Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 706 events i Tønder Kommune og i Fanø Kommune og i Varde Kommune og i Esbjerg Kommune fra/efter 22. sep. 2018

Lør. d. 22. september 2018, kl. 09.
Pris: (Pris: 460 kr) Klik her for at tilmelde dig
Fourfeldtskolen, Nordre Fovrfeldvej 1, Esbjerg V
Underviser: Inge Lena Straarup. Hvis du har lyst til at snuse til pileflet, for at se, om det er noget for dig, er her en mulighed for at prøve at flette for én dag. Du kan nå at flette nogle mindre ting f.eks. en brødkurv, frugtkurv, bamsekurv, mejsekugle-holder eller plantestativ og derved få indblik i de basale fletteteknikker. Medbring: Forplejning, en beskærersaks, en lille dolk/podekniv og bankejern. Jeg medbringer også noget værktøj, som du kan låne. Har du spørgsmål, kan jeg evt. kontaktes på tlf. 6130 7661 eller på mail: :ingelenas@gmail.com Materialepris kr. 80,- betales til underviseren. OBS! Bindende tilmelding senest den 14. september, da pilen skal opblødes før kursusstart. Hold 8228
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 09.
Pris: (Gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Varde sommerland, Gellerupvej 49, Varde
Dit uforpligtende løbetilbud hver lørdag kl. 09.00 Start fra toiletbygning i det gamle Varde Sommerland.
Del
Pris: (Fri entré)
Foreningen Højer Vandtårn, Nørrevej 50, Højer
Højer i forbindelse med arrangementet "Smag på marsken". Kom og se Nationalpark Vadehavets mobile udstillingen som fortæller om Nationalparken og Verdensarven.
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 10-12.
Pris: (Fri entré)
Sønderho Gamle Fuglekøje, Landevejen 105, Sønderho, Fanø
Hvad er en fuglekøje? Sønderho Gamle Fuglekøje er en stor, anlagt fælde bestående af en dam med 6 fangstkanaler, som oprindelig blev anvendt til fangst af vildænder til føde. Sønderho Gamle Fuglekøje, som er anlagt i 1866, er beliggende ud til kysten ved Albue Bugten, hvorover der er en storslået udsigt fra observationstårnet i fuglekøjen. Fuglekøjen har gennemgået en stor renovering siden 2003 og er nu færdigrenoveret med en interessant udstilling.

Som det eneste sted i Danmark blev der i sin tid på Fanø anlagt fire fuglekøjer, hvoraf to var i brug indtil 1931, hvor brugen af fuglekøjer til fangst af ænder til konsum blev forbudt. Sønderho Gamle Fuglekøje har fra 1960 til 1990 været brugt af Vildtbiologisk Institut til ringmærkning af ænder. Foreningen til Bevarelse af Sønderho gamle Fuglekøje driver den i dag som et Frilandsmuseum, hvortil der er adgang fra solopgang til solnedgang hele året
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 10-13.
Pris: (Fri entré)
Gården, Mådevej 89, Esbjerg Ø
Esbjerg Ys Mens Club afholder loppemarked til fordel for børne- og ungdomsarbejde ved Måde Genbrugsplads, Mådevej 89, Esbjerg. .
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 110,- kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Club Fanø, Kirkevejen 13, Fanø
Lav jeres egne hånddyppede lys. Club Fanø har et lysstøberi, hvor det også er muligt at lave sine egne lys. På mindre en 2 timer er det muligt at lave en plade med 8 hånddyppede stagelys. I Danmark kaldes lysene som regel for stearinlys. De bedste lys laves imidlertid ikke af stearin, men primært af paraffin. De giver den reneste flamme, som ikke soder. Paraffin findes i mange kvaliteter. Hos Club Fanø laver vi lys af høj kvalitets paraffin, som giver en lang brændetid.

Vi har 6 grundfarver, som du kan vælge imellem. Det er også muligt at kombinere flere farver, så man får et lys med flere forskellige farvenuancer. Det er ikke alle farvesammensætninger, som passer sammen, så det er en god ide at spørge personalet først.

Lysstøbning er for både voksne og børn fra omkring 6 år. Børn i 4-5 års alderen vil have brug for at deres forældre hjælper med at lave lysene.

Arrangementet varer ca. 1½ - 2 timer
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Foreningen Højer Vandtårn, Nørrevej 50, Højer
Den 22. september er dagen hvor lokale fødevareproducenter får mulighed for at vise deres specialprodukter frem, både med salg og smagsprøver. Her mødes forbrugere, producenter og interesseorganisationer med marskens gode mad i fokus. Igen i år vil der være mulighed for at se slagtning af lam og få smagen af markslam.

I år tilberedes maden af Restaurant Ros fra Tønder

Forudbesil din madbillet på Billeto:
https://billetto.dk/da/e/smag-pa-marsken-2018-madbillet-billetter-303605

I boderne kan du møde:
Agerskov Brændevinslaug - Digebageren - Højer byfond - Højer Turist Forening - Højer Pølser - Højer Vandtårn - Høstkassen - Krogh Grønt - Knud og Aases Honning - Macarn - Marsk Pølser - Nationalpark Vadehavet - Tøndermarsk Initiativet - Vestslesvigsk Bryghus - Vibegaard
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: 125 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Schackenborg Slot, Schackenborgvej 1, Tønder
Kom indenfor på slottet og hør om fortid og nutid her på stedet. Besøget omfatter også en tur i parken, hvor vi bl.a. viser prins Joachims børnetræer. Under rundvisningen på slottet fortæller guiden blandt andet om slottets og stedets historie, om feltherren og nationalhelten Hans Schack, som byggede slottet, om slottets beboere gennem tiden og guldfundene ved Gallehus.

Rundvisningen varer ca. 60-70 min. Der er indgang til slottet gennem portbygningen Schackenborgvej 2, Møgeltønder, 6270 Tønder. Parkering på p-pladsen overfor Slotskroen. Toiletter forefindes ved p-pladsen.

Se mere på Schackenborg.dk
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 13-16.
Pris: (Fri entré)
NaturKulturVarde, Gl. Skovfogedbolig, Sdr. Plantage, Roustvej 111, Varde
Vores meget svampekyndige og erfarne guide Johnny Hansen leder os gennem Sdr. Plantage, Varde, på jagt efter svampene, som med denne måneds regn sikkert er talrige. Den meget svampekyndige Johnny Hansen introducerer os kort om gode og dårlige svampe og fører os derefter gennem Sdr. Plantage på jagt efter svampene.

September er normalt en rigtig god svampepemåned, og med alt den nedbør vi har været udsat for på det sidste, strutter skoven sikkert af svampe, så vi håber, at kurvene bliver fyldt op.

Ved turens afslutning kontrollerer Johnny Hansen kurvenes svampeindhold, så ingen kommer hjem med giftige eller på andre måder ubrugelige eksemplarer.

Medbring kurv og evt. kniv.

Kontakt: Carsten Mathiesen, tlf. 28288836 eller cm@egonline.dk
Del
Lør. d. 22. september 2018, kl. 14.
Pris: (Gratis)
Midtgård - Et økologisk formidlingssted, Ravnsbjergvej 6, Esbjerg V
Del