Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
2 Okt Klassisk

Ord og toner med Ghita Nørby og Lars Hannibal

Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16.
Pris: (Entré: 125,-)
Mårslet kirke, Hørretvej, Mårslet


Danmarks alsidige stjerneskuespiller, Ghita Nørby, læser bl.a. nogle af sine favoriteventyr af H.C. Andersen, og guitaristen, Lars Hannibal, spiller smukke populære toner fra det klassiske guitarrepertoire.
Undervejs samtaler de 2 om nogle af de aktuelle temaer, der optager dem indenfor kunst og kultur.

Billetter à kr. 125,- er i forsalg hos SuperBrugsen i Mårslet til og med lørdag den 1. oktober
Vis kort
2 Okt Klassisk

Kinesisk koncert

Kinesiske og vestlige værker opført af lærere og studerende ved DKDM med gæsteoptræden fra Central Conservatory of Music i Beijing.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Det kgl. Danske Musikkonservatoriums Koncertsal, Julius Thomsensgade 1, Frederiksberg C
Vis kort
2 Okt Klassisk

Kammermusik

Koncert med Simon Duus, baryton, Camilla Stenhoff Vist, lyrisk sopran, Jacob Beck, klaver diverterer med arier og duetter fra La Boheme, La Traviata. Porgy og Bess og West Side story.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16.
Pris: (Entré: 80/140 under 18 år gratis)
Gjethuset, Gjethusgade 5, Frederiksværk
Vis kort
2 Okt Klassisk

I Shakespeare og Gesualdos spejl -et komcertdrama om lidenskab

Christian iV's Vokalensemble og dramaturg Mette borg fører publikum igennem et unikt møde mellem to renæssance-genier, hvor Shakespeares "Vintereventyret" forenes med grænsesøgende madrigaler af Gesualdo. Dirigent · Ruben Munk.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16.
Pris: (Entré: 125)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kronborg Slotskirke, Kronborg 1B, Helsingør


I 2016 er det 400 år siden, at William Shakespeare (1564-1616) døde og 450 år siden, at Carlo Gesualdo (1566-1613) fødtes. Disse to jubilarer fejres naturligvis mange steder - men hver for sig. Christian IV's Vokalensemble har imidlertid besluttet at bringe dem sammen, i et unikt dramatisk-musikalsk møde mellem Shakespeares drama "Vintereventyret", foredraget af dramaturg Mette Borg, og Gesualdos madrigaler og motetter, fremført af de otte sangere fra Chrsitian IV's Vokalensemble og deres dirigent Ruben Munk.

Spejling mellem musik og drama

"Jalousi" og "lidenskab", er de tematiske nøgleord for dette særlige koncert-drama, hvor Gesualdos musik koblets sammen med Shakespeares berømte skuespil Vintereventyret. Kong Leontes bliver ramt af jalousi, som var det en sygdom, der forpester hans eget og hans nærmestes liv. Han smider sin gravide kone i slottets fangehul og dømmer uskyldige til døden. En handling, der ikke er langt fra de virkelige hændelser i Gesualdos liv. Gesualdos skæbne er jo som bekendt også historien om, hvordan han hævnede sig på hustruens utroskab ved at myrde både hende og elskeren. Dette ligger op til et eksperimentet: Shakespeares geniale fortælleegenskaber bruges til at give et indblik i, hvorfor Gesualdos musik fremstår så ekstrem, som den gør. Omvendt bruges Gesualdos musik til at uddybe og klargøre følelserne i Shakespeares værk
Vis kort
2 Okt Klassisk

Klavereftermiddag

Koncert med professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium Niklas Sivelöv. Ved Koncerten i Sthens Kirke vil han fremføre skandinavisk musik, samt egne værker. Niklas Sivelöv er også komponist og improvisator på højeste niveau.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Sthens Kirke, Egevænget 2, Helsingør


Den berømte svenske pianist, komponist og professor, Niklas Sivelöv, kommer fra Skellefteå i Nord-Sverige, hvor han begyndte at spille orgel som 6-årig. Sivelöver blev senere uddannet som pianist i Stockholm, hvor han havde sin solistdebut i 1991. Hans repertoire strækker sig fra Beethoven til Lutoslawski og Ligeti, i tillæg til værker af moderne svenske komponister. Han samarbejder med dirigenter som til eksempel Esa-Pekka Salonen. Leif Segerstam, Thomas Dausgaard, Paavo Berglund og Kazufumi Yamashita. Niklas Sivelöv skaber ofte sensation med sine intense og opildnede fremførelser; New York Times lovprisede hans fremførelse af Beethovens klavertrio i Es-dur samt hans egen komposition "New York Trio".

Niklas Sivelöv har holdt koncerter i hele verden, og holdt master classes i Spanien, Finland, Portugal, Storbritannien og USA. I 1994 modtog han den svenske Gyldne Æble Pris og de efterfølgende år har han modtaget flere priser, som eksempelvis prisen for hans indspilninger hos Naxos: "Diapason d'Or" for Berwalds klaverkoncert. Han også har haft succes med indspilninger med værker af Bach, Schumann, Liszt samt en cd med argentinsk klavermusik. Hans to nylige indspilninger hos Caprice med værker af Skrjabin og Bellman (Improvisational 1) har haft stor artistisk og kommerciel succés.Niklas Sivelöv har i pr. dag ca. 50 koncertprogrammer på repertoiret, har indspillet ca. 25 CD'er og har samarbejdet med dirigenter og solister som eksempelvis Mario Venzago, E-P Salonen, J-P Saraste, Alan Gilbert, Leonid Gorokhov, Martin Fröst and Patrick Gallois
Vis kort
2 Okt Klassisk

Klassisk romantisk koncert

Sopran Maria Hanke og pianist samt organist Elena Koukhar vil fortælle en musikalsk kærlighedshistorie med romantisk 1800-tals musik, sådan som godsejerne på Sostrup og deres kongelige gæster kunne have oplevet den.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16.
Pris: (Entré: 130 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sostrup Slot, Maria Hjerte Engen 1, Gjerrild, Grenaa


Musikprogrammet er en stemningsfuld fortælling fra højromantikken med lieder og klavermusik af Robert Schumann, Richard Wagner, J.P.E. Hartmann, Johannes Brahms og Niels Gade.

Vi synger Robert Schuberts sangcyklus "Frauenliebe und -leben", hvor kærligheden bliver forløst, udviklet, blomstrer, bærer frugt og mistes først, da den elskede mand til sidst er død. Vi byder også på nogle af versene fra B. S. Ingenmanns store værk om Sulamith og Salamon, sat i musik af J. P. E. Hartmann og P. E. Lange-Müller. Vi fortsætter med musik fra Richard Wagners arbejde på operaen Triston og Isolde. Digtene til musikken er skrevet af Mathilde Wesendonck, som Richard havde et tæt samarbejde med. De to har øjensynlig haft varme følelser for hinanden, men var begge gift, hvilket kan forklare at digtene er fulde af længsel, melankoli og stærke drifter mod natur og vildskab med seksuelle undertoner. Alle sangene kædes sammen af J. Brahms klaverstykker Op. 116 og N.W.Gades Aquarelle Op. 57 fra samme periode.

Koncerten varer ca. 1 time og der bydes på et glas vin bagefter, hvor det også vil være muligt at tale med kunstnerne.

Benyt også lejligheden til at besøge Restaurant Sostrup Slot til brunch eller kaffe & Sostrup kage inden koncerten. Bordbestilling på tlf. 2554 1914
Vis kort
2 Okt Klassisk

Kirkekoncert

KIRKEKONCERT Michael Hvas Thomsen, dirigent Niels Erik Aggesen Motetter og enkelte orgelværker af J.S. Bach. Entre kr. 50 Efterårets og vinterens koncerter indledes søndag d. 2. oktober med en korkoncert.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.
Trinitatis Kirke, Kongensgade/Danmarksgade 61, Fredericia


På programmet står 3 af J.S. Bachs store motetter bl.a. "Jesu, meine Freude" og "Singet dem Herrn ein neues Lied". Mellem korafdelingerne spiller kirkens organist Niels Erik Aggesen enkelte orgelværker af J.S. Bach; bl.a. den berømte Toccata og fuga i d-mol. Det er vokalensemblet "Aarhus Barokkor", der giver koncert. Koret debuterede i oktober 2007 og har siden specialiseret sig i at fremføre musik fra barokken og renæssancen på højt niveau. Koret ledes af Michael Hvas Thomsen, der til daglig er organist i Klosterkirken i Horsens. Koncerten arrangeres i samarbejde med Fredericia Musikforening
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert

Organist Lene Rasmussen Hesdorf spiller værker af Mendelsohn, Bach og Arason.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.
Værløse Kirke, Højeloft Vænge 20, Værløse
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert BK

Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.
Brejning Kirke, Chr. Kellers Vej 1A, Børkop
Vis kort
2 Okt Klassisk

Gospelkoncert

Ved Holstebro Gospelfestivals kor anno 2016 under ledelse af H.C. Jochimsen Entré kr. 50,00 - indtægten går ubeskåret til samtalegrupperne Børn og Unge i Sorg.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.
Holstebro Kirke, Kirkepladsen 2, Holstebro
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert

Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.
Skelund Kirke, Teglbakkevej 1, Skelund, Hadsund
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert, Gospel Jazz og Blues

Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.15.
Sankt Ansgar Kirke, Nørregade 52A, Bramming
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert

Timernes bog - en anderledes koncert Tidlig kirkemusik med fantastiske spændende gamle instrumenter. Hvem kender umiddelbart en gusli, en kantele og en 1400-tals harpe.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.15.
Ravnsbjergkirken, Grøfthøjparken 1, Viby J


Legenden siger, at når der blev spillet så smukt på denne specielle kantele, blev alle skovens dyr helt stille. "Timernes Bog" er en koncert-type, der følger dagens gang fra morgen til aften med forskellige ritualer. Eftermiddagens udøveere har skabt deres egen bog. Agnethe Christensen og Leah Stuttard er kendt på internationale scener og fra et utal af CD'er med tidlig musik. Agnethe Christensen er herhjemme mest for sine fantastiske Hildegard von Bingen-tolkninger samt som solist i passioner og oratorier. Leah Stuttard kommer fra London men er bosat i Paris og har tillige arbejdet med tidlig musik og indspillet en mængde CD'er. Der venter publikum en helt usædvanlig og stor oplevelse ved eftermiddagens koncert. Entrè 40 kr
Vis kort
2 Okt Klassisk

Mads Granum kvartet med sangerinde Regitze Glenthøj

Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-17.30.
Rungsted Kirke, Bolbrovej 15, Rungsted Kyst
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert - Duo 1702

Koncert Vi får besøg af Duo 1702, som består af blokfløjtenist Louise Hjorth Hansen og organist Katrine Immerkjær Kristiansen.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-18.
Filips Kirke, Kastrupvej 57, København S


De blander renæssancemusik og ny musik, hvor der også indgår elektroniske instrumenter, og viser orglet i forskellige stilarter og sammenhænge. Gratis adgang
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert med Vocalgruppen SONO

Det rytmiske vokalensemble SONO fra Århus vil komme med deres fortolkninger af kendte pop og rocknumre. SONO har skabt et unikt, energisk udtryk, som de hele tiden arbejder på at udvikle og forfine. Ved koncerten medvirker også Vodskov Kirkes Pigekor.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-18.
Vodskov Kirke, Vodskov Kirkevej 73, Vodskov
Vis kort
2 Okt Klassisk

Ord & Musik: En eftermiddag med recitation og orgel

En eftermiddag med recitation og orgel. Med Svend Hvidtfelt Nielsen, Flemming Friis og Tobias Fensløv. Vi præsenteres denne eftermiddag for en vifte af værker inden for genren.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 16-19.
Husum Kirke, Korsager Allé 14, Brønshøj


Vi skal opleve klassikeren Guldhornene af J. P. E. Hartmann, Svend Hvidtfelt Nielsens eget værk Alfabet - de ti første digte af Inger Christensens digtsamling af samme navn - med komponisten selv ved orglet og Tobias Fensløv som oplæser, Flemming Friis, der opfører sit værk "Noget I Natten" over digte af Michael Valeur, og endvidere nyde andre af de to herrers egne værker. Der er gratis entré
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert med Kammerkoret Aventura

Kammerkoret Aventura vil glæde os med bl.a. værker af Purcell, Tallis, Per Nørgaard, Sommero og Mäntyjäärvi.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 17-18.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Vis kort
2 Okt Klassisk

Koncert

"Masken og myten om Gud".
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 19-20.
Gjerlev Kirke, Vestergade, Gjerlev J
Vis kort
2 Okt Klassisk

Stumfilm: "The Phantom of the Opera" (1925) med orgelimprovisation - Ulrich Walther

En af de store klassiske stumfilm, skabt med uhørt sans for scenografisk luksus og sågar med en tidlig technicolorsekvens fra operaens nytårsbal. Se den især for dens visuelle overdådighed og Chaneys berømte portræt af manden bag masken.
Søn. d. 2. oktober 2016, kl. 19-21.
Helleruplund Kirke, Bernstorffsvej 73, Hellerup


I katakomberne under operaen i Paris lusker et mystisk og musikalsk spøgelse rundt og driver sangerne til vanvid. Spøgelset forelsker sig i korpigen Christine og skyer ingen midler i sine forsøg på at fremme hendes position på scenen, så hun kan blive førstesopran. Samtidig forelsker Christine sig i Raoul: Men men den slags utroskab finder fantomet sig ikke i. Ulrich Walther er uddannet på konservatoriet i Stuttgart hos bl.a. professor Ludger Lohmann og Jürgen Essl. Han er prisvinder ved en række orgelkonkurrencer og har siden 2010 undervist på konservatoriet i Graz. Han er aktiv koncertgiver og er også brugt som gæsteunderviser ved masterclasses og jurymedlem ved internationale orgelkonkurrencer. I 2010 udgav han sin første CD med Bach-arrangementer af Max Reger, optaget på det historiske Sauer-orgel i Bremen Domkirke
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Cph-Soloist-25.11.
Link:
/Bannervisninger/DKDM-efterår-16
Link:
/Bannervisninger/Klassiske-Dage-2016
Link:
/Bannervisninger/DUEN-efterår-16

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.