Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
19 Sep Klassisk

Onsdagskoncert

Bach: Cembalokoncert i A-dur, BWV 1055 Suite for sang, harpe og blokfløjte inspireret af japansk og svensk folkemusik Medvirkende: Kirsten Aage, blokfløjte, Adam Grauman, gambe, Yngvild Ruud, cembalo, Signe Arnfeldt Bastiansen, harpe, og Helle Thun, sang.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sankt Petri Kirke, Sankt Peders Stræde 2, København K
Vis kort
19 Sep Klassisk

Ghita Nørby og Lars Hannibal

I ORD OG TONER En aften hvor Ghita Nørby vil læse nogle af hendes favorit eventyr. Guitaristen Lars Hannibal vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 220 / 250)
Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev


Forestillingen vil være en blandig af "I ord og toner" og "Ghita Nørby- En Diva i konstant forandring"

Ghita Nørby og Lars Hannibal

I ORD OG TONER

En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der netop har fejret sin 83 års fødselsdag, bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolke de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

Vi har også et andet program, der mere har udgangspunkt i Ghitas enestående karriere - hvor vi samtaler ud fra titlen "Ghita Nørby,- En Diva i konstant forandring". Her kommer vi også ind på div. Film og TV roller,- og meget andet,- og jeg spiller ind imellem musik som leder fra det ene emne til det andetJ

Ghita Nørby- En Diva i konstant forandring

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 100 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage i 83-årige Ghita Nørby viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til med mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg i tv-serien 'Matador', der blev produceret fra 1978-1982. Her spiller hun karakteren Ingeborg Skjern, der er gift med Mads Skjern, der kommer og laver rag i Korsbæk. Der er en særligt én scene i Matador, som Ghita Nørby senere er blevet kendt for, nemlig scenen hvor hun fortæller Mads Skjern, Jørgen Buckhøj, at han er 'syg i hovedet'.

Senere bød Ghita Nørbys karriere også på roller i mere alvorlige film som for eksempel filmen 'Dansen med Regitze'. Her trodser Regitze nyheden om en uhelbredelig sygdom og planlægger en havefest for hele kvarteret. Udover karrieren foran kameraet består Ghita Nørbys karriere også af en lang række teaterforestillinger - det var i virkeligheden her, det hele startede. Ghita Nørby var elev på Det Kongelige Teater fra 1954-1956, hvor hun herefter blev ansat på teateret og debuterede som den jyske Johanne i 'Eventyr paa Fodrejsen' i 1956. Det var denne rolle, der skabte Ghita Nørbys famøse uskyldige og kække rolle, som senere hang ved hende ind i de populære danske filmkomedier. Efter en årrække på forskellige københavnske scener og medvirken i film forsøgte hun sig med en noget anderledes rolle, end hun hidtil havde prøvet. Senere vendte Ghita Nørby tilbage til Det Kongelige Teater, og her kunne publikum opleve hende i alle mulige slags roller, for nu var hendes karakter ikke længere bundet til et bestemt rollefag.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i samtale med sin mangeårige ven, guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til "eftertanke".
Vis kort
19 Sep Klassisk

Orgeljubilæumskoncert

Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.
Sdr. Vium Kirke, Brosbølvej 11 A, Sdr. Vium, Hemmet
Vis kort
19 Sep Klassisk

Barokfestival Graabrødre Klosterkirke

Odense Barokfestival 2018 Odense Barokfestival bringer for 3. sensommer i træk barokkens musik til live.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.
Graabrødre Klosterkirke, Gråbrødre Plads 1, Odense C


Der venter publikum 4 festlige dage, hvor Graabrødre Klosterkirke fyldes med skønne toner ved koncerter med nogle af Nordens førende barokensembler og -solister. Onsdag d. 19. september 2018 kl. 19. Graabrødre Klosterkirke, Odense Åbningskoncert : "Svensk barok møder moderne dans" Drottningholm BarockEnsemble er Skandinaviens ældste ensemble, der spiller på "periodeinstrumenter" fra barokken. Der vil lyde herlig musik af bl.a. "Sveriges Händel", Johan H. Roman. Musikken ledsages af spændende danseindslag fra kompagniet Black Box Dance Company. Entré
Vis kort
19 Sep Klassisk

Koncert med Memphis King

Kom til koncert med Ferslevs helt egen Elvis. Der er gratis adgang og vi serverer lidt at drikke og snacks.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19-20.
Ferslev Kirke, Kirkegade 24B, Ferslev, Skibby
Vis kort
19 Sep Klassisk

Cash-i-kirken

Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Brædstrup kirke, Søgade 83, Brædstrup
Vis kort
19 Sep Klassisk

Harpekoncert

Den walisiske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen. På programmet er walisisk folkemusik fra den hundredeårige gamle harpetradition i Wales.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Mariager Kirke og kloster, Kirkebakken 6, Mariager
Vis kort
19 Sep Klassisk

Af ét hjerte

Af ét hjerte. To sider af Brahms: Brusende bække og varme sommerfornemmelser stryger imod den fredfyldte skumring og salige afklarethed. Brahms' tredje symfoni er et af den slags værker, som ikke kan være anderledes.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 105 - 290 kr) Køb/bestil billet
Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C


Det er fuldendt i sin enkelhed og fuldstændig naturlige musikalitet. "Skabt af ét stykke, et hjerteslag: "Sådan beskrev Clara Schumann sin gode ven Brahms' musik - og som altid ramte hun plet. I denne symfoni lægger Brahms nænsomt musikken til ro - som om han er
fuldt tilfreds. Det er afklaret, harmonisk musik.
Livsglæden er derimod kernen i Brahms' 2. symfoni. Brusende bække, blå himmel, solskin og kølige grønne skygger:
Symfonien emmer af sommerstemning og varme - og symfonien er ofte blevet kaldt for Brahms' Pastorale-symfoni, så
fuld af vidunderlige naturbilleder er den.

Koncerten viser således to sider af Brahms, som man ikke må gå glip af.

DIRIGENT
Marc Soustrot

VÆRKER
J. Brahms
Symfoni nr. 3
Symfoni nr. 2
Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Vis kort
19 Sep Klassisk

International orgelfestival - Vive la France

Velkommen til International Orgelfestival 2018 Vive la France - værker for kor og orgel af Duruflé, Faure og Poulenc m.fl. Sct. Matthæus kirkes kantori synger ved den sidste koncert i årets festival et fransk program med værker for kor og orgel.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31, København V


Kirkens organist, Philip Schmidt-Madsen, akkompagnerer og leder koret igennem de smukke og udtryksfulde impressionistiske klange. Hør foruden Duruflés berømte Quatre Mottets også hans smukke og gregoriansk inspirerede Messe cum Jubilo for herrekor og orgel samt Poulencs inderlige Litanies à la Vierge Noire for damekor og orgel. Gratis adgang og et glas bagefter
Vis kort
19 Sep Klassisk

OrgelPlus - Violin og orgel spiller sammen

Christine E. Langer, violin Lars Colding Wolf, orgel Ved koncerten i Gug kirke spiller de to musikere en række værker fra rokoko, romantik og vor tid, hvor violin og orgel har ligeværdige koncerterende stemmer.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Gug Kirke, Nøhr Sørensens Vej 7, Aalborg SØ


Ofte får orglet en akkompagnerende rolle i samspillet med andre instrumenter, men her er der altså lagt op til en ligeværdig dialog i virtuos musik. Christine E. Langer kom til Danmark i 2004 og er medlem af Aalborg Symfoniorkester i stillingen som 3. koncertmester. Forinden virkede hun som stedfortrædende 1. koncertmester i Brandenburg, og senere blev hun 2. koncertmester i operaen i Dessau/ Anhaltische Philharmonie. Som docent på Musikakademie Kassel med en egen violinklasse underviste hun såvel til musikskolelærerdiplom som orkesterdiplom. Gennem mange år var Christine Langer medlem af flere kammerensembler. Først og fremmest har hun spillet i strygekvartet, hvilket førte til en række rejser og indspilninger samt et ophold som gæstestuderende hos Alban Berg Kvartet. Hun har optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester i værker af W.A. Mozart og A. Vivaldi. Lars Colding Wolf er uddannet i orgel og cembalo på konservatorierne i Aalborg, Odense og Malmö med cembalodebut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen. Han har undervist i orgel, cembalo og kammermusik på konservatorierne i Aalborg, Aarhus og Odense siden slutningen af 90'erne. Wolf er musikalsk leder af Ensemble Zimmermann og Det Jyske Vokalensemble. Foruden sit arbejde med barokspecialister har han optrådt med Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, DR Vokalensemblet og DR's Underholdningsorkester. Lars Colding Wolf har indspillet Bachs sonater for violin og cembalo samt en række 1600-tals-værker med Ensemble Zimmermann. Seneste udgivelse er Bachs Clavierübung 3. Teil indspillet på orglet i Musikkens Hus Aalborg. De to musikere har spillet sammen i en række sammenhænge, bl.a. Aalborg symfoniorkesters Pro Musica-kammermusikserie. Program: Gottlieb Muffat: Concerto in B-dur Josef Gabriel Rheinberger: Suite opus 166 Naji Hakim: Capriccio
Vis kort
19 Sep Klassisk

Kirk Franklin in Concert // Hans Christian & Friends

Kirk Franklin kor & band. Kirk kommer med sit eget band og egne korsangere fra USA. Jeg kender flere af dem, og de er topprofessionelle og blandt de allerbedste i branchen. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve dem!
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 310 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Forum Copenhagen, Julius Thomsens Plads 1, Frederiksberg C


Temaet for koncerten er "20 years in 1 night". Det bliver en hitparade af de største hits gennem Kirks karriere.

Opvarmning

Til at varme publikum op før Kirk går på, har jeg samlet et hold helt fantastiske gospelsangere* og musikere. Det er kendte ansigter i det Danske gospelmiljø - bl.a. mange af de dirigenter, solister og musikere som uge efter uge holder hjulene i gang i gospelkor-Danmark. Vi optræder under navnet "Hans Christian and friends*", og vi vil gøre vores bedste, for at I får varmet stemme og krop godt op... så I er KLAR når Kirk indtager scenen sammen med sit hold!

Forum Black Box

Koncerten bliver holdt i Forum Black Box i København. "Black box" betyder, at der inde i Forum er "bygget" en mindre hal - man har simpelthen hængt kraftige sorte tæpper fra loft til gulv. Det giver den store fordel, at der er styr på akustikken. Lyden bliver dæmpet af tæpperne, og man undgår den buldrende hal-lyd som Forum ellers er berygtet for. Samtidig nedsættes kapaciteten, så der "kun" er plads til 5000 publikummer.

Det viste sig, at være en stor udfordring at finde et koncertsted. De haller som var store nok, var allerede bookede til andre arrangementer. Heldigvis var dem som havde booket Forum ikke klar til at skrive under på lejekontrakten - men jeg stod klar med kuglepennen, så det lykkedes at få booket Forum! Pyha :-)

Jeg havde drømt om, at vi kunne holde koncerten et sted hvor der både var mulighed for siddepladser OG ståpladser. Det er der ikke i Forum Black Box. Der er ikke desværre ikke siddepladser. Det beklager jeg. Jeg har virkelig prøvet at få det til at lykkes

Jeg har tidligere arrangeret 3 koncerter med Kirk Franklin i KB Hallen og i Forum Horsens. Erfaringen fra de koncerter er, at der ikke var mange som sad ned. Så jeg håber at det går.

Workshop

Som sagt er temaet for koncerten "20 years in 1 night". Jeg holder en gospel workshop d. 25. august, hvor vi udelukkende skal synge Kirk sange. Overskriften for den dag er "20 years in 1 day". Vi synger nogle af de hits som også vil være på programmet til koncerten. Hvis du har lyst til at få genopfrisket nogle af dem, så tilmeld dig Der er allerede mange tilmeldte, så jeg er sikker på, at også den dag bliver en fest!

Kærlig hilsen

Hans Christian Jochimsen

Arrangør

www.GospelNet.dk

* "Hans Christian & friends" sangere: Anders Butenko, Birthe Paulsen, Claes Wegener, Henrik Refshauge, Janne Wind, Julie Lindell, Kathrina Brunnstrøm, Laura Kjærgaard, Laura Lindell, Lene Nørrelykke, Linda Andrews, Line Hougaard, Lydiah Langvad, Maud Kofod, May Madsen, Mette Risager, Miriam Rasmussen, Nina Lune Eriksen, Ninna Langstrup Mortensen, Putri Dehn, Rune Herholdt, Sara Broberg, Sarah Moshage, Sofie Hermind, Steffen Bay, Susanne Ørum, Torben Callelsen, Trine Halse, Zophia Mikkelsen. Band: Benjamin Jochimsen, Mads Andersen, Peter Mikkelsen, Samuel Hejslet, Thomas Hansen, Tobias Folting
Vis kort
19 Sep Klassisk

Koncert - Nordisk aften med et italiensk strejf

Den dansk-italienske mezzosopran Diana Panzeri Jakobsen bliver akkompagneret af pianist Riivo Sarapik i en koncert, som består af nordiske romancer og italienske arier af bl.a. Grieg, Lange-Müller, Vivaldi og Puccini.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 150/175)
Vejen Kunstmuseum, Østergade 4, Vejen
Vis kort
19 Sep Klassisk

Sensommerkoncert Gram Kirke

Sensommerkoncert i Gram KirkeD. 19.september kl. 19.30 Gram Kirke inviterer til sensommerkoncert i Gram Kirke.Violinisten Niels Edén og organisten Allan Diehl vil fremføre værker af bl.a. Mozart, Beethoven og Bach. Der er gratis entré til koncerten.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Gram Kirke, Kirkealle 26, Gram
Vis kort
19 Sep Klassisk

Copenhagen Piano Quartet

Beethoven, Brahms, Glerup og en uropførelse af Ylva Lund Bergner for klaver, violin, bratsch og cello.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Billet 125 kr.Studerende 60 kr. Medlemmer og unge under 18 år gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Himmelev Sognegård, Fynsvej 69, Himmelev, Roskilde


Copenhagen /Københavns Klaverkvartet blev dannet i 2010, og de fire musikere er vilde med at spille i kvartetten
Vis kort
19 Sep Klassisk

Cafè koncert

Læs nærmere i kirkebladet der er gratis entre. Kaffe og kage koster 20,00 kr.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Præstegårdsladen, Hørup Bygade 12, Sydals
Vis kort
19 Sep Klassisk

"Musik og fortællinger" Temakoncert I

Hartmann versus Andersen.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Voksne 185 kr, Unge 12-18 år 50 kr, Stud. mod fremv. af studiekort 50 kr) Køb/bestil billet
Elværket, Gasværksvej 9, Holbæk
Vis kort
19 Sep Klassisk

Hindemiths Das Marienleben

Signe Asmussen, sopran, og domorganist Kristian Olesen ved flyglet opfører Hindemiths Das Marienlben. Teksterne er af Rainer Maria Rilke og fortæller om Jomfru Marias og Jesu liv. Der er tale om et hovedværk i Hindemiths produktion.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Skt. Johannes Kirke, Peter Sabroes Gade 20, Aarhus C


Signe Asmussen, den kendte lyriske-dramatiske sopran, akkompagneret på klaver af Kristian Olesen, domorganisten i Roskilde vil sammen opføre en af de store tyske sangcyklusser fra første halvdel af det 20. århundrede, Paul Hindemiths Das Marienleben. Hindemith komponerede værket i 1923, men reviderede det i 1948. Teksterne er en samling af 15 digte af Rainer Maria Rilke, som fortæller historien om Jomfru Marias - og Jesu - liv. Der er tale om et hovedværk i Hindemiths produktion, og komponisten betragtede værket som et af højdepunkterne i hans karriere. Koncerten lover at være noget ud over det sædvanlige. Kristian Olesen introducerer programmet.
Vis kort
19 Sep Klassisk

Koncert i Tranebjerg kirke: CS Nielsen - sangskriver, sanger og guitarist

Koncert i Tranebjerg kirke onsdag d. 19. september kl. 19.30: CS Nielsen sangskriver, sanger, guitaristCountry Stig Nielsen er sangskriver, sanger og guitarist.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30.
Tranebjerg Kirke, Tingvej 2, Samsø


Igennem en omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland og med tre kritikerroste og prisnominerede pladeudgivelser (Jericho Road (2016), Man of the Fall (2012) og Against the Dying of the Light (2007) har han etableret sig som en markant dansk ambassadør for Americana/roots/country/folk-musikken - samt som en historiefortæller med stor poetisk og musikalsk tæft. CS Nilsen er født på Samsø i 1977 og har igennem sit liv og musikalske virke været tiltrukket af tilværelsens og kulturens store og små fortællinger, gåder og paradokser. Dette kommer til udtryk i et engelsksproget tekstunivers, som med patos og humor forener mytologien med det dybt personlige - sangene beskæftiger sig med længsel og savn, ansvar og afmagt, tvivl, tro, håb og kærlighed, døden, livets landevej og andre eksistentielle temaer. Musikken er enkel og melodiøs. Øjeblikket og inspirationen fra de gamle amerikanske folkemusiktraditioner resonerer i CS Nielsen og hans sange
Vis kort
19 Sep Klassisk

Masterclass

Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30-20.30.
Helligåndskirken (Hvide Sande Kirke), Kirkevej 2, Hvide Sande
Vis kort
19 Sep Klassisk

Alle de kvinder vi er - En musicalhyldest

Vi kender alle sammen Maria fra "Sound of Music", Cosette fra "Les Miserables" og Christine fra "Phantom of the Opera". Dydige, uskyldige, forelskede - og som regel sopraner. Sådan så den kvindelige hovedrolle længe ud i musicalen.
Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.30-21.30.
Hasle Sognehus,, Viborgvej 158, Aarhus V


Heldigvis har genren udviklet sig siden da, og i dag er der næsten ingen grænser for de kvinder, man kan møde, hvis man vover sig en tur i teateret. Med nutidens kønsdebat har det aldrig været mere relevant at hylde de forskellige kvinder, vi er, og det er netop, hvad vi agter at gøre med denne koncert. I "Alle de kvinder vi er - En musicalhyldest" vil vi møde kvinder fra en blandet musicalsamling, der både repræsenterer de gamle klassikere som "Carousel" og "Sound of Music" og de moderne musicals, som samlet set hylder de stærke, frustrerende, sjove, skøre og højtråbende kvinder fra musicalens verden! Koncertens syngende kvinder er henholdsvis Amanda Loft Sandegaard (f. 1992) og Anne Christine Bauer (f. 1995). Begge har vundet 1. priser i sangkonkurrencen Unge Sangere i henholdsvis 2015 og 2017. De akkompagneres af Morten Bunk (f. 1994), som studerer orgel på Det Jyske Musikkonservatorium og sideløbende har et voksende virke som dirigent, akkompagnatør og sanger! Også han har vundet konkurrencen Unge Sangere i 2018 i kategorien klassisk sang. Fri entré
Vis kort
 

Link:
/CPH-soloist-okt18.400.aspx
Link:
/Trinitatis-Mozart.391.aspx
Link:
/Verdi-Borksand.402.aspx
Link:
/KlassiskeDage2018.401.aspx
Link:
/Annoncer
Link:
/Trinitatis-Mozart.391.aspx
Link:
/CPH-soloist-okt18.400.aspx
Link:
/Verdi-Borksand.402.aspx
Link:
/KlassiskeDage2018.401.aspx
Link:
/Nyhedsbreve-_

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.