Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 340 events i Tønder Kommune og i Esbjerg Kommune og i Varde Kommune og i Fanø Kommune fra/efter 18. nov. 2018

Søn. d. 18. november 2018, kl. 08-11.
Pris: (Pris: 275 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Enjoy Resorts Rømø, Vestergade 31, Rømø
Hver søndag, med undtagelse af højsæsonen, tilbyder Enjoy Resorts brunch & wellness for alle. Start dagen med brunch fra kl. 8.00 til kl. 11.00 med efterfølgende adgang til wellness.

Bemærk at børn må være i wellness fra 9.00 - 12.00, herefter kan de fortsætte i badelandet. Pris pr. barn 140,- kr.

Booking på 74 75 56 55 eller enjoyresorts.dk
Del
Søn. d. 18. november 2018, kl. 12.30-14.30.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, Blåvand
Arrangør:NaturKulturVarde
Familietur hvor vi tager med naturvejlederen på ravjagt. Vi snakker tips og tricks og forsøger at finde nordens guld. Skulle ravguderne alligevel skuffe os, går vi på jagt efter de mange forskellige snegle og muslinger langs stranden. Vi starter ved naturskolen hvor naturvejlederen viser og fortæller lidt om ravets mysterier. Bagefter går vi på stranden, hvor vi de rigtige steder vil lede efter ravet. Vi snakker ligeledes om, hvor og hvornår man skal søge efter rav. På denne tur er det en rigtig god idé at have gummistøvler på, samt at medbringe en lille beholder til det fundne rav.

MØDESTED: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6857 Blåvand

PRIS VOKSNE: 50 kr. PRIS BØRN: 50 kr.

BEMÆRK: Tilmelding nødvendig.

TURLEDER: Naturvejleder Jonas Gadgaard, tlf. 30530059, jg@naturkulturvarde.dk

Max 50 deltagere!
Del
Søn. d. 18. november 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: b 275 voksne 375)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Mandø Event, Midtvej 7, Mandø, Ribe
Tag med Mandø Event på østerstur og pluk friske stillehavsøsters i Vadehavet. Østerssafari er en helt unik oplevelse. Vi er ude på østersbankerne, hvor tidevandet bestemmer og hvor himmel og hav går i et. Lyset, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning.

Vi åbner og nyder de friskplukkede østers med et boblende glas champagne ude på bankerne. Champagneflaskerne åbnes i flotteste stil med en sabel. Sæsonen for østersture i Vadehavet strækker sig fra september til foråret ved udgangen af april. Vi tilråder kun at samle østers i de kolde måneder, når vandtemperaturen er lav, så minimeres risikoen for at østersene indeholder de giftige planktonalger. At spise østers indsamlet i Vadehavet foregår på eget ansvar, uanset om man er på tur med Mandø Event eller er ude på egen hånd.
Turen starter med en introduktion på mødestedet Midtvej 7 i Mandø by. Herfra kører vi samlet med hestevogne gennem byen og langs med diget mod nord. Vi kører herefter over diget og ud på vaderne til østersbankerne.

Deltagerne udstyres med waders (opgiv nummer!). Sække til de indsamlede østers og handsker er med i prisen. Østersknive, champagne (også alkoholfri!) kan købes. Ved hjemkomsten er der muligheder for at grille.
Hvis vejret på Mandø ikke tillader at vi kan komme til bankerne, flytter vi turen til en anden dag. Husk en vindtæt jakke. Der kan etableres overnatning på Mandø til fornuftige priser
Del
Lør. d. 6. oktober til søn. d. 18. november 2018, tirsdag-søn fra 13-16.
Pris: (Entré: 50 kr - medlemmer gratis)
Vestjyllands Kunstmuseum, Janus Bygningen, Lærkevej 25, Tistrup
Den regionale kunstnersammenslutnings 40. ophængning.
Del
Lør. d. 18. august til søn. d. 18. november 2018, kl. 13-17.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Fanø Bad, Strandvejen, Fanø
Fotografisk udstilling, hvor en audiovisuel optegnelse af Fanøs helt unikke tekstilkultur, udtrykt gennem Fanødragten og set gennem registrerende-, fortællende fotografi og installationer munder ud i en multi-dimensional oplevelse. Ved at skabe et samspil i historiefortællingen mellem dragten og det miljø den blev båret i (festlige lejligheder som bryllup og dagligdagen for en sømandskone eksempelvis) knytter vi Vadehavets historie sammen med dragten. Udstillingen skal bl.a. være et sansesamspil mellem de traditionelle danse og folkemusikken med Fanødragten som central akse der binder elementerne sammen.

Udstillingen kombinerer det traditionelle håndværk med øens historiske kultur og formidler det gennem nutidens audiovisuelle udtryksformer, ligesom udstillingen vil blive understøttet af en dokumentation i bogform
Del
Pris: (Pris: Brush Up Trommer / Keyboard 100 kr) Køb/bestil billet
Tønder Kulturskole, Østergade 63, Tønder
Få et brush up på dit instrument. Vi skal arbejde med: Rytme, melodi, harmoni og form. Nodelæsning/lære, strums, skalaer. Stilarter, frasering, underdele, swing. Underviser: Mikael Junker. Eneundervisning 30 minutter. I lokale 3 (kælder). Mikael kan undervise i både trommer og keyboard.
Så du fortæller bare ved ankomst, hvilket instrument du gerne vil undervises på.
Fælles for begge instrumenter er, at I kan arbejde med:
Rytme, melodi, harmoni og form
Nodelæsning/lære, strums, skalaer
Stilarter, frasering, underdele, swing

Specifikt for trommer:
Stilarter som rock, funk, jazz/swing/be-bop big band, latin, reggae, hip hop m.m.
Rudiments dvs paradiddler, flams, ruff osv.
Skæve taktarter, polyrytmik, koordination
Nodelæsning på lilletromme/trommesæt, drum chart reading
Spil med whiskers/wire brushes
Del
Man. d. 19. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 30 kr) Køb/bestil billet
Skærbæk Bibliotek, Jernbanegade 2, Skærbæk
Der udgives et væld af gode bøger året rundt, så hvad skal man vælge? Der udgives et væld af gode bøger året rundt, så hvad skal man vælge?

Igen i år vil bibliotekarerne Margit Lindesø og Hanne Sørensen komme med inspiration til vinterens læsning og julens gaveindkøb ud fra de nye bøger, de selv har nået at læse eller har læst gode anmeldelser af. De omtalte bøger vil være indenfor genrerne romaner, krimi og biografier.

Margit og Hanne kommer rundt på alle fire biblioteker med dette hyggelige arrangement.

Kaffe og kage er inkluderet i billetprisen
Del
Tir. d. 20. november 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: Fra: DKK 75,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder, Kongevej 51, Tønder
Strikkecaféerne består af en times foredrag, kaffe og kage og derefter oplæsning af ældre og nyere litteratur. Museumsinspektør Mikkel Leth Jespersen, Museum Sønderjylland fra Sønderborg Slot fortæller om Sønderjyske kaptajnsfruer på langfart.

"Søfart er traditionelt et mandligt erhverv. Det lange fravær fra hjemmet og det barske liv til søs, gik ikke godt i spænd med etableringen af en husholdning og opfostring af børn. Ikke desto mindre var der i 1800-tallet en række unge sønderjyske kvinder, der stak med deres ægtemænd til søs. Det var udelukkende kaptajnsfruer, der sejlede med om bord på deres mænds skibe. De første, vi har kendskab til, kom fra Vesterhavsøerne og sejlede med i europæisk langfart. Efterhånden bredte fænomenet sig til fastlandet og købstæderne på østkysten. Rejserne gik nu helt til Sydamerika, Kina og Afrika. Kvinderne havde ingen faste pligter om bord, så udover at hjælpe med madlavning, rengøring og tøjvask begyndte flere af dem af føre dagbog. En håndfuld af disse dagbøger er bevaret og kaster lys over hidtil ukendte sider af søfarten. Det er indholdet af disse dagbøger, der vil være omdrejningspunktet for foredraget, som vil følge kvinderne på deres rejser ud i den store verden."
Del
Tir. d. 20. november 2018, kl. 15.
Pris: (Pris: Brush Up Saxofon 100 kr) Køb/bestil billet
Tønder Kulturskole, Østergade 63, Tønder
Få ny inspiration og finpuds dit saxofonspil. Eneundervisning 30 minutter. Vi arbejder med nogle gode melodier, som du selv er med til at vælge. Vi øver noder, gehør spil, og evt. improvisation. Underviser: Brian Svendsen. Lokale 12 (stueetage). Hvis du er begynder, kan du også komme i gang med at lære dette spændende instrument at kende. Alle der har lyst kan lære at spille saxofon. Det er aldrig for sent at gå i gang
Del
Tir. d. 20. november 2018, kl. 15.30.
Pris: (Pris: Brush Up Saxofon 100 kr) Køb/bestil billet
Tønder Kulturskole, Østergade 63, Tønder
Få ny inspiration og finpuds dit saxofonspil. Eneundervisning 30 minutter. Vi arbejder med nogle gode melodier, som du selv er med til at vælge. Vi øver noder, gehør spil, og evt. improvisation. Underviser: Brian Svendsen. Lokale 12 (stueetage). Hvis du er begynder, kan du også komme i gang med at lære dette spændende instrument at kende. Alle der har lyst kan lære at spille saxofon. Det er aldrig for sent at gå i gang
Del