Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
21 Jul Klassisk

Sommerorgelmatiné ved Maren Tang

Kirkens organist Maren Tang spiller på orgelet. Nyd den sommers formiddag i det svale kirkerum med smukke toner. Fri entré.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 11-11.30.
Støvring Kirke, Kirkevej 7, Støvring
Vis kort
21 Jul Klassisk

Klokkekoncert

Lør. d. 21. juli 2018, kl. 12.
Brøndby Strand Kirke, Brøndby Strand Centrum 90, Brøndby Strand
Vis kort
21 Jul Klassisk

Sommerkoncert

Den franske organist Yves Rechsteiner spiller en times program på domkirkens store orgel. Musik af bl. a. Mozart og Haydn.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke, Nørregade 8, København K
Vis kort
21 Jul Klassisk

Klokkespilskoncert fra Domkirkens tårn

Klokkespilskoncerter: Alle klokkespilskoncerter varer ca. 45 minutter. Koncerterne høres bedst i Eventyrhaven bag ved kirken. I konsistoriesalen er opstillet storskærm, som transmitterer direkte fra klokkespillet i tårnet.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 12.
Odense Domkirke (Skt. Knuds Kirke), Klosterbakken 2, Odense C


Lørdag den 21. juli kl. 12.00. Marcel Siebers, Holland
Vis kort
21 Jul Klassisk

Orgelmatiné ved Morten Bech

Værker af J.C.F. Bach, Frank Bridge og Karg-Elert.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 12.15.
Pris: (Fri entré)
Budolfi Kirke (Aalborg Domkirke), Algade 40, Aalborg


MORTEN BECH er uddannet organist og kantor fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 1997 - med debut to år senere fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse. Her var han elev af professor Hans Fagius. Under et års ophold i London studerede Bech endvidere hos David Sanger og Nigel Allcoat. Efter ansættelser i bl.a. Slagelse og Islev tiltrådte Morten Bech i 2012 stillingen som 2. organist ved Københavns Domkirke. Herfra rykkede han i juni 2018 til en tilsvarende stilling ved Holmens Kirke. Også kormusik er et fokusområde for Bech: I en periode var han ansat som chefdirigent for FUKs Landskor, og gennem årene har han været en hyppigt benyttet korinstruktør og underviser på kurser for korledere
Vis kort
21 Jul Klassisk

Orgelkoncert

Sæsonen starter med en koncert med organist Frank Laue, Dybbøl Kirke. Koncerten foregår i Dronning Dorotheas Kapel på Sønderborg Slot.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 12.30.
Pris: (Entré: 50,00)
Museet på Sønderborg Slot, Sønderbro 1, Sønderborg
Vis kort
21 Jul Klassisk

Kottos

Saturday Sessions. FREDERIKSVÆRK MUSIKFESTIVAL 2017 - KAMMERMUSIK UDEN GRÆNSER. KOTTOS. Kottos er en ganske usædvanlig kvartet. De fire medlemmer: Josefine Opsahl, Pernille Petersen, Christos Farmakis og Bjarke Mogensen mødte hinanden på Det Kgl.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 13.
Frederiksværk Musikfestival, Halls Alle 12. 2. th, Frederiksberg C


Danske Musikkonservatorium, hvor de alle studerede, og de har siden samarbejdet i adskillige klassiske konstellationer og koncerter. I 2013 besluttede de at forme en kvartet under navnet oglsquo;Kottos', for her at dele deres passion for folkemusik og en mere alternativ lyd. Kottos' særegenhed kommer til udtryk i de fire musikere og instrumenters klanglige forskellighed og samtidig helt særlige evne til at optræde som en enhed på, men også i repertoirets unikke kombination af folkemusik, ny musik såvel som helt tidlig klassisk musik, samt improvisation. Ved denne lejlighed spiller de en række numre skrevet af kvartettens egne medlemmer samt en række arrangementer af klassiske komponisters værker. DØRENE ÅBNES 1 1/2 TIME FØR KONCERTEN - DØRENE TIL SALEN ÅBNES 30 MIN. FØR KONCERTEN
Vis kort
21 Jul Klassisk

Kottos

De fire medlemmer: Josefine Opsahl, Pernille Petersen, Christos Farmakis og Bjarke Mogensen mødte hinanden på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor de alle studerede, og de har siden samarbejdet i adskillige klassiske konstellationer og koncerter.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: 140)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gjethuset, Gjethusgade 5, Frederiksværk
Vis kort
21 Jul Klassisk

Sommerkoncert "Musik i aftenrøden - guitarens poesi"

International anerkendt guitarist Mikkel Andersen spiller denne aften musik, der er skrevet som hyldest til mennesket og til livet af komponister fra bl.a. Sydamerika og Spanien.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 20.
Pris: (Fri entré)
Strib Kirke, Vestergade 93, Strib, Middelfart
Vis kort
21 Jul Klassisk

Sommerkoncert

"Musik i aftenrøden - guitarens poesi" - Mikkel Andersen spiller denne aften musik, der er skrevet som hyldest til mennesket og til livet. Mikkel Andersen er en international anerkendt guitarist. Fri entré.
Lør. d. 21. juli 2018, kl. 20.
Strib Kirke, Vestergade 93, Strib, Middelfart
Vis kort
22 Jul Klassisk

Gislinge All Stars

Søn. d. 22. juli 2018, kl. 15.
Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, København V
Vis kort
22 Jul Klassisk

Sonatestunder på Tuskær

Koncert med Elisabet Zeuthen Schneider og Kristoffer Hyldig.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: 200)
Kunst- og Kulturcentret Tuskær, Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Vis kort
22 Jul Klassisk

Healingskoncert og Syng dig glad

Intuitiv pianist Bodil Lildholdt Rytz afholder klaverkoncerter 3 søndage i juli og 2 i august. Det er for dig der har tid og lyst til at lade dig berige af smukke, healende toner og at synge dig glad gennem sange fra bl.a. højskolesangbogen.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 15-16.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Guldlok Dukketeater og Galleri Guldlok, Udmarksvej 23, Holmsø, Fjerritslev


Koncerten varer en time og efter denne serveres der kaffe/te samt lidt til ganen. Alle er velkomne! Tilmelding forud muligt på tlf. 4016 0760.
Betaling sker ved indgang / kontant eller mobilpay. Læs gerne mere på vores hjemmeside og om begrebet "healingskoncert" på: galleri-guldlok.dk og her kan du også høre eksempler på min musik under fanen "Musikvideoer"
Glæder mig til koncerten, at spille for - og synge sammen dig/jer
Kærlig hilsen
Bodil Lildholdt Rytz
Vis kort
22 Jul Klassisk

Fra Paris til Skt. Petersborg

Operakoncert med Tatiana Kisseslova, sopran & Knud Rasmussen, klaver.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 16.
Pris: (Entré: Standard 130 kr) Køb/bestil billet
Svanholm Gods, Svanholm Allé 2, Skibby
Vis kort
22 Jul Klassisk

Brass on Bikes - Koncert

For fjerde år i træk ruller Royal Danish Brass ud på deres 'Sommerkoncrtturné på cykel' og første koncert finder sted på Sostrup Slot - efter 50 km på cyklerne - fra Ebeltoft Færgehavn.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 16.
Pris: (Entré: 125)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sostrup Slot, Maria Hjerte Engen 1, Gjerrild, Grenaa


Koncertprogrammet indeholder musik fra renæssancen, barokken, klassikken, romantikken og naturligvis også vor tid. Ja, sågar de 3000 år gamle klenodier, bronzealder-lurerne, kopier förstås, bliver bragt til live i moderne musikalsk iklædning. Dertil halsbrækkende og virtuose solopræstationer på piccolotrompet og tuba. Og tillige bliver to 100-års 'fødselarer' hyldet ved koncerten, nemlig Leonard Bernstein og Wilfred Heaton - begge født i 1918.

Royal Danish Brass blev grundlagt i 1977 af fire dengang unge messingblæsere i Det Kongelige Kapel - og ensemblet kan således i år fejre sit 41 års jubilæum. Gruppens absolutte senior, basunisten Keld Jørgensen, var initiativtageren og én af grundlæggerne dengang. Og det er også ham, der har arrangeret såvel turen som det meste af den musik man kan opleve ved koncerten
Vis kort
22 Jul Klassisk

FFFF: Nicole Hogstrand (SE)

Mikro-festivalen Fanø Free Folk Festival finder sted 20. 22. juli og udforsker folkemusik og særlige rum rundt omkring i smukke Sønderho.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 16.30.
Pris: (Entré: 50 kr. (gratis adgang med FFFF-armbånd))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fanø Kunstmuseum, Nordland 5, Sønderho, Fanø


Fanø Free Folk Festival er tilbage med tre dage og over 20 koncerter og aktiviteter med eksperimenterende, eventyrlysten folkemusik i smukke Sønderho på Fanø.

Festivalen har siden starten i 2010 ønsket at skabe et åbent mødested for folkemusikkens mere eksperimenterende strømninger med kontakt til rødderne og et stort udsyn, og Sønderho er blevet det bankende hjerte i disse møder. Hovedscenen er i det historiske Sønderho Forsamlingshus, men festivalen undersøger nysgerrigt landsbyens mange særlige, spændende rum og arrangerer også akustiske koncerter i gallerier, caféer, Sønderho Kirke og Fanø Kunstmuseum.

Det er muligt at deltage i et udvalg af disse koncerter uden at være deltager til festivalen, og på Fanø Kunstmuseum kan du f.eks. opleve:

Nicole Hogstrand: Hogstrand (f. 1987) er en svensk cellist og komponist med base i København. Udover hendes baggrund i klassisk musik, så forgrener Hogstrands kreativitet sig i forskellige retninger som f.eks. moderne musik, improvisation, avant-garde, film, teater og krydsninger med andre kunstformer. Som musiker optræder Nicole Hogstrand i mange forskellige konstellationer som ensemblerne Halvcirkel og Damkapallet. Hogstrand er både modig, fri og moderne når hun drager sit publikum helt tæt på for at fortælle sine poetiske historier om og med sit instrument. I forbidelse med Fanø Free Folk Festival #9 opfører Hogstrand sin egen musik på solo Viola da gamba på Fanø Kunstmuseum.
Vis kort
22 Jul Klassisk

Internationale Sommerkoncerter - 4. orgelkoncert

Birgitte Ebert er domorganist i Ribe, hvor hun blev ansat i 2000. Hun er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium med Flemming Dreisig og Leif Thybo som lærere. Hun havde debut fra solistklassen i 1987 med Grethe Krogh som lærer.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 17.
Frederiksborg Slotskirke, Frederiksborg Slot, Hillerød


Derefter fulgte videregående studier hos Martin Haselböck i Lübeck og hos Olivier Latry i Paris. Ebert er medstifter af og sekretær i Rued Langgaard Selskabet og medstifter og koordinator for den årlige Rued Langgaard Festival i Ribe. 2008-10 var hun desuden lærer ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Ebert har indspillet en CD med dansk orgelmusik og en CD sammen med sopranen Elisabeth Meyer-Topsøe, begge fra Ribe Domkirke. Hun er medredaktør på 3 bind Præludier og mindre stykker for orgel 1912-1952 af Rued Langgaard under Rued Langgaard Udgaven. Hun har spillet koncerter i Danmark, Tyskland, Sverige, Frankrig, Estland, Belgien og Australien. Compenius-orgel Franz Tunder (1614-67) Præludium i F Melchior Schildt (1592?-1667) Gleichwie das Feuer Johann Jakob Froberger (1616-67) Toccata XX Heinrich Scheidemann (1595-1663) Jesus Christus, unser Heiland Andersen-orgel Olivier Messiaen (1908-92 Neuf Meditations sur le Mystère de la Sainte Trinité, 6. del Marcussen-orgel Rued Langgaard (1893-1952) Hymne over "Dejlig er jorden" BVN 157a Andersen-orgel I.P.E. Hartmann (1805-1900): Sonate i g-mol opus 58: Allegro marcato - Andantino Théodore Dubois (1837-1924) Toccata
Vis kort
22 Jul Klassisk

Kammermusik i Dorf gl. Skole

Valen Trio består af Ricardo Odriozola, violin, John Ehde, cello, Einar Røttingen, klaver Program: Gabriel Faurè: Trio opus 120 Knut Vaage: Svev (2017 - 18) Max Reger: Trio e mol opus 102.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 200)
Dorf Gl. Skole, Dorfgade 3, Dorf Kirkeby, Dronninglund


Denne spansk/svensk/norske trio er forholdsvis ny, men allerede kendt som et stærkt ensemble med bl.a. ny musik på programmet.
Vis kort

Nyborg Slotskoncerter

Musical-aften: Lisbeth Kjærulf (sopran), Joachim Knop (tenor) og Jacob Beck (klaver).
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 120,-) Køb/bestil billet
Nyborg Strand, Østerøvej 2, Nyborg


Programmet byder på en broget blanding af nyt og gammelt i musicalrepertoiret - tilsat et stænk operette: Der vil bl.a. være uddrag af klassikere som My Fair Lady, Annie Get Your Gun, Les Misérables og Phantom of the Opera.

Jacob Beck vil fortælle om musikken fra scenen.
Vis kort
22 Jul Klassisk

Aarhus Sommerfestival: Storslåede sange

Aarhus Sommerfestival præsenterer Signe Asmussen og Maren Marie Tange.
Søn. d. 22. juli 2018, kl. 19.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ellevang Kirke, Jellebakken 42, Risskov


En af landets førende og mest alsidige sangere høres her i tæt samarbejde med pianisten Maren Marie Tange fremføre charmerende, storslåede og smægtende sange af henholdsvis Debussy, Grieg og Lange-Müller. Entré (standard): 100 kr. Studerende 50 kr. Partoukort til alle koncerter: 400 kr. Køb online og i forsalg her
Vis kort
 

Link:
/FRV-18.363.aspx
Link:
/Tivoli-maj-august-sommerklassisk-side-2018.356.aspx
Link:
/FRV-18.363.aspx
Link:
/Annoncer
Link:
/Nyhedsbreve-_
Link:
/Tivoli-maj-august-sommerklassisk-side-2018.356.aspx

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.