervej 26, Thyholm
Lørdag den 20. marts til søndag den 2. maj 2021, kl. 13.30-17.
20
Apr
Se på kort
Udstilling

Kunstudstilling: Overflade

Lørdag den 20. marts åbner Mississippi årets første udstilling. Udstilling hedder "Overflade". Her er der tale om syv kunstnere, der sidste år havde afgangsudstilling på Aarhus Kunstmuseum.

Lørdag den 20. marts åbner Mississippi årets første udstilling. Udstilling hedder "Overflade". Her er der tale om syv kunstnere, der sidste år havde afgangsudstilling på Aarhus Kunstmuseum.
Så er Mississippi klar med årets første udstilling

Lørdag den 20. marts åbner Mississippi årets første udstilling. På grund af coronaen vil der ikke være fernisering. Man har valgt at have galleriåben, hvor børnerummet vil være lukket og der serveres ikke kaffe. Udstillingen kører frem til søndag den 2. maj.

I hele udstillingsperioden er der åben torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle dagene i påsken. Samtidig vil man selvfølgelig rette sig efter statens henvisninger.

Udstilling hedder "Overflade". Her er der tale om syv kunstnere, der sidste år havde afgangsudstilling på Aarhus Kunstmuseum.

Mississippi lægger vægge og rum til udstillingen "Overflade" med 7 kunstnere, der dimitterede fra Aarhus Kunstakademi i sommeren 2020.

De syv kunstnere er Kurt Ejvind Nielsen, Signe Kirstein Lanter, Lotte Kejser, Bente Felding, Kirsten Schmidt Nielsen, Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen, Marie Kaarøe.

"Overflade" udgør dels den fysiske flade, hvor én materialitet afløses af en anden. Samtidig er "Overflade" det observerbare menneske med alle sine skjulte træk underneden.

En maske vi som mennesker gemmer os bag. Alt sammen aspekter i temaet som en grænseflade mellem indhold og udtryk

Læs mere
Læs mere
Mississippi
Jupitervej 26, Thyholm
Lørdag den 20. marts til søndag den 2. maj 2021, kl. 13.30-17.
20
Apr
Se på kort
Udstilling

Plakatudstilling ved LAKOR

Æxplore LAKOR Som i den vådeste drøm blev LAKOR skabt en sen nattetime i en Volvo. Det skete på motorvejene mellem Spanien og Schweiz, hvor turen gik fra surfcamp til mountainbiking i Alperne. Løs snak og store drømme endte med at give liv til det, som se.

Æxplore LAKOR Som i den vådeste drøm blev LAKOR skabt en sen nattetime i en Volvo. Det skete på motorvejene mellem Spanien og Schweiz, hvor turen gik fra surfcamp til mountainbiking i Alperne. Løs snak og store drømme endte med at give liv til det, som se.
Æxplore LAKOR
Som i den vådeste drøm blev LAKOR skabt en sen nattetime i en Volvo. Det skete på motorvejene mellem Spanien og Schweiz, hvor turen gik fra surfcamp til mountainbiking i Alperne. Løs snak og store drømme endte med at give liv til det, som senere skulle blive LAKOR.

Drømmen var at skabe et tøjmærke med en bæredygtig, kreativ og humoristisk tilgang til surferkulturen - et globalt brand med fødderne plantet solidt i den danske vandkant.

Inspireret af forskellene mellem den idylliske danske kystkultur og en moderne tilværelse i urbane områder, bliver udtrykket et kontrastfyldt sammenstød, som, med et glimt i øjet, forsøger at sætte nostalgi ind i en moderne kontekst. LAKORs mål er at prikke til din kreativitet, kilde din indre eventyrer og inspirere dig til udforske steder med dårlig wi-fi-forbindelse. #Æxplore

LAKOR er et dansk tøjbrand, som har to butikker i hhv. Århus og København, og vi har været så heldige at få lov at udstille LAKORs plakater i vores historiske lokaler d. 19. oktober 2020 - 30. juni 2021

Læs mere
Læs mere
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter
Remisevej 1, Brande
Mandag den 19. oktober 2020 til onsdag den 30. juni 2021, kl. 09.
Link til arrangør
20
Apr
Se på kort

Skattejagt

Vi har her i foråret 2021 igen sat den populære skattejagt op ved alle Museum Midtjyllands fem besøgssteder.

Vi har her i foråret 2021 igen sat den populære skattejagt op ved alle Museum Midtjyllands fem besøgssteder.
På alle vores fem museer er der på udendørs områderne opsat en skattejagt for hele familien.

Skattekortene kan downloades på vores hjemmeside og evt. printes hjemmefra. Det er selvfølgelig også muligt at hente skattekortene på sin tlf eller tablet via en QR kode på stedet.

Skattejagten er udformet med udgangspunkt i det enkelte sted, så de er ikke ens, og man kan jo gøre det til en sport at gennemføre dem alle!

I løbet af foråret trækker vi lod blandt deltagerne om en gavepose fra museet. Send dit svar til kontakt@museummidtjylland.dk, hvis du vil være med i lodtrækningen. Vinderen offentliggøres også på vores Facebook side

Læs mere
Læs mere
Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Fredag den 5. februar til søndag den 15. august 2021, Hele døgnet.
Link til arrangør
20
Apr
Se på kort

Kystcentret Thyborøn

Vestkystens største oplevelsescenter - over 5000 m2 fyldt med aktiviteter!Væk dine sanser i vores sansetunnel fyldt med gys og sjove grin.

Vestkystens største oplevelsescenter - over 5000 m2 fyldt med aktiviteter!Væk dine sanser i vores sansetunnel fyldt med gys og sjove grin.
Skab store bølger med både hænder og fødder, sejl med fjernstyrede skibe, ta' en tur i biffen, lav kæmpesæbebobler, bliv klogere på revlehuller, prøv kviksand, byg diger og meget mere. Masser af spændende aktiviteter og oplevelser - nok til en hel ferie!

Læs mere
Læs mere
Kystcentret
Sprogøvej 49, Thyborøn
Mandag den 15. februar til søndag den 31. oktober 2021
20
Apr
Se på kort
Andre
Børn

Mysteriet på Herregården

Hjælp med at opklare mysteriet på Nørre Vosborg når de lancerer deres helt nye app - museumsmysteriet.

Hjælp med at opklare mysteriet på Nørre Vosborg når de lancerer deres helt nye app - museumsmysteriet.
Appen er et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne via appen skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården. Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården. Appen er gratis for alle. Entré på herregården er 75 kr. for voksne - gratis for børn til og med 17 år.

Leg og læring
MuseumsMysteriet Nørre Vosborg implementeres via Useeum-appen og er et læringsspil for børn og barnlige sjæle, der skal imødekomme et ønske om mere historisk formidling, tilpasset Nørre Vosborg og den moderne besøgende. Mysteriet kan bruges af skoler og familien og spillet tager ca. en time.

Den tekniske platform for løsningen er Useeum: En fælles app, som museer, slotte, herregårde mm. kan bruge til at formidle viden og fortællinger via smartphone til besøgende. Appen anvendes fx allerede på Christiansborg, Kronborg og Hammershus.

MuseumsMysteriet kombinerer således det digitale og fysiske rum gennem spil, der tvinger spilleren til at løfte blikket fra telefonen 95% af tiden, undersøge omgivelserne og finde frem til udvalgte steder for at gennemføre spillet.

Det Moderne Fællesskab - i historiens vingesus
Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og erhvervsstyrelsens landistriktspulje.

Information
Appen er gratis for alle.
Entré på herregården er 75 kr. for voksne - gratis for børn til og med 17 år.

SÅDAN GØR DU:

1. Hent appen Useeum i App Store eller Google Play (hent gerne app'en hjemmefra)
2. Vælg Nørre Vosborg
3. Start MuseumsMysteriet

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Søndag den 3. januar til fredag den 31. december 2021, kl. 10-16.
20
Apr
Se på kort
Udstilling

Besøg herregården

Kom og oplev de smukke stuer, bliv klogere på herregårdens historie på en af vores guidede rundvisninger.

Kom og oplev de smukke stuer, bliv klogere på herregårdens historie på en af vores guidede rundvisninger.
ÅBNINGSTIDER
Februar-marts
(Ring for åbningstider i hverdagen)
søndag kl. 10.00-16.00

April-juni
(Ring for åbningstider i hverdagen)
Lørdag kl. 10.00-12.00
Søndag kl. 10.00-16.00

Juli-august
(Ring for åbningstider i hverdagen)
Torsdag kl. 20 - 22
Lørdag kl. 10 - 12
Søndag kl. 10 - 16

September-november
(Ring for åbningstider i hverdagen)
Søndag kl. 10.00 - 16.00

Hellig- og mærkedage
Påsken 2021
Tirsdag - søndag kl. 10 - 16

Jul på Herregården 2021
Tirsdag til fredag kl. 10 - 16
Lørdag kl. 10 - 12
Søndag kl. 10 - 16

Lukkedag:
Store Bededag d. 30. april

GUIDET RUNDVISNINGER PÅ DANSK
Januar, februar og marts: Den sidste søndag i hver måned kl. 13.30.

April, maj og juni: Hver søndag kl. 13.30.
* I forbindelse med påske afvikles rundvisningerne kl. 14.30 Skærtorsdag, Langfredag & Påskelørdag.

Juli og august: Søndag og onsdag kl 13.30

September, oktober, november: Hver søndag kl. 13.30.

* Åbningstider og rundvisninger kan ændres i forbindelse med private arrangementer i stuerne eller særudstilling. Der afvikles ikke rundvisning de sidste søndage i november og hele december grundet særudstilling i forbindelse med Jul på Nørre Vosborg.

GUIDET RUNDVISNINGER PÅ TYSK
Onsdag d. 07/07 kl. 14.00
Onsdag d. 21/07 kl. 14.00
Onsdag d. 04/08 kl. 14.00
Onsdag d. 18/08 kl. 14.00

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Fredag den 1. januar til fredag den 31. december 2021, kl. 10-16.
Link til arrangør

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49