Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 2 events i Randers Kommune mellem 18. feb. og 18. mar. 2020

22. Feb Historisk

Genforeningen 1920

Lørdag den 22. februar 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 150 incl forplejning)
Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers C
Historisk Samfund og Grænseforeningen holder temadag med foredrag og musik plus frokost og kaffe om 100-året for Genforeningen Tilmelding, senest 11. 2. på Historisk Samfunds kontor, Helligåndshuset..

Den 10. juli 1920 red kong Christian over grænsen ved Frederikshøj. Sønderjyderne modtog kongen med blomster og en lille pige blev rakt op til kongen. Sådan tog sønderjyderne mod kongen og mod Danmark. Og sådan blev en del af Slesvig genforenet med Danmark.

På temadagen hører vi foredrag, fortællinger og musik ved seminarielektor Jørn Buch, Hadderslev, Stadsarkivar Tina Knudsen Jensen, Randers, kor ved Bent Faxholm, lærer Jytte Nielsen, pastor emir. Jens Jørgen Refshauge, Anne Roed Refshauge og musikgruppen Svestar
Vis kort
18. Feb Historisk

H.C. Ørsted på farten

Mandag den 10. februar til søndag den 8. marts 2020, kl. 10-19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Storcenter, Merkurvej 55, Randers SØ
"H.C. Ørsted på Farten" gør den store danske videnskabsmand H.C. Ørsteds banebrydende opdagelse af elektromagnetismen til en lærerig og eksperimenterende oplevelse..

I anledning af 200 års jubilæet for H.C. Ørsted opdagelse kan du komme til en spændende udstilling, hvor børn og voksne kan opleve og eksperimentere med elektromagnetisme, og selv undersøge, hvad den store danske videnskabsmand opdagede tilbage i 1820.

Udstillingen opfordrer til leg og udforskning og viser bl.a. hvordan mobiltelefoner og al den elektronik, som vi har i dag, bygger videre på H.C. Ørsteds opdagelse
Vis kort