Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 316 events i Randers Kommune mellem 28. feb. og 28. mar. 2020

24. Mar Andet

Læseøen

Tirsdag den 24. til torsdag den 26. marts 2020, kl. 09.30 & 10.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Højtlæsning med rim og remser. Tilmelding nødvendig..

Børnebiblioteket tilbyder en fantastisk mulighed for at få en historie læst højt af en af bibliotekets frivillige højtlæsere. De brænder for at læse for børn, og højtlæsernes baggrund er bl.a. pensionerede pædagoger og lærere.

Tilbuddet er for de 3-5 årige, og for at sikre den gode oplevelse og muligheden for dialog, er det grupper af 6 børn, der kan tilmeldes for at få en god historie.

Tilmelding skal ske fra den 10. marts kl. 9
Vis kort
28. Feb Billedkunst

Natur i kunsten - kunstens natur

Lørdag den 22. februar til torsdag den 26. marts 2020, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Mellerup Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, Randers NØ
På den kommende udstilling i Nørhald Kunstforening er naturen referenceramme for motivkredsen. Hele to kunstnere præsenterer deres værker, nemlig Hardy Brix (Århus) og Bente Lyhne (Djursland)..

De to kunstnere er meget forskellige i såvel teknik som udtryk, men de passer usædvanligt godt sammen.

Hardy Brix har i mange år har været optaget af det nordiske landskab og især de arktiske egne. I hans billeder fortættes det, han har set og sanset, og han formidler det i et væld af brækkede farvetoner.

Senest har han haft mere fokus på akvarelmaleriet, og med flere rejser til Lofoten og Svalbard inspireres han af lys, stemning og vejr.
Han har lavet de bedste akvareller under pres og ladet sand, regn og iskrystaller sætte autentiske spor.

Bente Lyhne fascineres af, at naturen både kan være kaotisk og organiseret på samme tid. Den vækker både forundring og genkendelighed på én og samme tid. Hendes billedunivers handler ofte om alternative virkeligheder med stærke referencer til naturen, som hun også lader sætte konkrete afsæt eller aftryk i nogle af værkerne. F.eks. har hun undersøgt vandets veje på lærredet og indsamlet kalk og jord for at bruge det som pigment.
Hun laver også collager med en samplingsteknik, hvor udsnit fra tidligere værker tilføres nye materialer. Det kan f.eks. være et
bearbejdet foto, en gammel billet, et stykke stof eller et blad. Alt kan indgå for så at ende som et visuelt musisk værk.

Begge kunstnere er oprindeligt uddannet på Århus Kunstakademi; Hardy Brix har tillige haft et statsstipendium i Zagreb; Bente Lyhne
har desuden uddannelse inden for kostumedesign, billedkunst og æstetisk pædagogik.
Begge har de udstillet utallige steder rundt om i det ganske land både med separatudstillinger og i samarbejde med andre kunstnere.
I 2002 udstillede Hardy Brix på Randers Kunstmuseum, men han er også en flittig udstiller i resten af Norden.

Alt i alt bliver det en sansemættet og naturpoetisk udstilling, som Nørhald Kunstforening slår dørene op for ved ferniseringen lørdag d.
22. februar kl. 14. Som altid vil der være en forfriskning samt musikalske indslag.
Udstillingen foregår på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, 8930 Randers NØ.

Derefter kan udstillingen ses på alle hverdage indtil d. 26. marts mellem 14 og 17.
Vis kort
27. Mar Andet

Club Clemens

Fredag den 27. marts 2020, kl. 15.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Fredage kl. 15-17 Kirkens børneklub, Club Clemens, er for alle børn (førskolebørn i følge med en voksen)..

I sæsonen 2019/20 skal vi lave 2 store musicals, den ene skal også vises som enskoleforestilling. Club Clemens deltager også i: "Vi synger julen ind", luciaoptog mm. Club Clemens er en aktiv og glad fredagsklub med: drama, kor, kreative aktiviteter, udflugt/overnatning/fest, koncerter, bibelfortællinger, børnegudstjenester, musik, forældrekaffe og musicals - musicals - musicals. Pris 100 kr. for en sæson (sept. april). Mød bare op en fredag i sæsonen. Kontaktperson: Helle Strange, tlf. 8712 4113, mobil: 5114 6018, e-mail: info@sct-clemens.dk
Vis kort
27. Mar Rock/Pop

Intimkoncert med Rugsted & Kreutzfeldt

Fredag den 27. marts 2020, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 1195 kr)
Hotel Randers / Brasserie Mathisen, Torvegade 11, Randers C
Glæd jer til en spændende musikalsk rejse og et veloplagt band med fuld tryk på, når makkerparret Rugsted & Kreutzfeldt afholder intimkoncert på Hotel Randers. Før koncerten serveres der en lækker 3-retters middag, som er inkl. i prisen..
Vis kort
27. Mar Show/stand up

Rune Klan - Håbefuld

Fredag den 27. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 250-350 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Tryllekunstner og komiker Rune Klan er klar med et splinternyt one man-show i 2020 med sin unikke blanding af stand-up-comedy og underholdende trylleri i showet 'Håbefuld'..

Den eftertænksomme komiker og tryllekunstner Rune Klan er klar til at byde alle nysgerrige på en tur ind i sit magiske univers. Komikeren har en del på hjerte, han gerne vil dele med publikum. Med afsæt i sine egne oplevelser og verden omkring os vil den eftertænksomme gøgler med vanlig selvironisk distance give tilskuerne sit eget bud på, hvad det vil sige at være håbefuld.

Rune Klan har efterhånden skabt sin helt egen unikke showstil, hvor han med snilde og charme kombinerer humor, eftertænksomhed og tryllerier i verdensklasse. Komikeren er sparsom med information forud for selve showet, men han lover, at ambitionsniveauet ikke er sænket siden sidst.

Rune Klans seneste one man-show, Barnløs fra 2017, gik sejrsgang over hele landet med begejstrede, fem-stjernede anmeldelser fra bl.a. Berlingske, Politiken, Ekstra Bladet og B.T., hvor sidstnævnte noterede sig, at "tryllepunkeren er blevet voksen". Rune Klan er gået fra at være semi-manisk med hektiske shows i starten af karrieren til at pakke sine shows ind i refleksioner, omtanke og modenhed, mens han stadig holder humorniveauet, og ‘Håbefuld' bliver ingen undtagelse. Vi glæder os til at byde ham og jer velkomne i Store Sal
Vis kort
27. Mar Andet/Ukendt

Søren Andersen - Clinic og koncert

Fredag den 27. marts 2020, kl. 19 Clinic, kl. 21 Koncert.
Pris: (Entré: 225 kr) Køb/bestil billet
Tante Olga, Søndergade 6, Randers C
Søren andersen nyt soloalbum og turné i marts 2020En mand med mange talenterSuperguitarist, sangskriver, producer og medindehaver af det legendariske MEDLEY STUDIE..

Kendt som den ene halvdel af det danske guitarfænomen ELECTRIC GUITARS og mangeårig guitarist for Mike Tramp. Turnéer og livejobs med bla. Anne Linnet, Sanne, Jesper Binzer og Marco Mendoza. Ja selv D.A.D har han været afsted med, da han i en periode varetog bassen for sygdomsramte Stig Pedersen.De kendtes guitaristGennem årene har Søren Andersen da også delt scene med nogle af verdens mest ansete guitarister og ikke mindre imponerende er hans årelange samarbejde med Deep Purple-sangeren Glenn Hughes med hvem han har rejst verden tynd og spillet riffs, licks og soloer til alle de gamle klassikere og han er da også at finde på Glenn Hughes seneste soloplade 'Resonate' som guitarist og co-producer. Det har selveste Joe Satriani himself bemærket. Sådan sagde han tidligere på året til musiksitet Aficinado:"...Wow, listen to that!" This guitarist is somebody I don't know who's also the co-producer, Soren Andersen, and man, he's so good-every time I put the record on, I go, "Hey, I didn't hear that before." I love when an album does that to me. Glenn has always played with great guitarists, and he's got another one with Soren Andersen..."Flotte ord fra en mand, der ved hvad han taler om.Nyt soloalbum ude til efteråretOg nu er Søren så klar med hans nye soloalbum om hvilket han siger:"...Det her er et livsprojekt. Jeg har altid haft den her type plade i mig. Jeg ved godt, det ikke er særligt hipt, men nu skal den bare ud. Det er min hyldest til en periode i 80'erne med Topgun og Miami Vice. Det er mere den slags temaer, end det er pral..."Albummet der har fået titlen 'Guilty Pleasures' udkommer 11. oktober, men allerede nu kan man høre og se numrene 'City Of Angels' og 'Birdfeeder'. Liveshows og ClinicI forbindelse med udgivelsen er der planlagt en kortere turné i foråret 2020 hvor Søren Andersen, sammen med et hold af kompetente musikere, vil præsentere sangene fra det nye album.Og som lidt ekstra guf for aspirerende 'superguitarister ' og andre interesserede med billetter til aftenens koncert, vil Søren umiddelbart før hvert arrangement afholde en clinic. Her vil han fortælle om iværksættersiden af at være prof. musiker. Hvad det kræves af dig som sideman. Sammensætning af udstyr og meget, meget mere. Der vil afsluttende være en Q & A runde, hvor gæsterne har mulighed for at stille spørgsmål.Alt i alt er der her lagt op til en musikalsk oplevelse i særklasse.Som et lille kuriosum kan det nævnes , at langt tilbage i i 90'erne var Søren på Tante Olga, som ung guitarist i bandet Kick The Kangaroo - der er løbet meget vand i Gudenåen siden da
Vis kort

Mad Office

Fredag den 27. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Abonnement/Klub: 110 kr, Børn/Unge: 75 kr, Gruppe, Voksen, anden: 75 kr, Løssalg: 150 kr, Seniorer: 150 kr, Voksen/Studerende: 75 kr) Køb/bestil billet
Randers EgnsTeater, Mariagervej 10, Randers C
Kropsteater. Aldersgruppe: Fra 16 år. Varighed: 90 min med pause..

De bedste venner; new zealandske Trygve Wakenshaw (kendt fra Turnenetværkets shows Kraken og Nautilus) og Barnie Duncan er glade for at arbejde sammen. Som forretningsmændene Grareth Krubb og Dennis Chang mødes de hver dag i læderagenturet Rucks's Leather Interiors' trummerum. One-liners fyger rundt på det mondæne kontor ligesom klæbrige papirark. Attachemapper forvandles til glammende hunde. Slapstick og absurd vanvittige kropslige idiosynkrasier konkurrerer med samme hastighed som out-of-office auto-reply emails sendes ud i cyperspace. De evige irriterende klienter forstyrrer dagligdagen, hvis de ellers lige gider at ringe op. Der sker uendeligt meget mellem 9-17... og dog?

Medvirkende: Trygve Wakenshaw, Barnie Duncan

Instruktør: Trygve Wakenshaw
Instruktør: Barnie Duncan
Vis kort
27. Mar Funk/Blues/R&B

John Primer Blues Band

Fredag den 27. marts 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 180/230)
Underværket, Stemannsgade 9 C, Randers C
Ægte blues-legende giver koncert hos Bluesnight..

Bluesnight er stolte over at kunne præsentere en ægte blues-legende: den 75-årige John Primer - flere gange Grammy-nomineret og tillige prisbelønnet for sin livslange indsats for bluesmusikken. Så sent som i 2016 vandt han prisen som Traditionel Male Artist Of The Year.

John Primer har en fortid som bandleader hos Chicago Blues All-Stars med Willie Dixon. Han var også den bærende kraft i Muddy Waters band og hos Magic Slim, inden han besluttede sig for en solokarriere med sit eget band. I løbet af sin enestående karriere har John Primer optrådt med og indspillet plader med Jr. Wells, Gary Clark Jr., Derek Trucks, Johnny Winter, The Rolling Stones samt Buddy Guy.

Større bliver det sikkert aldrig på Bluesnights beskedne men atmosfærefyldte spillested på Underværket. Udover de mange plader, som Primer har udsendt eller medvirket på, så kan han opleves i den legendariske film "Live at B.L.U.E.S" fra Chicago i 2005.

Og nu i Randers. Køb din billet i god tid.

Fredag 27. marts kl. 20.00 på Underværket

Entre i forsalg kr. 180 - ved døren 230. Husk medlemsfordele.

Unge under 25 år har gratis adgang
Vis kort
17. Mar Andet

Præmiewhist

Tirsdag den 17. til fredag den 27. marts 2020, kl. 19-kl. 22.
Pris: (Entré: 60 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Romalt Kultur- og Forsamlingshus (v/Romalt aktivitetshal), Romalt Boulevard 28, Randers SØ
Det koster kun 60 kr. at deltage Der spilles 2 omgange af 24 spil. Spillet varer fra kl. 19 - ca. kl. 22 inkl. kaffe i pausen..

Der er gevinster til de 3 dygtigste i hver runde. Der afholdes 2 årlige sociale spil med smørrebrød e.lign., som er finansieret af sol-puljen (5 kr. for hver gang man går ned med en sol/oplægger).

Spillet holder sommerpause 2019, men er starter op igen fra tirsdag den 3. september 2019 kl. 19.00.

Spillet afvikles i Romalt Kultur- og Forsamlingshus, lille sal.

Medlemsskab koster kr. 10 pr. år
Vis kort
28. Mar Andet

Bustur til Krimimessen i Horsens

Lørdag den 28. marts 2020, kl. 08.30.
Pris: (Entré: 250 kr) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
På Randers Bibliotek elsker vi krimier, og derfor besøger vi Krimimessen i Horsens lørdag d. 28. marts. Nyd en hel dag i spændingen og krimigådernes tegn - og kom helt tæt på krimiforfatterne. Vi kører dig til og fra, så du kan slappe helt af og nyde dage..

Tag med Dorthe og Pernille til fængslet i Horsens, hvor vi vil bruge en hel dag i selskab med spændende krimiforfattere og andre krimielskere. Her kan du finde inspiration til din næste læseoplevelse, og du kan høre spændende foredrag og interviews
Vi kører fra Randers Bibliotek kl 8.30, så vi kan være i Horsens omkring kl 10.00. Når messen slutter kl 17.00, står bussen klar til at fragte os tilbage til Randers. Prisen er for transporten og entre til Krimimessen. Vi har kaffe og te med i bussen. Medbring selv madpakker
Vis kort