Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
30 Mar Klassisk

Tæt på instrumentet: Violinen

Klassiske koncerter i miniformat.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 09.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, København K


Tag de næstmindste lyttere med til denne intime musikalske oplevelse, hvor violinist Bettina Marie Ezaki fra kvartetten LiveStrings spiller værker af Mozart, Vivaldi og Bach blandet med folketoner og kendte børnesange.

Koncerterne foregår med levende lys og på lammeskind og varer ca. 20 minutter hver. Der er start 9:30, 10 og 10:30.

Alder: 2-4 år
Tilmelding: hbtilmelding@kff.kk.dk
Arrangementet foregår i salonen i stueetagen
Vis kort
30 Mar Klassisk

Fløjtekoncert

Koncert med Bolette Roed, blokfløjteMusik af J.S.Bach.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 14-15.
De Gamles Bys Kirke, Edith Rodes Vej 6, København N
Vis kort
30 Mar Klassisk

Koncert med børnekoret

Tor. d. 30. marts 2017, kl. 14.30-15.30.
Vestervang Kirke, Rughavevej 6, Viborg
Vis kort
30 Mar Klassisk

Aftensang

Aftensang ved Leif Rasmussen, Kasper Laursen, sang og organist Britta Nedergaard Hansen.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 18.45-19.15.
Enghøj Kirke, Enghøj Allé 10, Randers NV
Vis kort
30 Mar Klassisk

Hardcore Mozart

Mozarts musik fremstår legende let og gennemsigtig. Men enhver musiker ved hvor krævende det er at nå dertil. Det er Hardcore Mozart. Solveig Hjerrild, sopran og Berit Johansen Tange, pianist opfører uddrag fra Mozarts kendteste operaer.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Anna Kirke, Bjelkes Allé 19-21, København N


Ved koncerten vil vi fremføre arier og ouverturer fra de kendte operaer Figaros Bryllup, Così fan tutte, Tryllefløjten og Bortførelsen fra Seraillet. Programmet bindes sammen af små introduktioner til musikken og handlingen.

Mozarts arier har været en del af Solveigs repertoire, siden hun begyndte at synge. At synge hans musik er en fantastisk måde at holde stemmen i god form på, da den kræver lethed, hurtighed, stor variation i dynamik og ofte har et enormt omfang.

Solveig tog diplomeksamen i 2005. Hun har siden uddannet sig hos Roberta Cunningham (Berlin) og Neil Semer (New York). Foruden operakoncerter har Solveig optrådt ved mange lied- og oratoriekoncerter samt sunget i operakorene i Århus, København og Malmø.

Berit Johansen Tange er i dag akkompagnatør og repetitør på det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra kammermusikklassen i 2000. Hun er en pianist med stor spændvidde og efterspurgt både som kammermusiker og repetitør. Rued Langgaard er en særlig passion for Berit. Hun har således udgivet to CD'er med soloklaverværker af Rued Langgaard på pladeselskabet Dacapo og en tredje er på vej. Hun blev nomineret til P2-prisen i 2005 for netop dette arbejde.

Solveig og Berit har derudover haft succes med koncerten Puccinis Heltinder, der også kan opleves flere gange i 2017
Vis kort
30 Mar Klassisk

Koncert med elever fra musikskolen

De dygtige elever fra Favrskov Musikskole gæster vores dejlige kirkerum med et afvekslende program af akustisk musik.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19-20.
Voldum Kirke, Egåvej 11, Hadsten


For eleverne - specielt de der spiller på de svage og sarte instrumenter - er det en stor oplevelse at få lov til at optræde i Voldum Kirkes fantastiske akustik. Som noget nyt medvirker også vores lokale Kirke-skole-kor ved koncerten. Koncerten varer ca. en time, og alle er velkomne
Vis kort
30 Mar Klassisk

Koncert Petri og Hannibal Duo

25 års Jubilæums koncert i Frøslev kirke Torsdag d. 30. marts 2017 kl. 19.00 Koncerten med Petri/Hannibal Duo er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19-20.
Frøslev Kirke, Frøslev Bygade 1A, Store Heddinge


Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker. Programmet til jubilæumskoncerten vil holde sig inden for det klassiske. Michala vil spille et bredt udvalg af sine mange typer blokfløjter og Hannibal vil spille både lut og guitar. Programmet vil være varieret geografisk og tidmæssigt og vil som gennemgående temaer have folkemusikinspireret musik fra forskellige lande og "karakterstykker". Petri/Hannibal Duo har i koncertsæsonen 2016/17 eksisteret i 25 år. I det kvarte århundrede har duoen spillet mere end 1.500 koncerter i førende koncerthuse, festivals samt på TV/Radiostationer i Europa, Asien, USA, Canada, Mexico, Mellemøsten og i et stort antal danske kirker Sammen har de udgivet 6 internationalt anmelderroste og prisbelønnede CD'er,- og i maj 2017 udkommer en ny "Jubilæums CD" CD med karakterstykker af bl.a. Carl Nielsen, Edward Grieg og Asger Lund Christiansen, Michala Petri og Lars Hannibal. De to musikere er "still-going-strong" med mange nye projekter forude. Michala har flittigt gang i solistkoncerter med orkester eller kor rundt om i verden, og optræder med videoinstallationer, improviserede koncerter, samt cd-optagelser. Hannibal optræder jævnligt sammen med Ghita Nørby, og står bag pladeselskabet OUR Recordings, som på bare 10 år har markeret sig stærkt internationalt, med adskillige Grammy-nominerede og prisbelønnede CDs. Petri/Hannibal Duo spiller et program som er: Smukt - Virtuost - "Barokt" - Humoristisk - Seriøst - Uhøjtideligt - Gammel - Nyt Tysk - Italiensk - Argentinsk - Dansk - Norsk - og måske Kinesisk Komponisterne vil være bla. Bach - Händel - Piazzolla - Greig - Carl Nielsen og Petri Programmet henvender sig til alle aldre. Der er gratis adgang
Vis kort
30 Mar Klassisk

Koncert med musikskolen

Koncert med elever og lærere fra Varde Musikskole.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19-20.30.
Sct. Jacobi kirke, Torvet 13, Varde
Vis kort
30 Mar Klassisk

Hardcore Mozart Koncert V/solveig Hjerrild & Berit Johansen Tange

TORSDAG DEN 30. MARTS KL. 19.00 Fri entré HARDCORE MOZART! Solveig Hjerrild akkompagneres af Berit Johansen Tange. Når Mozarts musik bliver spillet godt, fremstår den legende let og gennemsigtig. Men enhver musiker ved hvor krævende det er at nå dertil.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19-21.30.
Anna Kirke, Bjelkes Allé 19-21, København N


Det er Hardcore Mozart. Ved koncerten vil vi fremføre arier og ouverturer fra de kendte operaer Figaros Bryllup, Così fan tutte, Tryllefløjten og Bortførelsen fra Seraillet. Programmet bindes sammen af små introduktioner til musikken og handlingen. Mozarts arier har været en del af Solveigs repertoire, siden hun begyndte at synge. At synge hans musik er en fantastisk måde at holde stemmen i god form på, da den kræver lethed, hurtighed, stor variation i dynamik og ofte har et enormt omfang. Solveig tog diplomeksamen i 2005. Hun har siden uddannet sig hos Roberta Cunningham (Berlin) og Neil Semer (New York). Foruden operakoncerter har Solveig optrådt ved mange lied- og oratoriekoncerter samt sunget i operakorene i Århus, København og Malmø. Berit Johansen Tange er i dag akkompagnatør og repetitør på det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra kammermusikklassen i 2000. Hun er en pianist med stor spændvidde og efterspurgt både som kammermusiker og repetitør. Rued Langgaard er en særlig passion for Berit. Hun har således udgivet to CD'er med soloklaverværker af Rued Langgaard på pladeselskabet Dacapo og en tredje er på vej. Hun blev nomineret til P2-prisen i 2005 for netop dette arbejde. Solveig og Berit har derudover haft succes med koncerten Puccinis Heltinder her i Anna Kirke
Vis kort
30 Mar Klassisk

Tre venner fra Leipzig

200-ÅRET FOR NIELS W. GADE. TRE VENNER FRA LEIPZIG. Niels Wilhelm Gades far var instrumentmager med speciale i violiner og især guitarer i Kongens København.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 120 - 280 kr) Køb/bestil billet
Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C


Faderen Søren Nielsen Gade mente, at sønnen skulle være snedker og overtage instrumentværkstedet, men enebarnet Niels gjorde oprør, for han ville være musiker. Gade kom derfor i mesterlære i Det Kongelige Kapel, for på dette tidspunkt havde man endnu ikke hørt om noget så fint som et Musikkonservatorium i Danmark. Som violinelev blev Gade drillet med, at de fire bogstaver i Gades navn jo består af de fire løse strenge på violinen G-D-A-E. Senere skulle Gade blive den største og mest betydningsfulde komponist i Danmark i det 19. århundrede. Ligemand og ven med den tids førende komponister og dirigenter, blandt andre Mendelssohn og Schumann. Gade dirigerede uropførelsen af Mendelssohns violinkoncert, og da Mendelssohn uventet døde i 1847, overtog Gade posten som chefdirigent for den tids bedste symfoniorkester Gewandhaus-orkestret i Leipzig. Allerede året efter måtte Gade forlade Tyskland på grund af krigen i 1848, hvorefter Gade blev en institution i dansk musikliv, som leder af Musikforeningen og grundlægger af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1867. Det danske violintalent og modtager af Musikanmelderringens Kunstnerpris 2015, Niklas Walentin, har allerede debuteret i Carnegie Hall og kommer her på sit første besøg i Symfonisk Sal

Marc Soustrot, dirigent
Niklas Walentin, violin

Mendelssohn Hebriderne
Gade Koncert for violin og orkester
Schumann Symfoni nr. 4
Vis kort
30 Mar Klassisk

Sergio Azzolini

Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 150 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Knudsens, Nørregade 40, Holstebro
Vis kort
30 Mar Klassisk

Musik fra Amerika

Amerikansk musik for sopran, kor og klaver, med bl.a. et fyldigt uddrag af Scott Joplins opera Treemonisha, der aldrig har været opført i Danmark. Medvirkende: Randi Gislason, sopran, Carol Conrad, klaver, og Ballerup Kammerkor, dirigeret af Denis Segond.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lindevang Kirke, Hattensens Allé 12, Frederiksberg


Koncertens første afdeling består af amerikansk musik, der rækker fra folkesange over satser af Georges Gershwin og Samuel Barber, til musik af ganske unge komponister, der i de senere år har gjort amerikansk kormusik populær over hele verden. Koncertens anden afdeling præsenterer uddrag af Scott Joplins opera Treemonisha. Joplin er kendt som ragtime komponist, men havde en livslang ambition om at komponere en rigtig opera, og det resulterede i Treemonisha, som han i 1911 udgav for egne midler. Han kæmpede for at rejse midler til instrumenteringen, men med sine temaer, der handler om uddannelse af de farvede og om kvindefrigørelse, faldt den ikke i datidens smag, og efter Joplins død i 1917 blev Treemonisha glemt. Den blev genopdaget i 1970, og er siden blevet opført med stor succes i USA og enkelte steder i Europa, men aldrig tidligere i Danmark.

I koncerten gives et fyldigt uddrag af operaen med sopranen Randi Gislason i titelrollen som Treemonisha. Ballerup Kammerkor tager sig af korsatserne, og Scott Joplins akkompagnement på klaveret varetages af pianisten Carol Conrad.
Vis kort
30 Mar Klassisk

Saxofonaften

Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2 C, Aarhus C
Vis kort
30 Mar Klassisk

Handel with passion

Concerto Copenhagen, DKDM's Barokensemble og sangstuderende spiller operaarier og instrumentalværker af Händel Koncertmester: Peter Spissky. Musikalsk ledelse: Lars Ulrik Mortensen.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
KoncertKirken (Blågårds Kirke), Blågårds Plads 6 A, København N
Vis kort

Frøken Nitouche

Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 130,00 dkk - 280,00 dkk) Køb/bestil billet
NørregadeTeatret, Banegårdspladsen 1, Maribo
Vis kort
30 Mar Klassisk

Musik og poesi

Torsdag den 30. marts kl. 19.30 i Dronningborg Kirke: Musik og Poesi med forår og påske som tema og inspiration. Tre kunstnere i samspil og hver for sig Clara Richter-Bæk, violin Ulla Erml, klaver Dorthe Rosendahl, oplæsning.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Jacob Græsholt
Dronningborg Kirke, Egholmsvej 8, Randers NØ
Vis kort
30 Mar Klassisk

Jorden rundt med Amazing Strings

Strygerensemblet i Musikhøjskolens Aftenskole ledes af Tommy Øserlind, og de har samlet en lille buket af musik fra hele verden. Det rækker fra det eksotiske Kina over tangoens hjemland Argentina til vore egne himmelstrøg i det nordiske.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Musikhøjskolen, Smallegade 12, Frederiksberg
Vis kort
30 Mar Klassisk

'Musikken omkring Luther' ved musikgruppen 'Legene'

Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30-20.30.
Nørre Lyndelse Kirke, Albanivej 15 A, Nørre Lyndelse, Årslev
Vis kort
30 Mar Klassisk

Orgelkoncert med Lars Wolf

Gratis entré. Mulighed for at købe et glas vin efterfølgende i sognehuset.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30-20.30.
Mariehøj Kirke, Almindsøvej 6, Silkeborg
Vis kort
30 Mar Klassisk

Haydns "Jesu Kristi syv ord på korset"

Besøg af CoMa-kvartetten.
Tor. d. 30. marts 2017, kl. 19.30-20.30.
Sønder Omme Kirke, Kirke Allé, Sønder Omme
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-2017

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.