Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
28 Okt Klassisk

Spændende Lindegaardskoncert -Vi kommer musikalsk vidt omkring

Musik af Mozart, Schumann, Kuno Kjærbye, Carl Nielsen, Rued Langgaard og Per Nørgaard fremført af Anette Slaatto, bratsch; John Kruse, klarinet; Christina Bjørkøe, piano; Nicolai Slaatto, Henrik Thrane og Lars Vestergaard Larsen, slagtøj. Se Læs mere >.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 18 og 19.30.
Pris: (Entré: Se Læs mere)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, Kongens Lyngby


Det er et meget farverigt program, hvor to meget forskellige ensembler byder på meget forskelligartet musik:
En trio med tre marimbaer, og en trio med besætningen klarinet, bratsch og klaver. Slaatto familien er repræsenteret i begge ensembler, og de har fundet sammen med eliten af danske musikere.
En af hovedkræfterne bag Lindegaardskoncerterne, den højt respekterede Anette Slaatto på bratsch spiller sammen med klarinettisten John Kruse, fremragende soloklarinet fra det Kongelige Kapel og pianistinden Christina Bjørkøe, en af Danmarks førende pianister.

Koncerter indledes med en let koncertmiddag kl. 18.
Menu: Kyllingebryst stegt m. salvie, citron og hvidløg, syltet tomater og små kartofler vendt m. urter. Dessert: Trifli med vaniljecreme og makroner, sæsonens frugt eller bær.Man kan købe koncertebillet med eller uden middag.

Mere om koncertprogrammet: Nyhedbrev - Pressemeddlelse

Billetkøb til denne koncert HER. eller via hjemmesiderne klanghjulet.dk og lindegaardskoncerterne.dk
Vis kort
28 Okt Klassisk

Linda Ström - Länna Kyrka, Norrtälje

Linda Ström åker på kyrkoturné och släpper ny singel. Linda Ström, en av de karaktäristiska stämmorna i Cookies N Beans, gör efterlängtad soloavstickare och släpper albumet Med hjärtat på utsidan (Lovande Projekt) i höst.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Länna Kyrka, Norrtälje, Lännaa Kyrka 989, Norrtälje


Men redan i vår kommer första smakprovet i form av singeln När du lämnar mig som släpps på Alla hjärtans dag 14 februari - en passande tröst till alla de som inte firar en romantisk sammankomst med sin partner

I vår åker även Linda ut på en omfattande kyrkoturné i sällskap av Tomas Tjärnkvist på gitarr. Turnén innefattar 13 kyrkor och har premiär 20 april i Ramsele.

Ramsele är det naturliga valet för en kyrkoturnépremiär, säger Linda. Där bor mamma och mormor, och morfar ägde skog och mark precis bredvid kyrkan där han nu ligger begravd. Jag brukade gå på julottan med mormor, som alltid uppmanade mig Sjung högre, Linda, sjung högt så alla hör!. Och jag har alltid älskat att sjunga i kyrkorum, det finns en kraft och sången landar alltid så trösterikt och hoppfullt där

10% av de samlade intäkterna från turnén kommer gå direkt till organisationen Maskrosbarn. Maskrosbarn hjälper barn som är uppvuxna i dysfunktionella familjeförhållanden där det t ex förekommer psykisk ohälsa eller missbrukarproblem. Läs gärna mer

Arrangeras av RMP
Vis kort
28 Okt Klassisk

Cphphil Daphnis og Chloe

Dirigent / Kwamé Ryan. Solist / Prismodtager. Uddeling af Copenhagen Phils Udviklingsfonds. Pris til en konservatoriestuderende. Esa-Pekka Salonen / Violinkoncert. Ravel / Daphnis og Chloé. Fælleskoncert med. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 210-410 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Det kgl. Danske Musikkonservatoriums Koncertsal, Julius Thomsensgade 1, Frederiksberg C


DAPHNIS OG CHLOÈ. Hele den store orkesterpalet er i brug, når Ravel maler sarte farver, fine naturstemninger - og lader tonemaleriet kulminere i vild ekstase i sit største værk for orkester. Ravel kaldte selv Daphnis og Chloé for en 'koreografisk symfoni'. Her udfolder han al sin viden om symfoniorkestret i stærkeste opstilling og kaster det ud i en verden befolket af nymfer og guder - med det unge elskende par Daphnis og Chloé i centrum. På scenen går Copenhagen Phil igen sammen med studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i et samarbejdsprojekt og giver dermed den næste generation af musikere mulighed for at arbejde på fuldt professionelt niveau med ét af orkesterverdenens helt store mesterværker. Og et ungt dansk talent modtager orkestrets Udviklingsfonds Pris og optræder som solist i Esa-Pekka Salonens Violinkoncert. Finske Salonen er bedst kendt som en dirigent i den absolutte verdenselite, men har for længst også slået sit navn fast som komponist - bl.a. med sin Violinkoncert fra 2009 skrevet som afsked til Los Angeles Filharmonikerne, hvor Salonen var chefdirigent i 17 år. Ikke tilfældigt, at sidste sats har overskriften 'Adieu'. _________________________________________________________________________________________________________. Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen. Arrangør: Copenhagen Phil. Varighed: 2 timer. Dørene lukkes præcis. Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen. Garderobeafgift inkl. i prisen
Vis kort
28 Okt Klassisk

Gade & Nielsen

I anledning af Spil Dansk Ugen sætter vi fokus på vores indspilninger med dansk musik. Hele seks danske komponister er på programmet.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 0 - 150 kr) Køb/bestil billet til dette arrangement
HEART Herning Museum of Contemporary Art, Birk Centerpark 8, Herning


Niels W. Gade, der ud over sin musik blev kendt som chefdirigent for Gewandhausorkestret i Leipzig og stifter og rektor for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Carl Nielsen, der efter Gades død overtog rollen som Danmarks førende sen- og nationalromantiske komponist og med sin Blæserkvintet har haft betydning for denne genre. Vagn Holmboe, der udformede sit eget kompositionsprincip om musikalsk metamorfose. Jørgen Jersild, der ud over komponist var en stor musikpædagog. Hans Abrahamsen, der for sin minimalistiske musik for nylig har modtaget to prestigefulde komponistpriser. Og Peter Bruun, som vi netop har udgivet en CD med.

Niels W. Gade (1817-1890)
Fantasistykker for klarinet og klaver (1. & 2. sats)

Klavertrio i F-dur, opus 42 (1. sats)

Carl Nielsen (1865-1931)
"Tågen letter" for fløjte og klaver

Blæserkvintet, opus 43 (3. sats)

"Canto serioso" for horn og klaver

Fantasistykker, opus 2, arr. for obo og strygetrio af Hans Abrahamsen

Vagn Holmboe (1909-1996)
"Eco", opus 186, for klarinet, cello og klaver (3. sats)

"Primavera", opus 55, for fløjte, violin, cello og klaver (1. sats)

Jørgen Jersild (1913-2004)
"At spille i skoven" for blæserkvintet (2. & 3. sats)

Hans Abrahamsen (f. 1952)
"Walden" for blæserkvintet

Peter Bruun (f. 1968)
"Perletåredråber" for klaverkvartet (3. sats)
Vis kort

Gesualdo

Opera af Bo Holten.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 180, 135, 100, 65)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den Fynske Opera, Filosofgangen 19, Odense C


Dette er musikdramaet om historiens mest sensationelle renæssancekomponist Carlo Gesualdo. Vi følger Carlo Gesualdo fra følelsesladet ungdom i Napoli, gennem kunstnerisk opflammen i Ferrara til en alderdom af prøvelser, skønhed, mystik og melankoli, lukket inde i sit eget fyrsteslot på toppen af bjerget i byen Gesualdo i Syditalien. Fortællingen er et psykologisk drama om en tid, hvor kunsten blomstrede, samtidig med at voldsom hensynsløshed prægede samfundsarenaen. Gesualdo var ikke bare en af sen-renæssancens betydeligste og mest ekstreme komponister. Han var også en neurotisk, eksperimenterende og ‘moderne' person, som i øvrigt tog livet af sin utro kone og hendes elsker. Med sin status af fyrste kunne han tillade sig at komponere præcis som det passede ham, hvilket gav hans musik et vildere ansigt end samtidens. Gesualdos dramatiske liv og grumme skæbne er dybt forbundet med den farverige, splittede og dybt fortvivlede musik han producerede.

Bo Holtens opera er komponeret for barokkens instrumenter, og Gesualdos farverige og ekspressive musik væves umærkeligt sammen med Holtens egen.

Medvirkende

KOMPONIST OG DIRIGENT Bo Holten

LIBRETTO, SCENOGRAF & KOSTUME Eva Sommestad Holten

INSTRUKTØR Deda Cristina Colonna

MEDVIRKENDE Gert Henning Jensen, Tor Lind, Guido Paevatalu, Anders Jakobsson, Hanna Kappelin, Ann-Christin W. Ingels, Daniel Carlsson, Lauritz Jakob Thomsen, Rasmus Kure Thomsen m. fl.

ORKESTER Concerto Copenhagen

PRODUCENT Den Fynske Opera i samarbejde med Musica Ficta og Concerto Copenhagen
Vis kort

Askepot

Opera for voksne. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 180 min med pause.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Abonnement: 250-475 kr, Løssalg: 325-550 kr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Arrangør: Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C


En smuk, ung kvinde er klædt i pjalter og tvunget til at være tjenestepige for sin grusomme stedfamilie. Hun møder en flot prins, der længes efter at finde den eneste ene.Tilføj en fe-gudfar, et par grimme søstre og en balsal, og du har den vidunderlige og livsbekræftende opera, Askepot af Rossini. Rossinis morsomme opera Barberen i Sevilla kunne opleves i 2011 på danmarksturné med Den Jyske Opera. Nu opfører vi den vidunderlige og livsbekræftende opera La Cenerentola - på dansk Askepot - af den store, italienske komponist Rossini

Medvirkende: Victoria Simmonds, Yuri Kissin, Leonardo Ferrando, Aleksander Nohr, Wojtek Gierlach, Christel Smith, Johanne Højlund

Instruktør: Oliver Platt
Dirigent: Manlio Benzi
Scenograf: Neil Irish
Lysdesigner: Mark Jonathan
Koreograf: Emma Brunton
Vis kort
28 Okt Klassisk

Danmarksturne med Chinese Music of Shanghai - Aarhus

Chinese Music of Shanghai vil spille et repertoire af klassiske kinesiske melodier, der tager lytteren med på en musikalsk rejse til en tusinde årig gammel kultur. Musikerne er nogle af Kinas bedste mestre af de traditionelle kinesiske instrumenter.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 230 + gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C


Chinese Music of Shanghai er en del af SMEG Performing Arts Group, og har turneret rundt med traditionelle kinesiske instrumenter i Europa og USA, og nu kommer de til Danmark!

Orkestret vil spille et repertoire af klassiske kinesiske melodier, der tager lytteren med på en magisk rejse, derhen hvor kirsebærtræerne springer ud, mens sneklædte bjergtoppe rejser sig i baggrunden, vand buser gennem floder, og bambus står meterhøjt. De kinesiske melodier er som smukke digte uden ord, der luller lytteren ind i en anderledes og spændende mange tusind år gammel kultur.

Orkestrets musikere er nogle af Kinas dygtigste mestre af de traditionelle kinesiske instrumenter under ledelse af den berømte dirigent Wang Yongji
Vis kort
28 Okt Klassisk

Ønskekoncert med sognets kirkemusikere, Sct. Pauls Kirke

Skriv en seddel med dit musikønske og put den i postkasse, som hænger på opslagstavlen i Sognegården. Sidste frist for at aflevere er d. 18. september.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30-20.30.
Sankt Pauls Kirke, Kirkevej 7, Hadsten
Vis kort
28 Okt Klassisk

Koncert

To unge musikere fra Rom har for en stund forladt de romerske kirker og koncertsale for spille koncerter i Vestjylland. Fredag aften gæster de Sædden Kirke.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30-20.45.
Sædden Kirke, Fyrvej 30, Esbjerg V


Der venter publikum en helt særlig oplevelse, når Francesca Lavecchia og Gabriele Biffoni, henholdsvis fløjte og klaver, indtager kirkerummet i Sædden Kirke. Det unge kunstnerpar, der netop har afsluttet en mindre koncertrække i Rom, vil præsentere musik af bl.a. Bach. Enescu, Liebermann, Nielsen og Prokofiev.
Francesca og Gabriele er begge uddannede ved Accademia Nazionale di Santa Cecilia I Rom og har deltaget I en lang række af Masterclasses under ledelse af bl.a. Maestro Carlo Morena og Maestro Enrico Pace. Desuden har de deltaget i flere nationale og internationale konkurrencer for unge musikere.
'Vi forventer os meget af koncerterne i det vestjyske', siger Kim Ross, som har hentet parret til Danmark, og som har arrangeret koncerterne i Varde og Esbjerg i samarbejde med organist i Sædden Kirke, Birgit Antonsen og den italienske kulturforening Dante Alighieri i Esbjerg. 'Vi har gjort meget for at give musikerne og publikum de bedste rammer for koncerten; med Steinway flyglet og en enestående akustik i Varde Gymnasiums Musikhus og med Blüthner flyglet i Sædden Kirkes unikke kirkerum".
'Og så bliver det spændende at høre italienerne Francesca og Gabriele fortolke danske Carl Nielsens 'Tågen letter', som er særligt indstuderet til lejligheden', slutter Kim Ross, der er ansat ved Varde Gymnasium, og som har stået for opførelsen af gymnasiets nye Musikhus. Koncerten i Varde Gymnasiums Musikhus finder sted onsdag den 26. oktober kl. 19.30, medens koncerten i Sædden Kirke finder sted fredag den 28. oktober kl. 19.30
Vis kort
28 Okt Klassisk

Café-koncert

Sognets musikalske kræfter på slap line. Pris kr. 50,- Læs mere.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 19.30-21.30.
Raklev Kirke, Raklev Skillevej 1, Kalundborg
Vis kort
28 Okt Klassisk

Mozart og Sibelius

Harmonien, Haderslev. Sønderjyllands Symfoniorkester præsenterer: Mozart og Sibelius. Fredag 28. okt. 2016 kl. 20.00,. Chefdirigent: Shao-Chia Lü. Solist: Emil Gryesten, klaver. Beethoven: Coriolan-ouverture.
Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 20.
Pris: (Entré: 160 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Kulturhus Harmonien, Gåskærgade 19, Haderslev


Mozart: Klaverkoncert nr. 24. Grieg: To elegiske melodier. Sibelius: Symfoni nr. 6. Solist ved denne aftens koncert er Emil Gryesten, som på kort tid har etableret sig som en af sin generations mest talentfulde pianister i Norden. Mozarts klaverkoncert nr. 24 blev komponeret lige en måned før han havde premiere på operaen Figaros bryllup, og han havde således mange større værker i gang på samme tid, hvilket blot er med til yderligere at understrege hans genialitet og arbejdskapacitet som komponist med evne til på kort tid at skabe flere betydelige mesterværker. Sibelius' musik kan samlet beskrives som naturskildrende orkestermusik, som virkelig rører lytteren - ikke mindst i vores digitale tidsalder. Sibelius' musik skaber et unikt elementernes drama. Billeder af finske naturfænomener og landskabers rå og vilde kendetegn springer frem ikke mindst i den 6. symfoni ved de stikkende oboer i den gådefulde allegretto-sats. Varighed: Ca. 2 timer
Vis kort
28 Okt Klassisk

Koncert med Gustav Piekut, klaver

Fre. d. 28. oktober 2016, kl. 20.
Pris: (Entré: 70 kr for medlemmer, 140 kr for ikke-medlemmer, under 25 år gratis adgang)
Sognets Hus, Kirkestræde 6, Maribo
Vis kort
29 Okt Klassisk

Børnekoncert med Skrallebang

Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 10.30-11.30.
Houlkær Kirke, Odshøjvej 7A, Viborg
Vis kort
29 Okt Klassisk

Klokkespilskoncert på Kirketorvet

En af sognets klokkenister vil spille melodier på Sct. Nicolai Kirkes klokkespil. Man kan bedst hører klokkespillet ude på Kirketorvet og de tilstødende.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 11.15-11.45.
Sct. Nicolai Kirke, Kirketorvet 1, Vejle
Vis kort
29 Okt Klassisk

En halv times lørdagskoncert

I en serie med "Fynske Organister" præsenteres Sct. Nicolai kirkes nyrenoverede og udvidede orgel: Lars Kristian Hansen, Odense, orgel.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 11.30.
Pris: (Fri entré)
Sct. Nicolai Kirke og sognehus, Gerritsgade 5, Svendborg
Vis kort
29 Okt Klassisk

Koncert "Ad Libitum"

BLÆSERKVINTETTEN "AD LIBITUM" Kvintetten Ad Libitum består af Ingrid (Kicki) Piculell Gustafsson på fløjte, Aliza Wechsler på obo, Kerstin Cronqvist på klarinet, Kristin Hyltegren på valdhorn og Torben Bohn på fagot. Kvintetten er hjemmehørende i Lund.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 11.30-12.30.
Svogerslev Sognegård, Nordgårdsvej 4, Svogerslev, Roskilde


Kvintetten dannedes i 1999, og har spillet sammen uden ophold siden. Vi spiller 'hvad vi har lyst til', fra Bellman til Bach, Sousa til Sjostakovitj. Besætningen fløjte, obo, klarinet, valdhorn, fagot var populær i starten af 1800-tallet, fik en opblomstring i det tidlige 1900-tal og nu er på opgang igen. Der findes altså masser af original- og arrangeret musik for denne besætning. Blandingen af instrumenter giver en meget bred palet af klange
Vis kort

La bohème

En samproduktion med GöteborgsOperan. Opera for unge og voksne.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 12.
Pris: (Entré: Løssalg: 195-895 kr)
Operaen, Ekvipagemestervej 10, København K


Dramaet begynder ved juletid, hvor den fattige kunstner Rodolfo forelsker sig i den tuberkuloseramte syerske Mimi. Mens gadebilledet udenfor de unge elskendes kolde loftskammer stråler af overdådig julestemning, kæmper de en ulige kamp mod den ubarmhjertige skæbne.

Der er glødende kærlighed og ubrydeligt venskab på spil i La bohème, og det er svært ikke at lade sig rive med, når Mimi og Rodolfo erklærer hinanden deres store kærlighed.

Om du ser La bohème for første gang, eller om det er en kær gammel kending, så bered dig på at blive en smule forelsket, når instruktør Elisabeth Linton og hendes hold af dygtige, yngre sangere tager fat i klassikeren over dem alle

Medvirkende: Peter Lodahl, Gisela Stille, Audun Iversen, Ivana Rusko, Leif Jone Ølberg, Henning Von Schulman, Sten Byriel

Instruktør: Elisabeth Linton
Dirigent: Vello Pähn
Dirigent: Marius Stieghorst
Scenograf: Astrid Lynge Ottosen
Kostumedesigner: Magdalena Stenbeck
Koreograf: Clara Svärd
Lysdesigner: Ulrik Gad
Vis kort
29 Okt Klassisk

Orgelmatiné

Carl Adam Landström (organist ved Sankt Petri Kirke, Malmö) spiller en halv times program på domkirkens store orgel.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke, Nørregade 8, København K
Vis kort
29 Okt Klassisk

F-nøglen - Opera i børnehøjde

De unge fremadstormende operastjerner Sofie Elkjær Jensen og Simon Duus møder de små stjerner i Flintholm Kirkes spire- og børnekor.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 12.30-13.30.
Flintholm Kirke, Junggreensvej 14, Frederiksberg


Sammen åbner de et magisk univers med helte, divaer, eventyr og masser af kærlighed og sætter toner på alle de store følelser. Begge solister er uddannet fra Operaakademiet i 2011 og har siden flittigt gæstet de danske operascener. Nyd operaernes største hits - fortolket af både de store og de små sangstemmer
Vis kort
29 Okt Klassisk

Masterclass Med Terés Löf

Fri entré för barn/ungdom/student. I Piano Visions masterclass-serie på Konstakademien möter publiken konsertseriens pianister i en undervisningssituation tillsammans med pianostudenter.
Lør. d. 29. oktober 2016, kl. 13.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm


Masterclassen ägnas åt undervisning och samtal om bl a verken som spelas i konsertserien. Pianoteknik, interpretation och klangbehandling är några av de områden som kommer att tas upp. Tack var noter i storbildsformat på väggen och närhet till flyglar och pianister får publiken möjlighet att enkelt följa med i den musikaliska verkstaden.

Arrangeras av Piano Visions
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Cph-Soloist-25.11.
Link:
/Bannervisninger/DKDM-efterår-16

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.