Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 25-36 ud af 129 resultater
24
Okt
Se på kort

Junioranmelderne - en boganmelderklub for børn

Boganmelderklub for 12 - 14 årige.

Boganmelderklub for 12 - 14 årige.
Junioranmelderne er et lukket boganmelderforløb for de 12-14 årige, der kræver tilmelding.

Vil du høre mere, så kontakt Signe Smedegaard Frederiksen på mail: bibsfr@herning.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 16.
24
Okt
Se på kort

Må vi præsentere

Vi præsenterer dig for en række af alt det, biblioteket har på hylderne. Det kan være boganbefalinger, oplæsninger eller noget helt tredje.

Vi præsenterer dig for en række af alt det, biblioteket har på hylderne. Det kan være boganbefalinger, oplæsninger eller noget helt tredje.
Anbefalinger fra os til dig.
Hen over seks uger i efteråret kan du hver torsdag eftermiddag møde et kendt ansigt fra bibliotekets personale.

Vi præsenterer dig for en række af alt det, som biblioteket har på hylderne. Det kan være i form af boganbefalinger, oplæsning eller noget helt tredje.

Det vigtigste er, at du får vores personlige anbefalinger og et indblik i, hvad vi lader os underholde med, når vi er gået hjem fra arbejde

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 16.30.
24
Okt
Se på kort

Er dit barn en gamer eller en gambler?

Børn bliver forbrugere og gamblere i den digitale spilverden.

Børn bliver forbrugere og gamblere i den digitale spilverden.
Kom og vær med når Center for Ludomani giver gode råd til hvad man som forældre eller pårørende skal holde øje med, når børn og unge spiller computerspil. Her vil de især oplyse forældre om gaming og særligt de gambling-elementer der findes i mange computerspil.

Skillelinjerne mellem gambling og gaming bliver mere og mere udviskede. Gamblingindustrien har nemlig bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at der er en del computerspil, fx World of Warcraft og Counter Strike, der indeholder et penge-aspekt (køb af udstyr, skins osv.). I relation til disse spil er det blandt andet muligt at gamble om sine skins (fx våben eller beklædningsgenstande) på en roulette, eller sælge dem og dermed tjene penge på dem.

Herudover er der en række nye tendenser der bidrager til en sammenblanding af gambling og gaming. Det er vigtigt at være opmærksom på disse tendenser, da en stor gruppe af de der gamer, er helt unge. Det vil sige, at helt unge bliver præsenteret for gambling-verdenen, længe før det er lovligt for den unge at gamble. Det er derfor også væsentligt for forældrene at tale med deres børn om disse gambling-elementer, da en tidlig spilledebut øger risikoen for mistrivsel og afhængighed.

Der er gratis adgang men billet er påkrævet.

Foregår i Multirummet på 1. sal

Læs mere
Læs mere
Skive Bibliotek
Østergade 25, Skive
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 17.
24
Okt
Se på kort

Spis med EU - Per Nyholm om EUs fremtid

Fik vi det Europa vi vil have - eller fik ved det Europa, vi fortjener?

Fik vi det Europa vi vil have - eller fik ved det Europa, vi fortjener?
Endnu en hyggelig og informativ om EU, som er blevet ekstra aktuelt i forbindelse med det (måske) forestående Brexit.

Konceptet er, at aftenens ekspert først kommer med et kort oplæg (15-20 min), herefter samtales under maden.
Efter maden kommer oplægsholderen med et lidt længere oplæg (20-30 min), hvorefter der samtales ved bordene under desserten/kaffen.

Madbilletter koster 50 kroner (kan fravælges).
Køb billetter her

Tredive år efter Berlinmurens fald og kommunismens undergang indbyder Herning Bibiliotek til en aften i Huset nr. 7 med Per Nyholm, Jyllands-Postens mangeårige korrespondent i London, Rom og Wien.

Per Nyholm vil tale om det næste Europa. Om det Europa, der var, og det Europa, der venter os i de kommende fem år.

1. november er skiftedag i Bruxelles. En ny kommission træder til, og Storbritannien træder ud (forventeligt). Et nyt EU-parlament sidder allerede i Strasbourg.

Tredive år efter Europas store omvæltning, går det i alt væsentligt kontinentet godt, men Europa har også sine problemer: indre og ydre sikkerhed, en uberegnelig regering i Washington og en alt for beregnelig regering i Moskva. Polen og Ungarn kritiseres for at krænke EUs værdier. Østrig og Italien har nye regeringer efter de tidligere regeringers fald under skandaløse omstændigheder, Spanien går mod nyvalg i utide. Andre valg forestår i Polen og Rumænien

Mellemøsten, Nordafrika, Catalonien og Ukraine giver anledning til bekymring. Et økonomisk tilbageslag hævdes at være på vej. Kan Storbritannien overhovedret hænge sammen? Og hvordan skal det gå briterne udenfor EU. Skotland overvejer endnu engang at opsige statsfællesskabet med England, Irland og Wales. Hvordan vil en skotsk enegang påvirke selvstændighedsbevægelsen i Spanien? Nærmer vi os et nyt Balkan syd for Pyrénæerne?

Per Nyholm, journalist siden 1960, taler 22. oktober om sit Europa og det næste Europa, herunder behovet for at staternes Europa forvandles til folkenes Europa. Per Nyholm var fra 1980 til 2013 Jyllands-Postens korrespondent i London, Rom og Wien. Han dækkede Berlinmurens fald og kommunismens undergang i 1989 og krigene på Balkan. Han har også skrevet fra Mellemøsten, USA og Latinamerika. Han leverer i disse år hver søndag en fast, ofte håndfast klumme til avisens lederside. Per Nyholm var 2013-14 medlem af EU-kommissionens kulturudvalg med den opgave at bidrage til En Ny Europæisk Fortælling. Han forlod opgaven i protest mod, hvad han anså for udvalgets udiscipliner arbejdsgang. Han har skrevet flere bøger, bl.a. "Europæerne. Reportager fra en rejse i Europas erindring" (2008).

BEMÆRK: Arrangementet foregår i Huset No7, Nørregade 7A, 7400 Herning

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 18.
24
Okt
Se på kort

H.C. Andersen fortælling på Bovbjeg Fyr v/Lars Ebbensgaard

Rektor em. og fyrfrivillig Lars Ebbensgaard fortæller under overskrifterne "De vises sten" og "Poesiens Californien".

Rektor em. og fyrfrivillig Lars Ebbensgaard fortæller under overskrifterne "De vises sten" og "Poesiens Californien".
Vi vil mærke H.C. Andersens nære venskab med videnskabsmanden H.C. Ørsted og blive sendt ud på fem forrygende rejser med vore fem sanser fra sandhedens slot for at finde de vises sten og dermed meningen med livet. Og vi finder den! I "Poesiens Californien" begejstres vi af elektromagnetismens store landvindinger, der efter H.C. Andersens forudsigelse bestemt vil lyse frem i fremtidens teater og digtekunst. Vi får et fyrværkeri af Andersens tanker og relaterer dem til i dag.
Vi lægger ud med en H.C. Andersen-inspireret aftensmad. Pris: 95 kr. inkl. mad og kaffe.
Bestilling kan ske på bovbjergfyr@ferringby.dk eller 27117606

Læs mere
Læs mere
Bovbjerg Fyr
Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 18.
24
Okt
Se på kort

Mit liv som Elkjær - foredrag med Preben Elkjær

Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980'erne og målkonge på det legendariske 80'er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico.

Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980'erne og målkonge på det legendariske 80'er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico.
På denne aften kommer du tættere på legenden Preben Elkjær i et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter. Preben gennemgår sin lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80'er-landshold. Og så kommer han også ind på tiden efter: sin civile karriere inden for tv, forretningslivet og som fodboldkommentator.

Anekdoter, videoklip og mulighed for spørgsmål

Foredraget vil være spækket med anekdoter og videoklip fra Elkjærs karriere, og der vil endvidere være mulighed for at stille spørgsmål til hele Danmarks målkonge nummer 1.

Om Preben Elkjær - Danmarks målkonge nr. 1

Danskerne kender Preben Elkjær som landsholdets målkonge nr. 1 på det legendariske 80'er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico. Holdet var utroligt populært og kendt for sin charmerende elegance, eksploderende angrebskraft og fodboldsangen Re-Sepp-ten. I dag fortæller Preben Elkjær ærligt og underholdende om sin karriere både på landsholdet og i store udenlandske klubber.

Preben Elkjær var en anderledes og modig angriber, som med sin uortodokse stil og sin fandenivoldskhed lavede mål, der brød med den gængse fodboldlærdom. Mod Belgien ved EM i 1984 scorede Elkjær eksempelvis efter en længere solo-dribletur fra midterlinjen. For Verona scorede han i strømpesokker i en turneringskamp, hvilket blandt andet var med til at sikre klubbens første og hidtil eneste mesterskab.

Foruden sin landsholdskarriere herhjemme spillede Preben Elkjær også i flere udenlandske klubber som FC Köln og Hellas Verona FC. I 1999 blev Preben Elkjær optaget i sportens Hall of Fame.

Vi lover, at det ikke bliver kedeligt!

Bogkøb

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for, at tilkøbe Preben Elkjærs bog "Mit liv som Elkjær", denne kan også købes på selve aftenen. Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Den Røde Plads 16, Holstebro
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
Link til arrangør
24
Okt
Se på kort

På knæ for livet - foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel

PÅ KNÆ FOR LIVET er en parbiografi om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel ved Susanne V. Knudsen.

PÅ KNÆ FOR LIVET er en parbiografi om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel ved Susanne V. Knudsen.
"På knæ på livet' giver indblik i et kunstnerægteskab og i forfatterskaber fra en tid, der var præget af krise-, krigs- og efterkrigstid.

Halfdan Rasmussen er en af Danmarks kendteste og mest elskede forfattere. Med sine børnerim og tosserier skrev han sig ind i danskernes kollektive bevidsthed.
Ester Nagel var i samtiden også en kendt personlighed, der ud over sit forfattervirke var yderst aktiv i Dansk Kvindesamfund og Mellemfolkeligt Samvirke.

Biografien er den første, der stiller skarpt på begge forfattere, og forfatteren har haft adgang til enestående kildemateriale, som Ester Nagel testamenterede til hende.

Susanne V. Knudsen er litteraturforsker, hun har undervist og forsket i skønlitteratur, sagprosa og medier i Danmark og Norge

Læs mere
Læs mere
Struer Bibliotek
Smedegade 1, Struer
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
24
Okt
Se på kort

SYNG med MIG - med sangvært Tina Lynderup, kirkesanger og solist

Arrangementerne SYNG med MIG viste sig at være et sikkert hit, der trak masser af sangglade mennesker til en god times sang.

Arrangementerne SYNG med MIG viste sig at være et sikkert hit, der trak masser af sangglade mennesker til en god times sang.
I den nye sæson inviterer Musikskolen Ringkøbing-Skjern og bibliotekerne igen til fællessang, denne gang flere steder i kommunen.

SYNG med MIG arrangementerne kræver hverken stor sangstemme eller forberedelse.

Til arrangementerne synger vi en håndfuld sange fra Højskolesangbogen, særligt udvalgt af dagens sangvært.
Alle sange bliver præsenteret og får nogle personlige ord og vinkler med på vejen af sangværten.

Vi byder på kaffe/te.

Fællessangen akkompagneres af Musikskolen Ringkøbing-Skjern

Læs mere
Læs mere
Skjern Bibliotek
Engtoften 1, Videbæk
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
24
Okt
Se på kort

"Lysets børn"

Foredrag med vores lokale forfatter Merete Just.

Foredrag med vores lokale forfatter Merete Just.
"Der var altid en tung og gådefuld stemning i min fars barndomshjem, og ofte sluttede vores besøg på gården i Himmerland med gråd og tænders gnidsel. Min fars familie var tættest på os rent geografisk, men vi kunne lige så godt have levet i hvert sit hjørne af verden. Luften emmede altid af alt det, der ikke blev talt om - af de traumer, der som genetiske spor blev sat i generation efter generation".

Sådan siger journalist Merete Just om sin skønlitterære debut, romanen "Lysets børn - en himmerlandsfortælling", der udkommer på forlaget Hovedland i oktober.

"Lysets børn - en himmerlandsfortælling" skildrer et Danmark med små landbrugs- og husmandsbrug, hvor alt blev lagt til rette efter vejr og vind - og hvor det var under gårdejerens værdighed at fodre hønsene.

Merete Just har tidligere skrevet tre dokumentariske bøger - "Anton Rask - landsbylæge, modstandsmand og diplomat", 2013, "Tyskernes piger", 2014 og "Mod og mandshjerter", 2015.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Gratis adgang. Mød bare op

Læs mere
Læs mere
Skive Bibliotek
Østergade 25, Skive
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
24
Okt
Se på kort

Lag-på-lag - et kammerspil i uldkamrene på Tekstilmuseet

Tekstilmuseets rum bruges på helt nye måder i en forestilling, baseret på en kjole skabt i Herning.

Tekstilmuseets rum bruges på helt nye måder i en forestilling, baseret på en kjole skabt i Herning.
I et samarbejde mellem Tekstilmuseet og biblioteket vender en kjole for en stund tilbage - en kjole skabt af Signe Birk, daværende designstuderende ved VIA i Herning. Kjolen er en nyfortolkning af den klassiske Fanødragt og lavet til forestillingen Lag-på-lag af teaterBLIK.
Forestillingen tager udgangspunkt i kjolen, som er inspireret af Fanødragtens farver og symbolikker. Kjolen er fyldt med lommer og lag og fortællinger, så den fungerer som både kostume og scenografi. Hermed skabes rammen for historien om Inger og hendes livsforløb fra barn til hendes død. Hun er på en gang en historisk person fra tiden hvor skibsfarten og adskillelse prægede livet på Fanø. En tid hvor al kommunikation mellem familiemedlemmer foregik pr brev, der ofte var mange måneder undervejs. Men hun er også et billede på en kvindes liv på godt og ondt i alle tider.

Forestillingen opføres i uldkamrene på Tekstilmuseet og er i mere end én forstand et "kammerspil". At kjolen er skabt lokalt giver også et ekstra lag til netop opførelsen i Herning, hvor Tekstilmuseet var det oplagte valg, da biblioteket søgte en samarbejdspartner. De to kulturinstitutioner har flere gange tidligere arbejdet sammen om teatertilbud for byens familier i de ganske særlige rum på Tekstilmuseet.
I ugerne op til forestillingen vil der være mulighed for at se nogle af Signe Birks forarbejder til kjolen på biblioteket.

Forestillingen er oprindeligt opført i kaptajnens stue i Hannes hus i Sønderho i anledning af Fonden Gamle Sønderhos 90 års jubilæum med støttet fra en række lokale institutioner.

Forestillingen er for voksne og store børn i følge med en voksen (min. 8 år).

Billetter/tilmelding:
Der er kun plads til 12 publikummer ad gangen, så billet er påkrævet. Giv gerne besked, hvis I bliver forhindret i at benytte billetten, så en anden kan få pladsen. Den gratis billet hentes her:

Forestilling kl. 17
Forestilling kl. 19

Bemærk: Forestillingen finder sted på Tekstilmuseet, Vestergade 20, 7400 Herning

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
24
Okt
Se på kort

Kroaften på Fahl Kro

Fahl Kro og Kroaften, man kan næsten ikke sige det ene uden det andet - og det er der en god grund til! For i mere end 25 år, har Ringkøbing-Skjern Museum serveret æggekage og holdt de hyggelige, og nu traditionsrige, kroaftener på Fahl Kro.

Fahl Kro og Kroaften, man kan næsten ikke sige det ene uden det andet - og det er der en god grund til! For i mere end 25 år, har Ringkøbing-Skjern Museum serveret æggekage og holdt de hyggelige, og nu traditionsrige, kroaftener på Fahl Kro.
Og selvfølgelig gør vi det igen i år! Vi byder allerede foråret velkommen med en Kroaften, onsdag den 17. april.

Smag den levende historie

Kroejer Simon Sommer var en ener, han skilte sig ud fra flokken, og gjorde ikke noget for ikke at gøre det, nej faktisk det modsatte! Han drak rødvin, hvor almindelige folk drak øl, han spillede kort med sine gæster og vandt ofte penge fra dem, og så serverede han æggekage! Æggene fik han fra kroens høns og serveringen foregik i Fahl Kros stuer, præcis som i dag. Og når der serveres æggekage på Fah Krol, er der lagt op til fest! Krofatter fortæller, musikken spiller, samtalen flyder og hyggen fylder!

Ny udstilling: Himmelflugt - med dronerne over Vestjylland

Den 1. april 2019 åbnede en ny udstilling, i laden på Fahl Kro. Forstil dig at være en drone, at svæve oppe mellem skyerne, mellem fuglene og luftballonerne. Forstil dig hvordan det må være at se ned på jorden og se alt det, som alle andre ikke ser. I den nye udstilling på Fahl Kro, vil I få følelsen af at være en drone, der ser ned over Vestjylland, og over mange af de spændende udgravninger og fundsteder, der findes i denne del af Danmark. Glæd jer blandt andet til at blive klogere på den store Nørby-udgravning, der fik ArkVest (ArkæologiVestylland) med på Slots- og Kulturstyrelsen Top 10, over de vigtigste arkæologiske fund i 2018.

Praktisk information

Bordreservation er nødvendigt: Tlf.: 75280143 eller fk@levendehistorie.dk

Læs mere
Læs mere
Fahl Kro - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Oblingvej 34, Hemmet
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19-21.
24
Okt
Se på kort

Blæsernes evolution

Arr. i samarbejde med Musikkens venner og kirkerne på Thyholm. Værker af Bach, Rossini, Sobeck & Ligeti.

Arr. i samarbejde med Musikkens venner og kirkerne på Thyholm. Værker af Bach, Rossini, Sobeck & Ligeti.
Fornyelse og gentænkning har altid været en del af den klassiske tradition. På en rejse fra den geniale J. S. Bach til den livlige Rossini og fra Sobecks romantiske etos til Ligetis modernistiske påfund i efterkrigstiden ser vi nærmere på, hvad nytænkning har betydet for de forskellige historiske perioder

Læs mere
Læs mere
Hvidbjerg Kirke - Thyholm
Nørregade 14 Hvidbjerg Kirke, Thyholm
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.30.

Mere inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Kom tæt på katastrofen

Ét af Jernkystens værste skibsforlis skete julenat for 106 år siden. Kom tæt på dramaet på Strandingsmuseum St. George.