Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 193-204 ud af 245 resultater
03
Nov
Se på kort

Onsdagsinspiration med Lisbeth Nielsen

Lisbeths bedste bøger.

Lisbeths bedste bøger.
Tidligere boghandler Lisbeth Nielsen fortæller om nogle af de bøger, der har gjort størst indtryk på hende

Læs mere
Læs mere
Lemvig Bibliotek
Skolegade 3, Lemvig
Onsdag den 3. november 2021, kl. 17.
03
Nov
Se på kort

Fællessang med Erik Sommer

Spil Dansk.

Spil Dansk.
Fællessang er blevet populært - især i forbindelse med coronakrisen, hvor mange danskere sang hjemme foran tv-skærmen og sang hver dag.

Nu må vi mødes igen, og det fejrer vi sammen med lektor, komponist og tidligere forstander for SeniorHøjskolen i Nørre Nissum Erik Sommer.

Denne aften synger vi sange fra Højskolesangbogen, hvor Erik Sommer også har bidraget med flere melodier

Læs mere
Læs mere
Lemvig Bibliotek
Skolegade 3, Lemvig
Onsdag den 3. november 2021, kl. 19.
04
Nov
Se på kort

Vil du læse med?

Vær med i ny læsekreds på Biblioteket i Kibæk.

Vær med i ny læsekreds på Biblioteket i Kibæk.
Vær med i ny læsekreds den første torsdag i hver måned kl. 15.30-16.30.
Vi læser én bog hver måned og mødes på biblioteket til snak og hygge. Vi lader os inspirere og deler læseoplevelser med hinanden - helt uformelt og i en afslappet atmosfære.
Læsekredsens medlemmer vælger fra gang til gang, hvad der skal læses.
Biblioteket tager sig af det praktiske og byder på kaffe undervejs.
Det er gratis at deltage.

Tilmelding skal ske til Biblioteket i Kibæk senest 17. august 2021.
Vel mødt til alle.

Yderligere oplysninger fås hos bibliotekar Kim Vad Jensen, bibkvj@herning.dk.
I sæsonen 2021/2022 mødes læsekredsen disse dage >>

Læs mere
Læs mere
Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Torsdag den 4. november 2021, kl. 15.30.
06
Nov
Se på kort

Queen Machine

6. November 2021 kl. 20.00. Glæd dig til Queen Machine, når de vender tilbage til Herning.

6. November 2021 kl. 20.00. Glæd dig til Queen Machine, når de vender tilbage til Herning.
Oplev Nordeuropas bedste bud på Freddie Mercury og alle de fantastiske versioner af udødelige Queen-klassikere, når Queen Machine vender tilbage til MCH Herning Kongrescenter 6. november 2021. Det bliver en storslået og medrivende koncertoplevelse, når det anmelderroste band Queen Machine med koncerten 'Queen Machine - LIVE' vækker en lang række af Queens ikoniske hits til live.

I mere end ti år har Queen Machine med stor succes begejstret publikum på danske såvel som udenlandske scener. For de rejser land og rige - og udland - rundt med et show, der både musikalsk og visuelt giver følelsen af være der selv - foran scenen på Wembley, dengang da Freddie, Brian, Roger og John regerede verden.

De omtales som Nordeuropas bedste Queen Tribute-band, og de begejstrer publikum med deres versioner af elskede, udødelige klassikere som 'We Will Rock You', 'Bohemian Rhapsody', 'I Want To Break Free','Somebody To Love' og mange flere.

Mesterlige musikere og en forsanger, der lyder som og ligner Freddy Mercury
Bandet har fra starten været båret af deres store kærlighed til og respekt for Queens musik, og det gennemsyrer deres koncerter og smitter af på publikum. Bandets medlemmer er mesterlige musikere, som dedikeret udvikler deres shows, så de bliver større, bedre og flottere - helt i Queens ånd. Den karismatiske frontmand, Bjarke Baisner, er uden sammenligning Danmarks, ja måske verdens bedste bud på Freddie Mercury. Queen Machine har desuden lokale rødder. Henrik Østergaard, guitar og klaver, og Peter Jeppesen, guitar, stammer fra Ikast.

Queen Machine optrådte senest i MCH Herning Kongrescenter i 2018. Gå ikke glip af deres show d. 6. november 2021. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 6. november 2021, kl. 20.
07
Nov
Se på kort

Strandoprydning


Et projekt støttet af Miljøministeriets Strandoprydningspulje

Den første søndag i hver måned i 2021 samler vi i fællesskab affald på strandstrækningen mellem Høfte Q og redningsvej 176 syd for Tuskær. Vi mødes kl. 10 fire forskellige steder og får udleveret sække, handsker og gribetænger. Vi samler affald på stranden kl. 10-12. Efterfølgende byder vi deltagerne på gratis sandwich, kaffe/te og saft.

Tilmelding til strandoprydningen er nødvendig af hensyn til traktementet, senest lørdag kl. 12 på tilmeldingtuskaer@gmail.com

Skriv gerne hvor du ønsker at starte:
· Høfte Q - herfra går man sydpå til Tuskær
· Redningsstationen på Rubyvej - herfra går man langs stranden sydpå til Tuskær
· P-pladsen ved Tuskær - herfra går man sydpå mod redningsvej 176
· Redningsvej 176 Thorsmindevej - herfra går man nordpå til Tuskær
Hvis ikke andet er aftalt, er mødestedet P-pladsen ved Tuskær.

Det opsamlede affald kommes en havfaldspose/sæk. Glas, metal samt evt. kemikalier kommes i pose for sig. Fyldte havfaldsposer/sække tages med til Tuskær. Tunge sække kan stilles på stranden, hvor vi sørger for at hente dem. Alt affald vejes efterfølgende og deltagerne modtager en mail om, hvor meget affald vi i fællesskab har samlet.

Strandoprydning foregår på følgende søndage: 3. januar, 7. februar, 7. marts, 4. april, 2. maj, 6. juni, 4. juli, 1. august, 5. september, 3. oktober, 7. november og 5. december 2021

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Søndag den 7. november 2021, kl. 10-12.
Link til arrangør
07
Nov
Se på kort

Søndagsbrunch - Når planterne synger for os

De Kulturhistoriske Museer har siden 2019 stået i spidsen for et forskningsprojekt om planters betydning i kulturhistorien. I denne brunchtalk fortæller vi om begrebet planteblindhed.

De Kulturhistoriske Museer har siden 2019 stået i spidsen for et forskningsprojekt om planters betydning i kulturhistorien. I denne brunchtalk fortæller vi om begrebet planteblindhed.

Læs mere
Læs mere
Holstebro Museum
Museumsvej 2B, Holstebro
Søndag den 7. november 2021, kl. 10.30.
10
Nov
Se på kort

Morgensang med Bente Busk

Bente Busk holder morgensang.

Bente Busk holder morgensang.
Hun præsenterer udvalgte sange fra forskellige sangbøger, bl.a. DGI sangbogen og den nye Højskolesangbog

Morgensangen foregår under de til enhver tid gældende corona restriktioner; der er god plads ogsprit til udvortes brug - men et begrænset antal pladser, så husk at trække din pladsbillet!

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Onsdag den 10. november 2021, kl. 09.
10
Nov
Se på kort

Dr Klub Klassisk: Rued Langgaard - Venteliste

Klubaften om den den prisbelønnede opera Antikrist.

Klubaften om den den prisbelønnede opera Antikrist.
Efterårets sidste klubaften i DR Klub Klassisk handler om den danske komponist Rued Langgaards opera Antikrist. Det er en filosofisk-religiøs opera om den vestlige civilisations forfald og (åndelige) undergang. Antikrist har i dag fået international anerkendelse og modtog prisen som "Årets genopdagelse" på de tyske operascener i 2018 i det anerkendte tyske magasin Opern Welt.
Til at guide os gennem operaen har vi Annemette Juul Pedersen. Hun er uddannet fagottist og underviser, og har for nylig også uddannet sig til lydterapeut.

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til og tale om klassisk musik. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en person med en musikfaglig baggrund som fortæller, andre gange er det en af klubbens medlemmer.

DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne.
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser. Desværre er der ikke plads i klubben pt., men du kan blive skrevet op på venteliste.

Yderligere information og tilmelding: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 10. november 2021, kl. 19.
11
Nov
Se på kort

Forfattermøde: Jesper Stein

Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.
Efter seks anmelderroste krimier er Jesper Stein aktuel med romanen Rampen om sine forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig.
Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev.
I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet.
Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt.
Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter - for forældrenes vedkommende helt frem til deres død.

Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920'erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010'erne.
Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet.
Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist.
Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019

Læs mere
Læs mere
Struer Bibliotek
Smedegade 1, Struer
Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.
12
Nov
Se på kort
Andre
Børn

Baby-koncert

Vuggeviser med Julie Ben Semmane begrænset antal pladser (kun 1 billet pr barn og 1 voksen).

Vuggeviser med Julie Ben Semmane begrænset antal pladser (kun 1 billet pr barn og 1 voksen).
Tag baby (fra 0-8 mdr.) med til denne koncert, som er skabt til de små og deres barslende mødre eller fædre. Julie Ben Semmane. inviterer på en afslappende vuggevise-rejse med rolig sang og smukke instrumenter og giver mulighed for at alle kan ligge på gulvet og nyde sig selv og hinanden til de afslappende toner

fri entré - pladsbillet kræves

Arrangementet gennemføres under de til enhver tid gældende coronarestriktioner

Læs mere
Læs mere
Brande Bibliotek
Ole Bendix Vej 7, Brande
Fredag den 12. november 2021, kl. 10.
13
Nov
Se på kort

Juleworkshop

Lav fint julepynt af gamle bøger.

Lav fint julepynt af gamle bøger.
Kom med til en hyggelig eftermiddag, hvor gamle, kasserede bøger får nyt liv i form af julestjerner, juletræer, engle og andet fint julepynt.

Biblioteket stiller alle materialer til rådighed og byder på en kop kaffe og lidt kage, mens du klipper og klistrer

Læs mere
Læs mere
Lemvig Bibliotek
Skolegade 3, Lemvig
Lørdag den 13. november 2021, kl. 13.30.
14
Nov
Se på kort

Forsinket treårs fødselsdagsfest

Underholdning og hygge på børnebiblioteket.

Underholdning og hygge på børnebiblioteket.
Vi inviterer alle børn født i 2017 & 2018 til en forsinket treårs fødselsdagsfest på biblioteket - her hører de om, hvad vi kan tilbyde og får en boggave med hjem.

Rytmikunderviser Dorte Nørgaard kommer og synger og spiller med børnene, og til slut serverer vi boller, saftevand, kaffe og te.

Fødselarerne er velkomne til at tage deres søskende, forældre og bedsteforældre med.

Både børn og voksne skal have billet

Læs mere
Læs mere
Lemvig Bibliotek
Skolegade 3, Lemvig
Søndag den 14. november 2021, kl. 10.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49