Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 49-60 ud af 1098 resultater
28
Sep
Se på kort

Motor Mille Band Tour 2020

Kom og dans med, når Motor Mille og hendes band i 2020 optræder rundt om i landet med deres nye, skøre, glade og musikalske show for børn mellem 1 og 99 år.

Kom og dans med, når Motor Mille og hendes band i 2020 optræder rundt om i landet med deres nye, skøre, glade og musikalske show for børn mellem 1 og 99 år.
Motor Mille og musikanterne garanterer et show fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade. Og de sørger også for, at alle kan være med og får en god oplevelse - uanset om det er første gang, man snører dansekoene eller ej

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 6. september 2020, kl. 16.
28
Sep
Se på kort

Koncert med Andrea Pellegrini og Jacob Binzer


Operasanger Andrea Pellegrini og Jacob Binzer, guitarist fra D-A-D, genfortolker sange fra Barokken til i dag. Fra Vivaldi og Purcell til Cohen og Radiohead. Ind imellem numrene fortæller Andrea og Jacob om deres liv med musik. Entré 200 kr. Studerende halv pris.

Kl. 18 serveres vegetarisk middag til 150 kr.

Husk tilmelding til både koncert og middag.

tilmeldingtuskaer@gmail.com

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Søndag den 6. september 2020, kl. 19.30.
Link til arrangør
28
Sep
Se på kort

Akvarelkursus: Bjerge og landskab ved Kim Sommerschield


Akvarelkursus med Kim Sommerschield

Kurset henvender sig til øvede akvarelmalere som nærmer sig landskabsmaleriet for første gang, såvel som de der vil uddybe deres kundskaber på området. Det drejer sig om en grundig behandling med udfordringer, problemløsninger og opfordring til også at bruge alternative akvarelteknikker.
Se www.sommerschield.it

Kursuspris: 4500 kr. inkl. 4 x middag og forfriskninger gennem dagen. Frokost og overnatning sørger man selv for.

Tilmelding via mail: tilmeldingtuskaer@gmail.com

Ved tilmelding betales depositum på 1300 kr. på konto Stadil Sparekasse 9629 - 8980409490 Tilmeldingen er først gældende, når depositum er registreret. Max antal 12 kursister

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Onsdag den 2. til søndag den 6. september 2020, kl. 14.
Link til arrangør
28
Sep
Se på kort

Lemvig Museum Lokalhistorier og oplevelser for hele familien

Gå på opdagelse i Lemvigegnens historie. Oplevelser og viden for alle aldersgrupper. NYHED: mange Leg- og læringsaktiviteter for børnefamilier.

Gå på opdagelse i Lemvigegnens historie. Oplevelser og viden for alle aldersgrupper. NYHED: mange Leg- og læringsaktiviteter for børnefamilier.
Mød digteren Thøger Larsen, maleren Niels Bjerre og tegneren Henning Gantriis.
Find ud af hvordan en naturkatastrofe kunne sætte gang i udviklingen af Lemvig.
Se hvordan husmanden, hornskemager og hedeopdyrker Peder Lykke klarede sig under fattige kår.
Musewet rummer desuden historier om heltemodige redningsaktioner, overbefolkede flygtningelejre og meget mere. Det giver en god ballast for oplevelser på Lemvigegnen.
Åbent fra kl. 13 - 17 alle dage undtagen mandag

Læs mere
Læs mere
Lemvig Museum
Vestergade 44, Lemvig
Tirsdag den 1. til søndag den 6. september 2020, kl. 13.
Link til arrangør
28
Sep
Se på kort
Udstilling

Kunstteater - Alle i Husene

Holstebro Kunstmuseum har i sommeren 2020 fornøjelsen af at præsentere Kunstteaters projekt 'Alle i Husene'. Udstillingen vil danne scene for en serieforestilling bestående af seks episoder.

Holstebro Kunstmuseum har i sommeren 2020 fornøjelsen af at præsentere Kunstteaters projekt 'Alle i Husene'. Udstillingen vil danne scene for en serieforestilling bestående af seks episoder.
Hver episode varer 20 minutter og opføres på udvalgte datoer. Performerne kommer fra et bredt felt af discipliner, som indbefatter teater, cirkus, musik og klassisk sang. Sammen med en række talende skulpturer indtager de rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig udstillingsscenografi. På skærme vil man i udstillingsperioden have mulighed for at opleve de tidligere forestillinger.

Alle i Husene
I udstillingen 'Alle i Husene' følger vi indbyggerne i den lille fiktive by Husene. Den årlige roehøst står for døren, og alle ser med stor forventning frem til denne tid, som traditionen tro fejres med folkefest. Men i år er der noget, der truer roehøsten, og det sender Husene og dens indbyggere ud i et alvorligt uvejr, hvor intet længere er, som det plejer at være.

'Alle i Husene' er en kollektivfortælling om en accelereret udvikling, der kalder på en afbrydelse, og om byen som et fletværk af individuelle skæbner. På skift følges fire karakterer og deres vidt forskellige veje gennem den krise, det lille samfund befinder sig i. Spørgsmål om lokal identitet og krisehåndtering blander sig med mytologiske lag, undervejs som beboerne i Husene ser en ny verdensorden rejse sig fra fundamentet af den gamle.

Kunstteater
Kunstteater er et nystartet arbejdsfællesskab for tværdisciplinære kunstneriske produktioner, som blev stiftet af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr i 2018 under hans artist-in-residence hos Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro. Mathias Dyhr driver i dag Kunstteater sammen med forfatter Maria Hesselager.

'Alle i Husene' er Kunstteaters største produktion til dato, og den kunstneriske ramme er udarbejdet af Maria Hesselager, Mathias Dyhr og billedkunstner Mathias Toubro. Dyhr og Hesselager har skabt det dramaturgiske forløb i tæt dialog med Toubro, som har udarbejdet skulpturer og udstillingsscenografi. Fortællingen om Husene og udstillingsscenografien er således udviklet sideløbende og under gensidig påvirkning. Scenografien omformes hen over udstillingsperioden i takt med fortællingens forskellige episoder.

Mathias Dyhr (f. 1991), uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.

Maria Hesselager (f. 1984), uddannet fra Forfatterskolen i 2014.

Mathias Toubro (f. 1986), uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.

Mathias Dyhr og Mathias Toubro driver parallelt kunstnerduoen Mathias & Mathias, som på det seneste har udstillet på OVERGADEN - Institut for Samtidskunst ('Kære', 2018), Tranen og HEART - Museum of Contemporary Art, Herning ('Artie', 2017). Duoen står også bag den offentlige udsmykning 'Ildstedet & Vandhullet' til Espergærde Gymnasium og HF (2020). Blandt hædersbevisninger kan nævnes Sven Dalsgaards Legat, Niels Wessel Bagges Kunstfonds Legat samt senest Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats talentpris.

Praktisk information
Find fribilletter til de enkelte forestillinger ved at klikke på det ønskede tidspunkt.
Se alle billetterne her

1. Episode: "Markedsdag og fyringsrunder". Fredag d. 19. juni (Lukket forestilling)

2. Episode: "Synet i marken". Søndag d. 5. juli kl. 15:00 og kl. 16:00

3. Episode: "Den oversete budbringer". Søndag d. 19. juli kl. 15:00 og kl. 16:00

4. Episode: "Den ensomme arvtager". Søndag d. 2. august kl. 15:00 og kl. 16:00

5. Episode: "En fremmed kommer til byen, og markens nye folk". Søndag d. 16. august kl. 15:00 og kl. 16:00

6. Episode: "Høstfesten / Janes nye orden". Søndag d. 30. august kl. 15:00 og kl. 16:00

NB! Antallet af fribilletter til forestillingerne er begrænset.
Det er gratis at deltage ved forestillingerne efter betalt entré til museerne.

Idé & manuskript: Maria Hesselager & Mathias Dyhr Skulptur & scenedesign: Mathias Toubro Musik: Frans Winther Lydbilleder: Marije NieVideoredigering & kamera: Mathias Dyhr & Mathias ToubroKostumer & masker: Freja Kristine Veile, Maria Hesselager, Mathias Dyhr & Mathias ToubroPerformere: Alice Occhiali, Asbjørn Krogh Nissen, Jon Lehmann, Laura Helene Hansen, Malthe Vraa Heldbo, Marije Nie, Martin Damgaard, Mikkel Baungaard Thomsen, Rina Skeel, Signild Elisabeth Thygesen & Valerio Peroni Instruktion: Mathias Dyhr

Kunstteater ønsker at takke følgende samarbejdspartnere og sponsorer:
Dansk TalentakademiNordisk
Teaterlaboratorium - Odin Teatret
KnaufRømer Glas A/S

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
Knud Højgaards Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond
Frimodt-Heineke Fonden

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Lørdag den 20. juni til søndag den 6. september 2020
Link til arrangør
28
Sep
Se på kort

Natur - Udsolgt

Tag med på en helt særlig tur i Ørres smukke natur.

Tag med på en helt særlig tur i Ørres smukke natur.
DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE LEDIGE PLADSER

Vi mødes ved Nygaard Gl. Skole og tager sammen på NaTUR - en skøn tur, hvor du både kan blive klogere på den særlige natur i området og noget af den litteratur, der er skrevet i de barske hedeegne.

Med på turen er nemlig to formidlere fra Herning Bibliotekerne, og vi glæder os allerede! På turen vil en af os fortælle om egnens særlige natur og give fif til, hvordan man skelner forskellige planter og insekter, mens den anden vil læse op af og fortælle om litteratur fra området.

BEMÆRK - Nyt mødested: Vi mødes kl. 10.00 på Nygaard Gl. Skole, Bredvigvej 8, Ørre, 7400 Herning, og går herfra i samlet flok. Turen slutter ca. kl. 12. Undervejs får vi en kop kaffe/te.

Vores natur
2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.
Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge.

I Herning Kommune står kulturen, kunsten og oplevelserne klar til at tage imod dig, så vi sammen kan genetablere kommunens kulturliv. I Herning Kommune er det sikkert at samles i kulturlivet. Det er det, fordi vi

  • skaber trygge rammer
  • har tillid til, at alle passer på hinanden
  • vil være sammen om at opleve kulturen live
  • skal mødes om det, der bevæger os - helt sikkert!


Læs mere
Læs mere
Nygaard Gl. Skole
Bredvigvej 8, Ørre, Herning
Mandag den 7. september 2020, kl. 10.
28
Sep
Se på kort

Gør Aulum endnu bedre

Alle ildsjæle og andre med gode ideer inviteres til en inspirerende aften (nu med tapas).

Alle ildsjæle og andre med gode ideer inviteres til en inspirerende aften (nu med tapas).
Hvad mangler Aulum?
Hvad har vi allerede, som for få kender eller benytter?
Hvordan kan biblioteket hjælpe med at gøre lige nøjagtigt din ide eller jeres initiativ bedre / sjovere / tydeligere?

Biblioteket vil gerne være Aulums demokratiske drivhus. Stedet hvor gode ideer spirer og fællesskab gror.

Men vi har brug for hjælp. Derfor inviterer vi på en aften med gode samtaler om, hvordan vi sammen udvikler de tilbud, der er i og omkring Aulum.

Biblioteket styrer aftenen. Du forpligter dig ikke til noget efterfølgende. Og så er der i øvrigt lækker tapas.

For at sikre, at der er tapas nok, er det nødvendigt med tilmelding.
Tilmeld dig her

Læs mere
Læs mere
Biblioteket i Aulum
Markedspladsen 2, Aulum
Mandag den 7. september 2020, kl. 18.
28
Sep
Se på kort

Vild med ord: Mød forfatteren Kristian Bang Foss

Hans seneste roman "Frank vender hjem" beskriver to meget forskellige familier i et dansk klassesamfund. "Sindssygt vellykket", "suveræn" og "eddergod" var nogle af anmeldernes ord.

Hans seneste roman "Frank vender hjem" beskriver to meget forskellige familier i et dansk klassesamfund. "Sindssygt vellykket", "suveræn" og "eddergod" var nogle af anmeldernes ord.
Frank vender hjem er en både morsom og sort fortælling om Frank, der forsøger at falde til i sin kærestes stenrige overklassefamilie, hvor der er "plads til alle" som det hedder - blot har Frank en nagende fornemmelse af ikke at høre til.
Igennem nådesløs humor giver Kristian Bang Foss en skarp indsigt i de dehumaniserende hverdagshierarkier, som hersker på arbejdspladsen og i det danske velfærdssystem.
Han er nomineret til DR Romanprisen 2020 for "Frank vender hjem'. Den populære og anmelderroste roman, der har været syv år undervejs, er udgangspunktet for et foredrag, der også omhandler emner som skriveproces, inspiration og tvivl, litteraturens forhold til samtiden og hvad en god historie egentlig er.

Kristian Bang Foss er født i 1977. Han brød igennem internationalt med "Døden kører Audi fra 2012". "Frank vender hjem" er hans fjerde roman.

PGA CORONA BEGRÆNSET PLADS - KUN ADGANG MED BILLET

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Mandag den 7. september 2020, kl. 19.
28
Sep
Se på kort

Vild med ord: Søvn og stress

Forskning viser klart og entydigt, at stress og søvnforstyrrelser hænger sammen som ærtehalm. 'Undgå stress og sov bedre'. Man kan med lige så god sige: 'Sov bedre og undgå stress'. For hvad kommer først?

Forskning viser klart og entydigt, at stress og søvnforstyrrelser hænger sammen som ærtehalm. 'Undgå stress og sov bedre'. Man kan med lige så god sige: 'Sov bedre og undgå stress'. For hvad kommer først?
En af Danmarks førende søvneksperter Mikael Rasm. Under søvnen sker der en lang række af forskellige processer, som alle har stor betydning for dit helbred og din psyke. Søvn er den reneste naturmedicin, der holder humøret højt og sygdomme fra døren. Helt uden bivirkninger. Vær god ved søvnen - så er den også god ved dig. Du tænker måske, at du kan sove, når du bliver gammel. Eller at søvnproblemer går over med tiden. Men sådan er det ikke. En god nattesøvn er en kunstart. Søvnmangel og søvnforstyrrelser er decideret skadeligt for kroppen og kan føre til et hav af livstruende sygdomme. En nylig undersøgelse viste at cirka halvdelen af alle danskere lider af det, der kaldes 'dårlig søvnkvalitet'. Så hvis du vender og drejer dig i sengen, fordi du ikke kan falde i søvn, så er du langt fra den eneste.

PGA CORONA BEGRÆNSET PLADS - KUN ADGANG MED BILLET

Læs mere
Læs mere
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter
Remisevej 1, Brande
Mandag den 7. september 2020, kl. 19.
28
Sep
Se på kort

Din krop kan tale, uden du åbner munden!

Show og foredrag med Niels Krøjgaard.

Show og foredrag med Niels Krøjgaard.
Tankevækkende og intelligent underholdning, som vil forføre, forundre og forbavse

Niels Krøjgaard er vor tids svar på en moderne Sherlock Holmes. Han lægger mærke til signaler i dit kropssprog, du ikke var klar over du udsendte. Han tolker signalerne og ved præcis, hvilke tanker i dit sind, som har frembragt dem. Lyver du så bliver du afsløret! Han kan tale til din underbevidsthed og styre dine tanker og handlinger. Du tror, du agerer selvstændigt. Men du er styret af ham!

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Mandag den 7. september 2020, kl. 19-21.15.
Link til arrangør
28
Sep
Se på kort

Vild med ord: Mød forfatteren Manu Sareen - Iqbal Farooq's far

Forfatteren Manu Sareen fortæller om og læser op af sin populære serie.

Forfatteren Manu Sareen fortæller om og læser op af sin populære serie.
Karaktererne i de 10 indtil videre Iqbal Farooq-bøger er formet over virkelige personer fra Manu Sareens eget liv. Iqbal er Manu Sareen selv, da han gik i syvende klasse. Iqbals far er en blanding af forfatteren og forfatterens far. Onkel Rafiq er en barndomskammerat.

»Resten af personerne er også virkelige mennesker. Jeg har kigget mig omkring i min omgangskreds og på livet i Blågårdsgade,« fortæller Manu Sareen, hvis egne børn ar i højt­læsningsalderen, da han begyndte på Iqbal-serien.

»Jeg læste rigtigt mange børnebøger dengang, og en del af dem var ret kedelige. Når jeg læste op, sprang jeg sider over, fordi jeg selv kedede sig, så jeg besluttede mig for, at mine bøger skulle være sjove for både børn og voksne. Det blev et dogme for mig, som jeg har holdt fast i lige siden. Der er hæsblæsende tempo i bøgerne, og det er i virkeligheden udtryk for min angst for at komme til at kede folk,« siger Manu Sareen.

Kom og hør Manu læse højt fra bøgerne i serien

PGA CORONA BEGRÆNSET PLADS - KUN ADGANG MED BILLET

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 16.
28
Sep
Se på kort

Gør Sunds endnu bedre

Alle ildsjæle og andre med gode ideer inviteres til en inspirerende aften (nu med tapas).

Alle ildsjæle og andre med gode ideer inviteres til en inspirerende aften (nu med tapas).
Hvad mangler Sunds?
Hvad har vi allerede, som for få kender eller benytter?
Hvordan kan biblioteket hjælpe med at gøre lige nøjagtigt din ide eller jeres initiativ bedre / sjovere / tydeligere?

Biblioteket vil gerne være Sunds demokratiske drivhus. Stedet hvor gode ideer spirer og fællesskab gror.

Men vi har brug for hjælp. Derfor inviterer vi på en aften med gode samtaler om, hvordan vi sammen udvikler de tilbud, der er i og omkring Sunds.

Biblioteket styrer aftenen. Du forpligter dig ikke til noget efterfølgende. Og så er der i øvrigt lækker tapas.

For at sikre, at der er tapas nok, er det nødvendigt med tilmelding.
Tilmeld dig her

Læs mere
Læs mere
Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 18.

Mere inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!