Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 320 events i Randers Kommune mellem 23. okt. og 21. nov. 2019

11. Nov Andet

Morgengry i Nordisk litteraturuge 2019

Mandag den 11. november 2019, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter fra man. 28/10)
Randers Bibliotek Øst, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Hør årets finurlige tekst, som læses højt i de nordiske lande!.

Vær med, når fortæller og bibliotekar Aase Klith læser op af og fortæller om årets tekst, som er særligt udvalgt til fælles læsning en november morgen i stearinlysenes skær.

Teksten læses op for rigtig mange børn i biblioteker og skoler på samme tidspunkt i hele Norden.

For de 6-9 årige og deres voksne.

Tilmelding skal ske på www.randersbib.dk fra den 28. oktober kl. 9. Max 10 billetter pr. institution
Vis kort
11. Nov Andet

Babysalmesang

Mandag den 11. november 2019, kl. 09.30.
Skt. Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Babysalmesang i Sankt Andreas Kirke I fællesskab synger vi kendte danske børnesange og salmer, laver fagter, bruger kroppen, blæser sæbebobler, leger med tørklæder og meget andet..

Babysalmesang er både hyggeligt og sanserigt og kan være en god inspiration for forældre, som ønsker at inddrage mere musik, sang og leg i samværet med deres barn. Forældre kan måske godt være lidt forbeholdne over at skulle sidde og synge sammen med andre, men for et barn er de dejligste stemmer i verden fars og mors. I behøver ikke at være vant til at synge sange eller salmer eller at være kirkevante. I lærer kirken at kende som et sted med plads til både ro og tryghed og til leg og glæde. Tip: Tag din mødregruppe med - det er en super god social aktivitet at lave sammen. Praktisk information Tid: mandage kl. 09.30(Se datoer for efteråret nedenfor.) For babyer i alderen 0-12 måneder. Kirken er åben 20 min før, så dit barn evt. kan nå at blive skiftet eller få noget at spise, inden vi går i gang. Lektionerne varer ca. 35 minutter hver gang - herefter er der kaffe og te samt plads til lidt løs snak i våbenhuset eller de tilstødende lokaler. Pris: Gratis.Tilmelding: Til Vibeke Bonde Persson på vip@andreaskirke.dkOplys venligst dit navn og telefonnummer samt dit barns navn og alder. 16. sep.23. sep.30. sep. 7. okt. Efterårsferie 21. okt. 28. okt. 4. nov.11. nov.18. nov.25. nov
Vis kort
11. Nov Foredrag

Mandagsklub " Fra Viborg til Verdens ende- en 3500 km lang pilgrimsvandring"

Mandag den 11. november 2019, kl. 14.30.
Skt. Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Vis kort
11. Nov Andet

Computer-Café

Mandag den 11. november 2019, kl. 14.30.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Så er Sct. Clemens kirke klar til en ny omgang Computer-Café. Denne gang er det også muligt at få hjælp til mobil-telefoner. I møder op med jeres computer/telefon og jeres problem, og så står vi klar til at hjælpe..

Der er også tid til samtale, hyggeligt samvær, kage og kaffe og det er helt gratis. Kordegn June S. Christensen står sammen med frivillige for hjælpen. Du kan komme i Computer-Café'en på følgende datoer: 9.sep., 7.okt., 11. nov., 9.dec., 6.jan., 3. feb., 2. marts og 6. april
Vis kort
11. Nov Foredrag

Skumringstime

Mandag den 11. november 2019, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter)
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Skumringstimen, en hyggelig eftermiddag for voksne med højtlæsning og sang i Kulturhusets café..

I tidligere tider var højtlæsning i de mørke vinteraftener en hyggelig og udbredt nordisk tradition.
Vi fejrer den fælles Nordiske biblioteksuge, når Foreningen Norden Randers/Langå og Randers Bibliotek inviterer til Skumringstime i Kulturhusets cafe.
Årets tekst læses op af Keld Sørensen i skæret fra de levende lys. Sven Foged spiller til fællessangene og der er visesang ved Ejnar Gaardmand.

Der kan købes kaffe/the og kage
Vis kort
11. Nov Foredrag

Stå stærkere - i krop og sind. Genvind kontrollen over vægt, helbred & glæde i hverdagen

Mandag den 11. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 125 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Remisen, J.V. Martins Plads 3, Randers C
Mød Anna Bogdanova og Louise Berner som gennem de seneste år har hjulpet mere end 8.000 kvinder med at knække koden til et stærkt og sundt liv. På foredraget hører du hvordan - og ikke mindst får du input til, hvordan du kan knække koden selv..

Mød Anna Bogdanova og Louise Berner som gennem de seneste år har hjulpet mere end 8.000 kvinder med at knække koden til et stærkt og sundt liv. Køb billet i Helsam butikken eller her: https://www.tilmeld.dk/Helsam/koeb-billet.html?uk=C36EBD57-EB0D-4603-8077-EDE2F56EA651

Mød Anna Bogdanova og Louise Berner, der gør op med alle dogmatiske regler for, hvad du skal og bør og har gjort det til deres speciale at gøre livsstilsændringer til noget, som alle kan finde ud af.

I dette foredrag får du et unikt indblik i deres metode, som har hjulpet tusindvis af kvinder til at blive fri for skavanker, smerter, overvægt og stress.

Det handler nemlig ikke om besværlige kostdogmer eller tidskrævende udmattende træning.

Hverdagsnemme tiltag, baseret på den seneste forskning, skaber forandring

Anna Bogdanova og Louise Berner kombinerer den seneste forskning med almindelig sund fornuft og menneskelig indsigt, til en cocktail af hverdagsnemme tiltag, som skaber store forandringer, når de laves kontinuerligt.

Du vil få deres mest virksomme værktøjer til at få mere energi og overskud også på den korte bane.

Der vil undervejs være øvelser, hvor du på egen krop kan mærke, at det er nemmere at slippe træthed og smerter og finde styrke og overskud, end du hidtil har troet var muligt.

Mikrotræninger knækker koden til fysisk inaktivitet

"Hvilken ENE ting vil I gerne være kendt for?" er Anna Bogdanova og Louise Berner ofte blevet spurgt.

Og svaret er: "Vi vil gerne være kendt for at at have knækket koden til fysisk inaktivitet (som koster det europæiske samfund 3 gange så meget som rygning) - med mikro-træninger, som vi kalder det.

At gøre bevægelse til noget vi ikke kan lade være med at gøre. Af lyst, ikke af pligt. Noget vi kan overskue, uanset hvor lidt overskud vi har. Noget, der ikke bliver gjort til et kæmpe projekt oppe i hovedet.

Både at få de os, som er blevet verdensmestre i at sidde stille og som synes sport og fitness er en by i Rusland, i gang.

Og også lære de af os, der giver den max gas i nogle bestemte korte perioder - og falder ud i andre, længere, perioder - nuancerne mellem alt og intet.

For vi er nødt til at pause "de optimale anbefalinger om X antal minutter om ugen" og suk over "hvorfor folk dog ikke gør det, når de ved, det er godt for dem".

Læg barrierne bag dig og stå stærkere

Vi skal starte med at være nysgerrige på de mennesker det drejer sig om. Dig og mig. Vores hverdag, ned i detaljer - fra vi slår øjnene op om morgenen til hovedet rammer puden om natten.

Tanker om kroppen, årsager til ubehag ved anstrengelse, over/understimulerede sanser, energitilgængelighed, (u)tryghed i bevægelse, hvilken stressfaktor bliver vurderet som vigtigere at tage hånd om end motion...

Der er så mange usynlige barrierer, som tilsammen vejer så meget tungere end oplysning, som man er nødt til at anerkende, tage seriøst og tage hånd om.

Motion kommer i mange nuancer

Vi har fulgt mere end 8.000 tusind kvinder i perioder og været vidne til, hvordan de er blevet "sådan nogle, der træner". Og med dét mener jeg ikke nødvendigvis "aldrig misser en træning, koste hvad det vil".

Jeg mener, at man har lært så mange nuancer af, hvad motion kan være, at man er i stand til at tilpasse planen til sin hverdag - og ikke udskyde den, når man bliver presset.

At man begynder at se sig selv på en ny måde - så selv med de udsving, der altid vil være der, vil man også altid komme ind i rutinen igen. Fordi man ved, hvordan man kommer op på hesten igen - og ved, at man ikke starter helt fra bunden, men bringer en viden med sig. Og derfor er man fri til selv at vælge det til."

Faktaboks

Prisen er kr. 125,00, og billetter kan købes i Helsam eller på www.helsam.dk. Begrænset antal billetter.

Faktaboks

"Smertefri. Farvel til stress, træthed og ondt i kroppen" er Anna Bogdanova's seneste bog. Det er bog 1 i hendes trilogi, der også rummer bøgerne "Skyhøj Forbrænding" og "Veldrejet". Find alle 3 bøger hos boghandlen eller på biblioteket.

Faktaboks

Anna Bogdanova er uddannet i smerteteori, fysiologi og forandringsprocesser. Louise Berner er uddannet i økonomi, personlig udvikling og spiritualitet. Sammen ejer de firmaet De Uimodståelige, et team af 25 fagfolk, der underviser kvinder og mænd online og på 1:1 basis i Lyngby.

Læs mere på www.annabogdanova.dk og www.louiseberner.dk

Faktaboks

Nysgerrig for at se og høre mere om Anna og Louise inden foredraget? Gå ind på facebook siden "Genvind kontrollen over vægt, helbred & glæde i hverdagen" via www.annabogdanova.dk
Vis kort
11. Nov Foredrag

Foredrag Med Christian Fuhlendorff

Mandag den 11. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Vis kort
11. Nov Skuespil

Stå fast

Mandag den 11. november 2019, kl. 19.30.
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Vis kort
12. Nov Andet

Mandeklub

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 12-13.30.
Borupvænget, Gl. Hobrovej 136, Randers NV
Vis kort
12. Nov Andet

Kulturhusklubben 60+

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 13.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Randers Bibliotek byder på seniorklub i Kulturhuset sammen med Randers Kunstmuseum, Randers Stadsarkiv og Museum Østjylland - Glæd jer til otte spændende eftermiddage..

Hen over vinteren fra midt november til midt januar slår Kulturhuset dørene op til en seniorklub, der vil vise deltagerne Kulturhusets mange tilbud. Kulturhusklubbens vært Inger Nygaard Kaad vil sørge for den røde tråd i de forskellige eftermiddage. Programmet er som følger:

Tirsdag 12. november: Velkomst, rundvisning på Randers Bibliotek, Rundt i højskolesangbogen
Tirsdag 19. november: Velkommen til Museum Østjylland
Tirsdag 26. november: Litteratur & lækkerier
Tirsdag 3. december: Rundvisning på Randers Kunstmuseum
Tirsdag 10. december: Filmmusik og fællessang
Tirsdag 17. december: Jul på Museum Østjylland
Tirsdag 7. januar: Rundvisning på Randers Stadsarkiv
Tirsdag 14. januar: Musikalsk foredrag "danskheden i litteraturen" og afslutning.

Der er 75 pladser i Kulturhusklubben. Du kan booke din plads på www.randersbib.dk eller komme på biblioteket og få hjælp. Husk at anføre telefonnummer og/eller mailadresse
Vis kort