Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 61-72 ud af 1231 resultater
23
Sep
Se på kort
Udstilling

Kunstudstilling på Mississippi

Kunstudstilling med kunstnerne: Daniel Brophy, Brian Louis Dyg, Knud Milo Diemer, Birthe Damgaard, Lajla Holm Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00 Der kan aftales besøg uden for åbningstiderne. Børn under 14 år har gratis adgang.

Kunstudstilling med kunstnerne: Daniel Brophy, Brian Louis Dyg, Knud Milo Diemer, Birthe Damgaard, Lajla Holm Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00 Der kan aftales besøg uden for åbningstiderne. Børn under 14 år har gratis adgang.
5. udstilling på Mississippi

Efter en stor sommerudstilling med mange besøgende, er Mississippi klar til at levere en ny udstilling. Den nye udstilling er med billedkunst, tekstilkunst og keramik. Og så vil der ved samme fernisering blive præsenteret en ny digital udstilling med kunstmaleren C. W. Eckersberg.

Lørdag den 3. august er der fernisering kl. 14.00-17.00. Udstillingen kører frem til søndag den 1. september. I hele udstillingsperioden er der åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00. På ferniseringsdagen åbnes der kl. 13.30.

Der er tale om tre billedkunstnere, en tekstil kunstner og en keramiker.

Udstillerlisten:
Keramiker Lajla Holm, keramik
Birthe Damgaard, tekstilkunst
Knud Milo Diemer, billedkunst
Brian Louis Dyg, billedkunst
Daniel Brophy, billedkunst

Keramiker Lajla Holm
kommer fra Svendborg,.Hun arbejder både skulpturelt og med den spændende glasur kobber mat.

Lajla Holms værker er primært skulpturelle. Hun er meget fascineret af menneskets udtryksformer, kropssprog, ansigtsudtryk og håndtegn. Det er her hun henter meget af sin inspiration. Lajla Holm arbejder gerne med ironi, humor eller en tvist ind i hendes værker og elsker, når tingene bliver vendt lidt på hovedet.

Birthe Damgaard
bor i Lyngby, nord for København, er autodidakt tekstilkunstner og har arbejdet med tekstilkunst igennem mange år.

Birthe Damgaard laver sine billeder af tekstiler, som hun klipper eller river i stykker. Stofstykkerne arrangerer hun og lægger i lag næsten som i en collage. Efterhånden dukker motivet, stemningen eller handlingen op. På et tidspunkt, når hun er tilfreds med resultatet, sys det hele sammen med lange kastesting. Stofferne, Birthe bruger, er farvede og mønstrede gardin- og silkestoffer og især tyl, som hun bruger til at skabe nuancer, dybde og perspektiv i billederne.

Knud Milo Diemer,
billedkunstner, er født 1968 og arbejder til dagligt som pædagog i Hedehusene.

Knud Milo Diemer har et lyst sind og en positiv tilgang til livet. Derfor er drømme, undren og eftertænksomhed en del af hans personligheden.

Symbolik og humor spiller væsentlige roller, når noget vigtigt skal fortolkes og kommunikeres i Knud Milo Diemers surreelle, realistiske og figurative værker.

Brian Louis Dyg
er 51 år gammel og bor på Fyn. Brian Louis Dyg har hele sit liv været fascineret af det, der skræmmer ham, men samtidig også af det smukke i det, skræmmende.
Når han maler, giver det ham afløb for noget af hans frygt. For ham er kunst noget, der skaber bevægelse.

Daniel Brophy
Billedkunstner og uddannet på Kean University i New Jersey og bor i dag i Holbæk.

Daniel Brophy er storbykunstner - ingen tvivl om det. Men hvis man bevæger sig bare en smule tættere på de rå gadebilleder, højhusene, skorstenene og broerne af oplyst beton, udfolder der sig en anden verden. En verden af detaljer, hvor kunstneren ikke blot betragter og beskriver, men også forholder sig til det, han oplever og med sine helt egne teknikker, folder en anden og måske mere ukendt verden sig ud for beskueren.

Som sagt venter der publikum, som altid på Mississippi, en ny spændende kunstudstilling med masser af spændende kunst

Læs mere
Læs mere
Mississippi
Østergade 1, Thyholm
Lørdag den 3. august til søndag den 1. september 2019, kl. 13.30-17.
23
Sep
Se på kort
Udstilling
Børn

Daglige fortællinger på Vikingehavnen

Hver dag, hele dagen og i hele sæsonen, har du mulighed for at møde vikingerne på Bork Vikingehavn!

Hver dag, hele dagen og i hele sæsonen, har du mulighed for at møde vikingerne på Bork Vikingehavn!
Hver dag sker der noget nyt, og hver dag bliver der løbende, hele dagen, lavet fortællinger på et nyt sted, så du kan høre spændende historier om livet i vikingetiden på både dansk, tysk og engelsk.

På Bork Vikingehavn kan du møde, og høre, den LEVENDE HISTORIE hver dag! Det betyder at du hele dagen kan møde en viking på pladsen.

Vikingerne vil være i gang med deres dagligdag, og optaget af deres håndværk - men de viser selvfølgelig hellere end gerne frem, og fortæller dagen igennem om livet i vikingetiden. Det kan være du møder smeden i smedjen, bådsmanden ved skibene, mølleren eller hans frue ved møllen, husfruen i langhuset, en træl der slæber brænde for sin herre, eller en af de mange andre spændende vikinger der bor på Bork Vikingehavn.

Der er mange muligheder for at få noget ekstra ud af jeres besøg, når I kommer som gæster på Bork Vikingehavn. Udover den daglige fortælling, har I også muligheden for at bestille jeres egen private rundvisning, det kunne fx være ved aftenstide, og med et let vikingetraktement til?

Du kan booke din privat rundvisning, ved at skrive til: bork@levendehistorie.dk.

Praktisk information

Dansk Tysk: alle dage kl. 11.30

Bemærk fortællinger på tysk løbende gennem hele dagen.

Dansk: alle dage kl. 13.30

Bemærk fortællinger på dansk løbende gennem hele dagen.

Engelsk: alle dage kl. 14.30

Bemærk fortællinger på engelsk løbende gennem hele dagen.

Åbningstider på Bork Vikinge Havn i april, maj og juni: alle dage, fra kl. 11.00 til 16.00

Åbningstider på Bork Vikinge havn i juli, og august: alle dage fra kl. 11.00 til 17.00.

Åbningstider på Bork Vikinge Havn i september, til d. 6. oktober: alle dage fra kl. 11.00 til 16.00

Åbningstider på Bork Vikinge Havn fra d. 7. oktober, til d. 27. oktober, fra kl. 11.00 til 17.00

Læs mere
Læs mere
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7, Hemmet
Mandag den 2. september 2019
23
Sep
Se på kort

Hvordan skal vi håndtere klimaet?

Underviser: Connie Hedegaard. Hvordan skal vi håndtere klimaet? Ved Fhv. EU-kommissær og minister Connie Hedegaard. Som miljøminister og EU-kommissær fik Connie Hedegaard ofte stillet spørgsmålet, hvad hun havde tænkt sig at gøre ved klimaet?

Underviser: Connie Hedegaard. Hvordan skal vi håndtere klimaet? Ved Fhv. EU-kommissær og minister Connie Hedegaard. Som miljøminister og EU-kommissær fik Connie Hedegaard ofte stillet spørgsmålet, hvad hun havde tænkt sig at gøre ved klimaet?
Og gennem hele sin karriere har hun forsøgt at løse de hurtigt voksende klimaforandringer og udfordringer, som vi står over for de kommende år.

I sit foredrag taler Connie Hedegaard om, hvordan vi på en succesfuld måde kan forene klima-udfordringerne, den stigende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre? Connie Hedegaard beretter personligt og veldokumenteret om en af tidens helt store udfordringer, hvis ikke den største.
Fhv. EU-kommissær og minister i Danmark

Connie Hedegaard blev første gang valgt ind i Folketinget i 1984, hvor hun bl.a. var politisk ordfører for Det konservative Folkeparti. I 1990 valgte hun at stoppe i politik og arbejdede efterfølgende bl.a. som journalist hos Berlingske Tidende, Chef for Radioavisen, og vært på Deadline
I 2004 kom Connie Hedegaard tilbage i dansk politik, hvor hun blev miljøminister, minister for nordisk samarbejde og sidenhen klima- og energiminister. I 2009 var Connie Hedegaard også Minister for FN's klimakonference i København, før hun i 2010 til 2014 var EU's klimakommissær
Connie Hedegaard har modtaget adskillige udmærkelser og priser og har desuden været på Times top 100 over mest indflydelsesrige personer i verden.

Foredraget er i samarbejde med Herning Bibliotekerne og Herning City Forening

(Prisen er inkl. 1 kildevand)
Hold: 19126

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 2. september 2019, kl. 18.30-20.30.
23
Sep
Se på kort

Få styr på dit barns digitale verden

Debataften med Ulla Dyrløv.

Debataften med Ulla Dyrløv.
Mange forældre, bedsteforældre, lærere og pædagoger er bekymrede for børns digitale liv og ved ikke, hvordan de skal håndtere det - eller for den sags skyld forstå det.
Hvor meget bør mit barn spille hver dag? Er det problematisk at se YouTube i timevis? Hvordan skal man opføre sig på de sociale medier?
Det er nogle af de emner, psykolog Ulla Dyrløv vil berøre.

Foredraget afholdes i samarbejde med 'Uddannelsesdebatten 2019 - et folkemøde om uddannelse', som afholdes den 5. og 6. september i Nr. Nissum.
Årets tema er 'Dannelse i en tech-tid - viden, holdninger, handling'.

Arrangører: Uddannelsesdebatten 2019 og Holstebro Bibliotek

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Mandag den 2. september 2019, kl. 19.
23
Sep
Se på kort

Smart Træning

Træn din hjerne.

Træn din hjerne.
Smart træning er for alle, men er særligt effektivt for mennesker, som har haft en hjerneblødning, blodprop i hjernen, eller som lider af stress eller demens.

Smart træning bygger på en viden om, at vores hjerner udvikler sig i samspil med omverdenen og med kroppen. Det er dokumenteret, at med SMART træning kan du forbedre din hukommelse og koncentrationsevne, samt styrke din balance, koordination mv.

Metoden er udviklet af DGI, og aftenens instruktør Dorris Mikkelsen er uddannet træner under DGI.
Du får demonstreret, hvad træningsformen kan gøre for dig og din hjerne

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Mandag den 2. september 2019, kl. 19.
23
Sep
Se på kort
Musik
Børn

Min allerførste sang v/Frank M

Frank M underholder med de bedste børnesange for de helt små børn i vuggestuen og dagplejen.

Frank M underholder med de bedste børnesange for de helt små børn i vuggestuen og dagplejen.
Arrangementet er for børn fra 1-3 år. Passer du dit barn selv derhjemme, er du også meget velkommen til at deltage sammen med dit barn. Send en mail med tilmelding til Berit Vang, bov@struer.dk.

"Hvad Troels Trier er for det voksne publikum, det er Frank M for børnene. Højt humør og en mimik uden lige" (Jydske Vestkysten)

Læs mere
Læs mere
Struer Bibliotek
Smedegade 1, Struer
Tirsdag den 3. september 2019, kl. 10.
23
Sep
Se på kort
Andre
Børn

Fodring af fiskene i Fiskeriets Hus

Kom og få en oplevelse, og se Fiskeriets Hus mange fisk blive fodret. Og når dyrene i røre bassinet skal have mad, må du gerne selv være med til at fodre dem.

Kom og få en oplevelse, og se Fiskeriets Hus mange fisk blive fodret. Og når dyrene i røre bassinet skal have mad, må du gerne selv være med til at fodre dem.
Husk, hvis du har købt entre til fiskeriets hus, og beholder dit armbånd på armen, kan du besøge akvariet lige så tit du har lyst

Læs mere
Læs mere
Fiskeriets Hus - Museum & Akvarium
Nørregade 2 B, Hvide Sande
Tirsdag den 3. september 2019, kl. 15.30.
23
Sep
Se på kort

Scenekunsthold

Har du en passion for scenekunst og teater? Kunne du tænke dig at opdage mere om dig selv gennem skuespillet?

Har du en passion for scenekunst og teater? Kunne du tænke dig at opdage mere om dig selv gennem skuespillet?
På scenekunstholdet skal vi undersøge og udforske, hvad det vil sige at være skuespiller - og hvilket arbejde der ligger bag.

Vi skal arbejde med leg, krop, bevægelse, skuespilsteknikker, teatersport, stemme og meget mere.

Kan du se dig selv som skuespiller eller blot tænke dig at prøve kræfter med dennes univers, så er dette hold noget for dig!

Aldersgruppe: 7.kl. - 10.kl.

Dato: tirsdag d. 3/9, 10/9, 17/9, 24/9.

Underviser: Daniel Cleman og Kasper Krassimir Jensen

Tilmelding via Holstebro Ungdomsskoles hjemmeside

Læs mere
Læs mere
Dansk Talentakademi
Helgolandsgade 24, Holstebro
Tirsdag den 3. september 2019, kl. 15.30-17.30.
Link til arrangør
23
Sep
Se på kort

Åbent Hus - på Tarm Bibliotek

Bliv oprettet som låner og få vist hvordan du selv lukker dig ind og bruger selvbetjeningsautomater og søgemaskiner.

Bliv oprettet som låner og få vist hvordan du selv lukker dig ind og bruger selvbetjeningsautomater og søgemaskiner.
Hele dagen er der Åbent hus på Tarm Bibliotek, hvor personalet vil stå klar og hjælpe dig med at bruge det selvbetjente bibliotek.

Du kan blive meldt ind som låner. Se hvordan du lukker dig ind og bruger automaterne.

Få information om, hvad du kan bruge bibliotekets e-ressourcer til - og hvad du ellers har brug for hjælp til.

Gratis - bare mød op! Vi byder på kaffe/te

Læs mere
Læs mere
Tarm Bibliotek
Engvej 2, Tarm
Onsdag den 4. september 2019, kl. 10.
23
Sep
Se på kort

Åbent hus for dagplejere og barselsforældre

Tag dine 0 - 2½ årige med til åbent hus for dagplejere og barselsforældre.

Tag dine 0 - 2½ årige med til åbent hus for dagplejere og barselsforældre.
På dagen er der fokus på de mindste børns sproglige udvikling, der ikke kan starte for tidligt.

Bibliotekaren vil via sit kendskab til børnelitteratur, sprogstimulering og læselyst fortælle om, hvordan du kan understøtte barnets sproglige udvikling.

Blandt andet vil der være mulighed for at høre om og se gode bøger for de 0 - 2½ årige og for at stifte bekendtskab med Bibliotekernes Sprogspor.

Både børn og voksne skal have billet.

Bestil gratis billet på riskbib.dk
pga. kaffe/te/saftevand

Læs mere
Læs mere
Ringkøbing Bibliotek
Ved Fjorden 6, Ringkøbing
Onsdag den 4. september 2019, kl. 10.
23
Sep
Se på kort
Historie

Tekstilmuseet i Herning

Vi bl.a. får et indblik i en gammeldags tekstilfabrik, der har givet folk fra hele verden tøj på kroppen. Efterfølgende kaffe og kage. Tilmelding - annonceres i Midtjysk Ugeavis.

Vi bl.a. får et indblik i en gammeldags tekstilfabrik, der har givet folk fra hele verden tøj på kroppen. Efterfølgende kaffe og kage. Tilmelding - annonceres i Midtjysk Ugeavis.

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Onsdag den 4. september 2019, kl. 12.
23
Sep
Se på kort
Viden
Børn

Redningsøvelse som i gamle

Hver onsdag åbner Abelines Gaard, den gamle redningsstation. Her kan hele familien blive reddet i land som i gamle dage med svævebanen fra redningsstationen.

Hver onsdag åbner Abelines Gaard, den gamle redningsstation. Her kan hele familien blive reddet i land som i gamle dage med svævebanen fra redningsstationen.
Stormen slår mod skibets kant, regnen siler ned, og kaptajnen gør alt hvad han kan for at holde skibet væk fra havets grund - men der er intet at gøre, skibet er stødt på grund! Regnen pisker ned på de skibbrudne, bølgerne er i oprør - de er overladt til deres skæbne

Inde på land er en samling mænd i gang med at gøre klar, der er blevet telefoneret besked til strandfogedgården: et skib er stødt på grund! Alle mand gør klar, linen bliver skudt ud - og en efter en, får de reddet hele skibets besætning i land!

Ved Abelines Gaard ligger der en redningsstation, den blev i gamle dage brugt til redningsøvelser, hvor lokale redningsfolk øvede sig til redningerne på havet. Ved at fæstne et reb i det strandede skibs mast, der på land var fastgjort til en skråbuk, kunne man fire en stol ud til skibet. Her kunne en af de strandede sømænd sætte sig i stolen og så kunne redningsholdet på land trække ham ind: én efter én! Museumsvært på Abelines Gaard, Lasse Justesen, fortæller at man altid afholdt redningsøvelser, ved de danske redningsstationer: Fire gange om året mødte det lokale redningslaug op og testede deres færdigheder, så de vidste præcis hvad de skulle, når en stranding indtraf. Der skulle holdes styr på en masse tov, der alt sammen skulle sættes korrekt sammen!

Når der afholdes redningsøvelse, ved Abelines Gaard hjælper vi hinanden med at sætte rebene op, så vi sammen kan redde store og små, modige matroser i land

Læs mere
Læs mere
Abelines Gaard - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Sønder Klitvej 87, Haurvig, Hvide Sande
Onsdag den 4. september 2019, kl. 13.

Mere inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Kom tæt på katastrofen

Ét af Jernkystens værste skibsforlis skete julenat for 106 år siden. Kom tæt på dramaet på Strandingsmuseum St. George.