Kultunaut

Viser 247 events i Nyborg Kommune fra/efter 21. okt. 2019

Oplæg om børn, gambling og gaming

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 16.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Bibliotek Torvet 11, Nyborg
Spiller dit barn Fortnite, FIFA og Apex Legends? Spørger dit barn om penge til opgraderinger og tilkøb, for at komme videre i spillet? Så kom til Cebter for Ludomanis oplæg om børn, gambling og gaming på Nyborg Bibliotek. Børn som forbrugere og gamblere
Gaming har vundet indpas i børn og unges verden som aldrig før. I dag kan du spille lige meget hvor du er - på spillekonsoller som Playstation, på computeren, smartphonen og på din tablet. Fælles for mange af disse spil er, at du kan gennemføre dem hurtigere og mere effektivt, hvis du betaler for løbende opgraderinger eller redskaber i spillet. Det kan være små beløb på 5-20 kr., men når du så betaler op til flere gange om ugen eller måske endda flere gange om dagen, løber det pludselig op i store beløb til spil.

Aggressive forretningsmodeller og gamblingindustrien har altså bevæget sig ind på gaming-markedet og gjort vores børn og unge til forbrugere og gamblere i en digital spilverden, hvor målgruppen i nogle af spillene er helt ned til omkring de 10 år.

Gode råd til dig som forælder
Det kan være svært som forælder at finde ud af, hvordan du skal takle denne voksende spilindustri, som formentlig ikke tager farten af lige foreløbig. Derfor inviterer Center for Ludomani og Nyborg Bibliotek til et relevant oplæg om, hvad du kan gøre som forælder eller pårørende, hvilke forretningsmodeller, du skal tage dig i agt for og hvornår der er tale om ren og skær gambling.

Billetter
Det er gratis at deltage, så mød op på dagen eller reserver billet via "køb billet-knappen" i venstre side, hvis du vil være sikker på en stol

Familiegudstjeneste ved Kristina Løvenstrøm

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 16-18.
Vindinge Kirke Bøjdenvej 116 A, Nyborg
Alle tilmeldte mødes på gårdspladsen ved præstegården uhyggeligt udklædte og skærer græskar. kl. 17 Vi går i kirken til en kort familiegudstjeneste. kl 17.45 Fællesspisning. Tilmelding og betaling til sognepræsten.

NOAH - Dansk sproget Pop

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 15-295 kr) Køb/bestil billet
KinoVino Vægtergade 9, Nyborg
Den 30. januar 2012 singledebuterede NOAH. Siden dengang har sangskriveren og stemmen bag, Troels Gustavsen, ikke set sig tilbage, men leveret den ene dansksprogede hitsingle efter den anden. Nu står han her, seks år senere, som et af landets allerstørste popnavne.

NOAH er garant for dansksproget pop fra allerøverste hylde og med hans velkendte, nordiske tone af melankoli, har sangerens singler domineret de danske radiostationer og streamingtjenester.

Siden 2016 har NOAH spillet den ene udsolgte koncert efter den anden. Senest på hans omfattende Danmarkstourné i janaur, hvor NOAH spillede 13 udsolgte shows over hele landet. Til efteråret drager Gustavsen igen ud på de danske landeveje på endnu en landsdækkende Danmarkstourné.

30. Oktober kl. 20.00 rammer touren Nyborg og KinoVino :)

Ingen aldersbegrænsning

Musica Ficta; John Dowland

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 100 kr (evt. forsalg: Visitnyborg.dk/Bureauet))
Nyborg Vor Frue Kirke Gl. Torv 1, Nyborg
3. af årets 3 Musica Ficta-koncerter. Andreas Arend: lut & theorpe, dirigent: Bo Holten. Lut- og kormusik af englands (og måske danmarks) mest kendte renæssancekomponist.

Slotsvandring ved Nyborg Slot

Onsdag den 4. september til onsdag den 30. oktober 2019, Ons+lør kl. 11-12.
Borgmestergården Slotsgade 11, Nyborg
Tag med på en tur rundt om det gamle kongeslot, og hør historien om Nyborg Slot. Nyborg Slot er et af Danmarks vigtigste historiske steder fra Middelalderen. For at kunne bevare og formidle den unikke historie, der er knyttet til Nyborg Slot og by, undergår Nyborg Slot restaurering samt tilbygning af moderne faciliteter. Dette projekt kaldes for "Slotsprojektet", og er et led i arbejdet med at gøre Nyborg Slot og by til en værdig kandidat til UNESCO's Verdensarvsliste.

Derfor er Nyborg Slot lukket frem til 2021, men vi anbefaler at du alligevel tager på en slotsvandring ved Nyborg Slot

Kom med en af vores dygtige frivillige guider med rundt på en gratis slotsvandring om det gamle kongeslot, hvor du får slottets historie og de historiske begivenheder der har fundet sted på slottet

Slotsvandring tager ca. en time, og man skal ikke tilmelde sig. Ved alle slotsvandringerne er der mødested foran Borgmestergården, Slotsgade 11.

OBS: Hele slotsvandringen foregår udendørs, så det er vigtigt at klæde sig på herefter. Turen foregår desuden på slotsvolden og på stejle bakker, så den er IKKE egnet for dårligt gående.

Mødested: Foran Borgmestergården, slotsgade 11.

April - Maj : Onsdage og lørdage fra kl. 11 - 12

Juni, Juli og August : Mandage, onsdage og lørdage fra kl. 11 - 12

September og Oktober : Onsdage og lørdage fra kl. 11 - 12
Ullerslev Kirke Odensevej 13, Ullerslev
Halloweengudstjeneste m. pizza bagefter.

Sange for Kim

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Skellerup Konfirmandstue Skellerup byvej 46, Ullerslev
Fællessangsaften hvor vi synger sange af Kim Larsen akkompagneret af Salmeridderne. Skellingekoret vil synge sange af Kim Larsen og Helle Frimann Hansen vil fortælle om Kim Larsen. Denne aften vil vi minde hele Danmarks Kim Larsen, som igennem årtier har sat sit præg på vore fælles musikliv - har spillet sig ind i så mange hjerter. Der er utroligt mange gode sange og rigtig mange mennesker har gode oplevelser forbundet med sangene.

På denne aften vil sognepræst Helle Frimann Hansen fortælle om Kim Larsen, vi vil alle synge en masse sange af Kim Larsen og Skellinge-Koret vil fremføre sange af Kim Larsen. Det hele akkompagneret af Salmeridderne ved Stephan Kaae - Klaver, Steen Munk Jørgensen - bas og Peter Shik Sørensen - trommer.

Vi skal selvfølgelig også have kaffe og en masse snak.

Vel mødt til en fællessangsaften med gratis entré

Valdemar Sejr og Dannebrog

Søndag den 16. juni til torsdag den 31. oktober 2019, Alm. åbningstid.
Pris: (Entré: Alm. entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Borgmestergården Slotsgade 11, Nyborg
I anledningen af fejringen af 800-året for Dannebrogs fald fra himlen i 1219 sætter Borgmestergården fokus på Valdemar Sejr og Dannebrog.

Besøg Borgmestergården

Lørdag den 24. november 2018 til torsdag den 31. oktober 2019, kl. 11 -16.
Borgmestergården Slotsgade 11, Nyborg
Borgmestergården er det kulturhistoriske museum i Nyborg. Den ældste del af gården blev bygget i 1601 - og hele den store bygning repræsenterer et smukt eksempel på købstadsbyggeri fra 1600tallet OBS: Lukket mandage.

Marte Meo Foreningens årsmøde 2019

Fredag den 1. november 2019, kl. 08.30-16.
Pris: (Entré: 1740 kr) Køb/bestil billet
Hotel Nyborg Strand Østerøvej 2, Nyborg
Fredag 1. november 2019. Hotel Nyborg Strand. Hovedoplægsholder er : Bo Hjelskov Elvén. Vil du holde en Marte Meo workshop, så kontakt bestyrelsen for mere info. bestyrelsen@martemeo.dk. Fredag 1. november 2019

Hotel Nyborg Strand

Hovedoplægsholder er :

Bo Hjelskov Elvén

Vil du holde en Marte Meo workshop, så kontakt bestyrelsen for mere info.
bestyrelsen@martemeo.dk

Sidst opdateret 18. februar 2015