Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 719 events i Fanø Kommune og i Varde Kommune og i Tønder Kommune og i Esbjerg Kommune fra/efter 18. jan. 2019

Lør. d. 19. januar 2019, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe, Smedegade 35, Varde
I forbindelse med sin udstilling BLÅ VINTER afholder billedkunstner Kate Skjerning en artist talk, hvor hun vil fortælle om sin kunst, inspiration og passion. Alle er velkomne. Kunsthal vARTe skyder det nye år i gang med en udstilling af den alsidige billedkunstner Kate Skjerning, som elsker at arbejde i store formater.

Kate Skjernings kunst handler grundlæggende om vores eksistentielle livsvilkår, med afsæt i kærligheden og tvivlen i hendes eget liv.

Som grafiker kan hun godt lide at sætte tingene lidt på spidsen, og arbejder med kontraster som sort / hvid eller liv / død, feminin / maskulin og især natur / kultur.

Kontrasten mellem natur og kultur er aktuel her i den antropocæne tidsalder, og den er afgørende for hende som kunstner og som menneske.

Kate Skjerning er meget inspireret af årstiderne og lysets gang i Oksbøl, hvor hun bor op til Ål Klitplantage, tæt på Vadehavet, Vesterhavet og Varde Å: "I min kunst prøver jeg at gengive noget af den meditative oplevelse af ro og samhørighed, som det giver mig at vandre rundt i skoven, svømme i havet eller hallen, ro kajak på åen - eller bare at sidde med kaffen i min skovhave."

I Kunsthal vARTe vil hun især udstille billeder, hvor naturen i første omgang har fået lov at danne sit eget aftryk af vand og tusch på papiret - og hvor hun først senere forsigtigt har blandet sig i processen.

Desuden vil der i udstillingen være en "levende" installation, hvor publikum inviteres til at lege med, således at installationen forandrer sig i løbet af udstillingsperioden.

I atelieret vil kunstneren arbejde på en 10 meter lang tegning.

Kate Skjerning er uddannet tegner / grafiker fra Designskolen i Kolding. Hun har udstillet adskillige steder i ind- og udland, og lavet flere udsmykninger. Af projekter i det offentlige rum i nærområdet, har hun lavet et midlertidigt projekt med 900 appelsiner i blodbøgen foran Museum Frello i 2016-17, en lys-installation Varde Å ved Østre Omfartsvejen under Vadehavsfestivalen 2014, og en kunstrute i Ål Klitplantage i 2013 om den tidligere flygtningelejr der. Desuden har hun lavet plakaten til Varde Fest- og Kulturuge, som blev brugt fra 1992-2017 samt dekorationen af den 90 m2 store kuppel på Tirpitz fra 2008.

Kate Skjerning har modtaget flere legater og legatophold, og hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS).

Læs mere om kunstneren på: www.kateskjerning.dk
Del
Søn. d. 20. januar 2019, kl. 08-16.
Pris: (Pris: 275 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Enjoy Resorts Rømø, Vestergade 31, Rømø
Hver søndag, med undtagelse af højsæsonen, tilbyder Enjoy Resorts brunch & wellness for alle. Start dagen med brunch fra kl. 8.00 til kl. 11.00 med efterfølgende adgang til wellness.

Bemærk at børn må være i wellness fra 9.00 - 12.00, herefter kan de fortsætte i badelandet. Pris pr. barn 140,- kr.

Booking på 74 75 56 55 eller enjoyresorts.dk
Del
Man. d. 21. januar 2019, kl. 10-14.
Pris: (Entré: 100 kr./styk rav)
Tønnisgård Naturcenter, Havnebyvej 30, Rømø, Rømø
Rav er havets guld. Kom og vælg et upoleret stykke rav og slib det til en halskæde. Vi har rav, sandpapir samt polérklude og vejleder jer i, hvordan I gør. (tidsforbrug ca 1½ time pr stykke). Flere information: TLF: 7475 5257 eller info@tonnisgaard.dk. Bernstein gilt als das Gold des Meeres. Bei uns kannst du aus einem unpolierten Stück Bernstein selbst eine Halskette herstellen. Wir zeigen dir wie das geht und haben alle nötigen Materialien da!:)
Del
Man. d. 21. januar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: foredrag er gratis for medlemmer af varde og ølgod museumsforeninger. ikke-medlemmer betaler 50 kr. kaffe og kage 40 kr.)
Brorsonskolen, Nordre Boulevard 81, Varde
Foredrag ved historiker og ph.d. Daniel Henschen

For 50 år siden døde Christen Lyngbo (1871-1968). I dag huskes han mest som maler af vestjysk natur og folkeliv, men igennem sit meget lange liv var han også klædedragts-reformator, naturist og eksperimenterede med alternative boliger.
Foredraget fortæller om en side af Lyngbo, der spejler nutidens sundhedsbølge og drøm om det primitive - og giver perspektiver på 50-året for ungdomsoprøret
Del
Tir. d. 22. januar 2019, kl. 09.30-10.30.
Nørre Løgum Kirke, Nørregade 2A, Løgumgårde, Løgumkloster
Del
Ons. d. 23. januar 2019, kl. 13-15.30.
Pris: (Entré: 100 kr, børn 50 kr)
Tønnisgård Naturcenter, Havnebyvej 30, Rømø, Rømø
Wir besuchen auf dieser spannenden Tour verschiedene Bunker über und unter der Erde aus dem 2. Weltkrieg. Unsere Reise beginnt mit einem kleinen Vortrag bei uns im Naturcenter. Bitte meldet Euch vorher an unter: (0045) 7475 5257 oder info@tonnisgaard.dk.
Del
Pris: (Pris: Brush Up Guitar/Elguitar 100 kr) Køb/bestil billet
Tønder Kulturskoles afd. i Løgumkloster, Markedspladsen 7 A, Løgumkloster
Få et Brush Up på dit foretrukne instrument. Vi arbejder ud fra dine ønsker. Vi kan arbejde på guitar, elguitar, bas eller noget andet. Eneundervisning 30 minutter. Underviser: Kenn Lending. Har du gavekort? Ring 74 92 88 52 / mail kulturskolen@toende
Del
Ons. d. 23. januar 2019, kl. 17.25.
Pris: (Pris: Brush Up Guitar 100 kr) Køb/bestil billet
Toftlund Distriktsskole, Nyboder 25, Toftlund
Lær guitaren bedre at kende. Eneundervisning i 30 minutter. Vi kan fx arbejde med: Noder, tabulatur, akkorder, fingerspil. Underviser: Jan Østergaard. Lokale 28 på Toftlund Distriktsskole. Har du gavekort? Ring 74928852 / mail kulturskolen@toender.dk
Del
Ons. d. 23. januar 2019, kl. 19.30-20.30.
Brorsonhus, Kirkepladsen 2, Tønder
"Hvorfor landede jeg lige i Tønder pastorat ?". En aften, hvor Christina vil fortælle os alle, hvad der fik hende til at søge embedet netop her hos os og være med til at lære hende bedre at kende som menneske og som præst/provst og høre lidt om hvilke tanker, hun i øvrigt har gjort sig!
Del
Pris: (Entré: 20 kr) Køb/bestil billet
Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, Varde
Forfatter, foredragsholder og stresscoach Hanne Faldborg fortæller levende og humoristisk om seniorlivets herligheder med udgangspunkt i egne erfaringer. Der findes ingen alder, hvor det er for sent at udforske nye sider og træffe nye valg.

I dag lever vi ikke bare længere, rigtig mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit.

Mange stortrives med mulighederne, men psykologer fortæller, at den største gruppe hos dem i dag er seniorer, der er ensomme, triste eller bare kørt fast i livet.

Under foredraget får samtlige deltagere en regulær indsprøjtning med inspiration, energi og nye vinkler - samt værktøjer til at gøre den tredje alder til livets bedste.

Arrangeret i samarbejde med Ældrefællesskaberne på Varde Bibliotek.

Der er altid god tid til kaffe og en hyggelig snak.

3.png
Del