Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
12 Jul Klassisk

Koncert

VF-koncert med sopran Nickie Johansson og pianist Anita Hyldgård Samsing. Lieder og musik af bl.a. Scarlatti, Mozart, Strauss og Carl Nielsen Entré 100 kr.
Tir. d. 12. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn
Vis kort
12 Jul Klassisk

Sommerkoncert

Arier af Mozart, Mendelssohn og Schubert samt svenske salmer. Inger Kold, mezzosopran; Johannes Nilsson, saxofon og klarinet samt Klaus V. Jensen, orgel.
Tir. d. 12. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Ringkøbing Kirke, Kirkepladsen 2, Ringkøbing


Inger Kold er et meget kendt navn i Ringkøbing og omegn, og hendes koncerter er altid meget velbesøgte. Hun har givet adskillige koncerter sammen med Klaus V. Jensen. I år har de allieret sig med Johannes Nilsson, som er lærer ved musikskolen
Vis kort
12 Jul Klassisk

Bach, svensk og engelsk orgelmusik

Den svenske organist Per Ahlman spiller orgelmusik af J. S. Bach, Emil Sjögren, Anders Bond, Herbert Howells, Simon Preston og Fredrik Sixten.
Tir. d. 12. juli 2016, kl. 20.
Pris: (Fri entré)
Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, København K
Vis kort
12 Jul Klassisk

Elektronisk Koncert med Claus Poulsen 20.00

Sommerkoncert i Mårum kirke tirsdag d. 12. juli kl. 20.00 med Claus Poulsen. Claus Poulsen betjener sig af computer, effekter, violin-bue, modificeret analog pladespiller og div. objekter.
Tir. d. 12. juli 2016, kl. 20-21.
Mårum Kirke, Ny Mårumvej 177, Mårum, Græsted


Han er komponist, laptopmusiker og improvisator, og har to dekader bag sig på den danske scene for eksperimenterende elektronisk musik. Claus Poulsen var et tidligt medlem af det legendariske lydkunst-ensemble "Alarm 112" og mange andre ensembler og bands såsom Autobunny, Small Things on Sundays, Cam, Star Turbine og mange flere. Gennem årene har han opbygget en anseelig diskografi af både fysiske og digitale udgivelser og dertil turneret flittigt i ind- og udland. Claus arbejder i øjeblikket mest med abstrakt elektronisk musik der indeholder elementer af både ambient, music concrete og manipulerede reallyde. Ved koncerten d. 12. juli i Mårum Kirke vil man bl. a. se ham bruge sin medbragte cello-bue på diverse medbragte forstærkede objekter såsom LP-plader. Vel mødt til en spændende aften med nye spændende lyde. Der er gratis adgang
Vis kort
12 Jul Klassisk

Jazzfestival: Carsten Dahl, klaver

Entré: 130 kr.
Tir. d. 12. juli 2016, kl. 23-00.
Århus Domkirke, Skt. Clemens Kirke, Domkirkepladsen 2, Aarhus C
Vis kort

The two Fiddlers

Oper für junge Menschen ab 8 Jahren von Peter Maxwell Davies.
Ons. d. 13. juli 2016, 19 Uhr.
Pris: (Entré: 5 - 6.50€)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Stadttheater Flensburg, Rathausstraße 22, Flensburg
Vis kort
13 Jul Klassisk

Holmens Internationale Orgelfestival - Gail Archer (US)

Orgelkoncert med den amerikanske koncertorganist og pædagog Gail Archer. Fri entré. Der bydes på en forfriskning efter koncerten.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 12-12.45.
Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, København K
Vis kort
13 Jul Klassisk

Torvedagskoncert

Organist Torben Bech Schnedler fra Sct. Mikkels Kirke spiller en koncert af 20 minutters varighed.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 12-13.
Skt. Mikkels Kirke, Rosengade 4, Slagelse
Vis kort
13 Jul Klassisk

Orgelfestival

En række organister fra hele landet, som spiller værker lige fra Bach, Buxtehude, til de danske komponister, m.fl.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 12-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Anholt Kirke, Østervej 14, Anholt
Vis kort
13 Jul Klassisk

Lunchtime koncert med Corde di gioia

Ons. d. 13. juli 2016, kl. 13.
Pris: (Entré: 40,00)
Museum Sønderjylland - Bymuseet i Haderslev, Slotsgade 22, Haderslev


Klassisk ved frokosttid. Tag en pause fra byturen og nyd musikken i de historiske omgivelser. Et nyt program for hver onsdag i juli. Madpakker kan nydes i gården eller i cafeen, kaffe kan købes. Koncerten varer ca 40 minutter
Vis kort
13 Jul Klassisk

Orgel-sommerkoncert

Sommer-koncert i Trinitatis Kirke på det italienske barokorgel ved Svetlana Koperskaia. 15- 20 minutters orgelmusik og 5-10 min. præsentation af orglet og musikken. Fremvisning for interesserede efter koncerten.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 14-15.
Trinitatis Kirke, Landemærket 2, København K
Vis kort
13 Jul Klassisk

Fyraftenskoncert

Der bydes på en halv times orgelmusik med bl.a. værker af J.S. Bach. Der vil desuden blive lejlighed til at synge nogle af vores dejlige sommersalmer.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 17-17.30.
Sct Jørgens Kirke, Brydegårdsvej 17, Svendborg
Vis kort
13 Jul Klassisk

Jazzfestival: Ulrik Spang-Hanssen & Søren Nørby Duo

Entré: 50 kr.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 17-18.
Århus Domkirke, Skt. Clemens Kirke, Domkirkepladsen 2, Aarhus C
Vis kort
13 Jul Klassisk

Sommerkoncerter i Slotskirken

Camilla Bachhausen, blokfløjte og organist og cembalist Allan Rasmussen fra Frederiksberg kirke. Duoen spiller et blandet program med hovedvægt på dansk musik. De spiller balndt andet musik af Dietrich Buxtehude og Bent Lorentzen.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 17.30-18.30.
Asminderød Kirke, Asminderødgade 48, Asminderød, Fredensborg


Det er to aktive musikere i dansk musikliv, vi får at høre denne onsdag. Camilla Bachhausener uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun tog sin kandidateksamen i 2013 med Bolette Roed som hovedfagslærer. Camilla er en aktiv kammermusiker i forskellige konstellationer, og har optrådt ved betydningsfulde tidlig-musik festivals i Danmark og Polen. Camilla har spillet med flere orkestre, bl.a. DR Symfoniorkestret og Arte Dei Suonatori. Hun har desuden deltaget i masterclasser med bl.a. Jordi Savall, Dan Laurin og Kees Boeke. Også det pædagogiske arbejde ligger Camilla på sinde. Hun underviser på Den Lille Musikskole (Frederiksberg) i blokfløjte og hørelære for børn. Allan Rasmussen har i over to årtier været med i forreste række på den hjemlige scene for tidlig musik.Efter orgel- og og cembalostudier hos blandt andre Hans Fagius og Lars Ulrik Mortensen debuterede han fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 1993 med en særdeles anmelderrost debutkoncert i Grundtvigskirken i København. Siden 2003 har han været organist ved Frederiksberg Kirke, hvor han står bag mange musikalske tiltag, bl.a. den internationale festival Midsommerbarok.Som solist på både cembalo og orgel har han et vidtspændende repertoire fra renæssancen til vor egen tid, men hovedvægten erlagt på barokkens musik. Han har optrådt over det meste af verden med ensembler som Baroque Fever, Arte dei Suonatori, Les Ambassadeurs, Barokksolistene,Theatre of Voices, Concerto Copenhagen, Musica Ficta og mange flere. Han har desuden medvirket på utallige CD-indspilninger, radio- og TV-optagelser. Allan Rasmussen har modtaget adskillige priser og legater, deriblandt Musikanmelderringens Kunstnerpris i 1999. Glæd jer til en fantastisk koncert!
Vis kort
13 Jul Klassisk

Klassisk Musik & Eventyr

Oplev unge klassiske kammermusikere spille "hjertets melodier" på eventyrslottets scene - og små - for de fleste ukendte - eventyr af H C Andersen - oplæst af skuespiller Torben Iversen. Det er stemningsfuldt, uhøjtideligt - og balsam for sjælen!
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lotzes Have, Hans Jensen Stræde, Odense C


Lotzes Have er en skøn, stille og romantisk oase i midtbyen - og stemningen er mageløs - med klassisk populær musik og dejlige eventyr! Kom og nyd musikken, ordene, hinanden og måske et lille glas i det grønne. For det grønne er godt for øjnene - og ørerne!
Vis kort
13 Jul Klassisk

Orgelkoncert

Den amerikanske orgelvirtuos James Johnson, som tidligere har gæstet Søllerød Kirke, spiller musik af Bach, Cornet, Byrd, Franck og Johnson.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Søllerød Kirke, Søllerødvej 29, Holte
Vis kort
13 Jul Klassisk

Vf Peter Howard Jensen

Peter Howard Jensen, guitar.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 85 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Sulsted Kirke, Hammerhusvej 1, Sulsted


Peter Howard Jensen regnes af kritikere og publikum som en af de fineste guitarister fra sin generation. Han har optrådt i verdens største musikbyer, ligesom han også er modtager af fornemme musikpriser. Peter Howard Jensen er som den eneste danske guitarist nogensinde blevet udgivet på det eksklusive plademærke Deutsche Grammophon. Et af de bemærkelsesværdige aspekter ved Peter Howard Jensens programmer og opførelser er hans fortolkning af alle perioder af musikhistorien. Med en virtuos teknik og dybtfølt musikalsk udtryk, bliver hans publikum præsenteret for højtudviklede opførelser fra barokken til det 21. århundrede. Program: Værker af bl.a. S.L. Weiss, J.S. Bach og I. Albeniz. Arrangør: Sulsted Sogns Menighedsråd
Vis kort
13 Jul Klassisk

Orgelkoncert

Andrzej Szadejko, Polen, orgel Karczyski, Szadejko, Markull, Guilmant. Entré 50 kr.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Viborg Domkirke, Domkirkepladsen, Viborg
Vis kort
13 Jul Klassisk

Koncert med Nordlyd

Nordlyd er et af de mange unge talentfulde ensembler, der er dukket op de senere år. Blæserkvintetten består af musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium. De har fundet sammen igennem deres fælles passion for nordisk kammermusik.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Thisted Kirke, Vestergade 3, Thisted


Tag med på en rejse ud i den nordiske musik denne aften, med værker af bl.a. Carl Nielsen og Jean Français. Entre: 60 kr
Vis kort
13 Jul Klassisk

Koncert: Baryton & orgel

Barytonen Simon Duus, København, og domorganist Erling A. Thomsen, Aalborg, opfører værker af Bach, Händel, Haydn, Reger og Flemming Friis.
Ons. d. 13. juli 2016, kl. 19.30-20.30.
Pris: (Fri entré)
Budolfi Kirke (Aalborg Domkirke), Algade 40, Aalborg


Basbarytonen SIMON DUUS er uddannet fra Operaakademiet ved Det Kgl. Teater i 2011 hos Susanna Eken og fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2015 hos Bodil Øland.

Som operasanger har SD varetaget roller i et repertoire, der strækker sig fra barokken over belcanto-partier til moderne klassikere. Efteråret 2016 byder på en Danmarksturné med Det Kgl. Teater, hvor SD synger Henrik i Carl Nielsens Maskarade. SD er tillige en erfaren oratoriesanger, hvilket man her i byen kunne opleve i Musikkens Hus' åbningssæson (Händels Messias). Også Liedsangen dyrker han, bl.a. med Schuberts Winterreise og Schwanengesang på repertoiret.

SD har modtaget en række priser, herunder Musikanmelderringens Kunstnerpris.

ERLING A. THOMSEN er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus 1974-1980 med efterfølgende studier i Paris 1980-1981 hos Gaston Litaize og André Isoir og i 2002 hos Susan Landale. I de mellemliggende år hyppig deltager i mesterkurser hos internationale orgelpædagoger som Daniel Roth, David Sanger, Jon Laukvik, Anders Bondeman m.fl.

1980-1981 organist ved Den Danske Kirke i Paris. 1981-1986 organist ved Fredens Kirke i Herning. 1986-1997 rektor for Vestervig Kirkemusikskole og organist ved Vestervig-Agger kirker. Siden 1997 domorganist ved Budolfi Kirke, Aalborg. Gennem alle årene aktivt virke som orgelsolist og akkompagnatør, som underviser og som orgelkonsulent, senest i forbindelse med koncertsalsorglet i Musikkens Hus, Aalborg
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-3
Link:
/Bannervisninger/Cph-Soloist-17.9.
Link:
/Bannervisninger/DUEN-efterår-16

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.