Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Kalender

I kalenderen nedenfor kan du finde udvalgte arrangementer, som foregår i hele Nationalpark Skjoldungernes Land. De bliver afholdt af forskellige aktører inden for flere interessefelter. Beskrivelserne er hentet fra Kultunaut - skriv gerne til sekretariatet, hvis du har et arrangement, som skal med i kalenderen.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 123 events i nationalparken fra/efter 20. apr. 2019

Lør. d. 20. april 2019, start kl. 13-13.30.
Pris: (Pris: Børn 10 kr. Voksne 20 kr. Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader - også for begyndere.
Del
Tor. d. 18. til man. d. 22. april 2019, Alle dage kl. 12 -16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tadre Mølle - Museum og Naturcenter, Tadre Møllevej 23, Hvalsø
Tadre Mølle inviterer til familietid når vi skærtorsdag, langfredag, lørdag og påskesøndag og 2. påskedag åbner op for påskeværksteder og syslerier. I den vidunderligt smukke Elverdamsdal på den gamle vandmølle skaber Tadre Mølles Venner rammerne for påskehygge og en tur ud den friske danske natur.

Traditionen tro filtes påskeæg, laves uldlam og garnkyllinger torsdag, fredag og lørdag. Mens vi påskesøndag og 2. påskedag byder på den populære "æggerafting" ned ad Taderød Bæk, hvor der konkurreres i hvis æg, der kommer først ned til broen ved Tadre Møllevej. Der males traditionelle påskeæg og "æg" med vandfaste farver, som man kan bruge til rafting.

Børnene skal derfor huske gummistøvler og evt. tørre sokker. Der kan købes lækker kage, varme og kolde drikke samt frikadeller med kartoffelsalat i café "Maries Minde" alle dage
Del
Tor. d. 18. til man. d. 22. april 2019, Søn-man+tor-fre kl. 12-16.
Restaurant Herthadalen, Slangealléen 1, Lejre
For enden af Nordeuropas længste allé, ligger Restaurant Herthadalen smukt gemt i skoven i Danmarks nye Nationalpark Skjoldungelandet. I påsken har du mulighed for at smage på særligt udvalgte lokale råvarer sammensat til en lækker påskemenu. Skynd dig at booke bord - kun få pladser tilbage.

se mere på hjemmesiden

Book bord her
Del
Lør. d. 13. til man. d. 22. april 2019, Alle dage kl. 11-16.
Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, Lejre
Påsketid og forårstid i Krikkebjerghuse, Sagnlandets husmandssteder fra 1800-tallet. Vær med og leg de traditionelle æggelege med de nye forårsæg. Hver dag vil der også være fyret op under den store gryde, så du kan farve dit eget hønse-påskeæg med forårets spæde planter og vinterens løgskaller og se hvilke mønstre du kan lokke frem på ægget. Hver dag kan du være med til at fodre får og geder med hånden i foldene og gå på jagt efter grønt til sultne dyremaver.

Se mere på Sagnlandets hjemmeside
Del
Lør. d. 13. til man. d. 22. april 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: Voksne: 150, Børn under 18 år: gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, Roskilde
Drager ser forskellige ud på forskellige tider og steder. Giv dit bud på en drage i drageværkstedet, gå i krigertræning og bliv en del af den store Drageskole og se filmen 'Sådan træner du din drage 2'. De er derude et eller andet sted i mørket - lige der, hvor lyset ikke når helt ud, inde mellem træerne i skoven, hvor man svagt kan ane en bevægelse, på den anden side af horisonten eller det store hav. Men hvor kommer de fra?

Slip fantasien og nysgerrigheden løs på museet i Påskeferien
Hvordan ser din drage ud? Hvor lever den? Hvad er dens styrker og svagheder? Giv et bud i drageværkstedet, hvor frygtindgydende drager slippes fri.

Eller hvad med at få din helt egen drage med hjem i et syltetøjsglas - perfekt til at stille i vindueskarmen?

I det kreative værksted kan børn og voksne modellere, klippe, klistre og male fortolkninger af ildspyende drager og søuhyrer fra vikingernes verden. Vi tager udgangspunkt i deltagernes egne beskrivelser af, hvad en drage er, og hvordan den ser ud. Museets formidlere hjælper interesserede i gang og de voksne ledsagere er assistenter. Tilmelding er ikke nødvendig.

Krigertræning
Vikingerne skal bruge flere drageryttere. Derfor kommer de til Vikingeskibsmuseet for at lave optagelsesprøver til den store Drageskole. Alle modige børn opfordres til at søge optagelse.

Deltag i træning af drageryttere d. 15.-19. april kl. 11.30 & kl. 14.30.

Sådan træner du din drage 2
I filmen "Sådan træner du din drage" befinder vi os i vikingetiden og møder hovedpersonen Hikke, der bor på Berserkø. Hikke har skjulte talenter: Han tæmmer den farlige drage Natskygge og spiller en vigtig rolle, da hele landsbyen skal reddes i en dramatisk dragekamp. I 2'eren flyver Hikke ud med sin sorte natskyggedrage Tandløs og finder en enorm isgrotte, der huser hundreder af vilde drager og en mystisk dragerytter. Her bliver de hvirvlet ind i en voldsom kamp og må sammen kæmpe for at bevare freden og redde Berserkø.
Spilletider:
Sådan træner du din drage 2 vises d. 17. april & 19. april kl. 13.00
Del
Ons. d. 24. april 2019, kl. 18.30 pp-pladsen.
Pris: (Pris: 20 kr inkl diplom. Børn under 12 år gratis.)
Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, Roskilde
Sammen med andre gangglade kan du sammen med Taaspidserne vandre en dejlig aftentur ved fjord og skov i Roskilde. Der er 2 førte ture på hhv. 7 og 12 km. Vi går med en gennemsnitsfart på 5 hhv 5½ km i timen.
Del
Tor. d. 25. april 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Egholm Slots Museum, Trehøjevej 45, Kirke Hyllinge
Denne aften vil Rikke Falck fortælle om Egholm's historie gennem de sidste 800 år. Vi vil besøge den gamle ruin, fra det første Egholm, som ligger under jorden og som kun bliver oplyst med stearinlys. Vi starter ved Egholm Museum, hvor der bliver fortalt og vist billeder fra slottet. Herfra går turen op til slottet med en kort fortælling om de bygninger, som vi går forbi. Der vil være brosten og trapper på turen rundt. Turen er derfor ikke eget for gangbesværet
Del
Fre. d. 26. april 2019, kl. 17.30.
Pris: (Entré: 425 kr)
Herslev Bryghus, Kattingevej 16, Roskilde
Rundvisning samt ølsmagning af 6 forskellige øl. Hertil laver Marianne 3 lette anretninger, som er tilpasset øllet.
Del
Lør. d. 27. april 2019, start kl. 13-13.30.
Pris: (Pris: Børn 10 kr. Voksne 20 kr. Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader - også for begyndere.
Del
Pris: (Fri entré)
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, Jægerspris
Oplev museumsinspektør Flemming Kaul fra Nationalmuseet opmale en helleristningssten i museets have og hør ham fortælle historier om helleristninger og kulthuset fra Venslev, som også kan ses i museets have. En Helleristningssten som tidligere har ligget ved Stranden ud for Sønderby i Hornsherred, Frederiksund kommune, er for nyligt blevet rykket til haven ved Frederikssund museum. Stenen blev lagt ved stranden af en tidligere lodsejer, men er oprindeligt fundet et helt andet sted.

De mange skåltegn på stenen, vil blive opmalet i samarbejde med Museumsinspektør Flemming Kaul fra Nationalmuseet, som også vil fortælle historier om helleristninger og kulthuset fra Venslev, som også kan ses i museets have
Del