Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 2895 events i Varde Kommune og i Esbjerg Kommune fra/efter 18. mar. 2018

Lør. d. 9. juni til søn. d. 2. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 60/40/0 kr.)
Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, Esbjerg
- anden del af projektet Selvspejlinger, der sætter fokus på selviscenesættelse og selvoplevelse, og som undersøger, hvordan udstillingsmediet kan udfoldes som en dynamisk størrelse under forvandling fremfor et afsluttet statement. Hvad sker der med oplevelsen af et kunstværk, når det indsættes i nye sammenhænge? Hvordan kan en udstilling fungere som en proces i stedet for et færdigt udsagn? Og hvordan kan vores spejling i kunsten åbne for nye dimensioner, som vi måske ikke så før?

Esbjerg Kunstmuseum har gennem mange år eksperimenteret med selve udstillingensgenren og har en lang tradition for at afprøve forskellige præsentationsformer ved kontinuerligt at fremsætte nye, visuelle argumenter. Med Selvspejlinger II fortsætter vi disse undersøgelser ved at udvikle udstillingen som en dynamisk størrelse, der potentielt kan justeres og genfortolkes i det uendelige, så nye betydninger og sammenhænge bringes i spil.

Igen udforskes den måde, hvorpå den besøgende iscenesættes gennem værkerne, så publikums spejlinger i kunsten bliver omdrejningspunkt for udstillingens tematiske snit. Nogle værker vil gå igen fra den ene udstilling til den anden, mens andre skiftes ud med nye indlån eller omplaceres og indgår i nye kontekster. For eksempel spændes udstillingen igen ud mellem Nina Saunders' og Ernesto Spinellis Existential Photo Booth og Olafur Eliassons Surroundings Surrounded - storskala installationer, der inddrager den besøgende på direkte og kropslige måder.

I Selvspejlinger II vil fokus især blive rettet mod museumsgæstens ubevidste og til tider overraskende iscenesættelse. Derved fremhæves også vores skrøbelige position i verden samtidig med, at det element af kontroltab, som i forvejen ligger i både Existential Photo Booth og Surroundings Surrounded, accentueres.

Selvspejlinger I kan ses fra den 10. februar til og med den 13. maj
Del
Lør. d. 9. juni til søn. d. 2. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 60/40/0 kr.)
Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, Esbjerg
Hvordan kan maleri udfoldes i rum? Hvordan kan det klassiske landskabsmaleri genfortolkes? Og hvordan kan naturens egen farvepalet komponeres på ny? Det er blot nogle af de spørgsmål, som kunstneren Lise Blomberg Andersen rejser med sit nye projekt. Udstillingen Legepladsen vil bestå af tre elementer: maleri, relief og installation. Den vil fylde hele museets ene særudstillingsrum og vil desuden bestå af en form for udendørs legehus, omgivet af en særegen koloristisk beplantning.

Gennem nogle år har Lise Blombergs flademaleri bevæget sig i retning af en større minimalisme. Et intenst fokus på selve penselsstrøget er nu afløst af en optagethed af farvefladerne - af farver som moduler og rumlige komponenter. Samtidig er hun optaget af skala og har blandt andet genbrugt motiver fra sine tidligere, mindre malerier, der nu er taget ud af deres oprindelige sammenhæng og forstørret op i nye, selvstændige værker. Denne tendens foldes fuldt ud i Legepladsens udendørs installation. Her forenes farvepaletten med Blombergs interesse for planter og landskab og omsættes til et rumligt værk i en undersøgelse af, hvordan maleriet ser ud i den 'rigtige', levede verden. Selve legehuset farvesættes efter de planter, som er udvalgt til at udgøre dets 'maleriske' omgivelser. Og på den måde flyder hus og planter, konstruktion og natur fuldstændig sammen i en symbiotisk enhed - en slags rumligt maleri, man kan færdes og lege i.

Legepladsen på Esbjerg Kunstmuseum er Lise Blomberg Andersens første større museums-solo
Del
Man. d. 3. september 2018, kl. 11.30.
Pris: (Entré: 85)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Torvet, Torvet, Ribe
Tag med på rundvisning i Ribes gamle bydel, turen inkluderer et besøg i Ribe Domkirke. På turen hører man alle de gode historier om bygninger, personer, begivenheder, sagn osv. Disse fortællinger gør besøget i Ribe til en ganske særlig oplevelse.
Del
Man. d. 3. september 2018, kl. 19.30-21.
Treenighedskirken, Grådybet 23, Esbjerg
Meditationer over Mariaevangeliet - fordybelse i enkelte dele af teksten - udledelse af den esoteriske betydning - guidet meditation i kirken Tilmelding til kordegn@treenighedskirken.dk inden 15. januar. Pris 250 kr. inklusiv bogen Mariaevangeliet.
Del
Man. d. 3. september 2018, kl. 20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Weis Stue, Torvet 2, Ribe
Følg vægteren, lyt til hans sang og historier, når han hver dag går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader.
Del
Man. d. 28. maj til man. d. 3. september 2018, Man kl. 09-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Torvet, Torvet, Esbjerg
Kræmmermarked på Torvet i Esbjerg. Mandage fra 28. maj til 3. september 2018. I tilfælde af dårligt vejr bliver markedet aflyst eller måske lukket før tid.
Del
Tir. d. 4. september 2018, kl. 07.45-18.
Vester Starup Kirke, Smedebakken 36, Starup, Grindsted
Tur til Hvide Sande - bl.a. med besøg på Ankerfjord Hospice. Turen starter med et besøg i Hellig Kors Kloster i Lem. Herefter kører vi til Enemærkets Hosta Have i Ringkøbing. Haven er en planteelsker-have på 10.000 kvm. Middagsmaden nyder vi på Røgind Kro, Ringkøbing. Herefter kører vi videre til Ankerfjord Hospice, hvor Kræftens Bekæmpelse varetager den daglige drift. Ankerfjord Hospice er placeret med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Forventet hjemkomst ca. kl. 18.00, Pris for buskørsel, formiddagskaffe, entrebilletter, guides, 2-retters middag og kaffe i bussen på hjemvejen vil blive bekendtgjort senere
Del
Tir. d. 4. september 2018, kl. 09.30-11.15.
Sædden Kirke, Fyrvej 30, Esbjerg V
Leg og samvær i Sædden Kirke - læs mere hér.
Del
Tir. d. 4. september 2018, kl. 13-15.
Pris: (Entré: 35,00 kr, gæster: 50,00 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kultur- og Fritidshuset, Skolegade 54, Esbjerg
Den hyggelige trio "Kun for Sjov" fra Rødding, vender tilbage med sang og musik for alle og med teksthæfter til de sangglade. Inga Feddersen på keyboard, Henning Feddersen med sang og Ove Hansen sang og spillede på savblad.
Del
Tir. d. 4. september 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 295-320 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Musikhuset Esbjerg, Havnegade 18, Esbjerg
Dørene til Teatersalen åbnes 19:30. Fotografering/optagelse af revyen. kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt.
Del