Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 304 events i Randers Kommune mellem 17. okt. og 15. nov. 2021

14. Nov Andet/Ukendt

Mozarts Requiem

Søndag den 14. november 2021, kl. 16-18.
Sankt Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers C
Sct. Peders Koncertkor synger Requiem af Wolfgang Amadeus Mozart..

Værket er et af de mest kendte klassiske korværker, og det er blevet særligt kendt, fordi Mozart aldrig blev færdig med at komponere det, men selv døde midt i processen i en alder af kun 35 år. Nogle af satserne var derfor kun fragmenter fra Mozarts hånd fx bestod den smukke Lacrimosa-sats kun af de første 8 takter men Mozarts kollega, Frans Xaver Süssmeyer færdiggjorde værket i den version, som koret præsenterer ved denne stemningsfulde koncert. Sammen med Koncertkoret optræder 4 solister: sopranen Camilla Button, mezzosopranen Estrid Molt Ibsen, tenoren Joan Ribalta og bassen Andreas Winther. Koncerten akkompagneres på flygel af pianisten Lone Karlsson og Andrea Krüger Holm dirigerer. Billetpris: 100 kr. + gebyr. Kan købes online på Biletto.dk LINK til billetkøb: https://billetto.dk/e/mozarts-requiem-billetter-571154?utm_campaign=Search&utm_content=DK+Instant+Search&utm_medium=Recommendation&utm_source=Billetto+Promotion eller evt. i døren før koncerten
Vis kort
13. Nov Andet

Flying Superkids i Randers

Lørdag den 13. og søndag den 14. november 2021, kl. 16 og 14.30.
Pris: Entré: Fra 200 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arena Randers, Fyensgade 1, Randers C
En oplevelse for hele familien!.

Glæd dig til 2-timers hæsblæsende underholdning med højtflyvende spring og smittende livsglæde.

Vi rykker ind i hallen med en kæmpe lysproduktion, og omdanner den til en fuld udrustet "showarena", der giver en kanon oplevelse af "superbørnene"
Vis kort
17. Okt Billedkunst

Sven Dalsgaard - Efterskrift

Lørdag den 14. august til søndag den 14. november 2021, kl. 10-16.
Pris: Fri entré
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
På udstillingen EFTERSKRIFT sættes der fokus på den mindst kendte del af Sven Dalsgaards livsværk, senværket fra 1969 til hans død i 1999..

I 1970 erklærer Sven Dalsgaard (1914-1999) sig selv for kunstnerisk død og udstiller sit eget gravmæle på årets udstilling med kunstnersammenslutningen Grønningen. Den makabre tilkendegivelse betyder dog ingenlunde, at kunstnerens produktion er ophørt. Den kunstneriske krise, som gravmælet markerer, bliver startskuddet for en ny eksperimenterende fase i kunstnerens liv. På udstillingen EFTERSKRIFT sættes der fokus på den mindst kendte del af Dalsgaards livsværk, senværket fra 1969 til hans død i 1999.

Når man anskuer litteraturen om Dalsgaard og de mange udstillinger, der har sat fokus på hans livsværk, er det ofte hans om fangsrige og mangesidede produktion i 1960'erne, der fremdrages som den egentlige kulmination i hans kunstnerliv. Inspireret af den international avantgarde skaber Dalsgaard her en række ikoniske hovedværker, som fortsat er dem de fleste forbinder med hans navn: Den blå nøgle, de monokrome billeder, malerierne med øjne, stoleobjekter, pakker og Dannebrogsbilleder.

Langt mindre opmærksomhed er blevet rettet mod den næste fase af hans kunst, der betragtes som en mere repetitiv fase, hvor Dalsgaards nøglemotiver recirkuleres i talrige nye variationer. Fænomenet er ikke enestående. Gennem historien ses mange eksempler på, hvordan en kunstners senværk kommer til at stå i skyggen for ungdomsårenes eksperimenterende værker og 'manddommens' egentlige hovedværker. J.F. Willumsens (1863-1958) eksperimenterende værker fra 1940'erne og 1950'erne blev sablet ned af kritikerne for at være banale og excentriske, mens en række andre kunstneres sene produktion, typisk anskues som kommercielt betonet eller som udvandede og blodfattige eksempler på det egentlige kunstneriske eftermæle.

Ikke desto mindre er der god grund til at fokusere nærmere på Dalsgaards sene værk. Forfatter og tidligere museumsleder Finn Terman Frederiksen har i artiklen "Tvillingen, stedet og livsrejsen", der udkom i bogen Sven Dalsgaard 100 år (2014), sat fokus på Dalsgaards livsværk som en lang rejse frem mod selvindsigt. I den optik er senværket udtryk for den sidste del af rejsen, det stadie, hvor selvudforskningen af eksistensen kulminerer, og hvor kunstneren som vismanden ser tilbage på sit liv og forholder sig til livets afslutning.

I perioden begynder Dalsgaard at memorere over sit liv og sin kunst gennem flere serier af værker, men han slås også i stigende grad med kroppens forfald og et svigtende helbred. Undervejs udtrykkes de nye erfaringer og erkendelser hudløst ærligt i værker og dagbøger. I en række fotografier taget med selvudløser fokuserer han på sit eget ansigt, og han gransker og affotograferer stort set alle dele af sin aldrende krop. Han indlægges adskillige gange på Randers Centralsygehus og dokumenterer mindst fem af disse ophold i billeder og tekst. Eksperimenter, der næsten antager videnskabelig karakter, som en form for kortlægning over den menneskelige forgængelighed - tidens gang, liv og død - der på en gang er subjektiv og dybt almenmenneskelig. Dalsgaard bruger sit eget liv som grundlag for den kunstneriske proces i en sådan grad, at grænsen mellem det intime og det abstrakte, mellem mennesket Sven fra Randers og poeten og kunstneren Sven Dalsgaard forsvinder.

Det er denne periode og disse værker der udforskes i udstillingen EFTERSKRIFT
Vis kort
15. Nov Foredrag

Mandagscafe - De fremmede

Mandag den 15. november 2021, kl. 13.30-15.30.
Pris: Entré: 25 kr (ikke medlem 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rotaryhuset, Odinsgade 14A, Randers C
Henny Mikkelsens fortæller om sin roman "De Fremmede", der er historien om kartoffeltyskerne i Danmark..

Ældre Sagen Randers-Nørhald-Langå.

Tilmelding på hjemmesiden
Vis kort
15. Nov Andet

Syng dig glad

Mandag den 15. november 2021, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Essenbæk Sognehus, VolkMøllevej 4, Assentoft, Randers SØ
Vis kort
15. Nov Foredrag

Foredrag i Friluftsland Randers:: Kom i gang med vandring

Mandag den 15. november 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 25 kr
Friluftsland Randers, Brødregade 6C, Randers C
Glæd dig til en spændende aften, hvor erfarne turledere giver dig opskriften på, hvordan du nemt kommer igang - uanset om du vil forberede dig til en længere tur, vil se om vandring og friluftsliv er noget for dig..
Vis kort
17. Okt Undervisning

Højskolesangbogen og

Onsdag den 22. september til onsdag den 17. november 2021, 3 kursusdage kl. 19.30.
Pris: Entré: 210 kr Klik her for at tilmelde dig
Hald-Kærby Centralskole, Salbakken 7, Gjerlev J
Højskolesangbogen og. Foredragsrækken "Højskolesangbogen og." hari år tre spændende og interessante foredrag. Vi byder velkommen til gamle og nye deltagere..

Foredragsrækken "Højskolesangbogen og." 22.9.Poul og Mette Nørup: " De fire årstider - billeder, sang og fortælling" Poul og Mette Nørup har været i Hald flere gange med deres rejseforedrag. Med cykel og oppakning har de to - Poul, der er pensioneret lærer, og Mette, pensioneret organist, rejst land og rige rundt, og bagefter viser de lysbilleder, synger og fortæller om det, de har set. Vi har haft glæde af deres foredrag om en tur op langs den jyske vestkyst, og en anden gang om en tur langs grænsen, ad den gamle gendarmsti. Dette er også et "rejseforedrag", men denne gang går rejsen gennem de fire årstider. Vi følger årets cyklus gennem billeder, fortælling og sang. De fleste billeder er fra Danmark. 13.10.Annemarie Hessellund Beanland:"Fra millionær til.? Hvordan man går på r. uden at slå numsen" Foredragsholderen fortæller om sig selv: I vuggegave fik jeg et lyst sind, en priviligeret barndom som tivoliprinsesse, der samen med familien rejste landet rundt om sommeren. I vinterhalvåret et rigt familieliv i en stor herskabsvilla. Ungdomsårene og de første voksenår tilbragte jeg i henholdsvis England, Tyskland og USA Senere en tid som millionær, dernæst krokone på landet, og nu parat til at gå nye veje og møde nye udfordringer med en god portion livserfaring i bagagen. I foredraget fortæller jeg åbent og ærligt og med stor humor om mit livs op- og nedture. Hør hvordan man mister sin formue på at virkeliggøre en drøm om at blive krokone - og alligevel bevarer sit gode humør og store glæde ved livet. 17.11.Pia Dahl: "Syng dig glad - højskolesangbogen i fortælling og sang" Det er godt at synge, og det er dejligt at synge sammen. Hvem skændes efter en god sang? Med højskolesangbogen gennemlever vi vores fælles historie. Vi sang de samme sange i skoletiden, vi har de samme erindringer, og vi kan sammen huske stemningen fra morgensang med klassen, klasselæreren og skoleinspektøren. I sangene finder vi tekster, der fortæller deres egne historier. Vi skal synge og glæde os over vores fælles kulturarv: fællessangen. Undervejs standser vi op: Hvad handler sangene om? Hvorfor er melodierne langtidsholdbare Husk selv at medbringe kaffe/the, brød og service. Det er muligt at melde sig til et enkelt foredrag - i så fald er prisen kr. 100,- pr. gang.Henvend dig til aftenskolens leder, :ambladt@stofanet.dk. Foredragene finder sted på 'Hald gamle Skole', CSV Randers, Salbakken 7, Hald, 8983 Gjerlev. Hold 2021800
Vis kort
17. Okt Undervisning

Knipling

Mandag den 13. september til mandag den 22. november 2021, 10 kursusdage kl. 18.
Pris: Entré: 922 kr Klik her for at tilmelde dig
Korshøjcentret, Kastanievej 3, Harridslev, Randers NØ
Et spændende kursus for både begyndere og viderekomne. Undervisningen er individuel og vi arbejder med både de gamle og nye former for knipling..

Vil du gerne vide mere om undervisningen, er du velkommen til at ringe til underviser Inger Veng, tlf. 86 43 48 83 eller 22 28 48 83efter kl. 17.00. Hold 2021420
Vis kort
17. Okt Svømmetræning

Bevægelseslære i varmt vand 34 gr

Mandag den 16. august til mandag den 13. december 2021, 17 kursusdage kl. 12.
Pris: Entré: 1190 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: G.O.K. Randers
Water & Wellness Randers, Viborgvej 80, Randers NV
Underviser: June Skaaning. Med blid musik og roligt tempo, måske med lidt puls op af og til. Samtidig skal det være hyggeligt og rart at være i vandet, og få følelsen af, at der kommer mere fleksibilitet og smidighed..

Det skal føles godt at bruge kroppen på en god måde. I undervisningen lægges der isærvægt på at komme hele kroppen igennem, fra top til tå. Hold 21E01
Vis kort
17. Okt Svømmetræning

Bevægelseslære i varmt vand 34 gr

Mandag den 16. august til mandag den 13. december 2021, 17 kursusdage kl. 13.
Pris: Entré: 1190 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: G.O.K. Randers
Water & Wellness Randers, Viborgvej 80, Randers NV
Underviser: June Skaaning. Med blid musik og roligt tempo, måske med lidt puls op af og til. Samtidig skal det være hyggeligt og rart at være i vandet, og få følelsen af, at der kommer mere fleksibilitet og smidighed..

Det skal føles godt at bruge kroppen på en god måde. Jeg vil i min undervisning især lægge vægt på at komme hele kroppen igennem, fra top til tå. Hold 21E02
Vis kort