Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 49-60 ud af 1098 resultater
26
Sep
Se på kort

SLUK & LÆS - med Sanne Søndergaard

Teenager i huset? Lyst til som familie at læse mere? Så er Sluk & Læs noget for dig!

Teenager i huset? Lyst til som familie at læse mere? Så er Sluk & Læs noget for dig!
Et travlt liv med karriere, job, fritidsinteresser og familie og venner, der skal plejes, kan i de fleste familier udfordre det at prioritere læsning som en central del af hverdagen. De mange tablets, telefoner og computere, der findes i mange hjem, stjæler ligeledes tid fra bøgernes lærerige og fantasifulde verdener. Har man tilmed teenagere i huset, kan det blive endnu sværere at etablere gode og hyggelige læsestunder. Undersøgelser af børn og unges læsevaner viser utvetydigt, at unges lyst til at læse er mindre, end den var, da de var yngre.

Sluk & Læs er en mulighed for som familie med mindst én teenager på matriklen at skabe hygge, samvær og nærvær omkring det at læse. Det er et forløb, der strækker sig over en måned, og som afsluttes med en aften, hvor ungdomslivet, set ud fra de unges perspektiv igennem ungdomsbogsforfatter og stand-upper Sanne Søndergaards øjne, er i fokus ved et oplæg på biblioteket - som også involverer pizza.

Når man som familie deltager i Sluk & Læs, tager man et aktivt valg om at lægge telefoner og tablets til side, slukke tv'et og i stedet dagligt i en måned at investere god gammeldags tid sammen til at læse. Der må læses alt fra tegneserier, magasiner og digtsamlinger til både fagbøger og tykke romaner. Det handler mest af alt om at finde litteratur, der passer til hver enkelt person i familien, at være sammen, mens der læses og at dele de gode læseoplevelser, der opstår undervejs.

Som deltagende i Sluk & Læs, får man udleveret en kasse, hvori man fylder bøger, så der er læsestof til alle. Der er masser af bøger og blade at vælge imellem, og ved forløbets start den 3. og 4. september 2020 står en flok læseglade formidlere klar til at hjælpe med at finde de helt rigtige titler til hvert enkelt familiemedlem. Med den fyldte bogkasse er I klar til at tage hjem og komme i gang: Op af kassen med bøgerne, ned i kassen med alle jeres devices - og så skal der bare læses og hygges!

Vil du og din familie være med? Kontakt kulturformidler Janne Højrup Nielsen senest den 1. september 2020 på: bibjhn@herning.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 3. og fredag den 4. september 2020, kl. 14.
26
Sep
Se på kort

Popsi og Krelle

Popsi & krelle.

Popsi & krelle.
05/09/2020 10:00 - 05/09/2020 15:00. Med godt 75 millioner views på YouTube i 2018-19 og 300.000 danske børnefamilier der kigger med på kanalen hver måned, er der vist ikke længere mange danske børn under 5 år, der ikke kender krammebamsen Popsi og hendes guitarspillende ven Guitar-Krelle. De to musikere og entertainere har formået at vinde danske børn og deres familiers hjerter med nyindspilninger af klassiske børnehits og egne sange fremført i børnefigurernes skønne, tegnede univers. Popsi og Krelle laver musik i høj kvalitet, der stimulerer musikalsk udvikling, motorik og sprog hos de 0-5årige. Deres livekoncerter er blevet meget populære - måske fordi de altid foregår på børnenes præmisser. Målet er, at alle går hjem med en følelse af at være blevet mødt, set og krammet. Entertainerparret Maiken Ingvordsen og Christian Reinholtz, der står bag de to figurer, brænder for deres arbejde og forklarer: "Danmark har en utrolig stor og dejlig børnemusik-sangskat, og vi elsker at synge både nye og gamle sange, som børn, forældre og bedsteforældre kan synge med på. Vi lægger stor vægt på, at børnene kan deltage aktivt i koncerterne, og på at få skabt en ordentlig kontakt til publikum. Derfor optræder vi typisk med et helt enkelt og klassisk set up med sang og akustisk guitar - i et fornuftigt lydniveau. Vi sætter en stor ære i at være 100% til stede til koncerterne og i at give børnene en dejlig, personlig oplevelse, de kan tage med sig hjem."

Læs mere
Læs mere
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter
Ranunkelvej 1-3, Skjern
Lørdag den 5. september 2020, kl. 10.
26
Sep
Se på kort

Cykeltur rundt om Bølling Sø

Museet inviterer på arkæologisk-historisk cykeltur!

Museet inviterer på arkæologisk-historisk cykeltur!
Lørdag den 5. september er der mulighed for at tage med museets arkæologer på en cykeltur rundt om Bølling Sø. På turen gennem søens historie passerer vi både de mange arkæologiske lokaliteter men også levnene fra områdets omfattende tørveproduktion, som først sluttede omkring 1970.

Cykelturen starter ved Klosterlund Museum kl. 10.00 og fører deltagerne hele vejen rundt om søen, hvor vi på vejen kommer forbi alt fra stenalderfund over "hjortekirkegård" til de enestående moselig. Ind i mellem alle disse forhistoriske levn støder vi på resterne af de noget senere tørvebaner og tørveværks-ruiner mm.

Der er sat ca. to timer af til turen, som er på ca. 12 kilometer. Der bliver en del stop på vejen, før vi er tilbage ved Klosterlund Museum igen.

Ruten relativt krævende, og vi anbefaler en cykel med brede dæk og gear.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via vores hjemmeside.

Læs mere
Læs mere
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland
Kragelundvej 6 A, Engesvang
Lørdag den 5. september 2020, kl. 10-12.
Link til arrangør
26
Sep
Se på kort
Andre
Børn

Børneteater: Den sandfærdige beretning om de 3 små grise - UDSOLGT

Den anmelderroste klassiker om hvordan ulven blev offer.

Den anmelderroste klassiker om hvordan ulven blev offer.
ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSOLGT

Her kommer omsider den usminkede beretning om, hvordan de tre små grise (de svin) forsøgte at narre den rare og venlige ulv, og om hvordan de to grises uheldige endeligt og den tredje gris' snu og udspekulerede facon lige siden har sat ulven i et meget dårligt lys ...
En dukketeaterforestilling for børn fra 5 år og deres voksne.

Af teatret De Røde Heste.

Billetter er gratis, men alle skal have billet.
Vær opmærksom på at mindre søskende ikke må medbringes.

I Herning Kommune står kulturen, kunsten og oplevelserne klar til at tage imod dig, så vi sammen kan genetablere kommunens kulturliv. I Herning Kommune er det sikkert at samles i kulturlivet. Det er det, fordi vi

  • skaber trygge rammer
  • har tillid til, at alle passer på hinanden
  • vil være sammen om at opleve kulturen live
  • skal mødes om det, der bevæger os - helt sikkert!

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lørdag den 5. september 2020, kl. 10.30.
26
Sep
Se på kort

Klovnen Tapé

Klovnen Tapé underholder hele familien.

Klovnen Tapé underholder hele familien.
Klovn, artist, musikant, mimer, slangemenneske i en og samme person!

Tag hele familien med til en festlig eftermiddag på Biblioteket i Herning!
Vi byder velkommen til Klovnen Tapé, der folder sig ud med guitarspil med noderne balancerende på panden, operamusik på kobjælder, tårnhøje balancer, dressur med næsten ægte vaskebjørn og ikke mindst et "benene på nakken-nummer". Alt sammen udført i højt tempo og i tæt samspil med publikum, som også får en aktiv rolle flere gange undervejs i forestillingen.

Forestillingen er en hyldest til det kropslige udtryk. Det hele foregår nemlig uden ord, da Klovnen Tapé udelukkende kommunikerer via kropssprog og mimik understreget af musik og lyde. En klovn skal selvfølgelig først og fremmest være morsom men det gør jo ikke noget at man samtidigt imponeres over hvor meget man egentligt kan udtrykke uden ord. Alsidigheden gør, at forestillingen rammer bredt og begejstrer både store og små.

Alle er velkomne!

Læs mere om klovnen Tapé her >>

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lørdag den 5. september 2020, kl. 14.
26
Sep
Se på kort

Hr. Skæg

Lørdag den 5. september 2020 kl. 14.00. Tjek om datoen er aflyst eller flyttet på www.mch.dk: https://www.mch.dk/oplevelser/se-alle. Hr. Skægs Hotel. Hr. Skæg er tilbage!

Lørdag den 5. september 2020 kl. 14.00. Tjek om datoen er aflyst eller flyttet på www.mch.dk: https://www.mch.dk/oplevelser/se-alle. Hr. Skægs Hotel. Hr. Skæg er tilbage!
Denne gang inviterer han hele verden indenfor og vækker nysgerrigheden for sprog. Hr. Skæg har åbnet sit helt eget hotel og det tager han med på turné rundt i hele Danmark.

På et hotel møder man mennesker fra hele verden og det er ikke altid lige let at forstå hvad de vil.

Sammen med Danmarks klogeste publikum og sin ven Vinter, kaster Hr. Skæg sig alligevel ud i forsøget og finder ud af at engelsk faktisk ikke er så svært som folk går og tror.

Som altid med Hr. Skæg, handler det om at lære, men først og fremmest skal det være sjovt og spændende. Læring opnås bedst, når man har det godt, og showet er designet til at give børnene succesoplevelser. Det giver selvtillid at opdage, at man kan mere end man tror, og i Hr. Skægs Hotel lærer børnene, at det godt kan lade sig gøreat forstå hinanden, selvom der ikke tales samme sprog.

Intet Hr. Skæg show uden musik. Sammen med sin makker Vinter, har Hr. Skæg begået en serie spritnye sprogsange som selvfølgelig indgår i showet. Så er du mellem 2 og 99 år, og i humør til at grine, gyse, synge, danse og blive klogere, er her et show som du ikke bør gå glip af.

Yderligere information

TID
Lørdag 5. september 2020 kl. 14.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning. Kontakt: mch@mch.dk / +4599269926

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 5. september 2020, kl. 14.
26
Sep
Se på kort

POUL KREBS m/band - (udendørs)

Poul Krebs med band.

Poul Krebs med band.

Læs mere
Læs mere
Spillestedet Generator
Kastengevej 3, Ringkøbing
Lørdag den 5. september 2020, kl. 15.
26
Sep
Se på kort

Keminova Cowboys

Keminova Cowboys består af musikere fre 5 bands: "Sonja Hald" - "Telestjernen" - "Hverdagens Helte" - "Michelle Birkballe" - "Ulvetimen". Bandet er aktuelle med deres nye album "CIRKUS DANMARK", som er indspillet på Cirkusfabrikken.

Keminova Cowboys består af musikere fre 5 bands: "Sonja Hald" - "Telestjernen" - "Hverdagens Helte" - "Michelle Birkballe" - "Ulvetimen". Bandet er aktuelle med deres nye album "CIRKUS DANMARK", som er indspillet på Cirkusfabrikken.
Albummet udkom lige i starten af "Corona nedlukningen", og det er først nu der er mulighed for at fremføre det for et "rigtigt" publikum, så det bliver en festdag for både musikere og publikum.

Support: Balberg & Malberg synger Leonard Cohen.

Entre: Voksne: 100,- Børn: 50,-

Max. 100 pladser

Læs mere
Læs mere
Cirkusfabrikken
Skivevej 84-90, Lindum, Roslev
Lørdag den 5. september 2020, kl. 16.
26
Sep
Se på kort

Bmgp 2020 - Obs Nye Billetter

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Den Røde Plads 16, Holstebro
Søndag den 6. september 2020, kl. 13.
26
Sep
Se på kort

Revysangens Genklang

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Søndag den 6. september 2020, kl. 14.
26
Sep
Se på kort

Motor Mille Band Tour 2020

Kom og dans med, når Motor Mille og hendes band i 2020 optræder rundt om i landet med deres nye, skøre, glade og musikalske show for børn mellem 1 og 99 år.

Kom og dans med, når Motor Mille og hendes band i 2020 optræder rundt om i landet med deres nye, skøre, glade og musikalske show for børn mellem 1 og 99 år.
Motor Mille og musikanterne garanterer et show fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade. Og de sørger også for, at alle kan være med og får en god oplevelse - uanset om det er første gang, man snører dansekoene eller ej

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 6. september 2020, kl. 16.
26
Sep
Se på kort

Koncert med Andrea Pellegrini og Jacob Binzer


Operasanger Andrea Pellegrini og Jacob Binzer, guitarist fra D-A-D, genfortolker sange fra Barokken til i dag. Fra Vivaldi og Purcell til Cohen og Radiohead. Ind imellem numrene fortæller Andrea og Jacob om deres liv med musik. Entré 200 kr. Studerende halv pris.

Kl. 18 serveres vegetarisk middag til 150 kr.

Husk tilmelding til både koncert og middag.

tilmeldingtuskaer@gmail.com

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Søndag den 6. september 2020, kl. 19.30.
Link til arrangør

Mere inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!