Kultunaut

Viser 17 events i Nyborg Kommune d. 26. jun. 2017

Omvisninger i udgravningerne

Ons. d. 25. januar til ons. d. 28. juni 2017, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Hør om hvad arkæologerne finder under jorden omkring Nyborg Slot. Mødested foran museumsbutikken ved Nyborg Slot. Deltagelse er gratis. Adgang til slottet indgår ikke OBS: kun onsdage i den nævnte periode

Rema1000 TennisCamp - Nyborg

Man. d. 26. til tor. d. 29. juni 2017, kl. 09.30.
Pris: (Pris: Pakke 1 575 kr, Pakke 2 695 kr) Køb/bestil billet
Nyborg Tennis Klub Strandalleen 95, Nyborg
Arrangør: TennisCamp
Tenniscamp i Nyborg er sjove konkurrence og en masse tennis. Alle deltagere vil modtage et flot diplom og man kan vælge mellem flere forskellige deltagerpakker. ALLE børn mellem 6-15 år kan deltage Arrangementet løber:
Mandag-onsdag: 9.30-14.
Torsdag dog til kl. 15 + evt. grillfest.

Alle dage er der mulighed for pasning. Man kan tilmelde og betale her (20 kr pr pasning), men har selvfølgelig også mulighed for at tilmelde sig på dagen og betale kontant. Det vil være muligt at få passet sit barn fra kl. 8-9.30 og igen fra 14-15.

Husk at medbringe kondisko, sportstøj, skiftetøj hvis det skulle regne, samt selvfølgelig en god og sund madpakke.

Pakke indhold:

Pakke 1: Taske, T-shirt, drikkedunk

Pakke 2: Ketcher, taske, T-shirt, drikkedunk

Vi har selvfølgelig også som altid en masse overraskelser i taskerne.

Gå til tenniscamp.dk for at læse endnu mere

Tårnudstilling: Tym i Tårnet

Søn. d. 25. til tor. d. 29. juni 2017, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Vandtårnet Nyborg Vold, Nyborg
I 35 år dækkede han kulturen på DR-Fyn - også den i Nyborg. Nu kan du møde Tym Andersen og opleve hans malerier i vandtårnet på Nyborg Vold

Kunst i vandtårnet

Søn. d. 25. til tor. d. 29. juni 2017, Søn-tor kl. 14-17.
Dronningens Bastion Dronningens Bastion, Nyborg
Kunstudstillinger i vandtårnet 2017. (Vandtårnet er åbent, når der er kunstudstillinger, eller ved andre specifikke lejligheder). Åbningsudstilling: 11.05 kl. 17.00 - 21.00: Åbningsudstilling "Vand"12.05 - 14.05 kl. 12.00 - 16.00: Åbningsudstilling "Vand"Udstillende kunstnere: Anne Haals - Astrid Hagel Jarlsfelt - Carlo William Pedersen - Flemming Knudsen - Jeanette Angelo-Nielsen - Joan Løndahl - Leo Jørgensen - Niels Erik Skovballe - Stine Kiel Ratzow - Annelise Spangsgård - Britt Lind - Finn Thorsen - Gurli Jochumsen - Jens Rosenberg - Lrs J. Falkenberg - Lone Strange - Peter Gyrst - Søren Egemose
Individuelle udstillinger:
Maj
11.-14. ÅbningsudstillingJuni09.-16. Linda Lindberg (kl. 12-15)25.-29. Tym Andersen (kl. 14-17)Juli07.-13. Janum & Falkenberg (kl. 13-17)14. Janum & Falkenberg (kl. 15-21)15.-21. Thilsing og Danbjørg (kl 13-17)22.-28. Thue og Langholm (kl. 12-16)29.-31. Jochumsen & Wagner (kl. 13-16)August01.-04. Jochumsen & Wagner (kl. 13-16)07.-10. Astrid Hagel (kl. 14-17)11.-12. Astrid Hagel (kl. 16-20)18.-27. Nyborg Kunstværksted (afventer tidspunkt)Udstilling af kunst i vandtårnet på Dronningens Bastion i Nyborg
Udstillere i vandtårnet er fortrinsvis kunstnere og kunsthåndværkere bosat i Nyborg kommune. Over sæsonen repræsenterer udstillingerne et udsnit af værker på tværs af hele kommunen. Der udstilles alle former for kunst med baggrund i meget forskellige kreative og kunstneriske processer.
Fælles åbnings- og tema-udstilling
Sæsonen indledes torsdag aften til St. Bededag, hvor "Nyborg skyder sommeren ind". I vandtårnet sker det med en stor fællesudstilling, hvor en række kunstnere alle viser et eller flere værker over temaet "vand". Hver enkelt kunstner giver til denne åbningsudstilling sin egen kreative fortolkning af vand.
Individuelle udstillinger
Fra St. Bededag til sidst på sommeren, vil der løbende være skiftende udstillinger. Her er det den individuelle kunstner, som bruger det unikke rum i vandtårnet til at udstille sine værker
Mød kunstneren
Fælles for alle udstillingerne i vandtårnet er, at kunstnerne selv vil være til stede. Så udover at se på smuk, spændende og inspirerende kunst, kan du også få en snak med personen bag de enkelte værker. Ved fællesudstillingen aftenen før St. Bededag er kunstnernes tilstedeværelse fordelt over hele åbningsudstillingen.
Vandtårnet på Dronningens Bastion - kom op i toppen og kig ud over det historiske Nyborg Vold
Vandtårnet stammer fra 1899. og er fredet. Læs mere om vandtårnet længere nede på siden

Udstilling og salg af Årstryk og Litogerafier fra på Nyhavegaard Kunsthåndværk

Søn. d. 11. juni til søn. d. 20. august 2017, søn on helligdage 10-17 og efter aftale.
Pris: (Fri entré)
Nyhavegaard Kunsthåndværk Stenhavevej 2, Ørbæk
En spændende udstilling med kunstnere som Malene Hammershøj, Erik Clausen, Anne Brérot, Marianne Christoffersen, Mogens Andersen og mange flere. Kom og gør et godt køb Med denne udstilling er der mulighed for at erhverve sig nogle spændende billeder og besøge Nyhavegaard Kunsthåndværk og cafeen hvor vi serverer kaffe/te og tilbehør

Kultur i Vandtårnet i Nyborg

Tor. d. 11. maj til søn. d. 27. august 2017, Information følger.
Vandtårnet Nyborg Vold, Nyborg
Arrangør: Bureauet Nyborg
Der vil være kunstudstillinger i Vandtårnet i mellem 11. maj og 27. august. Ved interesse kontakt da turismeafdelingen ved Bureauet Nyborg

Besøg Nyborg Slot

Tor. d. 1. juni til tor. d. 31. august 2017, kl. 10-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
I denne periode åbent alle dage

Torvedag i Nyborg

Man. d. 1. maj til tor. d. 31. august 2017, Tir kl. 10-14.
Ved Dronningensvej Dronningensvej 2, Nyborg
Torvemarkedet i Nyborg. Her sælges friske grøntsager, ost, blomster og frugt samt hjemmelavede produkter m.m

Tro! - udstilling på Nyborg Slot

Lør. d. 8. april til tir. d. 31. oktober 2017, Alle dage.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg
Stor udstilling om Reformationen åbner på Nyborg Slot Den hidtil mest ambitiøse udstilling på Nyborg Slot fortæller på dramatisk og visuel vis om byen, dynastiet og troen under Reformationen for 500 år siden, hvor Nyborg var i centrum for begivenhederne. Udstillingen Tro! kan opleves på Nyborg Slot for publikum fra den 8. april indtil den 31. oktober 2017.

Østfyns Museer har igennem hele vinteren haft særdeles travlt med at bygge udstillingen Tro! op fra bunden forud for åbningen for publikum 8. april. Udstillingen er et af højdepunkterne blandt museets aktiviteter i anledning af 500 års jubilæet for Reformationens begyndelse i 1517. Det professionelle kulissebyggefirma Sommer-Larsen i Nordenhuse ved Nyborg opfører inde på slottet ruiner af katolske klostre, ligesom kampscener fra borgerkrigen Grevens Fejde vil blive visualiseret på livagtige måder. Dertil bliver en lang række spændende genstande udstillet, bl.a. et sjældent eksemplar af Christian 3.s særlige bibel.
Gudstro på den rigtige måde
Udstillingen er støttet økonomisk af både Folketingets pulje for reformationsjubilæet og Nyborg Kommune. Støtten betyder, at for første gang kan de komplicerede lag i kampen om troen og magten for 500 år siden rulles ud i et af begivenhedernes centrale punkter: Nyborg.

Reformationen er et meget vigtigt kapitel i verdensarvsfortællingen om Nyborg. Vi har derfor gjort det muligt at skabe en ambitiøs udstilling, der skal sætte både Nyborg og begivenheden på dagsordenen i en moderne kontekst, der understreger vores brand og identitet som Nyborg Danmarks Riges Hjerte, siger formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup.

Tro! refererer til den ekstreme styrke, Reformationen i Danmark blev indført med. Den daværende danske konge, Christian 3., residerede i Nyborg, og samtidig med, at han opbyggede slot og by som hovedstad i det nye protestantiske rige, gennemtvang han den lutheranske lære i befolkningen. Valget af trosretning i Danmark var ikke til debat.

Det er uden tvivl en vigtigste og mest spændende udstillinger vi har lavet. Det gælder både på det scenografiske og opstillingen, men også i selve fortællingen, der forhåbentligt vil være med til at sætte Reformationen til debat. Samtidig iscenesætter og italesætter den et helt centralt kapitel i både byens og Danmarks historie, så gæsterne vil uden tvivl komme fra slottet med både nye oplevelser og ny viden under huden, fortæller afdelingsleder på Nyborg Slot, Janus Møller Jensen, Østfyns Museer.
Kongelige familiefejder bag Reformationen
Udstillingen fortæller gennem tre tematikker troen, dynastiet og byen om de lag af konflikter og forandringer, der fandt sted under bruddet med den katolske kirke. Martin Luthers reformation af kirken sætter stadig aftryk i vor tid. Dengang var Nyborg i centrum for det hele, og derfor er det en vigtig fortælling for museet at iscenesætte baggrunden for omvæltningen.

Reformationen i Danmark var nemlig ikke alene et resultat af kampe mellem trosretninger, men også skabt af dynastiske magtkampe, hvor grene af kongefamilien sloges indbyrdes om magten i kongeriget. I centrum af det hele lå residensbyen Nyborg, hvor blodet flød ved slottet under kampe i borgerkrigen Grevens Fejde.

Siden blev både by og slot ombygget og udbygget i sejrherren Christian 3.s nye protestantiske verdensbillede. Christian 3. var i tæt kontakt med Martin Luther, og den stærke konge i Nyborg støttede de lutherske teologer i Wittenberg i Tyskland både økonomisk og politisk. Hvis Wittenberg var Reformationens åndelige og spirituelle centrum, blev Nyborg det verdslige centrum i det protestantiske Nordeuropa.

Udstillingen er tilgængelig for publikum fra den 8. april frem til 31. oktober, hvorefter slottet lukkes for publikum i forbindelse med byggeriet af det omfattende slotsprojekt ombygningen af Nyborg Slot og by. Så det er også den sidste store udstilling på slottet i dets nuværende skikkelse. Det er jo næsten historisk i sig selv.

Eksakte åbningstider er sæsonafhængige. Fin dem på Nyborg Slots hjemmeside

Tro! Særudstilling om Nyborgs hovedrolle i dramaet om reformationen

Fre. d. 7. april til tir. d. 31. oktober 2017, Tir-søn 10-15.
Pris: (Entré: Alm. entré (børn gratis))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nyborg Slot Slotsgade 34, Nyborg

Sidst opdateret 18. februar 2015