Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner

Viser 10 events mellem 25. og 31. maj 2018

25 Maj Natur

Fodring - giv en hånd med!

Fre. d. 25. maj 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: Incl. i entré til JyllandsAkvariet)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
Nu har du mulighed for at være med til at fodre fiskene i vores rørebassiner. Kom helt tæt på hajerne i vores hajfødeklinik og rørebassiner. Oplev de små hajbabyer når de kommer ud af deres æg og giv en hånd med de dage, hvor vi skal fodre hajer, rokker og fladfisk.

Hver mandag og fredag kl. 13

I juli og august fodrer vi også onsdage kl. 13.

I december kun fredag den 21-12-2018 og fredag den 28-12-2018

Tilmelding: Tilmelding ikke nødvendigt.

Hunde må medbringes.

Pris: incl. i entrépris til JyllandsAkvariet
Vis kort

Thyborøn til Vejlby

Søn. d. 27. maj 2018, kl. 10.
Pris: (Pris: 30 kr. ikke medlemmer)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vejlby Klit 8, Vejlby Klit 8, Harboøre
Vi mødes på Victoria Street Station i Vejlby og tager kl. 10. VLTJ toget til Thyborøn. Tilbage går vi ad vandre/cykelstien igennem det flotte vådområde til Langerhuse. Herefter går vi i klitterne eller ude ved havet som vi har lyst til.

Samkørsel fra Holstebro station kl. 9.

Længde: ca. 17 km

Turleder: Vagn Andersen, Anna Kirstine Lauridsen.

Turleders telefon: 21758736, 22720971
Vis kort
27 Maj Natur

Sofari i Sunds

Søn. d. 27. maj 2018, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Keldsgårdvej 8, Keldsgårdvej 8, Linå, Sunds
Ta´en tur på landet søndag den 27. maj og oplev det økologiske griseliv. Sofari er et årligt tilbagevendende arrangement sidste søndag i maj, hvor økologiske svineavlere inviterer indenfor på deres gård og viser det økologiske griseliv frem. Hos Dorte og Erik lever søer med deres smågrise på friland.
På Sofari-dagen vil der forskellige aktiviteter som f. eks. halmlegeland, tur på grisevognen, rundvisninger, aktiviteter for børn og voksne, konkurrencer og mulighed for at få lidt at spise. Fra grillen sælger vi vore egne pølser og øl, vand, kaffe og hjemmebag
Vis kort
26 Maj Natur

River Skjern Sport Fishing Festival - Skjern Å Lystfiskerfestival

Lør. d. 26. og søn. d. 27. maj 2018, kl. 16.
Pris: (Entré: 100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skarrild IF's Klubhus, Sdr Ommevej 2 A, Kibæk
Det er tredje gang festivalen går i luften. Området vil summe af liv, når danske og international kendte fluekastere, fluebindere, kunstnere, knivmagere, grossister, grejhandlere og andet godtfolk mødes omkring den fælles passion - lystfiskeri. Danske Skjern Å er i sandhed en lakseå i verdensklasse. Den største laks fanget i åen vejede 26,5 kilo, og hvert år fanges der laks i åen på op mod de 20 kilo eller over - mange landes paå flue.

I 2017 slog Skjern Å alle rekorder. Over 11 ton laks - 1600 laks med en gennemsnitsvægt på omkring seks kilo - blev fanget af lystfiskerne ved åen. Det er ikke uden grund, at åen har fået sin egen festival, der afholdes hvert andet år og tiltrækker lystfiskere fra nær og fjern.

Festivalen hedder, Skjern Å Lystfiskerfestival. Næste festival finder sted i weekenden den 26. og 27. maj 2018.

Det sociale samvær er i højsædet og der blive garanteret stemning, i de store messetelte og i de tipier og telte, aktørerne møder op med.

Hele weekenden giver fantastiske fluekastere opvisning på kastebane og ved åen, blandt andet den legendariske guide og grejinnovator Henrik Mortensen. Der bliver gratis kastekurser med førende fluekastere, samt mulighed for selv at prøve de forskellige nye stænger.

Der bliver foredrag og workshops omkring fluefiskeri efter laks, omkring fluebinding og andet spændende.

Der bliver events ved sø og å. Fiskeskolen dukker op og byder børnene på fiskeri i put and take søen. Der blive mulighed for at prøve en tur i pontonbåd og meget mere.

Som noget nyt byder festivalen i 2018 på gratis laksefiskeri i Skjern Å på Lystfiskerforeningen af 1926s fiskevand ved Classonsborg. Det eneste der kræves er billet til festivalen, statens fisketegn og et laksetegn. Billetten til festivalen giver også ret til gratis campering på en mark ved festivalen.

Det bedste ved det hele: en billet til festivalen hele weekenden koster kun 100 kr.

I området er der gode indkøbsmuligheder, samt mulighed for overnatning i sommerhuse, på hoteller, i bed and breakfast og på campingpladser.

Skjern Å Lystfiskerfestival byder alle lystfiskere, lystfiskerturister og andre gæster velkomne. Sæt X i kalenderen allerede nu, og glæd dig til en weekend med laksefiskeri, festival og hygge.

Du kan læse mere om Skjern Å Lystfiskerfestival, aktørerne og overnatningsmuligheder på www.lystfiskerfestival.dk ligesom du kan følge med i, hvad der sker omkring festivalen på Facebooksiden: www.facebook.com/Lystfiskerfestival

Vil du deltage som aktør, udstiller, fluebinder, fluekaster, eller bidrage med underholdning - Så send en mail til info@lystfiskerfestival.dk
Vis kort
28 Maj Natur

Fodring - giv en hånd med!

Man. d. 28. maj 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: Incl. i entré til JyllandsAkvariet)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
Nu har du mulighed for at være med til at fodre fiskene i vores rørebassiner. Kom helt tæt på hajerne i vores hajfødeklinik og rørebassiner. Oplev de små hajbabyer når de kommer ud af deres æg og giv en hånd med de dage, hvor vi skal fodre hajer, rokker og fladfisk.

Hver mandag og fredag kl. 13

I juli og august fodrer vi også onsdage kl. 13.

I december kun fredag den 21-12-2018 og fredag den 28-12-2018

Tilmelding: Tilmelding ikke nødvendigt.

Hunde må medbringes.

Pris: incl. i entrépris til JyllandsAkvariet
Vis kort
29 Maj Natur

Naturvandring ved Hostrup Hovedgaard

Tir. d. 29. maj 2018, kl. 18.30.
Pris: (Fri entré)
Hostrup Hovedgård, Hostrupvej 42, Spøttrup
Længde 4 eller 7 km. Guider Steen Reinholdt og Anders Ahrenfeldt. Vi afholder vor traditionelle naturvandring, hvor vi skal trave både i strandengen, for at se den smukke natur og de sjældne planter,. såsom den danske orkide plettet gøgeurt og den blodtørstig, smukke og sartblå flueæder vibefedt.

Vi vandrer videre langs stranden, hvor vi skal kigge efter forsteninger og andet spændende og kommer til rørskoven langs engene, hvor vi, hvis vi er heldige, kan møde både rørdrum, fiskehejre, fiskeørn og odderen. Det smukke område er en del af Naturpark Flyndersø - Sønderlem Vig.

Efter turen kan børnene lege på den spændende naturlegeplads, der er lavet ved Hovedgården og mulighed for køb af kaffe og kage.
Vis kort
29 Maj Natur

Fortælling ved Stubberkloster og Sevel Kirke - maj og august

Tir. d. 29. maj 2018, kl. 19.
Sevel Kirke, Klostervej 1, Sevel, Vinderup
På en holm ved Stubbergård Sø ligger resterne af et kvindekloster. Indtil Reformationen var dette et stort og velhavende kloster. Klostret blev ved Reformationen overtaget af kongen, og efterfølgende solgt til adelsmanden Ivar Juul. Gennem århundrede havde stedet en omtumlet tilværelse. I dag er der en enkelt bygning formentlig med nonnernes spisesal tilbage. Den nyrenoverede Sevel Kirke har mange minder om klostret. Kom og hør historien om klostret og kirken:

Vi drikker vores medbragte kaffe ved bordene ved p-pladserne. Derefter fortælles om klostret og herregården. Da der er et godt stykke at gå fra p-pladsen til klostret, kan det volde problemer for nogle. Derfor bliver vi de to aftener ved p-pladsen.

Efter kaffen kører vi til Sevel Kirke, hvor der fortælles om kirkens historie.

Mødested: P-pladsen ved Stubbergård Sø. Kørselsanvisning: Kør til Sevel, gennem Sevel mod Mogenstrup, ca. 1 km. fra Sevel, gammel stråtækt gård på højre hånd, drej ved skilt mod p-pladsen.

Pris: Kr. 20 pr.pers.

Turleder og fortæller: Helge Weis Jensen
Vis kort

Knudmosevandringen

Tir. d. 29. maj 2018, kl. 19.
Pris: (Pris: 20 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Fodslaw Herning
Åmoseskolen, Valdemarsvej, Herning
Vandretur i et naturskønt område. Kom ud og nyd naturen i fællesskab med andre glade mennesker på en vandretur, der styrker humøret og fysikken. Du kan gå enten 5, 10 eller 15 km. Ruterne er afmærkede med Fodslawbånd og pile.
Vis kort
30 Maj Natur

Natursafari med Traktorbus

Ons. d. 30. maj 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: 85 kr/voksen, 65 kr/barn, børn under 3 år - gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rønlandmøllerne Thyborøn, Thyborønvej 90A, Harboøre
Tag med traktorbussen på en fantastisk safaritur ud midt i Limfjorden ad den 2,4 km lange dæmning ved Rønlandmøllerne, hvor kun traktorbussen har adgang. Guiden fortæller om livet under vandoverfladen, møllerne og den unikke natur ved udmundingen af Limfjorden. Du kan være med til at fange krabber, rejer og små fisk til Jyllandsakvariet. Af og til er det muligt at få øje på sælerne som ligger og hviler sig på sandbankerne i Limfjorden, vi medbringer kikkerter til dem som har lyst til at forsøge at spotte en sæl.

Booking nødvendig: Find turen og book i turkalenderen på vores hjemmeside.

Praktiske oplysninger:
Varighed: Ca 1,5 time.
Påklædning: Husk tøj efter årstidens vejr.
Mødested: Rastepladsen ved møllerne lige syd for Thyborøn. Thyborønvej 90A

Pris
85 kr/voksen, 65 kr/barn. incl. en forfriskning undervejs.
Når du køber en tur, får du rabat på entreen til JyllandsAkvariet, hvis du køber dem samtidig.
Få hunden passet imens i JyllandsAkvariets nye dog-lounge
Vis kort
31 Maj Natur

Ravsafari - med ravgaranti

Tor. d. 31. maj 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 60 kr/voksen, 40 kr/barn, børn under 3 gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
Tag med på jagt efter Nordens guld, det gyldne rav. Få sikre tips på en guidet ravsafari og lær hvor, hvordan og hvornår du finder rav ved stranden. Turen starter ved Jyllandsakvariet og fortsætter langs stranden. Vores erfarne guide giver dig den nødvendige viden om rav, og der vil være små gemmelege med rav, som du må beholde. Husk tøj der passer til vejr og vind.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Praktiske informationer:
Varighed: 1,5 - 2 timer
Påklædning: Påklædning efter vejret og sko der egner sig til en strandtur.
Mødested: Receptionen i JyllandsAkvariet, hvorfra turen starter.
Hunde kan medbringes.

Pris: 60 kr/voksen, 40 kr/barn - børn under 3 år gratis ifølge med voksne.
Kombibillet: Ved køb af en tur gives der 10% rabat på entreen til JyllandsAkvariet
Vis kort
Download denne liste som pdf