Kontakt os
twitter.png
facebook.png
blog.png
intstagram.png
Nyheder om klassisk musik direkte i din mailbox

Optakts nyhedsmail udkommer 2-3 gange om måneden med nyheder om klassisk musik i hele landet og for hele landet.

Nyhedsbrevet er gratis. Modtagere får blandt andet tilbud om koncertbilletter med rabat og mulighed for at deltage i konkurrencer.


Banner_link2:
Banner_link2:
-til den klassiske musik
logo-optakt.pngI samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg efter klassiske arrangementer i Danmark
2 Sep Klassisk

Violin og Cello - Azizian/Sesenna - Fundraising Koncert til CD-indspilning

Til koncerten i Frihavnskirken vil man have mulighed for at høre denne fænomenale duo og støtte deres CD-indspilning. Værker af Z.Kodaly, B.Martinu og J.Halvorsen.
Fre. d. 2. september 2016, kl. 20.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frihavnskirken, Willemoesgade 68, København Ø


Duo`en Azizian/Sesenna begyndte at spille sammen i 2015 da de begge vandt stillinger i Kristiansand symfoniorkester. Kort derefter blev de tilbudt deres første koncert hos kammermusik-foreningen `Musikkens Venner` i Kristiansand. Koncerten blev et stort success som førte til koncert-arrangementer både i Danmark, Norge og Italien i 2016 og 2017.

Duo'en er nu blevet tilbudt muligheden for at indspille en CD fra Walkway Records- hvis de kan skaffe midlerne til det. De vil derfor være utrolig taknemlige for enhver støtte.

Om violinisten:

Den dansk-armenske violinist, Loussine Azizian (f.1986), er efterspurgt for sin klang, intensitet og virtuositet både som solist og som kammermusiker. Kandidat- og solistuddannet i København og Wien - henholdvis hos sin far, professor Serguei Azizian på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og hos Gerhard Schulz, medlem af Alban Berg Kvartetten, på Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien.

I april 2013 debuterede Loussine fra solistklassen på DKDM med fyldt sal og stående bifald.

Juni 2015 udgav Loussine sin debut plade "Obsession" sammen med pianisten, Berit Johansen Tange.

Om cellisten:

Den italiensk-fødte Leonardo Sessena er en yderst efterspurgt musiker har optrådt over hele Skandinavien, Tyskland, Belgien, Spanien, Frankrig, Østrig, Schweiz, Italien, Rusland og Kina.

Allerede som ung har han vundet flere første priser, bl.a ‘Arcangelo Corelli' i Fusignano, ‘Young Talent' i S.Pietro in Vincoli og anden pris i den internationale musik-konkurrence i Petra Ligure.

Interesse for orkesterspil stod også højt på listen - orkesterkarrieren begyndte med lederstilling i

"Luigi Cherubini" ungdomsorkester - grundlagt af deres daglige leder Riccardo Muti.

Til daglig er han leder for cello-sektionen i Kristiansand Symfoni Orkester Norge
Vis kort
2 Sep Klassisk

Koncert med Northern Assembly

Christianskirkens bidrag til Aarhus Festuge i år er en koncert med det nye band Northern Assembly.Efter deres første EP i 2014 vandt de i 2015 talentkonkurrencen Fatter Eskild Prisen.
Fre. d. 2. september 2016, kl. 20-21.30.
Christianskirken, Frederikshaldsgade 15, Aarhus N


Som navnet Northern Assembly antyder, er bandet en forsamling af nordiske musikere. De to forsangere Andreas Bevan og Dina Danielsdatter kommer fra hhv. Norge/England og Færøerne, og Jens Hedegaard og Jesper Smalbro på hhv. trommer og bas, er fra Danmark. Også musikken bærer et umiskendeligt nordisk præg. Bandet beskriver den selv som "stemningsfyldt, melodisk og akustisk nordisk folk," der samtidig trækker på inspiration fra Simon & Garfunkel og Mumford & Sons
Vis kort
2 Sep Klassisk

Rued Langgaard Festival 2016 - Langgaard og Ligeti

Kammermusik og operaarier af Langgaard og Ligeti med Dénise Beck, (sopran), Gunvor Sihm (violin), Berit Johansen Tange og Clemens Hund-Göschel (klaver).
Fre. d. 2. september 2016, kl. 22.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Catharinæ Kirke, Sct. Catharinæ Plads 4, Ribe


Velkommen til Rued Langgaard Festival 2016 i Ribe fra d. 1-4. september, hvor der under overskriften Sfærernes Musik sættes fokus på forbindelserne mellem den ungarske komponist György Ligeti og Rued Langgaard. I 1968 kickstartede Ligeti udbredelsen af Langgaards musik med bemærkningen: "Mine herrer! Jeg har lige opdaget, at jeg er Langgaard-epigon."
Vis kort
3 Sep Klassisk

MarieFestival - Lørdagsbillet

LØRDAG D. 3. SEPTEMBER 2016 Kl. 10.00 - 24.00MarieFestival 2016: Der spilles fra små 20 scener over hele byen med flere end 200 koncerter ca. 500 musikere deltager lørdag kl. 10.00 - 24.00. Armbånd afhentes i Festivalinformationen.Unr. siddepladserLæs.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 10.
Musik Galleriet, Søndergade 20, Ansager


Mere
Vis kort
3 Sep Klassisk

Rued Langgaard Festival

Rued Langgaard Selskabet Præsenterer Rued Langgaard Festival Hans Davidsson, orgel den 03-09-2016 kl. 11.00, adgang fra kl 10.30 Unummererede siddepladser.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 11.
Pris: (Entré: 90 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Ribe Domkirke, Torvet 19, Ribe


Under overskriften Sfærernes Musik er der ved Rued Langgaard Festival 2016 fokus på forbindelserne mellem Langgaard og Ligeti, der døde i 2006. Begge komponister var optaget af at udvide det traditionelle koncertrum og skabe happenings, hvor der eksperimenteres med musikalske former og det fysiske udtryk
Vis kort
3 Sep Klassisk

Mini - Vesper

Vor Frue Kirkes Kantori, der til daglig synger i den katolske kirke i Aarhus synger en "mini - vesper" på ca. en halv time. Det bliver en kombination af anglikansk Evensong og katolsk Vesper, som det synges hver dag i de engelske katedraler.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Hobro Kirke, Adelgade 52 B, Hobro
Vis kort
3 Sep Klassisk

Johannes og Christina - med børn

Violinist Johannes Søe og pianist Christina Bjørkøe spiller op til musikalsk sjov sammen med deres børn.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 11.
Pris: (Entré: Barn 50 kr, Voksen 25 kr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Arrangør: GENKLANGE
Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, Hellerup


De har sammensat et program med klassisk musik, klovneri, gode og sjove historier om instrumenterne og spændende vinkler på musik og lyd. Husk bamse, dukke eller anden yndlingsting til at sidde med.

Begge klassiske musikere har selv mindre børn, og Johannes Søe har lang erfaring i at formidle klassisk musik for børn bl.a. i DRs tv-programmer sammen med Sigurd Barrett.

På programmet er værker af Mozart, Schumann, Beethoven, Poldini og Brahms
Vis kort
3 Sep Klassisk

Matiné: Michael Grube, violin, Kevin Laplante, klaver

Matiné med Michael Grube, violin og Kevin Laplante, klaver. Musik af bl.a. Brahms, Massenet, Tchaikovsky samt Ernst Bloch og Gerhard Track.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 11-12.
Vor Frelser Kirke, Torvet 9, Horsens
Vis kort
3 Sep Klassisk

Koncert med Vor Frue Kirkes Kantori, der til daglig synger i den katolske kirke i Aarhus

Lør. d. 3. september 2016, kl. 11-12.
Hobro Kirke, Adelgade 52 B, Hobro
Vis kort
3 Sep Klassisk

En halv times lørdagskoncert

I en serie med "Fynske Organister" præsenteres Sct. Nicolai kirkes nyrenoverede og udvidede orgel: Bo Thaysen Lerche, Faaborg, orgel.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 11.30.
Pris: (Fri entré)
Sct. Nicolai Kirke og sognehus, Gerritsgade 5, Svendborg
Vis kort
3 Sep Klassisk

Lørdagskoncert i Sct. Hans Kirke

Den unge talentfulde mezzosopran Emma Oemann, der er uddannet både fra Syddansk Musikkonservatorium og konservatoriet i Glasgow, gæster Sct. Hans Kirke i selskab med musikalske venner, og programmet er bla. en solokantate af J.S.Bach og arier af Vivaldi.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Sct. Hans Kirke, Skt. Hans Plads 1, Odense C
Vis kort
3 Sep Klassisk

Palæhavekoncert

Dream Your Music Quartet med bl.a,. Helianne Blais.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 12.15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Palæ, Stændertorvet 3, Roskilde
Vis kort
3 Sep Klassisk

Suså Festival ´16

Komponisten Rune Glerup interviewes af Max Fage-Petersen, og bagefter spiller Athelas Sinfonietta Copenhagen værker af Anders Brødsgaard, Martin Stauning og Rune Glerup.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 12.30.
Arrangør: Ny Musik i Suså
Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, Næstved
Vis kort
3 Sep Klassisk

Suså Festival ´16

Forfatterkoncert med Niels Frank og Duo Dybro/Norman. Der opføres værker af Per Dybro Sørensen, Brian Ferneyhough og Sunleif Rasmussen. Efter pausen spiller Athelas Sinfonietta Copenhagen Axel Borup-Jørgensen og Hans-Henrik Nordstrøm.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 15.
Arrangør: Ny Musik i Suså
Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, Næstved
Vis kort
3 Sep Klassisk

Rued Langgaard Festival

Rued Langgaard Selskabet præsenterer: Rued Langgaard Festival DR VokalEnsemblet den 03.092016 kl. 15.00, adgang fra kl. 14.30 Unummererede siddepladser.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 15.
Pris: (Entré: 130 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet til dette arrangement
Ribe Domkirke, Torvet 19, Ribe


Under overskriften Sfærernes Musik er der ved Rued Langgaard Festival 2016 fokus på forbindelserne mellem Langgaard og Ligeti, der døde i 2006. Begge komponister var optaget af at udvide det traditionelle koncertrum og skabe happenings, hvor der eksperimenteres med musikalske former og det fysiske udtryk. Kormusik af Langgaard, Ligeti og Tage Nielsen
Vis kort
3 Sep Klassisk

Open air med Royal Danish Brass ved Orenæs Saloner

Fra Det Kongelige Kapel: Royal Danish Brass med slagtøj og lur! Musik fra barok til populær på Nordfalsters smukkeste plæne i skoven ved vandet.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 15.
Pris: (Entré: 150 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Orenæs Saloner, Orenæs Skovvej 12, Orehoved, Nørre Alslev


Royal Danish Brass, det danske brassensemble par excellence, lægger vejen forbi Orenæs med seks musikere den 3. september. Koncert kl. 15:00.

Der er musik fra flere århundreder på programmet; helt tilbage fra Bronzealderen omkring 1000 år før Kristi fødsel. Og det meget underholdende og afvekslende program indeholder ligeledes musikalske perler fra renæssancen, barokken, wienerklassikken og vor tid.

Gratis CD med Royal Danish Brass følger med i entréprisen!

Komponisterne hedder Fuzzy, Peter Maxwell Davies, Alessandro Orologio, Roger Kellaway, Alfred Schnittke, Bent Lorentzen, Ludwig van Beethoven, Jeremiah Clarke, Vittorio Monti m.fl.

Royal Danish Brass er kendt for at byde på gedigne overraskelser i koncertens løb, ligesom de enkelte musikere vil divertere med halsbrækkende og virtuose solopræstationer.

Programmet præsenteres og kommenteres af ensemblets absolutte senior, Keld Jørgensen, som også var en af grundlæggerne i 1977.

László Molnár, trompet

Lars Ejlif Hansen, trompet

Henning Hansen, horn og lur

Keld Jørgensen, basun og lur

Christian Bay, tuba

Per Jensen, slagtøj

Vis kort
3 Sep Klassisk

Den trofaste musikmester

I barokkens musikliv, såvel som nu, gjaldt det ikke kun om at være god til sit håndværk - man skulle også være en god forrretningsmand. Den forretningssans besad komponisten og organisten Georg Philipp Telemann.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 15-17.
Vestkirken, Platanbuen 6, Ballerup


Han udgav bla. et tidsskrift hver 14. dage med titlen "Der getreue Musikmeister". Et nummer kunne indeholde de to første satser af en sonate - og ville man gerne have de to sidste satser, måtte man købe næste nummer, når det udkom 14 dage senere. Fuldstændig som Anders And-blade eller Familie Journalen, hvor man dog kun behøver at vente en uge med at få fortsættelsen på historien. Telemann har jubilæum næste år, hvor vi fejrer 250-året for hans død. Men kender du ikke meget til Telemann - der ovenkøbet har komponeret flere værker end Bach og Händel tilsammen, så vil der til denne koncert være rig lejlighed til på forhånd at stifte bekendtskab med hans kammermusik. Derudover bliver der spillet musik af J.S. Bach, der var rigtigt gode venner med Telemann (Telemann var gudfader til Bachs ældste søn) og J.B. Loeillet de Gant, som ikke kendte nogen af dem, men levede i samme periode. I baroktiden var kammertonen en halv tone lavere end den er nu. For strygeinstrumenter betyder det at strengene ikke var spændt nær så hårdt som de er i dag, og blæseinstrumenter var lidt større og klang lidt blødere. Denne mere sarte og delikate lyd klæder barokmusikken virkelig godt, hvilket kan høres ved eftermiddagens koncert, hvor der bliver spillet på kopier af originalinstrumenter. Men dermed ikke sagt at der mangler temperament i eftermiddagens sonater. Der er masser af følelser og affekter i den gamle musik, som fremføres af fire specialister på området: Karin Samuelsson, barokviolin; Karina Agerbo, blokfløjte; Kjeld Lybecker Steffensen, barokcello og Leif Meyer, cembalo. Vel mødt!
Vis kort
3 Sep Klassisk

World Musik "VOLOSI"

En hel anderledes og meget ind i tiden musikoplevelse venter publikum når den polske gruppe Volosi besøger Elvermosen Billetter kan købes på Nakskov Turistbureau, Axeltorv 3, Nakskov, tlf. 54-922172.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 16.
Pris: (Entré: 150,00)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Elvermose, Højsmarkevej 61, Skovbølle, Nakskov


ELVERMOSE er en af de smukkeste koncertsale i Danmark. En koncertsal med en unik atmosfære og fantastisk akustik til glæde for de mange klassiske musikere, der gennem årene har spillet der - og ikke mindst til glæde for publikum, der med denne perle af koncerter på fornemste vis får serveret klassisk musik live ude på den Lollandske "ødemark"
Vis kort
3 Sep Klassisk

Musik med noget spritnyt og noget barokt

Duoen "Nordic Colors" bestående af John Ehde, cello og Jens Bang Rasmussen, guitar gæster igen kirken og spiller uddrag fra deres nyeste CD "A Baroque Recital" og i den forbindelse vil det være muligt at erhverve sig et signeret eksemplar.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 16-17.
Hendriksholm Kirke, Damhus Boulevard 70, Rødovre


Koncerten byder på velkendte toner i ny besætning af barokkomponisterne Bach, Vivaldi og Schickardt. Desuden vil man opleve en uropførelse af Jakob Davidsens Solosuite skrevet specielt til cellist John Ehde
Vis kort
3 Sep Klassisk

Marie-Luise Bodendorff til "Klassisk på Skodsborg

Den unge talentfulde pianist Marie-Luise Bodendorff fortolker værker af Ludwig van Beethoven og Friedrich Kuhlau på Kurhotel Skodsborg. Kurhotellet byder på standing high tea med hjemmebagte kager inspireret af det nye nordiske køkken i pausen.
Lør. d. 3. september 2016, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 240 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kurhotel Skodsborg, Skodsborg Strandvej 139, Skodsborg


Marie-Luise Bodendorff er født i Augsburg i 1983, og bor nu i København, hvor hun i løbet af de seneste år har etableret sig som ét af de helt store klavertalenter i sin generation. Hun begyndte at spille klaver som 5-årig, og på grund af sit store talent blev hun allerede som 10-årig optaget som elev ved Hochschule für Musik i Karlsruhe hos prof. Olga Rissin-Morenova. Samme år debuterede hun som solist med orkester, og i perioden 2002-07 studerede hun hos prof. Vladimir Krainev ved Hochschule für Musik and Theater i Hannover, herefter fortsatte hun sine studier hos prof. Christopher Oakden. I 2011 blev hun optaget i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Niklas Sivelöv.

Marie-Luise Bodendorff har vundet priser i en række klaverkonkurrencer, bl.a. Bundeswettbewerb Jugend Musiziert, Puigcerda-kokurrencen, Stiftung Karic-konkurrencen samt den internationale Seiler-konkurrence. I 2012 var hun solist i Rakhmaninovs virtuose 3. klaverkoncert i Tivolis Koncertsal, og spillede året efter samme sted en soloaften med værker af bl.a. Schubert, Schumann og Brahms
Vis kort
 

Link:
/Bannervisninger/Klassiske-Dage-2016
Link:
http://www.malmochambermusic.com/en/malmo-chamber-music/
Link:
/Bannervisninger/DUEN-efterår-16
Link:
/Bannervisninger/DUEN-efterår-16
Link:
/Bannervisninger/Tivoli-sommerklassisk-side-4
Link:
/Bannervisninger/Cph-Soloist-17.9.

TILMELD NYHEDSBREV

newsletter-open-icon-grey

twitter
facebook
blog
intstagram

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.