Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Kalender

I kalenderen nedenfor kan du finde udvalgte arrangementer, som foregår i hele Nationalpark Skjoldungernes Land. De bliver afholdt af forskellige aktører inden for flere interessefelter. Beskrivelserne er hentet fra Kultunaut - skriv gerne til sekretariatet, hvis du har et arrangement, som skal med i kalenderen.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 105 events i nationalparken fra/efter 21. nov. 2017

Tir. d. 21. november 2017, kl. 19.30-20.30.
Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen, Roskilde
"Das Marien-Leben" er en samling på 15 digte af Rainer Maria Rilke, en af de betydeligste digtere i moderne tysksproget litteratur. Komponisten Paul Hindemith satte musik til Rilkes digte, og skabte dermed et af det 20. århundredes hovedværker inden for liedgenren. Vi vil denne aften sammen læse Rilkes dejlige digte, og blandt andet se på hvorledes komponisten fremhæver tematik og sammenhænge i digtene. Denne aften er en optakt til koncerten Tirsdag den 28. november, hvor værket "Das Marien-Leben" opføres i Konventhuset med sangeren Signe Asmussen, ledsaget af Kristian Olesen på vort Steinway flygel. Foregår i Konventhuset
Del
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fjordforbindelsens informationscenter, Bymidten 10, Skibby
Hør arkæolog Palle Østergaard Sørensen, fra ROMU, fortæller om det arkæologiske arbejdet ved Roskilde Fjord og de fund, som er gjort i den forbindelse. Store anlægsprojekter er også lig med arkæologisk arbejde. Inden de store anlægsmaskiner begynder at grave i jorden, skal den undersøges af arkæologer. Siden 2015 har arkæologer fra ROMU arbejdet for at undersøge undergrunden, inden anlægsarbejdet med Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord kunne gå i gang.

I jorden ved Frederikssund og Dysseholm har arkæologerne fundet spændende fortidsminder fra både sten-, bronze- og jernalder. Der er fundet tusindvis af genstande fx potteskår, flintarbejder, en thorshammer og rester af begravelser. Udgravningerne har også budt på et uventet, stort fund. Syd for Frederikssund gemte undergrunden på et palisadeanlæg, der fik en fornem plads på Slots- og Kulturstyrelsens liste over arkæologiske "Top 10" fund i 2016.

Tilmeld dig arrangementet her:


Onsdag d. 22. november
Del
Sankt Jørgensbjerg Kirke, Kirkegade 26, Roskilde
Fire nye salmeudgivelser præsenteres over fire aftener, hvor vi skal synge en række af de nye salme, og hvor fire inviterede gæster, med særlig tilknytning til de respektive fire udgivelser, vil fortælle om salmerne og om arbejdet med salmebøgerne. Pause undervejs med kaffe/kage, pris 25 kr. Sankt Jørgensbjerg Sognegård, Møllehusvej 120, Roskilde. Sangaften nr. 1, onsdag den 22. november 2017 kl. 19:30 - 21:30: Lutherrosen - 17 salmer udgivet i 2017 af Folkekirkens Ungdomskor på Forlaget Mixtur. Forskellige salmedigtere. www.fuk.dk/lutherrosen Præsenteres af Ole Brinth, Rektor for Sjællands Kirkemusikskole, initiativtager til og redaktionsmedlem af Lutherrosen, som udover salmebogen og en tilhørende koralbog også omfatter to kor-antologier for hhv. ligestemmigt og blandet kor samt en essay-samling med tekster af samtlige bidragende forfattere og komponister. Samtlige udgivelser kan i øvrigt købes hos www.noder.dk
Del
Tor. d. 23. november 2017, kl. 15-20.
Gadstrup Bibliotek, Nyvej 40, Gadstrup
Lav en julegave til én du holder af. Du bestemmer selv hvad du vil lave, når vi hiver krea-materialerne frem.

For børn fra 3 år. Tag gerne en voksen med som kan hjælpe dig. Ingen tilmelding
Del
Fre. d. 24. november 2017, kl. 12-13.
Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen, Roskilde
Del
Lør. d. 25. november 2017, kl. 10-16.
Pris: (Fri entré)
Gundsømagle Bibliotek, Rosentorvet 8, Gundsømagle, Roskilde
I anledning af det store julemarked på Centertorvet i Gundsømagle er biblioteket åbent med personale. Kom til julehygge og lav en julegave til en du holder af. Du bestemmer selv hvad, når vi hiver krea-materialerne frem.
For børn fra 3 år. Tag gerne en voksen med som kan hjælpe dig.

Ingen tilmelding
Del
Lør. d. 25. november 2017, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 20 kr. for materialer)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, Roskilde
Kender du Madam Romse? Hun er en vældig sød dame, der er vild med legetøj og fortælle historier om det. Hun elsker det så meget, at hun laver sit eget legetøj i sit magiske legetøjsværksted - og hun vil gerne inviterer dig med! I hendes magiske legetøjsværksted på Roskilde Museum bugner det med dimsedutter og himstregimser, man kan lave sjovt legetøj af, og hun vil elske, hvis du kommer forbi og hjælper hende. Hun byder gerne på en rullepølsemad med skumfiduser og en fortælling om legetøjets historie.

Så pak fantasien i rygsækken og kig forbi Madam Romses magiske legetøjsværksted. Det er forskelligt fra måned til måned, hvilke stykker legetøj du kan lave i Madam Romses værksted.

Del
Lør. d. 25. november 2017, start kl. 13-13.30.
Pris: (Pris: Børn 10 kr. Voksne 20 kr. Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader - også for begyndere.
Del
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Kom ud i skoven og vær med til at julehygge med Boserupgård Naturcenter. Bagefter kan man købe varme drikke af skovhjælperne, og man kan lave kreative ting i juleværkstedet, save træskiver til dekorationerne med skovsaven og julehygge i naturcentret

Velmødt til julehygge i skoven søndag d. 20. november 11.00-14.00
Del
Søn. d. 26. november 2017, kl. 14-15.
Pris: (Entré: 45 kr. Max antal deltagere: 25.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, Roskilde
Bliv guidet gennem Roskilde Museums nye udstilling "Magt og Mennesker" af museets formidlingschef og hør om tankerne bag den nye udstilling. Der vil efterfølgende være rig mulighed for at gå på opdagelse i museets udstillinger på egen hånd.
Del