Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Kalender

I kalenderen nedenfor kan du finde udvalgte arrangementer, som foregår i hele Nationalpark Skjoldungernes Land. De bliver afholdt af forskellige aktører inden for flere interessefelter. Beskrivelserne er hentet fra Kultunaut - skriv gerne til sekretariatet, hvis du har et arrangement, som skal med i kalenderen.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 62 events i nationalparken fra/efter 25. apr. 2018

Ons. d. 28. marts til tor. d. 26. april 2018
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, Lejre
En tematisk sammenhængende billed-fortælling. Billederne vil hænge i en bestemt rækkefølge og dermed lede beskueren igennem en lille fortælling / historie. Under hvert billede er der en lille historie, der fortæller videre fra det foregående billede. En fortælling om ..
En fortælling om indtryk og øjeblikke, og fortællingen begynder finurligt nok med: ægget eller hønen?
Indtryk, der lægger sig i sindet, og senere på lærredet, hvor de dukker op, først som store og glade farver.
Store farve områder, der krydser ind over- og snor sig imellem hinanden. Senere hen tager de form og udvikler sig til figurer.
Figurer eller stemninger, der har hver sin egen lille fortælling gemt inde bag ved.
Hvad du ser i malerierne afhænger at dig, der ser på dem. Forhåbentlig finder du en fortælling fra dig selv eller tankerne ledes et sted hen, eller du oplever ganske enkelt en stemning.
Det kan således være en fortælling fra dit eget indre, eller du kan inspireres ved at læse mine små undertekster til billederne, der også kan være én af fortællingerne. En fortælling om enkelte øjeblikke i livet, øjeblikke i barndom, ungdom, midt i livet og senere
Del
Fre. d. 27. til søn. d. 29. april 2018, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gershøj Teltplads, Gershøjvej 84, Kirke Hyllinge
Fremvisning af telte og udstyr til friluftsliv og outdoor-aktiviteter. Foregår på teltpladsen i Gershøj. Årets store samling af leverandører, udstyr og friluftsfolk.

Se og prøv teltene inden du køber et

Det er normalt ikke sådan lige til, at teste et telt i butikken eller på nettet. Men på årets outdoor festival får du denne unikke mulighed. Sammenlign teltene med hinanden og kom hjem med det rette telt - eller som minimum en god oplevelse.

Læs yderligere
Del
Man. d. 30. april 2018, kl. 18-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tadre Mølle - Museum og Naturcenter, Tadre Møllevej 23, Hvalsø
Tag blomster med til pyntning af majstangen, lyt til spillemandsmusik, vær med til at synge foråret ind og hør om majstangstraditionen. Tadre Mølles Venner sælger forplejning til rimelige priser. Evt. overskuddet går ubeskåret til vedligeholdelse af møllegården.

Valborg Aften er arrangeret af Egnshistorisk Forening for Hvalsø i samarbejde med Tadre Mølles Venner

Kontaktperson for yderligere informationer:

Bent Gottfredsen
E: kbgottfredsen@gmail.com
T: 46492663 / 21749663
Del
Tir. d. 1. maj 2018, kl. 17.30.
Pris: (Entré: Standard 135 kr) Køb/bestil billet
Egholm Slots Museum, Trehøjevej 45, Kirke Hyllinge
Egholm og Yduns afholder et arrangement mere. Oplev den 800 år gamle slotsruin, pluk vilde ramsløg fra parken til at tage med hjem, få spændende historier om slottet, få lidt smagsprøver og et glas i den forladte jagtstue. Vi mødes ved Egholm Museum, hvor I vil blive budt velkommen af Rikke Falck, der kort fortæller om slottet og aftenens program. Derefter går vi en tur i parken, hvor vi plukker ramsløg og undervejs får flere små fortællinger om livet på slottet og dets historie. I dagens anledning bliver den gamle slotsruin fra 1240 åbnet og du kan den fuldt oplyst af stearinlys. Den er en del af et romansk borganlæg og et af Danmarks bedst bevarede beboelsesrum fra højmiddelalderen.
Vi slutter i slottets forladte jagtstue med et par gode historier, ramsløg-smagsprøver og et lille glas bobler.

Tag godt fodtøj på. Turen er ikke egnet for gangbesværede, da terrænet er ujævnt og der er trapper.

Arrangeret af Egholm Slot i samarbejde med Yduns
Del
Søn. d. 6. maj 2018, kl. 12-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tadre Mølle - Museum og Naturcenter, Tadre Møllevej 23, Hvalsø
Traditionen tro er der igen Krible-Krabledag på Tadre Mølle. Lån net og andet udstyr til at udforske åen med og bagefter kan du se fangsterne tæt på med forskelligt forstørrelsesudstyr og tv-skærm. Du kan også lave fuglekasser og pandekager over bål. Naturvejleder Carsten Christiansen hjælper med identifikation af de fundne vanddyr. Alle er velkomne, både børn og voksne. Arrangøren er Danmarks Naturfredningsforening Lejre, men man behøver ikke være medlem af DN for at deltage.

Del
Lør. d. 5. og søn. d. 6. maj 2018, kl. 10.
Pris: (Pris: 375)
Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, Lejre
Arrangør:Eli Lykke
Start kl. 10 fra "Sagnlandet" Slangealleen 2 4320 Lejre Vandringen er ca 20 km./dag - overnatning Skovly Camping. Pris 375 kr for overnatning og mad. Turen går igennem Nationalpark "Skjoldungernes land", Skjoldenæsholmskovene og langs Haraldsted søs nye oplevelsessti. Vi kan sende en udførlig beskrivelse. Betaling ved tilmelding, mobilpay: 40927146, eller bed om kontonummer.

Det skal I have med: Madpakke til frokost 1. dag. Sovepose, fodtøj som er gået til. Rigeligt med drikkelse. Tag et krus med til kaffe undervejs. I skal selv bære bagage, så minimer.

Det gør vi: Vi har valgt en gruppestørrelse på 16, vores erfaring er at det er en passende størrelse. Vi vil gerne at vi holder øje med hinanden, følges nogenlunde ad og siger til hvis man har brug for en pause eller andet. I får et lille kort med de 7 pilgrimsord og 1. værs fra "Må din vej gå dig imøde", måske får vi lyst til at synge den, og til at snakke om betydingen af de 7 Pilgrimsord. Undervejs vil jeg give super gode råd om vejrtrækning og vandrerytme, det kan vi øve. Hvis i har vandrestave med så kan de integreres i rytmen. Turen skal nydes og der skal udveksles erfaringer og nyheder fra andres pilgrimsvandringer. Ib og jeg har erfaring fra snart mange, også lange, vandreture. I har også erfaringer og gode råd som vi kan dele med hinanden. Vi holder et moderat tempo.

Overnatning: Det er meget fine Hytter, 4 og 6 personers og gode senge. Der er fine bade- og toilet faciliteter. Der er en lille butik hvorfra vi bestiller morgenbrød og I kan købes drikkelse
Del
Lør. d. 5. og søn. d. 6. maj 2018, kl. 17-09.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, Roskilde
Kom med ud og oplev Boserup Skov når mørket falder på og nattens lyde breder sig mellem træerne. Til Skovens Nat d. 5. til 6. maj får du en unik mulighed for at sove under åben himmel blandt de store bøge, anemoner og nattergale! Aktiviteter for hele familien og overnatning i skoven

Boserupgård Naturcenter og Nationalpark Skjoldungernes Land inviterer til Skovens Nat, hvor du kan opleve Boserup Skov efter mørkets frembrud og prøve at overnatte i skoven. Arrangementet sker i forbindelse med Skovens Dag. Det er normalt ikke tilladt at overnatte udenfor de opsatte shelters i Boserup Skov, men denne aften har vi fået særlig tilladelse til overnatning, hvilket betyder at du har en unik mulighed for at opleve, hvad skoven byder på om aftenen og natten.

Der vil være mulighed for at låne hængekøje eller telt som Boserupgård Naturcenter stiller til rådighed. Har du mod på at bygge din egen bivuak og overnatte i den, vil vi stille vejledning og materialer til rådighed. I skal selv medbringe sovepose og liggeunderlag. Alle er velkomne til at være med i aftenens aktiviteter - også selvom du ikke bliver og overnatter.

Program

Lørdag d. 5. maj:

kl. 17:00 Introduktion til overnatning i det fri

Efterfølgende gør vi klar til natten og bygger bivuakker, opsætter hængekøjer og sætter telte op.

Kl. 18:00 Optænding af bål bag Traktørstedet. Du kan medbringe egen aftensmad til grill, pande eller pind og tilberede det i fællesskab med os andre over bålet.

Der vil i løbet af aftenen være forskellige typer af aktiviteter, hvor du blandt andet kan se på nattens insekter, tage på tur rundt i den mørke skov og høre fortællinger fra skoven.

Søndag d. 6. maj:

Kl. 08:00-09:00 Nationalpark Skjoldungernes Land byder på morgenmad.

Medbring selv

Du skal selv medbringe mad til grillen, samt tilbehør og drikkevarer. Det vil være muligt at låne snobrødspinde og bålpander. I skal også selv medbringe service (kopper, tallerkner, bestik m.m.)

Hvis du skal overnatte står du selv for at medbringe sovepose og liggeunderlag.

Tilmelding

Arrangementet er gratis, men da vi gerne vil forberede os bedst muligt kræver det tilmelding og evt. tilvalg af overnatning. Ved tilmelding er det vigtigt, at du krydser af om du ønsker at låne hængekøje eller telt eller vil have en plads i en lavuu.

Vi glæder os til at se jer til en nat i skoven!
Del
Ons. d. 16. maj 2018, kl. 19-21 (Museet har åbent kl. 18-21).
Pris: (Entré: 50 kr. Billetter kan forudbestilles på lejremuseum@romu.dk. Billetter betales på aftenen.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lejre Museum, Hestebjerggård, Orehøjvej 4 B, Lejre
En ryttergrav fra yngre vikingetid blev i foråret 2017 udgravet v. Hørning nær Skanderborg. Kom og hør museumsinspektør Merethe Schifter Bagge fra Museum Skanderborg fortælle om fundet, de foreløbige konklusioner og nyeste iagttagelser. I den 375 x 250 cm store kammergrav blev der fundet utallige beslag fra sele - og hovedtøjet til vikingens hest. Hovedtøjet var beklædt med forgyldte bronzebeslag, mens seletøjet bestod af utallige små pyntenitter, beslag og spænder i en tin/bly-legering beklædt med sølv. Seletøjet må have prydet større dele af hesten.

I graven blev der også fundet et bundt med 22 pilespidser i et læderkogger samt fragmenter af en guldperle. Kammergraven har været konstrueret med et sadeltag og har haft en central langsgående planke, som har adskilt den nordlige og sydlige del. Gravens inventar viser med al tydelighed, at der er tale om en højtstående person i 'jarl'-klassen, som har været blandt rigets mægtigste. Selvom graven nu er udgravet, venter der stadig et større opklaringsarbejde forude.

De mange jordblokke med metaller er endnu under udgravning på konserveringen og der dukker næsten hver dag nye og spændende genstande og observationer op. Samtidig arbejdes der med de naturvidenskabelige analyser, som forhåbentlig kan fortælle os noget om de mikroskopiske levn i graven.

INFO:

Entré: 50 kr. Billetter kan forudbestilles på lejremuseum@romu.dk. Billetter betales på aftenen.

Der er begrænset antal billetter
Del
Fre. d. 18. til man. d. 21. maj 2018, Fre-man.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ledreborg Slot & Park, Ledreborg Allé 2, Lejre
Livsstilsdagene på Ledreborg slot viser de seneste nyheder inden for outdoor living, indretning, wellness og brugskunst. Her er oplevelser for hele familien med tema-områder for både mænd, kvinder og børn i alle aldre. I Ledreborgs smukke slotspark forener udstillingen både skønhed og inspiration til glæde for både publikum og udstillere.

Læs mere på www.ledreborglivsstil.dk
Del
Fre. d. 25. maj 2018, kl. 17.30.
Herslev Bryghus, Kattingevej 16, Roskilde
Kulinarisk ølsmagning. Hos Herslev kan de lide øl & mad! Derfor inviterer de én gang om måneden til kulinarisk ølsmagning. I selskab med Lars Bo får I en rundvisning på bryggeriet med historien om bryggeriet, øllet og landbruget. I smager flere forskellige øl og Marianne tilbereder tre anretninger, hvor øl og mad harmonerer på bedste vis. Maden er lavet med udgangspunkt i råvarer fra lokalområdet og allerhelst af råvarer som er en del af Herslev.

I meget velkomne til at gå en tur inden maden står klar - besøg fx køerne og kalvene, der græsser på marken ned mod fjorden.

Gårdbutikken holder naturligvis åben, så I har mulighed for at købe lidt godt med hjem til weekenden.

Husk at bestille bord på www.herslevbryghus.dk

Pris: 295 kr. inkl. mad og drikke
Del