Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 749 events i Varde Kommune og i Tønder Kommune og i Esbjerg Kommune og i Fanø Kommune fra/efter 19. sep. 2018

Fre. d. 21. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 110,- kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Club Fanø, Kirkevejen 13, Fanø
Lav jeres egne hånddyppede lys. Club Fanø har et lysstøberi, hvor det også er muligt at lave sine egne lys. På mindre en 2 timer er det muligt at lave en plade med 8 hånddyppede stagelys. I Danmark kaldes lysene som regel for stearinlys. De bedste lys laves imidlertid ikke af stearin, men primært af paraffin. De giver den reneste flamme, som ikke soder. Paraffin findes i mange kvaliteter. Hos Club Fanø laver vi lys af høj kvalitets paraffin, som giver en lang brændetid.

Vi har 6 grundfarver, som du kan vælge imellem. Det er også muligt at kombinere flere farver, så man får et lys med flere forskellige farvenuancer. Det er ikke alle farvesammensætninger, som passer sammen, så det er en god ide at spørge personalet først.

Lysstøbning er for både voksne og børn fra omkring 6 år. Børn i 4-5 års alderen vil have brug for at deres forældre hjælper med at lave lysene.

Arrangementet varer ca. 1½ - 2 timer
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 100,- kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Club Fanø, Kirkevejen 13, Fanø
Man kan finde mange ting på stranden og i naturen, som kan bruges på vores kreative værksted. Kun fantasien sætte grænser for, hvad vi kan lave af sjove ting af naturens materialer. Grankogler kan vi bruge til lave ugler og engle med. Konkylier vi kan bruge til at vi lave mus med.

I fremstillingen kommer vi blandt andet til at bruge limpistoler. Derfor er det en god ide, at en af forældrene er med til at hjælpe mindre børn.

Arrangementet varer ca. 2 timer.

Pris: 100,- kr pr barn

Alder: ca. 5-12 år

Mødested: Club Fanø, Kirkevejen 13, Rindby
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fanøfærgen, Fanøfærgen, Fanø
Vi går af Nordbys snørklede gader og hemmelige stier sammen med en engageret og kyndig guide. Vi hører om Nordbys kultur- og søfartshistorie - mens vi tager alle de samme smutveje rundt i byen som de lokale. Bliv klogere på alle de spændende historier, der er knyttet til de specielle huse og steder i Nordby. Hør om nogle af de store personligheder der har præget Nordbys udvikling og i nogle tilfælde sattte deres præg på hele landet.

Hvad er historien bag de sjove gadenavne?
Hvorfor er der malet på nogle af husene?
1741 er ligeså vigtigt et årstal for Fanø - som 1864 er for hele Danmark - men hvorfor?
Disse og mange andre spørgsmål får i svaret på undervejs på denne hyggelige tur gennem Nordby.

Vi mødes ved hunde-søjlen på færgepladsen.

Pris: Voksne: 100 kr., børn 25 kr.

Tilmelding: på Strandskaden.dk, via SMS 30 20 25 43 eller på Fanø Turistbureau
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 13-15.
Pris: (Entré: 75 kr)
Tønnisgård Naturcenter, Havnebyvej 30, Rømø, Rømø
På Rømø lever der rigtig mange får. Vi har fået en sæk uld fra en fårebonde og viser jer, hvordan I karter og spinder ulden til en tråd, som I derefter kan lave til et smukt armbånd af med flette-hjul. Et arbejdsredskab fra vikingetiden. Wir arbeiten mit Wolle. Spinnen, Karten und Flechten Armbänder - Wie in alten Zeiten
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 200 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Pælebjerg fanø, Mågekolonivej, Fanø
Snaps - Naturen på flaske. Kryddersnapsen er populær som aldrig før, og under kyndig vejledning får du her mulighed for at samle til de gamle og kendte kryddersnapse, men også inspiration til nye planter og kombinationer. Da skikken med at lave udtræk af vilde og dyrkede planter går så langt tilbage som til tidlig middelalder, er der selvfølgelig også en række gode historier knyttet til kryddersnapse - Dem hører vi naturligvis også

I vil desuden få oplysninger om andre måder at anvende de urter vi finder på.

Der vil naturligvis være smagsprøver efter turen.

Mødested: P-pladsen ved Pælebjerg

Tilmelding: På Strandskaden.dk, via SMS til 30 20 25 43 eller på Fanø Turistbureau
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 16-17.
Pris: (Entré: 60 kr)
Tønnisgård Naturcenter, Havnebyvej 30, Rømø, Rømø
Hestevognstur i Kirkeby plantage Kutschfahrt in der Kirkeby Plantage Husk tilmelding / Bitte anmelden Unter: 7475 5257 eller info@tonnisgaard.dk.
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 16.45.
Pris: (Entré: voksne 185 dkk, børn 155 dkk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skærbækcentret, Storegade 46, Skærbæk
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Skærbæk. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 17.
Pris: (Entré: 185 DKK)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tønder Grundskole, Holmevej 2, Tønder
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Tønder. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book her www.sortsafari.dk
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 17-22.
Pris: (Entré: 475 kr. pr. person)
Naturstyrelsen Blåvandshuk, Ålholtvej 1, Oksbøl
På safari i Krondyrreservatet. NU hvor de er samlede i brunsten Køb af billetter: på https://netbutik.nst.dk//Vejledningsture/ senest den 19/9. "Naturbussen" kører os ind i krondyrreservatet for at finder krondyrene, der hvor de samler sig i brunsten. Og når mørket er faldet på vil vi lytte til hjortenes brølende brunstkoncert. Med kikkerter og teleskoper kan vi komme til at se de prægtige dyr på ganske nær hold. Turen afsluttes med en naturmiddag - under åben himmel vil vi grille vi en krondyrbøf og nyder et glas vin.

Begrænset antal pladser.

Køb af billetter: på https://netbutik.nst.dk//Vejledningsture/ senest den 19/9
Del
Fre. d. 21. september 2018, kl. 17.15.
Pris: (Entré: 90,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe, Ribe, Ribe
Arrangør:Vadehavscentret
Oplev stærenes dans på aftenhimlen! Fænomenet Sort sol er en fantastisk oplevelse, når 100.000 - 300.000 stære danser ballet på aftenhimlen. Sort sol kan være en naturoplevelse og et naturfænomen i særklasse. Stærenes dans er en dans på liv og død. De flotte formationer bestemmes nemlig af antallet af rovfugle, der jager stærene. Naturvejlederne følger stærene i dagene op til turen og gør deres bedste for at finde frem til stærenes nattesæde. Der er dog ingen garantier, når det handler om natur - ingen ved præcist, hvordan aftenen bliver. Det er det, der gør det så spændende! Kom med på en interessant og lærerig tur, hvor du både kan se og høre mere om stærenes forunderlige liv.

En betalende voksen kan gratis medtage 2 børn til og med 13 år.

Vi mødes i Ribe. Adresse for mødested er oplyst på billetten.

VIGTIGT:
På udvalgte ture kan der vælges mellem position 1, 2 og 3. Dette har kun betydning for det mødested, der oplyses på billetten.
Aflysning af turen kan ske indtil en dag før pga. vejret, få tilmeldte eller manglede stære.

HUSK
For refundering af billet skal afbestilling ske senest 14 dage før turen pr. mail eller telefon.
Aflysning af turen kan ske indtil dagen før afholdelse pga. vejret, få tilmeldte eller manglede stære.
Varmt tøj eller tæpper. Vi står stille i lang tid, og det bliver køligt, når solen går ned.
Fornuftigt evt. vandtæt fodtøj. Vi kan risikere at skulle gå i fugtigt terræn. Vi går maksimalt 1 km.
Medbring billetten til turen enten elektronisk eller printet.
Vi kører i egne biler.
Adresse er oplyst på billetten. Varighed: Ca. 2 timer
Denne billet giver 20 % rabat på entré til Vadehavscentret inden for en uge af turens afholdelse
Del