Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 49-60 ud af 1029 resultater
21
Feb
Se på kort
Udstilling

Omvisning i udstillingen Det eventyrlige Loft

Michael Christensen, researcher, Holstebro Museum tager os denne eftermiddag med på opdagelse i udstillings afsnittet Det eventyrlige Loft. Det er fortællingen om besættelsesårene, som står stærkt i mange danskeres erindring.

Michael Christensen, researcher, Holstebro Museum tager os denne eftermiddag med på opdagelse i udstillings afsnittet Det eventyrlige Loft. Det er fortællingen om besættelsesårene, som står stærkt i mange danskeres erindring.
Dette markerer vi også på museet med en udstilling, der fortæller om den hverdag som byens borgere stod over for med en besættelsesmagt på tætteste hold. Det blev til 5 år med mange begrænsninger, der både gjaldt handelsvarer og tyske beslaglæggelser af hoteller og skoler i byen til brug for soldater og flygtninge.

Med tid øgedes folkets utilfredshed med Værnemagten, men som i så mange provinsbyer, så opstod der også her en organiseret modstandsbevægelse, der forsøgte at tage kampen op mod Værnemagtens interesser og især dens håndlangere med sabotage. Men der var dog også en række lokale mænd fra Holstebro og omegn, der valgte den anden side ved at trække i en tysk uniform og kæmpe under Waffen SS.

Omvisning v/ Michael Christensen, researcher, Holstebro Museum

Varighed ca. 1 time.

Det er gratis at deltage i omvisningen, når der er købt billet til museet.

Entré priser:

Voksne: 110 kr.
Børn og unge under 26 år: Gratis
Pensionister: 80 kr

Læs mere
Læs mere
Holstebro Museum
Museumsvej 2B, Holstebro
Søndag den 26. januar 2020, kl. 14.
21
Feb
Se på kort
Udstilling

Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Tag med på en offentlig omvisning med en af museets dygtige formidlere og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger fra museets historie og de aktuelle særudstillinger. Varighed ca. 1 time.

Tag med på en offentlig omvisning med en af museets dygtige formidlere og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger fra museets historie og de aktuelle særudstillinger. Varighed ca. 1 time.

Læs mere
Læs mere
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 26. januar 2020, kl. 14.
21
Feb
Se på kort

Thriller Live

I 2020 kan Michael Jacksons fantastisk musik opleves live i den enestående Thriller Live, sat op i verdensklasse - direkte fra Londons West End.

I 2020 kan Michael Jacksons fantastisk musik opleves live i den enestående Thriller Live, sat op i verdensklasse - direkte fra Londons West End.
Her kører showet for fuldt tryk nu på 10. år, leveret med masser af power og passion på scenen fra fremragende sangere, musikere og dansere, der har brugt tusindvis af timer på at lave et show, der er Michale Jackson værdig.

Det meget anmelderroste show fejrer verdens største entertainer gennem hans legendariske karriere, og er set af flere end fire millioner mennesker i over 30 lande

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 26. januar 2020, kl. 20.
21
Feb
Se på kort
Udstilling

Troe og Agtsom/Urolige Hjerte, Kirsten Astrup

Med sine filmværker sætter Kirsten Astrup fokus på institutioner som DSB og Post Danmark - og et velfærdssamfund og en arbejdskultur i forandring.

Med sine filmværker sætter Kirsten Astrup fokus på institutioner som DSB og Post Danmark - og et velfærdssamfund og en arbejdskultur i forandring.
Holstebro Kunstmuseum udstiller billedkunstner Kirsten Astrup, der i sine filmkabareter kredser om vores forestillinger om det individuelle og det fælles. Statsinstitutioner såsom jernbanen og posten tegner velfærdsdanmarks symbolske geografi - og Astrup undersøger disse kollektive systemer, erindringer og mytologier i sine film- og installationsværker.

Kirsten Astrup er bl.a. uddannet fra Kunstakademiet i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra hun tog afgang i 2017 med den roste filmkabaret Troe og Agtsom. Værket har det danske postvæsens traditionelle motto som titel, og det udspiller sig i Post Danmarks hovedkvarter fra 1912 ved Hovedbanegården i København, som nu er under ombygning til luksushotel. I filmkabareten Urolige hjerte fra 2018 er det vores allesammens hensygnende længselsmaskine, De Danske Statsbaner, der behandles gennem ni musiske tableauer. Astrup komponerer selv musikken, mens hendes faste samarbejdspartner, Maria Bordorff, skriver teksterne. I filmene optræder både amatører, drags og professionelle skuespillere, som mange danskere kender fra populære film og tv-serier.

Astrups praksis er på én gang undersøgende, solidarisk og præcis i en debatterende og åben behandling af relationerne mellem individets værdighed og det institutionaliserede samfund. Samtidig spøger queer-strategier, gentrificering og en knagende metaltræthed i hele det offentlige karrosseri i kulisserne på de forførende, samfundskritiske filmkabaretter.

Udstillingen præsenterer begge film, installationer, scenografien fra filmene samt et stort materiale fra Astrups omfattende research i vores statsinstitutioners glemte anatomi.

For Troe og Agtsom modtog Kirsten Astrup følgende tre uansøgte hæderspriser: Charlottenborglegatet, Blixprisen og 15. Juni Fondens Hæderspris. For Urolige hjerte modtog hun Franciska Clausen Medaljen (Læs Akademiraadets motivering). Senest er Kirsten Astrup og Maria Bordorff tildelt Remmen Fondens Kunstpris 2019 (Læs portræt i forbindelse med nomineringen).

Hertil blev Urolige hjerte beskrevet som et af årets vigtigste kunstværker af følgende tre aviser/tidsskrifter:

Kunstkritikk (17.12.2018)

"Når først de unge lovende kunstnere begynder at besynge velfærdssamfundet på den måde, er det fordi, de kan se enden på det hele. Urolige hjerte er politisk pop med smæld i og med en klædelig råhed i udtrykket, som jeg håber, at duoen aldrig lykkes med at polere helt i bund." - Pernille Albrethsen

Information (21.12.2018)

"Urolige Hjerte synger direkte til institutioner og politikere om at åbne sig for et inkluderende fællesskab på tværs af klasse, race og seksualitet. Må filmen nå ud i alle afkroge af Danmark med sit bud på ny samfundsdebatterende kunst." - Ida Marie Heide

Skuelyst (28.12.2018)

"Værkets uortodokse og forfriskende blanding af nostalgisk folkelighed og queerpolitisk slagfærdighed er dybt original - en oprigtig hyldest til en af velfærdssamfundets bærende infrastrukturer, DSB, fortalt gennem campy pop-kabaret, papmachemasker og dragperformere." - Pernille Lystlund Matzen

Læs mere via kirstenastrup.com

Udstillingen 'Troe og Agtsom | Urolige hjerte - To filmkabareter af Kirsten Astrup' er Holstebro Kunstmuseums bidrag til den store udstillingssatsning 'Herfra hvor vi står - 7 udstillinger om national identitet', der er et samarbejde mellem syv jyske kunstmuseer i 2019.

Herfra hvor vi står - 7 udstillinger om national identitet

Hvordan forholder vi os til national identitet i dag? Hvilke historiske og kulturelle symboler indgår i den offentlige fortælling om os selv og vores nationalitet? Med udgangspunkt i både eksisterende kunstværker, symboler, kulturminder og nyproducerede værker, der genovervejer de visuelle repræsentationer og fortællinger om nationale symboler, inviterer de syv museer til spændende udstillinger der strækker sig fra 1800-tallet og frem til i dag.

De syv kunstmuseer Randers Kunstmuseum, Skovgaard Museet, Holstebro Kunstmuseum, Glasmuseet Ebeltoft, Horsens Kunstmuseum, Skive Museum og Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, vil sammen med en bred vifte af danske og internationale kunstnere genoverveje, hvordan vi forstår national identitet i dag. Slutresultatet er syv museumsudstillinger, som præsenterer værker på tværs af kunstneriske genrer som maleri, skulptur, fotografi, glas, objektkunst, performance, musik, video og konceptuel kunst.

I forbindelse med udstillingsprojektet er der udgivet et fælles magasin med introducerende artikler og interviews.

Magasinet vil blive uddelt i forbindelse med udstillingerne og kan læses her.

Udstillingssamarbejde på tværs af regionen

Som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 samarbejdede de syv kunstmuseer omkring udstillingsprojektet De Syv Dødssynder. De syv museer fortolkede hver sin dødssynd, og som et kulturelt tæppe fra Østjylland til Vestjylland, skabte udstillingerne et sammenhæng, som rekordmange besøgende rejste rundt for at opleve.

Det unikke samarbejde på tværs af de forskellige museer dannede både grobund for et fagligt interessant samarbejde, og synliggjorde også effekten af, hvad museer kan skabe når de står sammen og forener kræfterne for at styrke kulturen i Region Midtjylland. Det er netop denne synergieffekt tillige med den udvidede museumsoplevelse, som museerne ønsker at bygge videre på og udvikle.

Det nye udstillingssamarbejde er skabt i forlængelse af Aarhus 2017 Legacy, hvis formål er at sikre det gode udbytte fra kulturhovedstadsprojektet fortsat kan spire i regionen.

Praktisk information:

De syv udstillinger åbner som perler på en snor i løbet af efteråret 2019 med Randers Kunstmuseum som det første d. 10. august. Yderligere information fås via museernes egne hjemmesider. For kontakt i forbindelse med projektet, kontakt venligst:

Museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen, toep@holstebrokunstmuseum.dk

Udstillingsprojektet er støttet af Genforeningspuljen 2020, Legacy Aarhus 2017, Region Midt, Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond

Læs mere
Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A, Holstebro
Lørdag den 28. september 2019 til søndag den 26. januar 2020, Ti. fr.: kl. 12-16; Weekend & Helligdage kl. 11-17. Lukket man og omkring Jul og Nytår.
Link til arrangør
21
Feb
Se på kort

Wellness for hjernen

Læs med andre.

Læs med andre.
Har du lyst til at læse god litteratur i fællesskab med andre? Så er guidet fælleslæsning måske noget for dig.

En læseguide læser højt af en novelle eller et digt, og du får en kopi, så du kan følge med. Det giver en følelse af fællesskab, fordi vi sidder sammen og lytter.

I læsningen bliver der holdt pauser, hvor vi taler om teksten.

Der serveres kaffe og te.

Ferielukket i skoleferierne Du kan hente gratis billetter på holstebrobibliotek.dk

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Mandag den 27. januar 2020, kl. 17.
21
Feb
Se på kort

Trafikal opfriskning

Som dagens trafikale Danmark ser ud, er der løbende behov for en opfriskning af reglerne for den rutinerede bilist. ( billetter kan købes igennem FOF med pens. rabat indtil d. 22.01.).

Som dagens trafikale Danmark ser ud, er der løbende behov for en opfriskning af reglerne for den rutinerede bilist. ( billetter kan købes igennem FOF med pens. rabat indtil d. 22.01.).
Benyt chancen her til at få det sidste nye her. Kørelærer Poul Erik Axelsen fra Århus giver en rundtur i den danske trafik med nyt om færdselsloven, repetition af vigtige regler, opfriskning af klippekortregler, de typiske fejl, risikoblindhed og betydningen af rollemodeller i trafikken.

I samarbejde med FOF

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Mandag den 27. januar 2020, kl. 18.
21
Feb
Se på kort

Peter Øvig: Min mor var besat - UDSOLGT

Om at vokse op med en psykisk syg mor.

Om at vokse op med en psykisk syg mor.
DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE BILLETTER

I november 2016 døde Peter Øvigs mor. Allerede samme dag besluttede han, at han nu kunne skrive en bog om sin deprimerede mor - og om at være barn af en psykisk syg. Også bogens titel stod straks lysende klart for ham: "Min mor var besat"

I de følgende måneder gik Øvig i gang med det dokumentariske arbejde som så mange gange før. Han opsøgte sin mors barndomsveninder og naboer, sin søster og andre familiemedlemmer. Ligesom han talte med morens læge og psykolog og bad om aktindsigt i hendes journaler fra psykiatrisk hospital. Planen var nøgternt at undersøge morens liv og årsagerne til hendes depressioner, og bogen kunne samtidig give et billede af de mange traumatiske hemmeligheder bag de pæne facader i forstadens parcelhuskvarterer.

Men noget begyndte at gå i skred i forfatteren, da han under arbejdet med bogen fik adgang til sin mors psykiatriske journaler røg han selv ind i en alvorlig depression - præcis som sin mor. Et par måneder senere, i januar 2018, blev Øvig indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet. Da han efter syv elektrochok blev udskrevet, havde han ændret syn på sin mor - og sig selv.

"Min mor var besat" fortæller et stykke danmarkshistorie: Om den generation af kvinder, der trods begavelse og drømme blev husmødre, før kvindekampen slog igennem. Og om de børn, der voksede op i et miljø, hvor de borgerlige normer og omverdenens mening var vigtigere end børnenes trivsel.

Vi samarbejder med SIND Herning og Ikast-Brande

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 27. januar 2020, kl. 18.30.
21
Feb
Se på kort

Erindringscafé - med Magnus Kolby

Magnus Kolby flytter fra Viborg til Tarm og bliver en kendt person i bybilledet. Han er bl.a. kendt som tidligere bankdirektør, aktiv i Tarm lokalråd, medlem af Kunstforum 6880 og med i arbejdet bag Tarm - en grøn by.

Magnus Kolby flytter fra Viborg til Tarm og bliver en kendt person i bybilledet. Han er bl.a. kendt som tidligere bankdirektør, aktiv i Tarm lokalråd, medlem af Kunstforum 6880 og med i arbejdet bag Tarm - en grøn by.
En aktiv mand fortæller sine erindringer. Kom til en fornøjelig eftermiddag med fortællinger og hyggesnak over kaffen.

Gratis adgang - bare mød op! Vi byder på kaffe/te og kage.

I samarbejde med Egvad Egnshistoriske Samling

Læs mere
Læs mere
Tarm Bibliotek
Engvej 2, Tarm
Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 14.30.
21
Feb
Se på kort

Makerworkshop med klistermærker og tryk på T-shirts

Sjov og nørderi med dine ideer og dit design.

Sjov og nørderi med dine ideer og dit design.
På dit lokalbibliotek er der i løbet af januar lavet en MakerStation som et lille kreativt område, hvor børn og voksne på tværs kan udfordre sig selv og hinanden og lave nye og spændende ting sammen.

For at du som bruger af MakerStationen kan komme i gang med at bruge tingene, bliver der i foråret afholdt 3 workshops i forskellige sjove og kreative makeraktiviteter. Bagefter vil I kunne klare jer på egen hånd, evt. støttet af billedinstruktionerne.

Her ser du oversigten over workshops på Biblioteket i Sunds:

Tirsdag 28/1, kl. 15.00-17.00:
Folieskæring: klistermærker og tryk på T-shirts,

Torsdag 12/3, kl. 15.00-17.00:
Lego Technic og skrammelrobotter

Torsdag 21/5, kl. 15.00-17.00:
Ozobotter: Kod din robot

Lidt mere om de enkelte aktiviteter:

Folieskæring:
Du kan lave flotte stickers (klistermærker) ud fra dine egne tegninger på folieskæreren.
De kan sættes på tasker, madkasser, postkasser, døre og vinduer
Der kan også laves tryk på stof, hvis der er en formidler i huset.
Husk en T-shirt eller andet stof, du vil trykke på.

LEGO Technic og skrammelrobotter:
Byg køretøjer og sjove ting med LEGO Technic eller byg skrammelrobotter af defekt legetøj og giv dem liv med hjul og batteri. Medbring dit eget gamle legetøj, ting og dimser hjemmefra eller find noget at bygge af i den store hvide sæk.

Kodning med Ozobotter:
De små Ozobotter kan du programmere til at køre derhen, hvor du vil og lave de bevægelser, du finder på. Man skal bare farve koderne på papir - så er man i gang med at blokprogrammere

Læs mere
Læs mere
Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 15.
21
Feb
Se på kort

Magic the Gathering på biblioteket

Har du lyst til at spille Hearthstone eller Magic Arena sammen med andre interesserede? Så kom og vær med på biblioteket hver tirsdag. Det er gratis og der er ingen tilmelding.

Har du lyst til at spille Hearthstone eller Magic Arena sammen med andre interesserede? Så kom og vær med på biblioteket hver tirsdag. Det er gratis og der er ingen tilmelding.

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 15.30.
21
Feb
Se på kort

Spis med - bøger på menuen

Du kan smage på bøger - nogle kan du faktisk sluge.

Du kan smage på bøger - nogle kan du faktisk sluge.
Så kom og spis med, når vi serverer dejlig mad sammen med gode læseoplevelser.

Mens du nyder maden, vil tre bibliotekarer fra Holstebro Bibliotek fortælle om bøger, de har læst.
Måske får du smag for en ny genre eller et nyt forfatterskab.

Pris: 175 kr.

Drikkevarer indgår ikke i prisen, men kan købes

Sidste frist for billetkøb er syv dage før arrangementet

Læs mere
Læs mere
Vemb kultur- og forsamlingshus
Kjærsvej 3, Vemb
Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 18.30.
21
Feb
Se på kort

Film og foredrag - Jan Grarup - Krigsfotografen

Hør foredraget om bogen "Hvor jernkorsene gror"og se dokumentarfilmen "Krigsfotografen".

Hør foredraget om bogen "Hvor jernkorsene gror"og se dokumentarfilmen "Krigsfotografen".
Den prisbelønnede fotograf Jan Grarup fortæller om sin seneste bog "Hvor jernkorsene gror".

Ved foredraget tager han os helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD, og livet som ene forælder for sine børn efter ekskonens død, til en verden som prisvindende international fotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder.

Efter en pause vises den danske dokumentarfilm Krigsfotografen af den prisvindende instruktør Boris B. Bertram, der følger Jan Grarup og hans liv på hjemmefronten og ude i verdens brændpunkter.
Jan Grarup lever et liv i undtagelsestilstand: Ude i verden er han som krigsfotograf i evig krydsild, hjemme i København er han far til fire - og står pludselig alene med forældreansvaret for sine børn, som han skal genopbygge tillid og intimitet med efter mange års flygtig tilstedeværelse.

Jan Grarup ønsker at forblive verdens bedste krigsfotograf.
Men hvordan hænger vejsidebomber og snigskytter sammen med at være alene forsørger.
Krigsfotografen, der er optaget over en periode på knap seks år, tager med Jan Grarup ud til forskellige krigszoner og følger ham tæt i det arbejde, der potentielt kan koste ham livet - en mulighed, han er indstillet på, mens han samtidig forsøger at være der på bedste vis for sine børn.

I samarbejde med Ringkøbing Biograf

Læs mere
Læs mere
Ringkøbing Biograf
Nygade 30, Ringkøbing
Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 18.30.

Mere inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Kom tæt på katastrofen

Ét af Jernkystens værste skibsforlis skete julenat for 106 år siden. Kom tæt på dramaet på Strandingsmuseum St. George.