Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 205 events i Randers Kommune mellem 16. jan. og 14. feb. 2019

16. Jan Undervisning

Knipling

Man. d. 17. september 2018 til man. d. 18. marts 2019, 20 kursusdage kl. 18.15.
Pris: (Pris: 2040 kr) Klik her for at tilmelde dig
Korshøjcentret, Kastanievej 3, Harridslev, Randers NØ
Et spændende kursus for både begyndere og viderekomne..

Undervisningen er individuel og vi arbejder med både de gamle og nye former for knipling. Vil du gerne vide mere om undervisningen, er du velkommen til at ringe til underviser Inger Veng, tlf. 86 43 48 83 eller 22 28 48 83efter kl. 17.00. Hold 2018420
Vis kort
16. Jan Undervisning

Højskolesangbogen og

Ons. d. 26. september 2018 til ons. d. 20. marts 2019, 5 kursusdage kl. 19.30.
Pris: (Pris: 350 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hald-Kærby Centralskole, Salbakken 7, Gjerlev J
Højskolesangbogen og. Foredragsrækken "Højskolesangbogen og." har igen i år et alsidigt udvalg af både underholdende og debatskabende foredragsholdere, så vi byder velkommen til gamle og nye deltagere..

Foredragsrækken "Højskolesangbogen og." 26.9. Carsten Holvad: "Hvor du sætter din fod".Carsten Holvad er forstander for Rude Strand Seniorhøjskole. "Det handler om relationer mellem mennesker. Man ser sig selv og forstår sig selv i forhold til de mennesker, vi lever med og færdes iblandt."Foredraget lægger op til debat. 24.10. Anna Grethe Beck: "Evald Tang Kristensen". Anna Grethe Beck holder foredrag om folkemindesamleren Tang Kristensen, ogviderefører også selv den gamle fortælletradition i en moderne og levende form. Advarsel: Nogle af fortællingernebliverpå vestjysk. 21.11.Mette og Poul Nørup:"Dengang vi drog afsted". Foredraget tager udgangspunkt i en vandretur ad Gendarmstien langs den dansk-tyske grænse. De fortællerom grænseregionens historie, viser lysbilleder og synger sange. 20.2. Henning Frandesen: "Rovmordere, tyveknægte og forbryderbander i 1800-tallet". Gennem historien om 1800-tallets forbryderes og andres skæbner, fortælles historien om 1800-tallets Danmark på vrangen. Foredraget vil også komme ind på datidens fattigforsorg og straffesystem, herunder det herskende syn på fattigdom, forbrydelse og straf. 20.3.Marianne Vestrergaard:"Omfavn din livshistorie - og bevar den". Mange mener ikke, at deres liv indeholder noget særligt, men ingen andre har oplevet akkurat det samme på samme tid eller opfattet det på samme måde. Marianne Vestergaard er dansker, men adopteret fra Korea, hvilket giver hende en unik tilgang til emnet, som hun har udfoldet flere gange i TV, foredrag og bøger. Husk selv at medbringe kaffe/the, brød og service. Det er muligt at melde sig til et enkelt foredrag - i så fald er prisen kr. 100,- pr. gang.Henvend dig til aftenskolens leder, :ambladt@stofanet.dk. Foredragene finder sted på 'Hald gamle Skole', CSV Randers, Salbakken 7, Hald, 8983 Gjerlev. Hold 2018800
Vis kort
16. Jan Billedkunst

"Som jeg husker det" - Malerier af Frank Peter Poulsen (DK)

Lør. d. 12. januar til lør. d. 30. marts 2019, Mandag-tor 10-16, fre 10-14, lør 10-15.
Pris: (Fri entré)
GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Maleren Frank Peter Poulsen levede fra 1949-2016. Efter hans død blev omkring 20 malerier skænket til GAIA Museum. Vi siger tak - og viser i denne særudstilling stemningsfulde billeder med en farvefornemmelse og naturfølelse de færreste formår..

Kunstmaler Kurt Tegtmeier har taget vare på sin afdøde ven Frank Peter Poulsens efterladte malerier. Det drejer sig om flere hundrede værker, hvoraf Thisted museum har fået ca. 20, og Museum Ovartaci i Risskov og GAIA Museum et tilsvarende antal.

En formidabel hukommelse gjorde, at Frank huskede alt, hvad han læste og så. Alle hans billeder med motiver fra Harring Mose er malet efter hukommelsen og der er ikke glemt noget. Det er stemningsfulde billeder med et lys, en farvefornemmelse og en naturfølelse som de færreste formår. Det er den naturfølelse og melankoli, der findes i meget af den Nordiske kunst. Frank levede ikke i sin egen tidslomme, men var en del af den natur, vi alle færdes i. Den bevidsthed og hans egen personlighed slår igennem i de billeder, han efterlader.

Frank efterlader et minde om en person med en sjælden fornemmelse for farve, der lever videre i hans efterladte malerier
Vis kort
16. Jan Billedkunst

Kunstnerbrødre - L.A. Ring og H.A. Brendekilde

Lør. d. 24. november 2018 til søn. d. 31. marts 2019, kl. 10-16 (man. lukket).
Pris: (Entré: 50 kr.)
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Randers Kunstmuseum præsenterer den første store udstilling om de to danske kunstnere H.A. Brendekilde (1857-1942) og L.A. Ring (1854-1933)..

Med udstillingen og sammenstillingen af Ring og Brendekildes arbejder belyses et særligt kapitel i dansk kunst i perioden 1880-1920, men også et usædvanligt kunstnerisk parløb. Udstillingen udforsker og fortæller den ufortalte historie om L.A. Ring og H.A. Brendekildes nære venskab og fælles kunstneriske idealer - men også om vejene, hvor de skiltes.
Vis kort
16. Jan Undervisning

Lungekoret

Tir. d. 8. januar til tir. d. 9. april 2019, 13 kursusdage kl. 14.
Pris: (Pris: 780 kr) Klik her for at tilmelde dig
Rosenvænget, P. Knudsens vej 6, Randers NØ
Underviser: Gertrud Lei. Prøv et sangfællesskab - og styrk din vejrtrækning samtidig. Dette tilbud henvender sig til alle med lungerelaterede lidelser. Sangtræning er god gymnastik for lungerne..

Erfaringerne med korsang for mennesker med KOL, astma eller andre åndedrætslidelserviser, at det giver øget velvære og styrker vejrtrækningen, og så bliver de fleste mennesker generelt bare i rigtig godt humør af at synge.Hvis du har lyst til at gøre noget godt for dit velbefindende, er Lungekoret en oplagt mulighed. Der er ingenforventninger tilsangevner eller erfaring. Om du kun synger i badet eller har sunget altid, eruden betydning-alle er velkomne. Vi holder de nødvendige pauser undervejs, ogogså hygge, grin og den sociale del af detat synge i kor bliver prioriteret. Lungekoret er blevet til i samarbejde med Lungeforeningen. Gertrudhar deltaget i Dansk Oplysnings Forbunds og Lungeforeningens kursus for korledere. Hold d19594b
Vis kort
16. Jan Undervisning

Madlavning

Tir. d. 11. september 2018 til tir. d. 9. april 2019, 12 kursusdage kl. 18.45.
Pris: (Pris: 1540 kr) Klik her for at tilmelde dig
Korshøjskolen, Skolevænget 1, Harridslev, Randers NØ
Underviser: Annette Wollesen. Madlavning for mænd Kurserne henvender sig til mænd som gerne vil lave mad sammen med andre, og lære lidt om hvordan man laver en nem aftensmad med nutidens kendte råvarer..

Kursuserne er for alle som har lidt interesse i mad , nybegyndere og fortsættere. Materialeudgifter (madvarer) 50-60 kr. pr. gang. Hold 2018102
Vis kort
16. Jan Undervisning

Lungekoret

Ons. d. 9. januar til ons. d. 10. april 2019, 13 kursusdage kl. 9.30.
Pris: (Pris: 780 kr) Klik her for at tilmelde dig
Spentrup Ældrecenter, Præstevænget 2, Spentrup
Underviser: Gertrud Lei. Prøv et sangfællesskab - og styrk din vejrtrækning samtidig. Dette tilbud henvender sig til alle med lungerelaterede lidelser. Sangtræning er god gymnastik for lungerne..

Erfaringerne med korsang for mennesker med KOL, astma eller andre åndedrætslidelserviser, at det giver øget velvære og styrker vejrtrækningen, og så bliver de fleste mennesker generelt bare i rigtig godt humør af at synge.Hvis du har lyst til at gøre noget godt for dit velbefindende, er Lungekoret en oplagt mulighed. Der er ingenforventninger tilsangevner eller erfaring. Om du kun synger i badet eller har sunget altid, eruden betydning-alle er velkomne. Vi holder de nødvendige pauser undervejs, ogogså hygge, grin og den sociale del af detat synge i kor bliver prioriteret. Lungekoret er blevet til i samarbejde med Lungeforeningen. Gertrudhar deltaget i Dansk Oplysnings Forbunds og Lungeforeningens kursus for korledere. Hold d19594a
Vis kort

Mit Tørklæde Mit Valg

Lør. d. 2. februar til søn. d. 28. april 2019, kl. 10 til 16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Muslimske kvinder fortæller i videoer om at gå med tørklæde, og hvad det betyder for dem. Udstillede tørklæder. Udstillingen lægger op til aktiviteter og dialog..

Debatter om tørklæder går livligt i medierne. Men har du nogensinde selv haft en snak med en muslimsk kvinde, der går med tørklæde? Hvad betyder det for hende? Det får du mulighed for at få et indblik i nu.

I udstillingen kan du se videoer med unge kvinder fra Randers, der fortæller deres personlige historier. Det handler blandt andet om ligestilling, identitet og mode. Og du kan se tørklæder som kvinder fra lokalområdet selv har udstillet. Du får også et unikt indblik i de mange, både gode og svære, oplevelser der følger med at gå med tørklæde. Udstillingen giver samtidig et perspektiv på debatterne om integration, ligestilling og indvandring.

Vi inviterer alle til at forundres, reflektere og mærke efter i udstillingen, hvor der både lægges op til aktiviteter og dialog
Vis kort
16. Jan Ballet

Randers Balletskole - sæson 2018-19

Man. d. 3. september 2018 til søn. d. 23. juni 2019, Mandage & onsdage.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Underværket, Stemannsgade 9 C, Randers C
Undervisning i klassisk ballet i Randers C..

Velkommen i Randers Balletskole, som tilbyder undervisning i klassisk ballet for drenge og piger fra 5 år og opefter; der er også hold for unge og voksne. Balletskolen modtager nye elever gennem hele sæsonen.

I balletklasserne udvikler eleverne sig som dansere med hensyn til teknik, viden, fleksibilitet og styrke - imens de bliver venner og har masser af sjov og latter undervejs. Eleverne får selvtillid, de lærer værdien af hårdt arbejde og at være stolte over dette, de lærer inklusion og sportsånd, færdigheder, som kan overføres til livet uden for dansesalen, og som vil forblive hos eleverne for livet.

Forhåbentlig finder du, havd du søger på vores website www.randers-balletskole.dk
Vis kort
16. Jan Billedkunst

Udstillinger på Randers Kunstmuseum

Ons. d. 2. januar til søn. d. 29. december 2019, kl. 10-16 (man. lukket).
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Hos Randers Kunstmuseum finder du altid spændende kunstudstillinger. Samlingen af fortrinsvis dansk kunst fra 1790 til i dag er enestående. Her er både ældre mesterværker og eksperimenterende samtidskunst. Oplev fx den faste udstilling med Sven Dalsgaard..
Vis kort