Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 1 event i Randers Kommune mellem 25. jun. og 24. jul. 2022

25. Jun Blandet/Ukendt

Åbning af særudstillingen 150 år med museumshistorie

Lørdag den 25. juni 2022, kl. 11.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
I anledning af Museum Østjyllands 150-års jubilæum åbner vi denne sommer en mindre jubilæumsudstilling i Kulturhuset med fokus på museets historie..

"Foreningen for en historisk Samling i Randers" blev stiftet den 12. juli 1872.

Foreningen fik til opgave at få borgerne til at være støtter af ideen om et lokalt museum i byen og at finde et egnet sted til at præsentere den historiske samling.

Den første offentlige museumsudstilling blev placeret i ejendommen Brødregade 25 på 1. sal. Her havde byens borgere i begyndelsen mulighed for at gå på museum en enkelt time om ugen. Museet havde nemlig kun åbent lørdage kl. 12.15 - 13.15!

Siden dengang er der sket meget, og museet har oplevet både op- og nedture. Det har blandt andet været tvunget til at flytte flere gange og er fusioneret med andre museer, således at museet i dag består af en fusion mellem museerne i Randers, Syddjurs og Norddjurs Kommuner.

Bemærk, at Kulturhuset i Randers denne sommer skal have en tiltrængt "ansigtsløftning" og renoveres. Derfor kan der i begrænsede perioder være udfordringer med at besøge museet
Vis kort