Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 125 events i Randers Kommune mellem 15. dec. 2019 og 13. jan. 2020

22. Dec Andet/Ukendt

Vi synger julen ind i Sct. Clemens kirke

Søndag den 22. december 2019, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Korene i Sct. Clemens kirke bidrager til julestemningen med julens dejlige salmer og sange. "Vi synger julen ind" indledes med et stemningsfuldt Luciaoptog. Alle er velkomne til at deltage i fællessangen og nyde julestemningen..
Vis kort
15. Dec Blandet/Ukendt

Livet ved fjorden

Onsdag den 2. januar til søndag den 22. december 2019, Tir-søn kl. 10-16.
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Oldtiden med nye øjne. Museum Østjylland nytænker med udstillingen Livet ved Fjorden formidlingen af oldtidens historie i Danmark. Gå gennem urskoven og mød jægeren fra stenalderen..

Mød moseliget i mosen og de rige vikingekvinder med deres kostbare smykker. I udstillingen kan man opleve nogle af de mest fantastiske danske arkæologiske fund. Det er eksempelvis stenalderfund fra den verdenskendte Mejlgård-køkkenmødding og det enestående smukke guldsmykker fra jernalderen.

Livet ved fjorden ser på oldtiden med helt nye øjne. Den henvender sig til alle, der gerne vil have et anderledes møde med oldtidens mennesker. Udstillingen er fyldt med oplevelser til alle sanser. Samtidig bliver der lejlighed til at fordybe sig i den historiske viden og lære om videnskaben bag kulturhistorien. Udstillingen krydres af forfatter Merete Pryds Helles poetiske fortællinger om oldtiden og nye oplevelser til børn og voksne.

Livet ved Fjorden er den nye store basisudstilling på Museum Østjylland i Randers

Der er gratis adgang til udstillingen
Vis kort
27. Dec Funk/Blues/R&B

Juleblues med HP Lange Band 2019

Fredag den 27. december 2019
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Tante Olga, Søndergade 6, Randers C
Tante Olga slutter efterårssæsonen af med en fortryllende omgang juleblues, når HP Lange Band lægger vejen forbi Randers. H.P. Lange er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark..

Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden midt-80'erne spillet mere end 100 koncerter om året i Danmark og udlandet - lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.På scenen leverer HP Lange et energisk miks at delta-, country- og folk-blues. Sangene får altid en historie med på vejen, og repertoiret er en blanding af egne sange og sange, der er samlet op blandt andet i USA's sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne, men de er dybt forankrede i bluestraditionen. Musikken har gennem den senere tid fået et strejf af cajun og oldtime efter banjospilleren Niels Bonefass er blevet fast inventar i bandet - selv HP Lange kan så finde på at finde banjoen frem.HP Lange har gennem tiden spillet sammen med stort set alle på den danske bluesscene - især med landevejskammeraten Troels Jensen, som han har udgivet fire cd'er sammen med siden 2002. I 1994 tilbragte han et halvt år i New Orleans. I Louisiana og i Mississippi gravede han sig endnu dybere ned i bluestraditionen. Han spillede fast på flere klubber i New Orleans og mødte og lærte bl.a. fra delta-bluesmesteren, John Mooney. Han spillede jobs i Memphis og i Mississippi Deltaet med guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her mødte og spillede han desuden med blues legender som Junior Kimbrough og R.L. Burnside.H.P. Lange har udgivet ni cd'er i eget navn. To af dem har vundet "The Danish Music Award" for bedste blues/roots udgivelse. Flere af cd'erne er blevet nomineret bl.a. for bedste folk-instrumentalist
Vis kort
27. Dec Jazz

River Jazz And Blues Band

Fredag den 27. december 2019, kl. 20-22.
Pris: (Entré: 200/150)
Underværket, Stemannsgade 9 C, Randers C
Se info her: https://undervaerket.dk/events/river-jazz-and-blues-band/..
Vis kort
28. Dec Marked/byfest

Juletræsfest for voksne

Lørdag den 28. december 2019, kl. 21.
Pris: (Entré: 200 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Årets 'homecoming'-gensyns-julefest på Turbinen er tilbage! Sæt kryds i kalenderen 28. december..

Hvis man tog følelsen af at lytte til Chris Reas 'Driving Home For Christmas' og tilsatte en Glögg-esktrakt-agtig kondensering af december-dufte, rørte det sammen gensynets glæde ved at møde alle de andre juleferie-hjemvendte, skruede varmen og vildskaben op på små 1000 grader og serverede herligheden drysset med sagnomspunden musik fra fortidens Randers-bands, ville man have Turbinens Juletræsfest for Voksne!

Billetsalget er startet til årets 'homecoming'-fest!
Så tag fat i de "gamle hoveder", venner, bekendte, naboer, kærester, koner, mænd, og hvad du ellers kan komme i tanke om tag dem med på Turbinen den 28. december.

Juletræsfestens program og bands offentliggøres løbende
Vis kort
29. Dec Basketballkamp

Randers Cimbria - Værløse Blue Hawks

Søndag den 29. december 2019, kl. 15.
Pris: (Pris: 60 kr)
Arrangør: Randers Cimbria
Arena Randers, Fyensgade 1, Randers C
Randers Cimbria møder Værløse Blue Hawks på hjemmebane i Arena Randers i Basketligaen..
Vis kort
15. Dec Billedkunst

Udstillinger på Randers Kunstmuseum

Onsdag den 2. januar til søndag den 29. december 2019, kl. 10-16 (man. lukket).
Pris: (Fri entré)
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Hos Randers Kunstmuseum finder du altid spændende kunstudstillinger. Samlingen af fortrinsvis dansk kunst fra 1790 til i dag er enestående. Her er både ældre mesterværker og eksperimenterende samtidskunst. Oplev fx den faste udstilling med Sven Dalsgaard..
Vis kort
15. Dec Blandet/Ukendt

På sporet af lille-folket

Mandag den 1. januar 2018 til søndag den 29. december 2019, kl. 10-16.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Der findes et ganske lille folk i museets nye oldtidsudstilling. Det er et lille lidt spøjst folk, der laver mærkelige ting. I får et lille kort med, så I kan finde dem..
Vis kort
15. Dec Blandet/Ukendt

Håndværksmuseet

Mandag den 1. januar 2018 til søndag den 29. december 2019, kl. 12-16.
Pris: (Fri entré)
Museum Østjylland - Håndværksmuseet Randers, Lille Rosengård 16, Randers C
Værksteder fra 25 forskellige håndværk og fra de sidste 200 år. Der er ild i essen og frivillige håndværkere, som viser håndværk i værkstederne. Åben tirs. tors. og lørdag..
Vis kort
15. Dec Historisk

Juleudstilling

Torsdag den 12. til mandag den 30. december 2019, kl. 10-16.
Pris: (Fri entré)
Sparebøssemuseet, Middelgade 1, Randers C
Ho, ho, hooooooo. Det' sørme, det' snart, december. Joh, den er god nok. Det er snart jul og nisserne er selvfølgelig også på spil i Sparebøssemuseet..

Nisse-sparebøsserne i vores juleudstilling er lavet af bornholmske og københavnske keramikere og er alle fra omkring 1890-1910. Oplev dem på nært hold og se også de tusindvis af andre sparebøsser fra hele verden. Der er åbent alle hverdage fra 10.00 til 16.00 og torsdag endda helt til 17.30
Vis kort