Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
25 Feb Klassisk

Vintermatiné

Mikkel Andersen, sologuitar.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 10-10.45.
Sankt Bodil Kirke, Rønnevej 46, Bodilsker, Nexø
Vis kort
25 Feb Klassisk

Suzuki matinékoncert

Horsens musikskoles violin- og klaver-elever, som undervises efter Suzukimetoden, spiller matiné-koncert i Sønderbro Kirke.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Sønderbro Kirke, Bygholm Parkvej 1, Horsens
Vis kort
25 Feb Klassisk

Musikskole-matiné

Sønderbro kirke får besøg af mange små musikere! De dygtige elever fra Horsens Musikskole har via Suzuki metoden lært at beherske sit instrument ud fra gehør, næsten som et andet modersmål. Kom og hør deres glæde over musikken. Gratis adgang.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 11-12.30.
Sønderbro Kirke, Bygholm Parkvej 1, Horsens
Vis kort
25 Feb Klassisk

Klokkespilskoncert på Kirketorvet

En af sognets klokkenister vil spille melodier på Sct. Nicolai Kirkes klokkespil. Man kan bedst hører klokkespillet ude på Kirketorvet og de tilstødende gader.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 11.15-11.45.
Sct. Nicolai Kirke, Kirketorvet 1, Vejle
Vis kort
25 Feb Klassisk

Orgelmatiné

Flemming Christian Hansen (organist ved Sakskøbing Kirke) spiller en halv times program med bl.a. sit eget værk 'Fadervor-meditationer' - skrevet til reformationsjubilæet.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke, Nørregade 8, København K
Vis kort
25 Feb Klassisk

F-nøglen - Svigermors Drøm

Denne lørdag byder vi indenfor til barbershopklassikere, tonefilmssange og meget andet godt med gruppen Svigermors Drøm.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 12.30-13.
Flintholm Kirke, Junggreensvej 14, Frederiksberg


De 4 mandlige sangere leverer et repertoire, der strækker sig fra 1920'erne til 1950'erne, og der krydres med små fortællinger om barbershoppens historie og numrenes udførelse. Mange af arrangementerne, der synges, er af gruppens 1. tenor Phillip Faber, chefdirigent for Danmarks Radios Pigekor. De fleste af sangene handler om kærlighed, og mon ikke det kan varme lidt på en kold dag i februar
Vis kort
25 Feb Klassisk

Masterclass Med Valentina Lisitsa

Fri entré för barn/ungdom/student. I Piano Visions masterclass-serie på Konstakademien möter publiken konsertseriens pianister i en undervisningssituation tillsammans med pianostudenter.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 13.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm


Masterclassen ägnas åt undervisning och samtal om bl a verken som spelas i konsertserien. Pianoteknik, interpretation och klangbehandling är några av de områden som kommer att tas upp. Tack var noter i storbildsformat på väggen och närhet till flyglar och pianister får publiken möjlighet att enkelt följa med i den musikaliska verkstaden.

Arrangeras av Piano Visions
Vis kort
25 Feb Klassisk

Gade-fest 200

Komponistkvarteret vil gerne i anledning af Niels Wilhelm Gades 200 årsdag invitere til musikalsk samvær og fællesspisning i Sions Kirke. Niels W. Gade er blandt de få verdensberømte danske komponister.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 14-16.
Sions Kirke, Østerbrogade 192, København Ø


Find ud af, hvem han var og syng med på nogle af hans sange og salmer.Hør blandt andre:Elisabeth Westenholz, PianistKristina Vidic, SopranKrisztina Vas-Nørbæk, PianistRené Visgaard Bjerregaard, TenorLis-Vibeke Wallin, OrganistOperasanger Kristina Vidic vil synge "Fem billeder fra Orient", når vi har hørt LisVibeke Wallin spille Præludium og siden får du også lejlighed til at danse vals, hvis du tør. Hvis du er gift, er det muligt, at du allerede har danset til Gades Brudevals, og ellers har du chancen på lørdag. Det er dansk kammermusiks grand lady og genbo Elisabeth Westenholz, der spiller til, ligesom hun ledsager vores lokale heltetenor René Visgaard Bjerregaard til Grøn er vårens hæk, der ligesom resten af dagens program har musik af Gade. Til sidst går vi op i kirkens ovensal og får noget mad, og det hele er gratis, og alle er velkomne
Vis kort
25 Feb Klassisk

Niels W. Gades Elverskud (Gæstespil)

DR VokalEnsemblet. Concerto Copenhagen. Dirigent: Lars Ulrik Mortensen. Beethoven: Symfoni nr. 2. Gade: Elverskud. Solister: Manuel Walser, baryton o.a. ____________________________________________.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 15.
Koncerthuset DR, DR Byen, Emil Holms Kanal 20, København C


Under ledelse af Lars Ulrik Mortensen er Concerto Copenhagen blevet Nordens førende indenfor opførelser af tidlig musik. Nu kaster de sig sammen med DR VokalEnsemblet over den nationalromantiske musik i Gades Elverskud. Det bliver en spændende nyfortolkning af en af de største klassikere fra dansk musik.

Elverskud er et musikalsk nationalklenodie. Det er et af de bedste danske stykker musik fra 1800-tallet. Og det er et hovedværk fra nationalromantikken. De danske komponister brugte gamle folkeviser til at skabe en ny slags klassisk musik. Forrest gik komponisten Niels W. Gade, Danmarks største musiknavn fra 1800-tallet.

Gades store korværk er elsket af både amatører og professionelle sangere. Det bygger på folkevisen om Hr. Oluf, der natten før sit bryllup rider ud i skoven. Han er tiltrukket af den mørke side - både sin egen og den forførende elverpige, og de drifter ender med at koste ham livet.

Elverskud har på enestående vis holdt sig på repertoiret, siden det i 1854 blev spillet for første gang, dirigeret af Niels W. Gade selv. Her i Gades 200-år vil Elverskud blive opført af Concerto Copenhagen og dirigenten Lars Ulrik Mortensen, der har specialiseret sig i at genskabe den oprindelige klangverden, som musikken er skrevet i. Koncerten bliver uden tvivl et højdepunkt i årets fejring af Niels W. Gade
Vis kort
25 Feb Klassisk

5 minutter i forår

Sopran Tatiana Kisselova og Pianist Nikolaj Skaaning kalder foråret frem hos publikum med deres høje musikalitet og fantastiske charme.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 15.
Pris: (Entré: 150 kr)
1. Sct. Georgs Gilde i Køge, Gildemester Torben Lerbech Jensen Engdraget 5 Str. Egede, Køge


Sopran Tatiana Kisselova og Pianist Nikolaj Skaaning kalder foråret frem med deres fantastiske, forførende og fortryllende koncert " 5 minutter i forår" på Teaterbygningen i Køge. Koncerten indeholder opera, operette og musical, samt 4 hændig klaverstykker.
Koncerten er opdelt i 2 afdelinger. I pausen bliver der serveret vin og kage.
Billetter købes hos Erik i Bogladen, 4600 køge og på www.Billetto.dk
Vis kort
25 Feb Klassisk

Saxofonmatiné

Lør. d. 25. februar 2017, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2 C, Aarhus C
Vis kort
25 Feb Klassisk

Lørdagsmatiné

Lørdag 25/2: Pål Soknes, horn og Anders Grankvist Schou, orgelmatiné med hornist Pål Soknes og organist Anders Grankvist Schou.Norske Pål Soknes er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2010.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 15-15.45.
Odense Domkirke (Skt. Knuds Kirke), Klosterbakken 2, Odense C


Siden har han virket og som musiker i Aarhus og omegn, hvor han bl.a. er dirigent for Aarhus Postorkester. Ved koncerten fremføres Naji Hakims store værk Suite Rhapsodique for horn og orgel.Naji Hakim er født i Beirut i Libanon men uddannet i den klassiske, franske orgeltradition og virker som organist og komponist i Paris. En umiskendelig mellemøstlig inspiration skinner dog påcharmerende vis igennem hér og der i hans ellers overvejende franskorienteredemusikalske univers
Vis kort
25 Feb Klassisk

Carl Nielsen Kvintetten

Kenny Aaberg Larsen, fløjte, Malmø Operaen; Christian Vinther, horn, Sjællands Symfoniorkester; Daniel Bogorad, obo, freelance; Magnus Koch Jensen, fagot, Det Kongelige Kapel samt Nicolai Eghorst, klarinet, Sønderjyllands Symfoniorkester.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16.
Pris: (Entré: 120 kr)
Mariagerfjord Gymnasium, Amerikavej 5, Hobro


Musikerne præsenterer sig selv således:

Vi er fem glade drenge, der elsker at spille musik og, ikke mindst, at spille med hinanden. Vi har alle det til fælles, at vores musikalske grobund blev lagt i Tivoli-Garden, hvor vi har marcheret haven tynd. Nu, flere år senere, besidder vi stillinger rundt omkring i de danske symfoniorkestre, men meget af vores sparsomme fritid bliver brugt på at spille sammen. Det har givet os en masse fede koncertoplevelser rundt omkring på de danske musikfestivaller samt i musikforeningerne, og i 2015 vandt vi 1. pris ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition(samt pris for bedste fortolkning af Carl Nielsens musik). Udover det vandt vi i 2014 2. pris i P2's Kammermusikkonkurrence. Da vi er fem drenge med krudt i røven, spiller vi altid med masser af energi, og det er ofte det, publikum roser os for. Vi håber meget på at se dig til en af vores koncerter, hvor vi kan dele oplevelserne med dig.

Ikke-medlemmer kan købe billetter á kr. 120,- enten via internettet på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen til koncerterne
Vis kort

Tosca

Opera for voksne. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 150 min med pause.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16.
Pris: (Entré: abonnement: 175-195 kr, børn/unge: 105-125 kr, løssalg: 240-260 kr, seniorer: 150-170 kr) Køb/bestil billet
Hvidovre Medborgerhus, Hvidovrevej 280, Hvidovre


Tosca er Puccinis første rigtige "action" opera. Det er en af de få operaer, der kan knyttes til præcis dato, klokkeslæt og sted, d. 18. og 19. juni, år 1800 i Rom. Den Tosca vi oplever her er en kammerversion af værket på originalsprog. Handling og nøglepersoner er med og det store orkester er erstattet af en klaverkvartet. Til gengæld er der ikke sparet på dramatikken og de store følelser. Historien om Tosca, der vil redde sin elskede, er fuld af jalousi, begær og bedrag. Tosca elsker kunstneren Mario Cavaradossi, men efterstræbes af politichefen Scarpia, der hverken går af vejen for justitsmord, bedrageri eller drab for at erobre den smukke kvinde

Medvirkende: Signe Asmussen, Niels Jørgen Riis, Guido Paevatalu, Anders Jakobsson, Frederik P. Rolin, Petter Wulfsberg Moen, Carol Conrad, Anton Lasine, Anna Klett, Kim Bak Dinitzen

Instruktør: Guido Paevatalu
Kapelmester: Carol Conrad
Vis kort
25 Feb Klassisk

Barokkoncert

Händel: 4 kroningshymner. Musikkoret København og musikere fra Det Kgl. Kapel. Vivaldi: Koncert for to trompeter og str. Nikolaj Viltoft og Lars Ejlif Hansen, solotrompetister i Det Kgl. Kapel og Den Kgl. Livgarde. Bach: Orkestersuite nr. 3 i D-dur.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Korsvejskirken, Sirgræsvej 81, Kastrup


Musikkoret København og musikere fra Det Kgl. Kapel opfører Händels fire kroningshymner, HWV 258-261, under ledelse af Ole Reuss Schmidt. Händel skrev disse fire værker, der tilsammen spiller i ca. 45 minutter, i forbindelse med kroningen af Kong Georg d. 2 i 1727. Der er tale om festlig og pompøs musik, hvor Händel gør flittig brug af trompeter og pauker.

Derefter spiller Nikolaj Viltoft og Lars Ejlif Hansen, der til daglig er solotrompetister i henholdsvis Det Kgl. Kapel og Den Kgl. Livgarde, Vivaldis forrygende koncert for to trompeter og strygere i C-dur, RV 537

Til sidste runder hele dette fine instrumental-ensemble af med Bachs orkestersuite nr. 3 i D-dur, BWV 1068, i hvilken den berømte sats "Bachs Air" indgår som sats nr. 2.

Koncerten var ca. en time og et kvarter, og bagefter er der reception.

Der er fri entre og enhver er hjertelig velkommen.
Vis kort
25 Feb Klassisk

2 x Damgaard og Mozart

Benedikte Damgaard, violin og John Damgaard, klaver spiller 4 sonater af Mozart.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kirkecenter Kirkebakken, Kirkebakken 4, Skanderborg
Vis kort

Maskarade

Opera for voksne. Varighed: 180 min med pause.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16.
Pris: (Entré: børn/unge: 80 kr, gruppe, voksne : 150 kr, løssalg: 195 kr)
Den Fynske Opera, Filosofgangen 19, Odense C


Den Fynske Opera præsenterer Danmarks Nationalopera i en sprudlende nyopsætning. Velkommen til Carl Nielsens mesterværk.
Hele Holbergs galleri er på banen. Festaben Leander og hans snu tjener Henrik, Leanders bedagede mor Magdalone, den gamle knarvorne Jeronimus, den smækre kammerpige Pernille, den ikke så snu gårdskarl Arv, Hr. Leonard fra Slagelse, hans indtagende datter Leonora og mange mange flere.
Operaens tredje og sidste akt inviterer publikum med til stor maskerade med dans, musik og fyldte krystalglas.
På med masken!

Medvirkende: Bo Kristian Jensen, Jens Søndergaard, Mette-Maria Øyen, Maria Kontra, Ulla Kudsk Jensen, Jesper Brun-Jensen, Jens Krogsgaard, Christian Steffensen, Martin Åkerwall, Per Salo

Instruktør: Christian Steffensen
Scenograf: John Lindskov
Vis kort
25 Feb Klassisk

Koncert med Ensemble Felix

Koncert med Ensemble Felix lørdag d. 25. februar kl. 16.00Ensemble Felix består af 5 blæsere og 5 strygere, og kan med denne besætning spille meget store dele af det klassiske og romantiske repertoire i miniatureudgave.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16-17.
Grøndalskirken, Hulgårdsvej 2, København NV


På programmet i Grøndalskirken er der: F. Mendelssohn: "En skærsommernatsdrøm", Hugo Wolf: "Italiensk Serenade" og Joaquin Rodrigo: "Concierto De Aranjuez - Adagio" med solist Maria Camitz (guitar).Entré 50 kr
Vis kort
25 Feb Klassisk

Sønderjysk Pigekor

Sønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994 og består i dag af 145 piger i alderen 6-20 år.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16-17.
Esajas Kirke, Malmøgade 14, København Ø


Sangerne kommer fra hele det øst-sønderjyske område, og koret har base i Sønderborg. Koret er delt i 3 afdelinger opdelt efter alder, hvoraf den største er koncertkoret med 65 sangere i alderen 12-20 år. De øvrige kor fungerer som fødekor, hvor sangerne trænes i korsang og disciplin, inden de som 12-årige optages i koncertkoret.Koret ledes af chefdirigent Mette Rasmussen og desuden er to øvrige dirigenter og to sangpædagoger tilknyttet koret. De 60 ældste sangere får således jævnligt eneundervisning i solosang.Ved denne koncert synger koret nordisk musik med værker af Sven Erik Sandstrøm, Ola Gjeilo, Michael Bøjesen og Veljo Tormis. Desuden en række populære danske sange af bl. a. Aske Bentzon og Kim Larsen.Der er fri entré
Vis kort
25 Feb Klassisk

Koncert med Trio Col Basso

Niels W. Gade 200 år!I anledning af 200 året for Niels W. Gades fødsel har Trio Col Basso sammensat en musikalsk fortælling om danskeren, der skabte sig et gennembrud i denstore verden.
Lør. d. 25. februar 2017, kl. 16-17.30.
Christianskirken, Ringgade 102 B, Sønderborg


I dag er hans musik stadig levende - både i de symfoniske sale og ihverdagslivet, hvor eksempelvis brudevalsen har stor betydning i manges liv.Trio Col Basso består af Freja Guldberg Larsen, violin, Silke Kirstine Kidholm, violin og Ida Guldberg Larsen, cello
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Ars-Nova-Gade-feb-mar-17
Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-2017
Link:
/Bannervisninger/Trio-Satie-jan-17
Link:
/Bannervisninger/Holmboe-i-Horsens-2017
Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-2017
Link:
/Bannervisninger/Ars-Nova-Gade-feb-mar-17
Link:
/Bannervisninger/CPH-Soloists-Rossini-marts-17
Link:
/Bannervisninger/Holmboe-i-Horsens-2017

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.