Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Kalender

I kalenderen nedenfor kan du finde udvalgte arrangementer, som foregår i hele Nationalpark Skjoldungernes Land. De bliver afholdt af forskellige aktører inden for flere interessefelter. Beskrivelserne er hentet fra Kultunaut - skriv gerne til sekretariatet, hvis du har et arrangement, som skal med i kalenderen.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 54 events i nationalparken fra/efter 24. jan. 2018

Lør. d. 27. januar 2018, kl. 10-14.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, Lejre
Et kursus for alle der har lyst til at lære nyt, bruge hænderne og få sved på panden. Her kan du lære om det gamle håndværk med hammer, ambolt, esse, jern, bøjninger og snoninger under kyndig vejledning af dygtige instruktører fra WeDoNature. Se mere om dette og andre kurser på WeDoNatures facebookside
Del
Pris: (Entré: 25 kr. for materialer pr. deltagende barn)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, Roskilde
Kender du Madam Romse? Hun er en vældig sød dame. Hun er vild med rullepølsemadder og skumfiduser - og så elsker hun legetøj og fortælle historier om det. I hendes magiske legetøjsværksted på Roskilde Museum bugner det med dimsedutter og himstregimser, man kan lave sjovt legetøj af, og hun vil elske, hvis du kommer forbi og hjælper hende. Hun byder gerne på en rullepølsemad med skumfiduser og en fortælling om legetøjets historie.

Så pak fantasien i rygsækken og kig forbi Madam Romses magiske legetøjsværksted på Roskilde Museum.

Del
Lør. d. 27. januar 2018, start kl. 13-13.30.
Pris: (Pris: Børn 10 kr. Voksne 20 kr. Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader - også for begyndere.
Del
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vigen Strandparks legeplads, Baunehøjvej 7, Veddelev, Roskilde
Nationalpark Skjoldungernes Land og Astronomisk Selskab inviterer på stjernekiggertur ved Vigen Strandpark ved Veddelev. Arrangementet er en helt unik lejlighed til at opleve og lære om stjernehimlen. Selv om Vigen strandpark er tæt på Roskilde by er himlen så mørk, at man kan skimte Mælkevejen med det blotte øje. Blandt de mest spændende af aftenens objekter er Oriontågen, den Dobbelte Stjernehob i Perseus og naturligvis Månen. Medlemmer af Astronomisk Selskab fortæller om nattehimlens spændende objekter og stjernbilleder, som vises frem i transportable stjernekikkerter. Du kan læse mere om hvad himlen byder på denne aften på Astronomisk Selskabs hjemmeside.

Program

18:30 Nationalparken byder på lidt varmt at drikke

19:00 Velkomst og introduktion ved naturvejleder Sofie Clauson-Kaas og Michael Quaade fra Astronomisk Selskab

19:10-21:30 Medlemmer fra Astronomisk Selskab fortæller om nattehimlens objekter og stjernebilleder, som vises frem i transportable stjernekikkerter.

Sted

Vigen Strandpark ved Veddelev nord for Roskilde. Vi vil være et stykke indenfor porten til Roskilde Camping. Der er parkeringsmulighedern lige udenfor porten/bommen.

Medbring

Varmt tøj og evt en håndkikkert

Tilmelding via Astronomisk Selskabs hjemmeside

OBS: Ved dårligt vejr rykkes arrangmenetet til 6. februar 2018
Del
Lør. d. 3. februar 2018, start kl. 13-13.30.
Pris: (Pris: Børn 10 kr. Voksne 20 kr. Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader - også for begyndere.
Del
Ons. d. 7. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 75 kr. Entré til museets udstillinger er inkl. i billetprisen. Billetter købes i museumsbutikken eller på billetto.dk.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, Roskilde
Savner du også nogle gange skolebænken og de konstante input af ny viden? Så kom og vær med, når Roskilde Museum hver måned giver dig muligheden for at blive klogere på historien omkring dig! Vi inviterer til en lektion med fokus på byens fascinerende og rige historie. Med fingeren på pulsen præsenterer spændende oplægsholdere nye opdagelser, anderledes vinkler og genfortolkede forståelser af historien - med efterfølgende spørgerunde. Museet sørger selvfølgelig for en sanselig oplevelse undervejs!

Vi byder i februar Jakob Zeuner velkommen indenfor. Jakob er forfatter til den nyligt udgivne og anmelderroste bog "Sankt Agnes - fra nonnekloster til nutid", og han vil fortælle om de spændende historier, som er knyttet til klostertiden i Roskilde og livet i et nonnekloster. Nonnerne var forgængerne for nutidens selvstændige kvinder, idet de levede i selvstyrende grupper i en decideret mandeverden. Der afsluttes med den første samlede, illustrerede gennemgang af de arkæologiske arbejder, som Nationalmuseet og Roskilde Museum har foretaget i området siden 1920 - herunder også et par "glemte" opdagelser. Jakob Zeuner byder på en interessant tolkning af disse fund fra klostertiden i Roskilde.

Jakob bor selv på Sankt Agnes, og han siger: "Dette er beretningen om et kvarter med en lang og spændende historie: Fra Sankt Agnes Klosters indvielse i 1264 til områdets status som nutidigt, moderne bysamfund. Klostrene i Roskilde ejede gårde og jorder spredt ud over hele Sjælland. De gamle klosterjorder er gennem mange omskiftelser nu blevet til villakvartererne i byen, ligesom de har lagt jord til udviklingen af landsbyerne rundt om Roskilde."

Jakob Zeuner er B.Sc.(E), forfatter, dokumentarist, lokalhistoriker, slægtshistoriker og foredragsholder.

Billetter til foredraget købes i Roskilde Museum butik eller på billetto.dk.
Del
Lør. d. 10. februar 2018, start kl. 13-13.30.
Pris: (Pris: Børn 10 kr. Voksne 20 kr. Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader - også for begyndere.
Del
Pris: (Entré: 50 kr. Entré til museet er inkluderet i billetpris)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lejre Museum, Hestebjerggård, Orehøjvej 4 B, Lejre
Fundene fra Fredshøj-bebyggelsen i Gl. Lejre, der stammer fra 4-500-tallet, viser en tydelig selvstændig materiel kultur, men samtidig forekommer her genstande og fragmenter, der afspejler fjerne kontakter. Med afsæt i Fredshøj-bebyggelsen, vil vi se på Sydskandinaviens relationer til Kontinentet, i særdeleshed det Østromerske område med centrum i Konstantinopel, men også til det frankiske område i vest. Hvordan foregik kontakten, hvad siger de arkæologiske kilder og hvad siger de historiske kilder? Hvad bragte kontakterne til Skandinavien og hvilken indflydelse fik forbindelserne på Sydskandinavien i disse århundreder?

Aftenens foredragsholder er seniorforsker, mag. art. Karen Høilund Nielsen

Billetter kan købes i Lejre Museums butik i museets åbningstid eller bestilles på lejremuseum@romu.dk

Der er begrænsede antal billetter til foredraget
Del
Man. d. 12. til fre. d. 16. februar 2018, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 45 kr. 0 - 17 gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, Jægerspris
Teatertruppen Pilgrimmene, der skulle have spillet 4 forestillinger på museet om reformationen har måttet aflyse. Deres hovedrolleindehaver er fundet myrdet, og politiet kan ikke komme videre i efterforskningen. De har brug for hjælp. DIN hjælp. Ved indgangen får du udleveret politirapporten, og når du har sat dig godt ind i, hvad der er sket, er det tid til at gennemsøge museet for spor, der kan fortælle, hvem morderen er. Din eftersøgning vil bringe dig rundt overalt på museet, hvor truppen færdedes - også backstage! Måske møder du nogen på din vej, der har set noget? For hvad lavede hoved-rolleindehaveren egentlig på museet om aftenen? Hvem er det, der hvisker i kælderen, og har mordet noget med reformationen at gøre? En ting er sikkert: Der er nogen, der ikke fortæller hele sandheden. Måske bliver det dig, der får opklaret sagen!
Del
Man. d. 12. til fre. d. 16. februar 2018, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 45 kr. 0 - 17 gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, Jægerspris
Kom tæt på museets gamle fjordjoller, mærk duften af frisk træ og oplev stemningen i museets hyggelige værksted. Få en snak med museets bådebygger, Lasse Vestergård, og hør ham fortælle om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem.
Del