Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 749 events i Varde Kommune og i Esbjerg Kommune og i Tønder Kommune og i Fanø Kommune fra/efter 19. sep. 2018

Tor. d. 20. september 2018, kl. 10-12.
Pris: (Entré: Kr. 50,00 for medlemmer. Kr. 75,00 for ikke medlemmer)
Senior Center Tønder, Ribe Landevej 39, Tønder
Arrangør:Det Grå Guld
Ejlif Pedersen fra Tønder Mejeri fortæller om sin tid under krigen i Tønder. Ejlif er også musiker, så vi får musik og fællessang. Forhenværende mejerisk Ejlif Pedersen er født i Tønder i 1932. Hans forældre drev Tønder Majeri i Lillegade, der hvor Apoteket og Jydske Vestkysten er nu. Her havde han en dejlig barn- og ungdomstid, selvom kårene var anderledes end i dag. Det er den spændende tid under krigen han vil fortælle om.

Ejlif kom med i Tante Tuttes Knævarmere, så vi skal også nyde musikaliteten
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 110,- kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Club Fanø, Kirkevejen 13, Fanø
Lav jeres egne hånddyppede lys. Club Fanø har et lysstøberi, hvor det også er muligt at lave sine egne lys. På mindre en 2 timer er det muligt at lave en plade med 8 hånddyppede stagelys. I Danmark kaldes lysene som regel for stearinlys. De bedste lys laves imidlertid ikke af stearin, men primært af paraffin. De giver den reneste flamme, som ikke soder. Paraffin findes i mange kvaliteter. Hos Club Fanø laver vi lys af høj kvalitets paraffin, som giver en lang brændetid.

Vi har 6 grundfarver, som du kan vælge imellem. Det er også muligt at kombinere flere farver, så man får et lys med flere forskellige farvenuancer. Det er ikke alle farvesammensætninger, som passer sammen, så det er en god ide at spørge personalet først.

Lysstøbning er for både voksne og børn fra omkring 6 år. Børn i 4-5 års alderen vil have brug for at deres forældre hjælper med at lave lysene.

Arrangementet varer ca. 1½ - 2 timer
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 13-15.30.
Pris: (Entré: 95 kr, børn 45 kr)
Tønnisgård Naturcenter, Havnebyvej 30, Rømø, Rømø
Wir besuchen auf dieser spannenden Tour verschiedene Bunker über und unter der Erde aus dem 2. Weltkrieg. Unsere Reise beginnt mit einem kleinen Vortrag bei uns im Naturcenter. Bitte meldet Euch vorher an unter: (0045) 7475 5257 oder info@tonnisgaard.dk.
Del
Pris: (Pris: 100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kellers Badehotel og Spisehus, Strandvejen 48, Fanø
Guidet tur i det enestående historiske sommerhusområde ved Fanø Bad. Kom og oplev det oprindelige Fanø Nordsøbad anno 1900. I inviteres med tilbage til badestedets storhedstid ved forrige århundredskifte, da de karakteristiske bygninger blev opført i det øde klitområde på Fanøs vestkyst. De bevarede huse er endnu vidnesbyrd om den vision, der førte den internationale turisme til Fanø.
Vi vil på denne tur se husene fra de forskellige epoker i Fanø Bad.

Vi vil på denne tur se husene fra de forskellige epoker i Fanø Bads historie - og hører de sjove anekdoter - der knytter sig til de forskellige bade-hoteller.
Gennem gamle fotografier og illustrationer vil I få mulighed for at danne jer en forestilling af hvordan stedet så ud i hine dage.

I vil også få en kort introduktion til områdets særegne natur
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 16.45.
Pris: (Entré: voksne 185 dkk, børn 155 dkk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skærbækcentret, Storegade 46, Skærbæk
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Skærbæk. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 17.
Pris: (Entré: 185 DKK)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tønder Grundskole, Holmevej 2, Tønder
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Tønder. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book her www.sortsafari.dk
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 17-22.
Pris: (Entré: 475 kr. pr. person)
Naturstyrelsen Blåvandshuk, Ålholtvej 1, Oksbøl
På safari i Krondyrreservatet. NU hvor de er samlede i brunsten Køb af billetter: på https://netbutik.nst.dk//Vejledningsture/ senest den 18/9. "Naturbussen" kører os ind i krondyrreservatet for at finder krondyrene, der hvor de samler sig i brunsten. Og når mørket er faldet på vil vi lytte til hjortenes brølende brunstkoncert. Med kikkerter og teleskoper kan vi komme til at se de prægtige dyr på ganske nær hold. Turen afsluttes med en naturmiddag - under åben himmel vil vi grille vi en krondyrbøf og nyder et glas vin.

Begrænset antal pladser.

Køb af billetter: på https://netbutik.nst.dk//Vejledningsture/ senest den 18/9
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 17.15.
Pris: (Entré: 75,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe, Ribe, Ribe
Arrangør:Vadehavscentret
Oplev stærenes dans på aftenhimlen! Fænomenet Sort sol er en fantastisk oplevelse, når 100.000 - 300.000 stære danser ballet på aftenhimlen. Sort sol kan være en naturoplevelse og et naturfænomen i særklasse. Stærenes dans er en dans på liv og død. De flotte formationer bestemmes nemlig af antallet af rovfugle, der jager stærene. Naturvejlederne følger stærene i dagene op til turen og gør deres bedste for at finde frem til stærenes nattesæde. Der er dog ingen garantier, når det handler om natur - ingen ved præcist, hvordan aftenen bliver. Det er det, der gør det så spændende! Kom med på en interessant og lærerig tur, hvor du både kan se og høre mere om stærenes forunderlige liv.

En betalende voksen kan gratis medtage 2 børn til og med 13 år.

Vi mødes i Ribe. Adresse for mødested er oplyst på billetten.

VIGTIGT:
På udvalgte ture kan der vælges mellem position 1, 2 og 3. Dette har kun betydning for det mødested, der oplyses på billetten.
Aflysning af turen kan ske indtil en dag før pga. vejret, få tilmeldte eller manglede stære.

HUSK
For refundering af billet skal afbestilling ske senest 14 dage før turen pr. mail eller telefon.
Aflysning af turen kan ske indtil dagen før afholdelse pga. vejret, få tilmeldte eller manglede stære.
Varmt tøj eller tæpper. Vi står stille i lang tid, og det bliver køligt, når solen går ned.
Fornuftigt evt. vandtæt fodtøj. Vi kan risikere at skulle gå i fugtigt terræn. Vi går maksimalt 1 km.
Medbring billetten til turen enten elektronisk eller printet.
Vi kører i egne biler.
Adresse er oplyst på billetten. Varighed: Ca. 2 timer
Denne billet giver 20 % rabat på entré til Vadehavscentret inden for en uge af turens afholdelse
Del
Tor. d. 20. september 2018, kl. 17.35.
Pris: (Entré: voksne 185 dkk, børn 155 dkk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
P-syd Ribe, Stampemøllevej 1, Ribe
Arrangør:Sort Safari
Bustur med guide fra Sort Safari. Se stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer ved solnedgangstid, når de i tusindvis samles over marsken for at gå til ro, vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb. Sort Sol er en unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer nogle af landets absolut største stæreflokke, og tager dig med derhen, hvor oplevelsen af stære er bedst. På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol. Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu og hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede, private områder. Varighed 3 - 4 timer.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 75 kr)
Tønnisgård Naturcenter, Havnebyvej 30, Rømø, Rømø
Af lækker økologisk fløde og urter du selv vælger fra vores højbede, laver vi sammen urtesmør. Vi bager også brød i vores stenovn og til slut nyder vi brød og smør sammen. Husk tilmelding senest dagen før. Aus leckerer Biosahne und selbstgemachtem Teig backen wir gemeinsam Brot in unserem Steinofen und machen dazu leckere Kräuterbutter. Bitte spätestens einen Tag vorher anmelden!:)
Del