Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
18 Jul Klassisk

Klokkekoncert - Fejring af Nelson Mandela 100 år

På onsdag ville Nelson Mandela være fyldt 100 år. Det fejres således at klokkenister over hele verden spiller festlig/afrikansk musik fra 11 til ca. 11.30.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 11.
Brøndby Strand Kirke, Brøndby Strand Centrum 90, Brøndby Strand
Vis kort
18 Jul Klassisk

Middagskoncert

Julie MeeRa Albertsen, sopran og Morten Poulsen, klaver, sange af G. Fauré, F. Schubert og Morten Poulsen.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Sthens Kirke, Egevænget 2, Helsingør


Julie MeeRa Albertsen tog sin bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2009 hvor hun studerede hos Docent Lars Thodberg Bertelsen. Hun har gennemført kandidatstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos Docent Hanna Hjort. Julie har studeret 3 år på Operaakademiet i København, hvor hun har afsluttet et studium hos Kgl. Operasanger Anne Margrethe Dahl. Morten Poulsen har været organist nogle år i Vestervang Kirke, og er aktiv i byens musikliv, både som gymnasielærer og korleder. Han er også komponist og ved koncerten vil man få høre nogle af hans sange. Morten modtog Helsingør Kommunes Kulturpris 2013
Vis kort
18 Jul Klassisk

Middagskoncerter sopran og klaver

Julie MeeRa Albertsen, sopran & Morten Poulsen, klaver. Værker af G. Fauré, F. Schubert & M. Poulsen. Sthens kirke har i juni måned middagskoncerter fra mandag d. 16.7. til fredag d. 20.7. Alle koncerter starter kl. 12 i kirken og er gratis.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 12.
Sthens Kirke, Egevænget 2, Helsingør


Middagskoncerterne er i samarbejde med by-kirkerne i Helsingør Sct. Mariæ, Sct. Olai og Sthens kirke. Julie MeeRa Albertsen tog sin bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2009 hvor hun studerede hos Docent Lars Thodberg Bertelsen. Hun har gennemført kandidatstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos Docent Hanna Hjort. Julie har studeret 3 år på Operaakademiet i København, hvor hun har afsluttet et studium hos Kgl. Operasanger Anne Margrethe Dahl. Morten Poulsen har været organist nogle år i Vestervang Kirke, og er aktiv i byens musikliv, både som gymnasielærer og korleder. Han er også komponist og ved koncerten vil man få høre nogle af hans sange. Morten modtog Helsingør Kommunes Kulturpris 2013
Vis kort
18 Jul Klassisk

Torvedagskoncert

Efter en længere periode med renovering og ombygning af kirkens Marcussenorgel fra 1961 er instrumentet igen klart til koncertbrug.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 12-12.20.
Skt. Mikkels Kirke, Rosengade 4, Slagelse


I lighed med foregående år er menighedsrådene ved kirkerne i Slagelse gået sammen om at præsentere en række koncerter i sommertiden. De vil finde sted i Sct. Mikkels Kirke onsdage i juli kl. 12.00. Her vil byens organister og en enkelt gæstesolist spille koncerter af ca. 20 minutters varighed. Onsdag den 4. juli kl. 12.00: Organist Viola Chiekezi fra Sct. Peders Kirke. Onsdag den 11. juli kl. 12.00: Organist Signe Bech Schnedler fra Nørrevangskirken. Onsdag den 18. juli kl. 12.00: Organist Torben Bech Schnedler fra Sct. Mikkels Kirke. Onsdag den 25. juli kl. 12.00: Organist Henrik Kristensen fra Frederikssund Kirke
Vis kort
18 Jul Klassisk

Torvedagskoncert

Ons. d. 18. juli 2018, kl. 12-13.
Køge Kirke, Sct. Nicolai, Kirkestræde 26, Køge
Vis kort
18 Jul Klassisk

Lunchtime-koncerter med Corde di gioia

Sommeren byder igen i år på de populære Lunchtime-koncerter med ensemblet Corde di gioia i von Oberbergs Hus i Haderslev. Det fredede renæssancehus er den perfekte historiske ramme for de stemningsfulde koncerter med klassisk musik.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: 50) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Von Oberbergs Hus, Slotsgade 22, Haderslev


Corde di gioia består af sopran Maria Johannsen og døtrene Anna, cello og klaver og Giuly violin og klaver. De optræder overalt i Danmark og i udlandet (Tyskland, Italien, Rusland og England).

Billetter koster 50 kr og giver samtidig adgang til Ehlers Samlingen. Billetterne kan købes i døren eller via historiehaderslev.dk.
Kaffe, te og vand sælges og madpakker kan nydes i den historiske gård
Vis kort
18 Jul Klassisk

Orgelmatiné

Robert Kovacs.Musik af 1/2 times varighed. Koncerten finder sted i Børglum Klosterkirken.Koncerten starter kl.14.00.Koncerten er gratis.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 14.
Børglum Klosterkirke, Børglum Klostervej 253, Børglum,, Vrå
Vis kort
18 Jul Klassisk

Demonstrationskoncerter, orgel

Demonstrationskoncert med orgelstuderende Camille Bloche fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Der spilles på det italienske barokorgel. Efter koncerten er der fremvisning af instrumentet. Fri entré.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 14-14.30.
Trinitatis Kirke, Landemærket 2, København K
Vis kort
18 Jul Klassisk

Orgelkoncert: Yves Rechsteiner (CH)

PROGRAM: Værker af Jehan Alain, Maurice Duruflé og Mike Oldfield Yves Rechsteiner er lærer ved Conservatoire Supérieur de Lyon og kunstnerisk leder af festivalen Toulouse-les-Orgues. FRI ENTRÉ!
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 17.
Århus Domkirke, Skt. Clemens Kirke, Domkirkepladsen 2, Aarhus C
Vis kort
18 Jul Klassisk

Sommerkoncert

Niels Tilma, baroktrompet og Christian Præstholm, organist ved Sct. Mortens Kirke, Randers. Niels Tilma er uddannet på Det jyske Musikkonservatorium og har specialiseret sig i at spille baroktrompet.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 17.30.
Fredensborg Slotskirke, Slottet 15, Fredensborg


Han har været solist i mange sammenhænge og spiller fast med en række barokorkestre i ind- og udland. Mange i menigheden kender lidt til Christian Præstholm i forvejen uden måske at vide det. Han har de seneste år udviklet et større kompositionsprojekt gående ud på at skrive en orgelkoral til samtlige af den danske salmebogs melodier. En række af disse koraler er jævnligt spillet i vores kirker ved gudstjenester og begravelser, idet de er meget smukke og iørefaldende og mon ikke vi får et par af dem at høre denne onsdag eftermiddag. På programmet står musik af Jeremiah Clarke, J.S. Bach og altså også Christian Præstholm selv. Gratis adgang
Vis kort
18 Jul Klassisk

Sommarkonsert

Medverkande musiker: Per Tengstrand, piano. Musik av: Claude Debussy och Maurice Ravel. Arrangeras av Waldemarsudde.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 18.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Prins Eugens Waldemarsudde, Prins Eugens väg 6, Stockholm
Vis kort
18 Jul Klassisk

Klassisk Musik & Eventyr - nu i Eventyrhaven

Torben Iversen læser et kort (for de fleste ukendt!) eventyr af H C Andersen til musik med Lea Havelund Rasmussen, cello, og Hjalmar Høeg Rønningen, kontrabas.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Eventyrhaven, Klosterbakken 6, Odense C


Det er stemningsfyldt, frydefuldt, uhøjtideligt! Balam for sjælen! I byens smukke park - under trækronerne og ved foden af domkirken.

Hver onsdag sommeren igennem nye musikere og nyt program! Og der er fri entré!

Støttet af: HCA-paradens sponsorer, den Faberske Fond, Sydbank Fonden, Toyota Fonden, Carl Nielsens Legat, Møllerens Fond, Knudsens Fond, Odense Musikudvalg, Oticon Fonden, Marius Pedersen Fonden, Augustinus Fonden, Fynske Frimureres Fond, Weyse Fonden
Vis kort
18 Jul Klassisk

Femø Klassisk

"In Concert" er en kvartet bestående af fire af Danmarks førende blokfløjtespillere med er repertoire, der går fra renæssancen over barokken til musik fra vores egen tid.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Femø Kirke, Kirke Allé 5, Femø, Femø
Vis kort
18 Jul Klassisk

Gislinge & trio

Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.30.
Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, København V
Vis kort
18 Jul Klassisk

Kirken i Sommerlandet - Guitarist Carsten Pedersen

Carsten Pedersen er uddannet guitarist på Det Jyske Musikkonservatorium.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.30.
Reersø Kirke, Strandvejen 17, Reersø, Gørlev


Carsten Pedersen fremfører et spændende og varieret koncertprogram på guitar, som tidsmæssigt spænder fra renæssancen til nutidig og moderne klassikere, ligesom han også gerne spiller et passende repertoire til reception, under middagen og lign
Vis kort
18 Jul Klassisk

Orgelkoncert ved Christopher Wrench, Australien

Værker af bl.a. Bach, Muffat, Reubke og Ad Wammes.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Budolfi Kirke (Aalborg Domkirke), Algade 40, Aalborg


Den australske organist CHRISTOPHER WRENCH er uddannet dels ved Queensland Conservatorium, Brisbane, dels i Wien hos bl.a. Michael Radulescu. Prisvinder i flere internationale orgelkonkurrencer: Melbourne (1. pris), Odense (1. pris), St. Albans (Publikumprisen) og Dublin (2. pris). Wrench gæster hvert år Europa som orgelsolist - og har dertil i sit hjemland et omfattende virke som kirkemusiker, koncertorganist, kammermusiker og underviser. Siden 2013 har CW været Director of Music ved Christ Church St. Lucia i Brisbane. Hans cd-indspilning i 2009 af Bachs 6 triosonater (optaget i Garnisons kirke, København) har vundet fornem hæder. Se mere på www.christopherwrench.com
Vis kort
18 Jul Klassisk

Sommerkoncert - Mandipira/Lauritzen/Gade/Frost

Onsdag d.18.juli kl.19.30 er der koncert i Rubjerg kirke med Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost. Det bliver en koncert med swingende jazz, smukke ballader, svedig blues og funkmusik.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.30.
Rubjerg Kirke, Kronholmsvej 92, Rubjerg, Løkken


Med Kjeld Lauritsen på hammondorgel, Per Gade på guitar, Søren Frost på trommer og ikke mindst sangerinden Miriam Mandipira venter der publikum en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner. Alle er velkomne. Entré 100,-kr
Vis kort
18 Jul Klassisk

Orgelkoncert m. Maria Kristiansen

En lys og let aften til at gå ud i sommernatten på! Søde, lette orgelstykker af både kendte og ukendte komponister, som skal skabe en glad og god stemning for tilhørerne! Det er det, aftenen byder på, lover Maria Kristiansen.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.30.
Lysgård Kirke, Sjørupvej 3, Viborg


Menighedsrådet er vært v. en lille forfriskning efter koncerten. Fælleskørsel fra Sjørslev/Almind kirker kl. 19.00
Vis kort
18 Jul Klassisk

Koncert i Bogense Kirke

Niklas Walentin, violin, og Alexander McKenzie, klaver, tilhører superligaen af unge, klassiske musikere i Danmark. De har i foråret debuteret i den fornemme Carnegie Hall i New York, og der venter publikum en stor oplevelse. Musik af. bl.a. Tjajkovskij.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Kr. 50, unge under 18 gratis)
Sankt Nicolaj Kirke, Kirkestræde 39, Bogense
Vis kort
18 Jul Klassisk

Sommerkoncerter i Nordsjælland

Michala Høj, violin Nadja Aristoff, piano Musik af G.F. Handel, J.S. Bach og A.Vivaldi.
Ons. d. 18. juli 2018, kl. 20.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Blistrup Kirkelade, Kirkevej 14C, Blistrup, Græsted
Vis kort
 

Link:
/Tivoli-maj-august-sommerklassisk-side-2018.356.aspx
Link:
/FRV-18.363.aspx
Link:
/Nyhedsbreve-_
Link:
/FRV-18.363.aspx
Link:
/Annoncer
Link:
/Tivoli-maj-august-sommerklassisk-side-2018.356.aspx

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.