Kultunaut

Viser 264 events i Nyborg Kommune fra/efter 16. okt. 2019

Gudstjeneste

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 10.15.
Herrested Kirke Odensevej 61A, Ørbæk
18. s. e. trin. Anasia Sjøstedt-Elnef.

Højmesse ved Kristina Løvenstrøm

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 10.30-11.30.
Vindinge Kirke Bøjdenvej 116 A, Nyborg
18. s. e. trin.

Højmesse ved Karin Nebel

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 11-12.
Ullerslev Kirke Odensevej 13, Ullerslev
18. s. e. trin.

Gudstjeneste ved Helle Frimann Hansen

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 11.30.
Skellerup Kirke Skellerup Byvej 44, Ullerslev
18. s. e. trin.

Guidede ture til Sprogø og Nyborg for privatpersoner

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 12-17.
Pris: (Entré: 395-475 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Torvet Torvet, Nyborg
Sprogø - en unik oplevelse med guide. Turen varer ca. 5 timer og foregår dels med bus og til fods. Der er guide med hele vejen, så vi siger: Velkommen til en eventyrlig dag på Sprogø og i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte. Sprogø er en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer.

VisitNyborg lægger vægt på at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af danmarkshistorien.

Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

Centrum eller hjertet - af det danske rige, er vitalt for forsyningen rundt i riget. Det er her alt passerer og sikrer livet i riget. Hjertet er ikke kun livsnerven, det er også den strategisk væsentligste del at beskytte. Alt dette ses netop (i overført betydning) med Storebæltsforbindelsen samt i Nyborg og på Sprogø med Valdemars Borg og Nyborg Slot.

Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen.

Udover Sprogø tager vi også på byvandring i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte

Som byen i centrum af Riget, havde Nyborg en strategisk vigtig beliggenhed. Det benyttede kongerne til at gøre Nyborg til residensstad. Her holdt Danehoffet, middelalderens parlament, til. Når rigets mægtigste mænd var samlet, blev der afviklet ridderturneringer og markeder i byen. Alt imens blev der bag murene på Nyborg Slot truffet epokegørende beslutninger. F.eks. er Danmarks første grundlov, Erik Klippings håndfæstning, underskrevet på Nyborg Slot i 1282. Danmarkshistoriens hidtil sidste kongemorder er også dømt her.

Nyborg, Danmarks Riges Hjerte, er altså meget mere end Sprogø og en motorvejsbro. Nyborg er central i Danmarkshistorien. Både dengang og i dag. Vi vil gerne give dig mulighed for at opleve Nyborg. At høre om den historie, der gør Nyborg og Nyborg Slot så unik en helhed, at der arbejdes på at blive kandidat til UNESCOs Verdenskulturarv.

Fyn er også kendt som Danmarks have. Noget kongen udnyttede til at gøre især Østfyn til Kongens fadebur, så hoffet kunne være velforsynet. I dag er Fyn stadig kendt for et væld af fødevarer og lokale smagsoplevelser. Byens restauranter byder hjertelig velkommen før eller efter Sprogøturen. Flere af dem har direkte udsigt til Sprogø, Storebælt og Storebæltsforbindelsen, som er mål for dagens tur, og flere butikker sælger fødevarer fra Kongens Fadebur.

Velkommen på Sprogø og i Nyborg Danmarks Riges Hjerte!

Husk at downloade og læse retningslinjerne i menuen til højre inden bestilling.

Mødested og parkeringsmulighed fremgår af billetten.

OBS: Turen 28/4 er en fugletur UDEN fortællinger om Pigehjemmet, Storebæltsforbindelsen mv

At turdatoerne nævnes herunder, er ikke ensbetydende med, at der er ledige billetter. Ledige billetter findes ved at klikke på billetlinket her

Gudstjeneste ved Ida Korreborg

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 16-17.
Nyborg Vor Frue Kirke Gl. Torv 1, Nyborg
18. s. e. trin.

Østfyns Kunstforening

Lørdag den 5. til søndag den 20. oktober 2019, Alle dage.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Anders Draghes Gård Kongegade 24, Nyborg
Østfyns Kunstforening har vekslende udstillinger året rundt på Anders Draghes Gård. Her kan du læse mere om Østfyns Kunstforening samt se deres program for udstillinger. Bemærk at tidspunkter for ferniseringer og åbningstider kan variere fra udstilling til udstilling. Vi anbefaler derfor, at du tjekker den specifikke udstilling på Østfyns Kunstforenings hjemmeside og program

TID - udstilling fra en fotoworkshop i et norsk fængsel

Lørdag den 7. september til søndag den 20. oktober 2019, Alle dage kl. 10-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Vor Frue Kirke Gl. Torv 1, Nyborg
Om en fotoworkshop, en udstilling og bogen TID i samarbejde mellem otte indsatte fra det norske fængsel Berg uden for Oslo, det norske fotomuseum Preus samt fotograf Tina Enghoff og fængselspræst Kamille Nygård. Det filosofiske omdrejningspunkt for projektet var begrebet tid - hvad betyder tiden for den, der er indsat i et fængsel?
De otte indsatte, der meldte sig til at deltage, blev udstyret med kameraer og blev sat til gennem en kameralinse at reflektere over deres tid. I første omgang meget konkret. Men det blev hurtigt til mere fabulerende billeder, og siden kom der ord på, om hvad tiden rummer, hvad den gemmer på, og hvor øjeblikket kan føre os hen.
Tilsammen udgør de et ret enestående indblik i en verden, de fleste kun kender gennem fordomme og stereotyper.

Udstillingen i kirkens nordre tværskib kan ses i kirkens åbningstid alle dage kl. 10-16

Koncert med Michael & Mathilde Falch

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 20-21.
Vindinge Kirke Bøjdenvej 116 A, Nyborg
Overskuddet fra koncerten går til Børnesagens Fællesråd.

Gudstjeneste ved Rasmus Markussen

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 16.30-17.30.
Ørbæk Kirke Fåborgvej 2, Ørbæk
Tre tirsdage samles vi i kirken til en kort eftermiddagsandagt med musik, sang, læsning, bøn og stilhed. Så trænger du til et pusterum, så kom og vær med!

Sidst opdateret 18. februar 2015