Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 11 events i Randers Kommune mellem 5. okt. og 3. nov. 2023

5. Okt Historisk

Udstillingen På banen! Randers Freja i 125 år åbner

Lørdag den 10. juni til søndag den 12. november 2023, 10:00 - 16:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Randers Sportsklub Freja blev stiftet i 1898 af seks initiativrige 15-årige drenge. Allerede den første vinter fik 100 medlemmer, og den voksede derefter støt. 125 år efter lever klubben stadig i bedste velgående!.

Museum Østjylland i Randers viser nu særudstillingen På banen - Randers Sportsklub Freja 125 år. Randers Freja er en af byens største og ældste idrætsforeninger, som har haft stor betydning for generationer af randrusianere. Særudstillingen dykker ned i fortællingen om den succesrige sportsklub, som gennem sine 125 år har haft mange forskellige sportsgrene på programmet: fodbold, håndbold, svømning, boksning, atletik, hockey, gymnastik og meget mere. Klubben har hele tiden formået at tilpasse sig tidens skiftende efterspørgsel efter nye sportsgrene.

I udstillingen kan du opleve et nostalgisk tilbageblik på sportens udvikling i Randers Freja. Jubilæums-historien er fortalt gennem en række genstande, film og fotos fra 125 år med Freja. Udstillingen viser blandt andet faner, pokaler, fodboldtrøjer, atletikspyd, et stopur og medaljer.

På grund af ombygningen af Kulturhuset vil den officielle indvielse af udstillingen foregå i forbindelse med Randersugen senere på sommeren. Udstillingen kan ses frem til den 12. november 2023
Vis kort