Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Dato

Kategori

Viser 1260 events i Tønder Kommune og i Varde Kommune og i Esbjerg Kommune og i Fanø Kommune fra/efter 21. feb. 2019

Lør. d. 23. februar 2019, kl. 12.15.
Pris: (Fri entré)
Sognehuset ved Vor Frelsers Kirke, Kirkegade 24, Esbjerg
Foredrag af cand. mag. Jesper Stenholm Paulsen.
Del
Pris: (Entré: 125 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Schackenborg Slot, Schackenborgvej 1, Tønder
Kom indenfor på slottet og hør om fortid og nutid her på stedet. Besøget omfatter også en tur i parken, hvor vi bl.a. viser prins Joachims børnetræer. Under rundvisningen på slottet fortæller guiden blandt andet om slottets og stedets historie, om feltherren og nationalhelten Hans Schack, som byggede slottet, om slottets beboere gennem tiden og guldfundene ved Gallehus.

Rundvisningen varer ca. 60-70 min. Der er indgang til slottet gennem portbygningen Schackenborg 2, Møgeltønder, 6270 Tønder. Parkering på p-pladsen overfor Slotskroen. Toiletter forefindes ved p-pladsen.

Se mere på Schackenborg.dk
Del
Søn. d. 24. februar 2019, kl. 08-16.
Pris: (Pris: 275 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Enjoy Resorts Rømø, Vestergade 31, Rømø
Hver søndag, med undtagelse af højsæsonen, tilbyder Enjoy Resorts brunch & wellness for alle. Start dagen med brunch fra kl. 8.00 til kl. 11.00 med efterfølgende adgang til wellness.

Bemærk at børn må være i wellness fra 9.00 - 12.00, herefter kan de fortsætte i badelandet. Pris pr. barn 140,- kr.

Booking på 74 75 56 55 eller enjoyresorts.dk
Del
Søn. d. 24. februar 2019, kl. 09.
Pris: (Entré: 285,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vadehavscentret, Okholmvej 5, Vester Vedsted, Ribe
Den vilde og hårde udgave af vores østersture, hvor man får en oplevelse udover det sædvanlige. Oplev Vadehavets uendelige vidder og rå natur i mere end én forstand. En krævende tur, hvor man næsten føler, at man er ved verdens ende.

Vadehavscentrets østerssafari er en oplevelse for sig. Vi er ude, hvor tidevandet bestemmer, og hvor himmel og hav går i et. På muslingebankerne er der østers overalt. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning.

Turen starter på Vadehavscentret, hvor naturvejlederen fortæller om østers og giver en introduktion til turen. Efterfølgende udleveres waders, og vi kører i egne biler til diget. Herfra går vi ud over havbunden med kurs mod muslingebankerne. Turen kræver god fysik - til gengæld får du en østerstur og en oplevelse af nationalpark Vadehavet af de helt store.

VIGTIGT:
Deltagelse kræver, at du er rask og i almindelig til god form. Bestiller du billet for andre, forventer vi, du informerer dem om dette. Havbunden er nogle steder blød og østersene er tunge at bære hjem. For at komme til muslingebankerne og hjem igen skal vi gå ca. 8 km iført waders, noget af dette kan være igennem vand til navlen. Derfor er turen normalt ikke egnet for børn eller ældre. Man skal være min. 150 cm høj og kunne gå 10 km.

Da dette er Vadehavscentrets mest krævende tur, kan naturvejlederen før tur start fraråde enkelte tilmeldte at gå med, hvis han/hun mener, der kan være en sikkerhedsrisiko involveret.

OBS: aflysning af turen kan ske en dag før afholdelse pga. vejret
Del
Søn. d. 24. februar 2019, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
P-plads øst, Filsø, Filsøvej 30, Henne
Et par Havørne har ynglet ved Filsø siden foråret 2013. Dette par og flere unge ørne ses jævnligt i området. Ved "Ørnens dag" vil der være ornitologer med teleskoper, opsat i forskellige højder, så alle - både børn og voksne - kan komme til at se fuglene "tæt på".

Ornitologerne vil være ved "Silopladsen" og i Langoddetårnet midt på Dæmningsvejen.

Der er i dagens anledning tilladt kørsel til Silopladsen på Dæmningsvejen med indkørsel fra østlige P-plads, Filsøvej 30,

Det er også muligt at parkere ved den ny Ellipse og det flotte nye naturrum. Kærgårdvej 14b, 6854 Henne og gå over Dæmningsvejen til posterne.

Ingen tilmelding. Mød bare op. Medbring gerne en kikkert.

Kontaktperson: Karin Gustausen tlf. 28258786

Medorganisatør DN Varde
Del
Pris: (Entré: 50,00 kr. betales ved indgangen)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, postbox 522, Esbjerg
I besættelsens sidste måneder - helt præcis den 1. april 1945 - fandt der her i Esbjerg en kommunesammenlægning sted, som næsten blev glemt i besættelsestidens sidste hektiske dage. Esbjerg og Jerne blev samlet i én kommune igen efter lidt over 50 års adskillelse. Sammenlægningen havde været længe undervejs, men Jerne-borgerne var ikke enige om fordelen ved at blive en del af en købstad fremfor at være oplandskommune til en købstad. En folkeafstemning endte dog med at afgøre spørgsmålet.

Foredraget, der er ledsaget af billeder, er arrangeret af Sydvestjysk Folkeuniversitet og Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

Der kræves ikke forhåndstilmelding.

Foto: Sandsynligvis Jerne Sogneråd på det sidste møde inden sammenlægningen med Esbjerg. EBA 31599-008
Del
Søn. d. 24. februar 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50,- kr - medlemmer gratis)
JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 25, Tistrup
Der vises rundt på den aktuelle udstilling med kvindelige kunstnere.
Del
Fre. d. 22. til søn. d. 24. februar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 1450 kr)
Danhostel Ribe, Sct. Peders Gade 16, Ribe
Arrangør:Jazzin`Ribe
JazzinRibe og Danhostel Ribe inviterer dig til en weekend med fede oplevelser og masser af jazz. På campen vil du både møde musikalske udfordringer og en masse nye venner. Du vil modtage undervisning, deltage i workshop, selv spille koncert m.m. Professionelle instruktører: vi har håndplukket professionelle instruktører til at undervise på de forskellige sammenspilshold. Du kan altså forvente at lære en masse uanset, hvilket niveau, du spiller/synger på!

Workshop: I år har vi inviteret brasillianske Clarice Assad og danske Thomas Fonnesbæk til at lave en workshop for jer på campen. Den brasilianskfødte komponist, arrangør, pianist og vokalist begyndte at optræde professionelt som 7-årig og kunne i 2009 se sig selv nomineret til en Latin Grammy Award. Clarice Assad synger på både portugisisk, fransk, italiensk og engelsk, men er kendt for sine brasilianske scat-performances, som kombinerer innovative vokalteknikker med pianospillet.

Til workshoppen får hun følgeskab af Thomas Fonnesbæk, som uden tvivl er en af Danmarks, gennem tiderne, bedste bassister. Han har arbejdet med topnavne som Justin Kauflin, Lars Jansson, Sinne Eeg, Christian Sands, Aaron Parks, Monty Alexander, Lis Sørensen, Søs Fenger, Mona Larsen og mange flere.

Tilmelding skal ske senest d. 20. januar. Du skal udfylde og vedhæfte den tilsendte tilmeldingsblanket og sende den til kontaktpersonen på din skole (ham/hende, der har sendt dig denne invitation). eller kontakte Anita Andersen: kasserer@ribejazz.dk . Når du er tilmeldt, vil du modtage en bekræftelse fra os (Jazzin'Ribe), og løbende få tilsendt yderligere oplysninger, herunder program og holdopdeling.

Praktisk: Hovedparten af campen vil foregå på Danhostel, hvor I både skal sove, spise og øve.

Husk at invitere familie og venner med til afslutningskoncerten, hvor du skal spille om søndagen - der er valgfri entré!
Del
Fre. d. 8. til søn. d. 24. februar 2019, Alle dage.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Esbjerg Turistbureau/VisitEsbjerg, Skolegade 33, Esbjerg
Esbjerg har meget at byde på i vinterferien - du kan tage familien med på museum, ud at shoppe, på skøjtebanen - eller tag godt med tøj på og gå på opdagelse i den smukke natur i Nationalpark Vadehavet. Se mere på Vinterferie i Esbjerg.
Del
Lør. d. 17. marts 2018 til søn. d. 24. februar 2019, kl. 10-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museet Ribes Vikinger, Odins Plads 1, Ribe
Udstilling om den fascinerende luftfotoarkæologi i Danmark. Udstillingen vil afsløre fortidens spor, som de viser sig fra luften, når man som en anden superhelt flyver over pløje- og kornmarker. Udstillingen består blandt andet af 21 luftfotos, og gæsten får mulighed for at afsløre fortidens huse og hegn ved at holde en gennemsigtig plade henover fotoet.

Det er lykkedes at låne genstande fra en del af de steder, der er blevet fotograferet, så

det ikke kun er sporene i kornet, men også arkæologiske fund, der er med i udstillingen
Del