Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 346 events i Randers Kommune mellem 18. feb. og 18. mar. 2020

5. Mar Foredrag

Torsdagscafé

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 14.30-16.
Sct. Peders Hus, Fabersvej 47, Randers C
"Jøderne i Randers - En kulturhistorisk fortælling i ord og billeder" En fortælling om det jødiske samfund, der eksisterede i Randers fra 1750'erne til mellemkrigsårene..

Kristoffer Slot-Kristensen, jurastuderende og gennem mange år tenor i Sct. Peders Kirkes gudstjeneste-, hhv. Ungdoms- og Koncertkor, kommer og fortæller om "Jøderne i Randers". Hans foredrag udspringer af en generel historisk interesse - og en særlig opmærksomhed på jødernes indflydelse på og bidrag til vores bygninger i byen. Vært er Ulla Horsholt
Vis kort
5. Mar Klassisk

Musikken fortæller historie

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 14.45.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
"Musikken fortæller historie" - Klassisk lytteklub for de 6-10 årige..

Klassiske musikere fra Randers Kammerorkester og biblioteksmusikanten Peter Elmelund er gået sammen for at fortælle musikkens historie gennem ord og toner på fire torsdage i foråret. Her bliver både noget om Pippi, H.C. Andersen, Halfdan Rasmussen og en masse andet
Vis kort
5. Mar Foredrag

Cykelsmeden og Kunsthistorikeren

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
I forårets torsdagsdialoger inviterer cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen til dialog om flora og kunst. Dagens værk er Erik A. Frandsen: Haiti, 2018..
Vis kort
5. Mar Andet

Koncert med Scandia Metalkor

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Korkoncert med Scandia Metalkor..

Koret, som består af ca. 25 mandlige sangere, giver en velklingende koncert med numre fra dets repertoire. Koret dirigeres af Peter Sabro. Koncerten er en del af Korby Randers Ugen 2020.

Alle er velkomne, og det er gratis.

I bibliotekspyramiden, Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Vis kort
5. Mar Undervisning

IT-cafe i klasseværelset

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 17.30.
Pris: (Gratis)
Voruphuset, Lønstrupvej 10, Vorup, Randers SV
Claus Vestergaard Skipper tilbyder hjælp til løsning af IT-problemer..
Vis kort
5. Mar Foredrag

Hvorhen jeg i verden for

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Henning Imanuel Hall, sognepræst emeritus, fører tilhørerne vidt omkring i verdenshistorien..
Vis kort
5. Mar Banko

Bankospil

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Romalt Kultur- og Forsamlingshus (v/Romalt aktivitetshal), Romalt Boulevard 28, Randers SØ
Det månedlige bankospil afholdes kl. 19 i Romalt Kultur- og Forsamlingshus. Dørene åbnes kl. 18. Salg starter kl. 18. 27 gevinster, Amerikansk lotteri, Københavnerspil, Rumlepot. Hovedgevinsterne ved bankospillet er primært pengepræmier..
Vis kort
5. Mar Foredrag

Da Randers-rocken gik op i røg

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Randers Bibliotek byder på lokal rockhistorie og filmforevisning..

Hvis du er til rock af den lidt mere syrede slags, er der god grund til at kigge forbi Kulturhusets sal på Hovedbiblioteket i Stemannsgade torsdag den 5. marts kl. 19.00. Her kan du nemlig høre en fortælling fra de glade hippiedage med en tydelig lokal vinkel.

Helt i tråd med datidens græsrodstanker var dette også en periode hvor en række små pladeselskaber kastede sig over at udgive tidens toner på vinyl, så den frodige underskov af bands kunne blive foreviget. Et af selskaberne hed Spectator Records og havde base på en villavej i Aalborg.

Selskabet nåede at udgive Gasolin's første single, en meget ung Lis Sørensen og debuten med Randers-bandet Cinderella, før bygningen hvor selskabet havde hjemme nedbrændte i 1972. I den forbindelse gik både færdige vinylplader og alle masterbånd til, hvilket har medført, at plader fra Spectator Records katalog i dag forhandles til svimlende summer af samlere verden over.

Historien om det aalborgensiske pladeseskab blev i 2017 til dokumentarfilmen "Spectator Recors - Op i røg", der vises denne aften i Den Blå Boks. Før filmen fortæller Cinderellas guitarist, Henning Kragh Pedersen, om en periode i dansk rockhistorie, hvor der var højt til loftet og plads til eksperimenter af mange slags, når musikken spillede. Det er gratis at være med til arrangementet men kræver tilmelding
Vis kort
5. Mar Foredrag

De døde krigere i Alken Enge ved Illerup Ådal

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 for medlemmer/80 ikke-medlemmer)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Thors bakke, Møllegade 4, Randers C
Vi er i tiden omkring år 0. Illerup Ådal, der tidligere har været dyrket som landbrugsområde, springer nu i skov og ændres til en hellig dal. Tusindvis af slagne krigere ofres i store søer i ådalen..

Folkeuniversitetsforedrag:

Hvad er der dog sket her? Hvad er det, der sker omkring år 0? Og hvem er de døde krigere?

Den romerske kejser Augustus planlægger i årene omkring år 0 en udvidelse af det romerske imperium, så den romerske grænse kommer til at ligge faretruende tæt på den danske grænse! Som et modsvar hertil ser vi en militarisering af det nu danske område.

I november 2019 holdt arkæolog og museumsinspektør fra Museum Midtjylland Martin Winther Olesen et forrygende foredrag om Ørregaard Militæranlægget og om en krystallisering af magten på een eller ganske få herskere i det danske område i tiden omkring år 0. På Ørregaard-militæranlægget produceredes og distribueredes i titusindvis af våben til soldater i årene omkring år 0.

Det nye foredrag den 5. marts 2020 fortsætter fortællingen om krigerne, men nu er fokus på taberne ved de store slag. Vi kommer tæt på nogle voldsomt drabelige efterkrigsritualer i det danske område; ritualer, der ligner efterkrigsritualerne fra det store Varusslag i år 9, hvor 16 - 18.000 romerske soldater sammen med deres hjælpetropper (måske op til 30.000 mand, kvinder og børn) blev udslettet i løbet af kun 3 dage.

Foredraget giver en spændende indfaldsvinkel på de samtidige nordeuropæiske magtkampe mellem romere og germanere, hvor vi også skal høre om jernaldermennesket, og om deres samfundsstruktur og hierarki. Der pågår lige nu dna-undersøgelser af skeletterne, som indeholder Nordeuropas bedst bevarede dna-materiale fra perioden! Måske får vi svaret en dag, og måske har arkæologen et bud?

Læs mere og tilmeld dig her: https://www.randers-arkaeologi.com/event-details/de-dode-krigere-fra-alken-enge-i-illerup-adal

Tid: Den 5. marts 2020 kl. 19-21.

Hvem: Alle er velkomne - medlemmer og ikke-medlemmer!

Foredragsholder: Arkæolog og Museumsinspektør ved arkæolog og museumsinspektør Ejvind Hertz

Forplejning: Der serveres kaffe under foredraget og kage i pausen.

Pris: 50 kr. for medlemmer - 80 kr. for ikke medlemmer. Betaling på dagen.

Adgangsforhold: Velegnet for gangbesværede.

Tilmelding: Til eske.thoegersen@sol.dk eller ring til 29 36 49 66 (ikke sms) eller tilmeld dig på hjemmesiden ved at følge linket!

Arrangør: Randersegnens Amatørarkæologer og Randers Folkeuniversitet
Vis kort
5. Mar Møder

Sangaften

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.
Asferg Kirke, Østergade 1A, Fårup
Forårssange og salmer..
Vis kort