Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
25 Jul Klassisk

Orgelkoncert

Man. d. 25. juli 2016, kl. 14-15.
Øster Hurup Kirke, Solbjergvej 31, Hadsund
Vis kort
25 Jul Klassisk

Pianisten Daniil Dvortsov

Daniil Dvortsov er uddannet fra Rimsky-Korsakov Konservatoriet i Skt. Petersborg som pianist og organist. Program: Haydn, Bach, Chopin, Debussy, Liszt og R. Sjtjedrin.
Man. d. 25. juli 2016, kl. 18.
Pris: (Entré: 100 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Russisk Center for Videnskab og Kultur, Vester Voldgade 11, København V
Vis kort
25 Jul Klassisk

Koncert med barokensemblet Løvendahls galej

På togt med Barokensemblet Løvendahls Galej - velkommen til en sommeraften med sprudlende barokmusik.
Man. d. 25. juli 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50kr)
Hørning Kirke, Nørre Alle 6, Hørning


Løvendahls Galej er ikke blot navnet på fregatten, som søhelten Tordenskjold var kommandør for. Navnet dækker også over et barokensemble, hvis besætningsmedlemmer byder på musik fra det stolte skibs egen tid i begyndelsen af 1700-tallet.

Løvendahls Galej præsenterer et program med både smulte vande og skumsprøjt for boven. På programmet er værker af Händel og Telemann, indtagende musik af Schütz og en afstikker tilbage i tiden med musik af John Dowland.

Besætningsmedlemmerne på Løvendahls Galej har markeret sig fornemt i dansk musikliv. Kirsten Lund Jensen og Per Weile Bak er sammen kendt som Duo al Dente, der gennem mere end 20 år har givet talrige koncerter samt vundet flere internationale priser; Maria Bordinggaard Ghahremani er knyttet til flere kendte ensembler som Ars Nova Copenhagen og Musica Ficta og Stig Torndyb hører til dagligt hjemme som organist i Hørning Kirke og har studeret både orgel og cembalo.

Besætningen er Maria Bordinggaard Ghahremani -sopran, Kirsten Lund Jensen - blokfløjte, Per Weile Bak - lut og Theorbe og Stig Torndyb - cembalo
Vis kort
25 Jul Klassisk

Filip Michalak, klaver

Filip Michalak studerer klaver på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har vundet en række priser. Filip spiller et program med musik af bla.
Man. d. 25. juli 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 110 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Hune Kirke, Kirkevej 9, Hune, Blokhus


Prokofiev, Schumann, Chopin og Raschmaninov. Varighed: ca. 60 min. Arrangør: Hune Kirke Sommerkoncerter
Vis kort
25 Jul Klassisk

Koncert

Bach-festival.
Man. d. 25. juli 2016, kl. 20-21.
Tårup Kirke, Virksundvej 90, Løgstrup
Vis kort
25 Jul Klassisk

Sommerkoncert

Sommerkoncert i Ho Kirke. Lada Fedorova, violin og Mikael Haaning, klaver/orgel. Entre 50,-.
Man. d. 25. juli 2016, kl. 20-21.
Ho Kirke, Hovej 21 A, Blåvand
Vis kort
26 Jul Klassisk

Morgensang

Efter morgensangen er der tradition for at drikke den medbragte kaffe i naturen ved kirken.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 08.30-09.30.
Rødhus Kirke, Rødhus Kirkevej, Pandrup
Vis kort
26 Jul Klassisk

Ribe Domkirkes Sommerkoncerter

Organist Mads Høck spiller værker af J.S. Bach, Max Reger, Maurice Duruflé og sig selv.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 11.
Pris: (Entré: 30 kr)
Ribe Domkirke, Torvet 19, Ribe


Mads Høck (f. 1968) er elev af domorganist Bo Grønbech og professor Hans Fagius og professor Dan-Olof Stenlund fra Det kongelige danske Musikkonservatorium. Efter solistklassen sammesteds debuterede han i Københavns Domkirke i 1995, hvor han fra 1994-2005 var ansat som 2. organist.

Som komponist har MH på bestilling skrevet en række værker til kor, orgel, trompet og basun - bl.a. jubilæumsværket "Procession" til organistfagforeningen DOKS' 100års dag. De fleste af disse værker er indspillet på cd. Siden 2005 har MH været organist ved Grundtvigs Kirke, København.

I anledning af kirkens 75-års-jubilæum skrev han en kantate for kor, solister og strygere over digtet "O kristelighed".

Mads Høck er tilmed ansat som hovedfagslærer i repertoire spil, liturgisk spil og improvisation på Det kgl. danske Musikkonservatorium og timelærer på Pastoralseminaret i København.

I 1997-1998 studerede Mads Høck traditionel fransk interpretation hos Prof. Susan Landale og improvisation hos Dr. Naji Hakim i Paris. Samtidig fungerede han som ulønnet organist ved Den danske Kirke i Paris, Frederikskirken.

Derudover har Mads Høck deltaget i et stort antal orgel-mesterkurser med bl.a. David Sanger, Michael Radulescu, Harald Vogel, Hans-Ola Ericsson, Anders Bondeman og Jon Laukvik - samt dirigentmesterkurser med Dan-Olof Stenlund.

Som orgelsolist har Mads Høck spillet koncerter i Sverige, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Belgien og Letland.

Mads Høck har indspillet flere cd'er med Københavns Drengekor og trompetisten Michael Brydenfelt samt solo-cd'er med Maurice Duruflés samlede værker, spillet på orglerne i Københavns Domkirke og med Bach-Mendelssohn-Reger på Grundtvigs Kirkes store orgel.

Siden 2007 har MH rejst penge til, stået for og dirigeret kor og orkester til den stærkt besøgte høstkoncert i Grundtvigs Kirke. Siden 2009 har kirken fået særstatus af musikkirke med en årlig ekstrabevilling på 150.000 kr. til kantate- og jazz-gudstjenester.

Siden 2010 har MH skrevet til rubrikken Bag om helligdagen for Kirkemusikalsk Kompetence Center i samarbejde med sognepræst Jesper Stange.
Vis kort
26 Jul Klassisk

Sommerhøjskole - Orgelkoncert

Hans Ole Thers er organist ved Helligåndskirken i København. Denne dag spiller han orgelværker af bl.a. Sweelinck, Bach, Widor og Reger.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 11.45-12.30.
Stege Kirke, Kirkepladsen, Stege
Vis kort
26 Jul Klassisk

Orgelkoncert i Odense Domkirke

Tirsdag d. 26. juli kl. 16.30: Jonathan Dimmock, San Francisco Værker af Reger, Matter, Hilscher, Locklair mfl. Jonathan Dimmock , San Francisco, er tilknyttet San Francisco Symphony Orchestra som koncertorganist.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 16.30-17.30.
Odense Domkirke (Skt. Knuds Kirke), Klosterbakken 2, Odense C


Han har givet koncerter overalt i verden og vundet stor international anerkendelse for sit vidt forgrenede kunstneriske virke som orgelsolist, dirigent og korleder, et livslangt engagement som blandt andet har udmøntet sig i talrige cd-indspilninger og radio-/TV- optrædender. Koncerten i Odense er en del af en omfattende Europa-turné. På programmet vil være en række fine orgelværker hentet fra både anglikansk og germansk tradition. Entré 50,- kr
Vis kort
26 Jul Klassisk

Sommerkoncert!

Organisten fra Husum, Kai Krakenberg, holder årets sommerkoncert i Hvide Sande med et skønt program. Vi glæder os til et genhør med Kai Krakenberg og ser frem til at dele en dejlig sommeraften med mange musikglade mennesker fra nær og fjern!
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Helligåndskirken (Hvide Sande Kirke), Kirkevej 2, Hvide Sande


Til daglig er Kai Krakenberg organist og kantor i St. Marien kirken i Husum. Her dirigerer han Husumer Stadtkantorei, spiller til gudstjenesterne og giver mange koncerter på orglet. Ud over at holde koncerter i sin hjemkirke har Kai Krakenberg givet mange koncerter i andre europæiske lande, USA og Canada. Kai Krakenberg har gennem en lang årrække besøgt Hvide Sande om sommeren og øvet flittigt i kirken - også da orglet var et andet og ganske lille - sammenlignet med kirkens nye orgel fra 2010 med 19 skønne stemmer. Kai Krakenbeg har også været organist ved de tyske gudstjenester i Hvide Sande i 2011.

For 2 år siden holdt Kai Krakenberg en fantastisk flot koncert i Hvide Sande, så nu ved vi, at vi kan glæde os til at høre stor og flot musik på vores skønne og klangfulde orgel i Helligåndskirken i Hvide Sande den 26. juli - ganske gratis.
Vis kort
26 Jul Klassisk

4. Sommerkoncert

Vibeke Astner, Vejle spiller ved sommerens fjerde koncert musik af Bach. Hun indspillede i 2015 cd'en "Bach - En stille time" i Mariager kirke og programmet er delvis herfra.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Mariager Kirke og kloster, Kirkebakken 6, Mariager
Vis kort
26 Jul Klassisk

Koncert med trioen Cantriola

Velkommen til sommerkoncert i Feldballe med den musikalske vokaltrio: Cantriola. Cantriola består af Malene W. Pedersen, Anne Marie Wæver og Christine Toft Kristensen, som alle gennem mange år har sunget i kor i forskellige sammenhænge.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Feldballe Kirke, Søvej 10, Feldballe, Rønde


Vokaltrioen blev dannet i 2014 og har siden givet flere koncerter samt sunget ved blandt andet foredragsarrangementer, sangaftener og ældreeftermiddage. Ved koncerten tirsdag den 26. juli kl. 19.30 i Feldballe Kirke vil trioen sammen med sin akkompagnatør, pianist Charlotte Støjberg, præsentere et program bestående af blandt andet årstidens sange og musik af J. Rutter og G. F. Händel, ligesom der vil være indlagt fællessang. Gratis entré
Vis kort
26 Jul Klassisk

Koncert

VF-koncert med cellist Karin Dalsgaard og Pianist Jens Ramsing spiller Beethoven og Brahms. Entré kr. 100,00.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn
Vis kort
26 Jul Klassisk

Orgelkoncert

Italienske Roberto Canali, som er professor i orgel på musikkonservatoriet i Napoli, spiller i Middelfart kirke.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Sct. Nicolai Kirke - Middelfart, Algade 1, Middelfart
Vis kort
26 Jul Klassisk

Orgelkoncert

Orgelkoncert med Kristian Kongsøe, domorganist ved Aarhus Domkirke og lærer ved Det jyske Musikkonservatorium i kunstspil og liturgisk orgelspil.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30-21.
Ebeltoft Kirke, Grønningen 2, Ebeltoft
Vis kort
26 Jul Klassisk

Koncert Vendsyssel Festival

Tir. d. 26. juli 2016, kl. 19.30-22.
Skagen Kirke, Ved Kirken 2, Skagen
Vis kort
26 Jul Klassisk

Buxtehude, Bach og musik fra Italien og Spanien

Orgelprofessoren fra Sevilla Andrés Cea Galán spiller orgelmusik af Frescobaldi, Correa de Arauxo, Buxtehude, Cabanilles og Johan Sebastian Bach.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 20.
Pris: (Fri entré)
Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, København K
Vis kort
26 Jul Klassisk

Koncert

Christina Klonz, klaver. Musik af Beethoven. Entré 75 kr.
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 20-21.
Sct. Nicolai Kirke, Kirkepladsen 20, Rønne
Vis kort
26 Jul Klassisk

Sommerkoncert

Nordahl Quartet Oliver Nordahl, obo Bjarke Mogensen, accordeon Copenhagen Guitar Duo (Martin Buono & Allan Sjølin).
Tir. d. 26. juli 2016, kl. 20-21.
Haderslev Domkirke (Vor Frue Kirke), Domkirkepladsen 3, Haderslev
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-4
Link:
/Bannervisninger/DUEN-efterår-16
Link:
/Bannervisninger/Cph-Soloist-17.9.
Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-3
Link:
/Bannervisninger/DUEN-efterår-16

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.