Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
25 Jan Klassisk

3. Sinfoniekonzert

Werke von Haydn, Schachtner, Sibelius.
Ons. d. 25. januar 2017, 19.30.
Pris: (Entré: 19-32€)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Stadttheater Flensburg, Rathausstraße 22, Flensburg
Vis kort
25 Jan Klassisk

Kammeroperaen The Garden Wall

Kammeropera af Ib Nørholm instrueret af Peter Bäckström og med DKDM's sang- og instrumentaliststuderende. Alle adgangskort er udleveret, men evt. ubesatte pladser vil blive frigivet umiddelbart inden koncerten.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 17 & 19.30.
Pris: (Fri entré)
Det kgl. Danske Musikkonservatorium, Studiescenen, Rosenørns Allé 22, Frederiksberg C
Vis kort
25 Jan Klassisk

Fyraftenskoncert

Flemming Chr. Hansen spiller sine nykomponerede "Ti Fadervor-meditationer", som er bestilt af Lolland Falster Stift til Reformationsåret.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 17-17.45.
Sct. Jørgensbjerg Kirke, Kirkegade 26, Roskilde


De ti orgelstykker vil afveksle med præstens korte betragtninger over de enkelte dele af Fadervor, og derved dannes en stemningsfuld mosaik af ord og toner. Flemming er til daglig organist i Sakskøbing, og flittig komponist tillige. Sognepræst Mette Munk Bie medvirker ved denne meditative koncert, som vil vare omkring 45 min. Der er gratis adgang
Vis kort
25 Jan Klassisk

De 3 fløjter

Velkommen til en aften med klassisk musik, hvor der venter publikum en veloplagt og inspirerende koncertoplevelse med "De 3 fløjter". Der er gratis adgang.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19-20.
Store Tåstrup Kirke, Tåstrupvej 54, Store Merløse
Vis kort
25 Jan Klassisk

Gospelkoncert

Sammen med årets konfirmander fremfører musiker Joachim Hejslet populære gospelnumre denne aften. Kom og bliv "smittet" af de varme og kærlige rytmer i kirkerummet.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19-21.
Nørre Tranders Kirke, Lemvigvej 61, Aalborg Øst
Vis kort
25 Jan Klassisk

Mira-kvartetten

Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19-22.
Felsted Kirke og sognehus, Kirkevej 13, Felsted, Aabenraa
Vis kort
25 Jan Klassisk

Povl Balslev orgelkoncert

En koncert der bringer tilhørerne igennem 400 års dansk orgelmusik afsluttende med et nyskrevet værk af Povl Christian Balslev. Arr.: Ollerup Efterskole.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100/50) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vor Frue Kirke, Frue Kirkestræde 4, Svendborg


Povl Balslev har givet koncerter i flere europæiske lande samt USA og Japan. Han har komponeret sange, salmer, orgelværker, korværker og opera. Fra 2002 organist og klokkenist ved Vor Frue kirke Svendborg samt lærer ved Løgumkloster kirkemusikskole. Forfatter til bog om komponisten og musikformidleren Th. Aagaard.
Vis kort
25 Jan Klassisk

Celloaften

Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2 C, Aarhus C
Vis kort
25 Jan Klassisk

Kammersymfoni

Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 150 unge/u 25 fri entré) Køb/bestil billet
Syddansk Musikkonservatorium, Kirkegade 61, Esbjerg


Kammersymfoni

Koncertprogram:
George Crumb: Dream Sequence (Images II)
Ludwig van Beethoven: Klaverkvintet for blæsere op. 16
Arnold Schönberg: Kammersymfoni op. 9 arr. af Webern

Den amerikanske komponist George Crumb er en helt unik personlighed i den nutidige musik. Hans brug af eksotiske klange og karakteristiske skalaer giver en ubestemmelig fornemmelse for folkemusik, men det er umuligt at sige, hvor den folkemusik skulle komme fra. I Dream Sequence har komponisten angivet følgende overordnede karakter: "Roligt, tidløst, åndende, som en eftermiddag i sensommer" - og det er virkelig, som om man befinder sig i en drøm at opleve stykket.

Kvintet for klaver og blæsere er et tidligt værk af Ludwig van Beethoven. Han rejste fra sin fødeby Bonn til Wien i 1887 for at skabe sig en karriere som muskier og i håb om - fortælles det - at møde sit store idol, Mozart. Han havde en stærk følelse af, at han var den, der skulle være Mozarts efterfølger.

Han begyndte derfor at studere Mozarts værker indgående, og Kvintetten er tydeligt inspireret af Mozarts værk fra 1784 med samme besætning og endog i samme toneart. Koncerten har lånt sin titel efter aftenens hovedværk - Arnold Schönbergs Kammersymfoni, mesterligt udkrystalliseret af hans elev Anton Webern til kammerformat. Musikken har klare tråde tilbage til romantikken og til dur-mol tonaliteten, som den kendes helt tilbage fra Bach og Mozart.
Men indimellem bryder den ud og bliver kras og dissonerende - og er et vendepunkt i Schönbergs udvikling
Vis kort
25 Jan Klassisk

Orgel indvielseskoncert

Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-20.30.
Bindslev Kirke, Kirkevej 10A, Bindslev
Vis kort
25 Jan Klassisk

Politi Sirenerne

Koncert med Politi Sirenerne onsdag den 25. januar kl. 19.30 Politi Sirenerne synger både klassisk og rytmisk, fra salmer til pop, fra B. S. Ingemann til Beatles.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-20.30.
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV


Koret ledes af Matilde Arenholt Mosekjær, som er uddannet i musikvidenskab og korledelse fra Aarhus Universitet. Koret akkompagneres af Jesper Kragh Pedersen. Politi Sirenerne har eksisteret siden 2008 og giver jævnlig koncerter i det jyske opland og udlandet. Koret er det eneste politi-kvindekor i Jylland og består af 25 kvinder, der alle har en tilknytning til Østjyllands Politi og en fælles interesse og glæde i musik og sang. Fri entré
Vis kort
25 Jan Klassisk

Koncert med Haderup-Karup gospelkor

Gratis adgang.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-20.30.
Feldborg Kirke, Bredgade 41, Haderup
Vis kort
25 Jan Klassisk

Musikalsk rejse i Bachs fodspor

Cellist Ida Riegel tager publikum med på en musikalsk rejse gennem Bachs musikalske landskab. Efter sigende vandrede barokkens store komponist Johann Sebastian Bach 400 km til fods, da han som ung ville møde sit store idol Buxtehude i Lübeck.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-20.30.
Sions Kirke, Østerbrogade 192, København Ø


Denne rejse vil Ida Riegels gøre mesteren efter, når hun til sommer tager til Tyskland for at tilbagelægge rejsen i Bachs fodspor - på cykel!I kirkerne på ruten op gennem Tyskland vil hun spille koncerter med Bachs musik. Riegels nøjes dog ikke med celloen, men vil fortolke Bachs værker på både cello, fløjte og klaver. Kom og oplev en koncert med Bachs utrolige musik spillet af én musiker på tre forskellige instrumenter.Ida Riegels er uddannet cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Morten Zeuthen, Jakob Kullberg og Tobias van der Pals. Hun har bl.a også modtaget undervisning af Anner Bylsma, og på fløjte af Michala Petri. På blokfløjte er hun elev af Kæthe Kristiansen og på klaver af Bente Rømhild. Ida Riegels, der hovedsageligt arbejder med kammermusik og solooptrædender, har turneret i mange dele af verden, blandt andet USA, Canada, Tyskland, Bhutan, Thailand og Indien. Fri entré
Vis kort
25 Jan Klassisk

Sogneaften med Michael Due

Onsdag d. 25. januar kl. 19.30Musikalsk aften: Michael DueMichael Dues liv har i meget høj grad stået imusikkens tegn: Han har spillet violin, skuespil,masser af orgelmusik, sunget opera - og er herudoveren hyppigt benyttet pianist af sangere.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-20.30.
Dragør Kirke, Kirkevej 170, Dragør


Ogskuespillere, der værdsætter hans gode humør,hans vittige lune og professionelle kunnen. Medtil sognegården medbringer Michael to musikalskelegekammerater, nemlig operasangerindeNickie Johansson og kgl. operasanger OleJegindø Norup, og sammen med dem et bredtog underholdende program, der spænder helevejen fra musical, over operette og til Giro 413.En aften med syng-med-potentiale
Vis kort
25 Jan Klassisk

Koncert med Gorm Bull

Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-21.
Vestervang Kirke, Rughavevej 6, Viborg
Vis kort
25 Jan Klassisk

Orgelkoncert med Gwyn Hodgson

Gwyn Hodgson præsenterer værker af tre af de store B'er fra barokken; Dietrich Buxtehude, Nicolaus Bruhns og Johann Sebastian Bach.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-21.
Skt. Johannes Kirke, Peter Sabroes Gade 20, Aarhus C


Fællesnævneren er Buxtehude, da Bruhns studerede orgel og komposition hos ham i Lübeck, og den unge Bach opholdt sig i Lübeck i tre måneder for at møde den berømte organist og komponist og høre ham spille
Vis kort
25 Jan Klassisk

Lutherkoncert: "Salmer til folket"

Ons. d. 25. januar 2017, kl. 19.30-22.30.
Odder kirke, Kirkesti 3, Odder
Vis kort
25 Jan Klassisk

Satie med Venner 2017

Trio Satie - Isabel Piganiol, sopran, Lars Malther, kontrabas og Ulla Habermann, piano spiller fransk musik af Erik Satie og hans venner. Dagens gæster: pianisten Margrete Enevold og danseren Marie Trolle Bonnesen. Dagens tema: "Satie og de Pæreformede".
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: kr. 100,00)
Arrangør: Trio Satie
Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg


Trio Satie er tilbage med 2017's udgave af "Satie med venner" - vi spiller to Nytårskoncerter (25.og 28 januar) og to Forårskoncerter ( 15. og 18 marts) og vi sætter atter fokus på musikkens Paris i begyndelsen af 1900-tallet. Med udgangspunkt i Erik Satie's humoristiske og elegante univers inddrager vi også musik af Satie's venner og kolleger. Og det er med stor glæde af vi også i år kan invitere vore egne venner (musikere, malere, dansere og skuespillere) til at deltage i løjerne.

Køb billetter på Billetto.dk eller ved indgangen
Vis kort
25 Jan Klassisk

Nytårskoncert m. Lund, Most og Berggreen

Kristine Becker Lund: sopran, Line Most: violin og Gitte Berggreen: orgel.
Ons. d. 25. januar 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: 50 kr)
Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, Nyborg
Vis kort
26 Jan Klassisk

Orgelkoncert

Med Jesper Petersen, Simon Peters Kirke på Amager. Musik af Bach, Emil Sjögren og Alexandre Guilmant.
Tor. d. 26. januar 2017, kl. 17.
Vor Frue Kirke, Frue Kirkestræde 10, Odense C
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Holmboe-i-Horsens-2017
Link:
/Bannervisninger/Trio-Satie-jan-17
Link:
/Bannervisninger/CPH-Soloists-Rossini-marts-17

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.