Kultunaut

Viser 13 events i Nyborg Kommune d. 28. apr. 2017

Hf Adventure Race 2017

Fre. d. 28. april 2017, kl. 10-15.
Pris: (Pris: 400 kr. Inden 17.marts. Derefter 600 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hf & Vuc Fyn Nyborg Vestergade 7, Nyborg
HF Adventure Race er et løb for alle aktive og eventyrlystne personer. Racets poster kan være både til lands til vands og i luften. Løbet har plads til 30 deltagende hold - efter først til mølle-princippet Der stilles op med 3-mands teams - enten herre, dame eller mix-hold. Du kender ikke på forhånd de udfordringer du vil blive stillet over for - men du kan være sikker på, at det er alsidige udfordringer der både vil udfordre fysik, psyke og teamwork.

Hvert år arrangerer kursister og lærere fra HF & VUC FYN Nyborg "Adventure Race". Løbet har base ved det historiske voldanlæg omkring Nyborg slot.Det smukke voldanlæg vil sammen med by- og natur i og omkring Nyborg danne ramme for løbet.

I 2017 ligger HF Adventure Race Nyborg, fredag d. 28. april fra kl. 10-15. Der vil være løbsbriefing fra kl. 9:00.
Løbet er i kategorien "Fighter", og afstande og udfordringer ligger på et niveau, hvor alle unge/aktive personer kan deltage. Løbet indebærer ca. 10-12 km løb og 15-20 km cykling. Dog er distancerne opdelt undervejs med førnævnte udfordringer blandet indimellem - glæd jer!

Se vores teaser for løbet her: https://youtu.be/fEnn6iK9m0A

Det er muligt at leje MTB'er for 150 kr. pr styk efter først til mølle princippet. VUC Nyborgs MTB'ere har almindelige pedaler, og IKKE klikpedaler til cykelsko. Kontakt Martin på mlf@vucfyn.dk, såfremt du/I ønsker at leje MTB'ere. Udlevering af MTB'ere sker i tidsrummet 9:20-9:45 i skolegården.

TILMELDING OG PRIS

Deltagerbetaling er 400 kr. pr. hold, inden 17. marts 2017. Efter 17. marts er prisen 600 kr. pr. hold.
Incl. i prisen er mad og drikkelse der serveres til alle deltagere efter gennemførelse af løbet.
Tilmelding foregår holdvis via dette skema.

REGLER OG POINTGIVNING

Alle regler for løbet SKAL være læst og forstået inden løbsdagen, jf. denne opdaterede version (omskrivninger og tilføjelser er anført med grøn ift. DARU's standardregler). Reglementet kan findes HER.
Løbet afgøres som følger: Flest checkpoint obligatorisk (CPO), dernæst flest checkpoint valgfrie (CPV), dernæst hurtigste tid samlet set for hele løbet. Cut off kl. 15:00, dvs. at alle hold skal have indleveret deres klippekort til HQ (HeadQuarter) senest kl. 15:00. For sen indlevering af klippekortet medfører diskvalificering af holdet.
Der vil kunne spørges ind til reglementet under selve løbsbriefingen kl. 9:00. Hvert hold må stille med maksimalt 2 holddeltagere til briefingen. Det anbefales at være 2 holdrepræsentanter til briefingen, således at én ikke skal huske det hele.

UDSTYRSLISTE PR. HOLD

- Min. 1 rygsæk inkl. 2 vandfaste penne som kan skrive på plastik og 2 kuglepenne.
- 3 sæt vind- og vandafvisende overtrækstøj. Overtrækstøjet kan placeres ved holdets tildelt bås, tæt ved HQ.
- Min. 3 drikkedunke.
- Førstehjælpskit (min. sportstape, kompresforbinding og et alu-tæppe).
- 1 x vandtæt kortholder (kan evt. konstrueres af medbragt plastikchateque og tape).
- 1 Kompas.
- Løbesko (evt. 1 par ekstra* løbesko og sokker, såfremt det første par sko og sokker bliver våde).
- Lappegrej inkl. 2 dækjern og pumpe (VUC Nyborgs MTB'ere har racerventiler).
- 3 cykler (helst MTB).
- 3 Cyklehjelme er påtvunget pga. sikkerhed og skal bæres under hele racet, hvilket også gælder løbeaktiviteter (undtaget er vandaktiviteter).
- Evt. madpakke/energi til løbet. Efter løbet vil der være en lettere bespisning (incl. i deltagergebyret).
- Badetøj (badebukser eller badedragt/bikini) til mulige vandaktiviteter.
- Håndklæde og skiftetøj til bad efter Adventure Racet (bademulighed i Nyborghallerne).
*Ekstra sko og sokker samt evt. et ekstra sæt motionstøj SKAL opbevares i vandtæt pose i skifteområdet.

**SIKKERHED OG ANSVAR

Alle deltager på egen risiko, og skal selv på hver aktivitet vurdere sikkerheden. Alle skal inden deltagelsen underskrive en ansvarserklæring. Ønsker personer under 18 år at deltage, forudsætter det at forældrene eller rette vedkommende fra uddannelsesinstitutionen, inden løbet underskriver en ansvarserklæring. Ansvarserklæringen skal afleveres ved tilmelding på løbsdagen i HQ, hvor løbstrøjerne (skal bæres af alle tre holdmedlemmer under hele løbet) udleveres i tidsrummet 08:15-08:45.

SAMLET TIDSPLAN OVER DAGEN

08:15: HQ åbner
08:15-08:45: Aflevering af ansvarserklæringer samt udlevering af løbstrøjer i HQ på græsplænen
09:00-09:30: Løbsbriefing i lokale 2.5 på 2.sal (max 2 holdmedl.)
09:20-09:45: Udlevering af Mountainbikes i garagen i skolegården
09:50: Briefing af startaktiviteten på Eksercerpladsen
10:00: Racet "skydes" i gang med startaktivitet på Eksercerpladsen
15:00: Cut off - alle hold skal senest kl. 15:00 have indleveret deres klippekort til HQ. Afleveres der senere end kl. 15:00 diskvalificeres holdet øjeblikkeligt
15:45-16:15: Præmieoverækkelse i alle tre kategorier: herre, mix og dame
16:15-17:00: Let eftermiddagsbespisning

NB: MULIGHED FOR BAD OG OMKLÆDNING FRA KL. 13:00-17:30 I NYBORGHALLERNE, HALVEJ 1 - 5800 NYBORG

Besøg Nyborg Slot

Lør. d. 1. april til ons. d. 31. maj 2017, kl. 10-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
I denne periode åbent tirs-søn

Omvisninger i udgravningerne

Ons. d. 25. januar til ons. d. 28. juni 2017, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Hør om hvad arkæologerne finder under jorden omkring Nyborg Slot. Mødested foran museumsbutikken ved Nyborg Slot. Deltagelse er gratis. Adgang til slottet indgår ikke OBS: kun onsdage i den nævnte periode

Tro! - udstilling på Nyborg Slot

Lør. d. 8. april til tir. d. 31. oktober 2017, Alle dage.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Stor udstilling om Reformationen åbner på Nyborg Slot Den hidtil mest ambitiøse udstilling på Nyborg Slot fortæller på dramatisk og visuel vis om byen, dynastiet og troen under Reformationen for 500 år siden, hvor Nyborg var i centrum for begivenhederne. Udstillingen Tro! kan opleves på Nyborg Slot for publikum fra den 8. april indtil den 31. oktober 2017.

Østfyns Museer har igennem hele vinteren haft særdeles travlt med at bygge udstillingen Tro! op fra bunden forud for åbningen for publikum 8. april. Udstillingen er et af højdepunkterne blandt museets aktiviteter i anledning af 500 års jubilæet for Reformationens begyndelse i 1517. Det professionelle kulissebyggefirma Sommer-Larsen i Nordenhuse ved Nyborg opfører inde på slottet ruiner af katolske klostre, ligesom kampscener fra borgerkrigen Grevens Fejde vil blive visualiseret på livagtige måder. Dertil bliver en lang række spændende genstande udstillet, bl.a. et sjældent eksemplar af Christian 3.s særlige bibel.
Gudstro på den rigtige måde
Udstillingen er støttet økonomisk af både Folketingets pulje for reformationsjubilæet og Nyborg Kommune. Støtten betyder, at for første gang kan de komplicerede lag i kampen om troen og magten for 500 år siden rulles ud i et af begivenhedernes centrale punkter: Nyborg.

Reformationen er et meget vigtigt kapitel i verdensarvsfortællingen om Nyborg. Vi har derfor gjort det muligt at skabe en ambitiøs udstilling, der skal sætte både Nyborg og begivenheden på dagsordenen i en moderne kontekst, der understreger vores brand og identitet som Nyborg Danmarks Riges Hjerte, siger formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup.

Tro! refererer til den ekstreme styrke, Reformationen i Danmark blev indført med. Den daværende danske konge, Christian 3., residerede i Nyborg, og samtidig med, at han opbyggede slot og by som hovedstad i det nye protestantiske rige, gennemtvang han den lutheranske lære i befolkningen. Valget af trosretning i Danmark var ikke til debat.

Det er uden tvivl en vigtigste og mest spændende udstillinger vi har lavet. Det gælder både på det scenografiske og opstillingen, men også i selve fortællingen, der forhåbentligt vil være med til at sætte Reformationen til debat. Samtidig iscenesætter og italesætter den et helt centralt kapitel i både byens og Danmarks historie, så gæsterne vil uden tvivl komme fra slottet med både nye oplevelser og ny viden under huden, fortæller afdelingsleder på Nyborg Slot, Janus Møller Jensen, Østfyns Museer.
Kongelige familiefejder bag Reformationen
Udstillingen fortæller gennem tre tematikker troen, dynastiet og byen om de lag af konflikter og forandringer, der fandt sted under bruddet med den katolske kirke. Martin Luthers reformation af kirken sætter stadig aftryk i vor tid. Dengang var Nyborg i centrum for det hele, og derfor er det en vigtig fortælling for museet at iscenesætte baggrunden for omvæltningen.

Reformationen i Danmark var nemlig ikke alene et resultat af kampe mellem trosretninger, men også skabt af dynastiske magtkampe, hvor grene af kongefamilien sloges indbyrdes om magten i kongeriget. I centrum af det hele lå residensbyen Nyborg, hvor blodet flød ved slottet under kampe i borgerkrigen Grevens Fejde.

Siden blev både by og slot ombygget og udbygget i sejrherren Christian 3.s nye protestantiske verdensbillede. Christian 3. var i tæt kontakt med Martin Luther, og den stærke konge i Nyborg støttede de lutherske teologer i Wittenberg i Tyskland både økonomisk og politisk. Hvis Wittenberg var Reformationens åndelige og spirituelle centrum, blev Nyborg det verdslige centrum i det protestantiske Nordeuropa.

Udstillingen er tilgængelig for publikum fra den 8. april frem til 31. oktober, hvorefter slottet lukkes for publikum i forbindelse med byggeriet af det omfattende slotsprojekt ombygningen af Nyborg Slot og by. Så det er også den sidste store udstilling på slottet i dets nuværende skikkelse. Det er jo næsten historisk i sig selv.

Eksakte åbningstider er sæsonafhængige. Fin dem på Nyborg Slots hjemmeside

Tro! Særudstilling om Nyborgs hovedrolle i dramaet om reformationen

Fre. d. 7. april til tir. d. 31. oktober 2017, Tir-søn 10-15.
Pris: (Entré: Alm. entré (børn gratis))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg

Slotsvandring på Nyborg Slot

Lør. d. 1. april til tir. d. 31. oktober 2017, Ons & lør.
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Tag med os på en tur rundt i Nyborg Slot. Vi fortæller om nogle af de spændende ting som har præget slottet og byen i århundreder. Nyborg Slot grundlægges omkring 1170 af Valdemar den Stores søstersøn Knud Prislavsen Og allerede 100 år senere danner Nyborg Slot rammen om en af de måske mest skelsættende begivenheder i Danmarkshistorien

I 1282 i den ældste riddersal på Nyborg Slot vedtages og underskrives det danske riges første håndfæstning. Her er tale om det danske, ja måske endda det skandinaviske, demokratis vugge

Kun fem år senere i 1287 dømmes Danmarks hidtil sidste kongemorder - marsk Stig - for mordet på kong Erik Klipping i Finnerup Lade i 1286. Dette sker ligeledes i Danehof riddersalen på Nyborg Slot.

Nyborg Slot og by udvikles, udbygges og befæstes herfra igennem århundreder, og i 1500-tallet er Nyborg Slot kongens primære residens. Samtidig bliver Nyborg benævnt Danmarks Metropol, hvilket svarer til det nutidige begreb hovedstad. Nyborg er altså Danmarks første hovedstad og Nyborg Slot er middelalderens Christiansborg, hvor Danehof bliver holdt igennem århundreder.

Når du har købt entré til Nyborg Slot er der GRATIS slotsvandringer:

April og maj : Onsdage og lørdage fra kl. 11-12.

Juni, juli og august : Mandage, onsdage og lørdage fra kl. 11-12.

September og oktober : Onsdage og lørdage fra kl. 11-12.

Husk også de GRATIS byvandringer efter slotsvandringerne

Byvandring i Nyborg

Lør. d. 1. april til tir. d. 31. oktober 2017, Ons & lør.
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Tag med os på en tur rundt i den gamle fæstningsby, og fortæller om nogle af de spændende ting som har præget byen i århundreder Nyborgs historie går tilbage til den sene middelalder, og byens betydning har været tæt knyttet til den vigtige placering.
Nyborg er en af de mange borgbyer, der voksede frem i Valdemarstiden (1150-1250).

Nyborg Slot blev således grundlagt ca. 1170 af Valdemar den Stores søstersøn, Knud Prislavsen, og Nyborg nævnes i danmarkshistorien i 1193 som navnet på den middelalderborg som i dag kaldes Nyborg Slot

Nyborg omtales første gang år 1202. Den ældste bebyggelse lå sandsynligvis i bunden af Nyborg Fjord. Byen voksede op som et trafik- og handelsknudepunkt og fik købstadsrettigheder i 1271.

Der er GRATIS byvandringer - mødested ved flagstangen foran Nyborg Slot:

April og maj : Lørdage fra kl. 12.30.

Juni, juli og august : Onsdage og lørdage kl. 12.30.

September og oktober : Lørdage fra kl. 12.30.

Husk også de GRATIS slotsvandringer (forudsætter betalt entré)

Udgravningerne på Nyborg Slot

Ons. d. 24. august 2016 til tor. d. 14. december 2017, Ons kl. 15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Hvad finder de under jorden på Nyborg Slot?. De graver, skræller og pensler. Arkæologerne. Og ser lidt vilde ud i ansigterne De er nemlig i gang med noget rigtig spændende på Nyborg Slot jorden skal undersøges i forbindelse med projekt nyt Nyborg Slot.
Udgravninger med flere formål

I begyndelsen af august 2016 startede de arkæologiske undersøgelser igen på Nyborg Slot og dermed det egentlige startskud på det store slotsprojekt, der skal genskabe konturerne af hele den middelalderlige borg og tilføje et moderne formidlingscenter, så historien kan blive fortalt i både historiske og moderne rammer. Undersøgelserne har dermed flere formål: Det er første spadestik i det store projekt, det er en unik chance for, i bogstaveligste forstand, at grave ny viden om vores fortid frem og så skal det rent praktisk klarlægge, præcis hvor og hvordan de nye bygninger kan piloteres uden at skade de bevarede dele af borgen.
Nye og ukendte bygninger dukker op
Arkæologerne har rent faktisk en god grund til at se lidt vilde ud. Allerede fra begyndelsen af undersøgelserne er nye og hidtil ukendte bygningselementer dukket op på slotspladsen, og mere kan være på vej efterhånden som overfladen bliver skrællet af. Det er ikke blot spændende at følge, det giver også en fantastisk mulighed for at forstå sammenhænge og strukturer på hele slotspladsen, som kan indarbejdes i slotsprojektet. Og det skal fortælles, siger Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot:
Det er vigtigt at formidle både hvorfor vi graver og hvad vi finder, og vi arbejder også på løbende at formidle hele slotsprojektet, men vi vil gerne specifikt invitere med i hullerne og fortælle om den nyeste arkæologiske viden til alle interesserede så derfor vil jeg opfordre alle til at kigge forbi, når arkæologerne kigger op fra jorden og fortæller.
Interesseret i at vide mere om udgravningerne på Nyborg Slot?
Hver onsdag vil arkæologerne fortælle om fund og ny viden fra kl. 15.00 ved udgravningerne. Derudover vil der blive arrangeret særlige omvisninger i udvalgte weekender. Og endelig vil alle skoler og institutioner kunne booke en omvisning med info om udgravningerne på faste dage. Det er som altid gratis for institutioner og skoler i Nyborg Kommune, men skoler og institutioner fra andre kommuner er meget velkomne til at kontakte Nyborg Slot og høre nærmere om mulighederne

Det foranderlige Slot

Tir. d. 3. januar til fre. d. 22. december 2017, kl. 10-15.
Pris: (Entré: Alm. entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Udstillingen "Det foranderlige slot" fortæller den dramatiske historie om slottet og den overraskende nye viden om dets bygningshistorie og sammenhængen mellem slot og by i lyset af de sidste seks års arkæologiske undersøgelser

Arkæologisk sandkasse

Tir. d. 3. januar til fre. d. 22. december 2017, kl. 10-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
På Nyborg Slot kan du lege arkæolog og lede efter mønter i den arkæologiske sandkasse. Med en ægte detektor, der bipper som en gal, når den finder metal Tjek de aktuelle åbningstider på vores hjemmeside

Sidst opdateret 18. februar 2015