Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 205 events i Randers Kommune mellem 16. jan. og 14. feb. 2019

23. Jan Andet

Babysalmesang

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 10.
Skt. Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Babysalmesang i Skt. Andreas Kirke I fællesskab synger vi salmer, laver fagter, bruger kroppen, blæser sæbebobler, leger med tørklæder og meget andet..

Babysalmesang er både hyggeligt og sanserigt og kan være en god inspiration for forældre, som ønsker at inddrage mere musik, sang og leg i samværet med deres barn. Forældre kan måske godt være lidt forbeholdne over at skulle sidde og synge sammen med andre, men for et barn er de dejligste stemmer i verden fars og mors. I behøver ikke at være vant til at synge sange eller salmer eller at være kirkevante. I lærer kirken at kende som et sted med plads til både ro og tryghed og til leg og glæde. Praktisk information Tid: Onsdage kl. 10.00-11.00 Kirken er åben fra kl. 9.40, så dit barn evt. kan nå at blive skiftet eller få noget at spise, inden vi går i gang. De ti lektioner varer ca. 35 minutter hver gang - herefter er der kaffe og te samt plads til lidt løs snak i våbenhuset eller de tilstødende lokaler. Pris: Gratis. Tilmelding: Til Vibeke Bonde Persson på vip@andreaskirke.dk Oplys venligst dit navn og telefonnummer samt dit barns navn og alder. Ved holdstart er det mest optimalt, at dit barn er mellem ca. 1-8 måneder, for at I får mest muligt ud af de aktiviteter, vi laver med babyerne. Datoer for Babysalmesang 2019 9. jan. 16. jan. 23. jan.30. jan. 6. feb. 27. feb. 6. mar. 20. mar. 27. mar. 3. apr.10. apr. 24. apr. 1. maj 8. maj 15. maj 22. maj 29. maj 5. jun.12. jun. 19. jun. Du er til en hver tid velkommen til at springe på holdet, hvis der er ledige pladser
Vis kort
23. Jan Foredrag

Højskoledage

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 70 kr.)
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Per Øhrgaard, professor: Sprog og horisont. Sprog er nøglen til verden, både modersmålet og fremmedsprog. Jo flere sprog, desto større verden og mere berigende møder og fællesskaber. Hvordan burde den sproglige horisont se ud i dag?.

Pris: 70 kr. pr. foredrag- eller 300 kr. for en sæson (1/2 år)

Dagene har følgende forløb:

10.30-11.00 Fællessang fra højskolesangbogen

11.00-12.00 Dagens foredrag 12.00-12.30 Frokost (man medbringer selv mad og drikke)

12.30-13.30 Samtale om eller fortsættelse af foredraget.

Alle interesserede i og udenfor Sct. Clemens sogn er meget velkomne. Tilmelding ved mødet til kassereren. Oplysninger hos formanden Hanne Hjørlund, tlf. 40 34 40 12
Vis kort
23. Jan Foredrag

Per Øhrgaard, professor: Sprog og horisont

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 10.30-13.30.
Pris: (Entré: 70 kr.)
Sct. Clemens Højskoleforening, Parkboulevarden 15, Randers C
Sprog er nøglen til verden. Jo flere sprog, desto større verden får vi og desto mere berigende møder og fællesskaber. Sprog er ikke blot værktøj, men også rammen om vore tanker og handlinger. Hvordan burde den sproglige horisont se ud i dag?.

Per Øhrgaard er medforfatter til bogen "Sprogløse verdensborgere"
Vis kort
23. Jan Andet

Fællessang: Sangeftermiddag med sange fra de 100 nye salmer og højskolesangbogen v/ Louise Svane og

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 14-16.
Langå Kirke & Sognegård, Ulstrupvej 30, Langå
Niels Erichsen. Sangerinde og stemmecoach Louise Svane vil, sammen med pianist Niels Erichsen, denne eftermiddag sprede kendskabet til nogle af de skønne nye 100 samler..

Herudover vil højskolesangbogen også blive taget frem og der vil være mulighed for at ønske. Alle kan være med uanset stemmepragt eller mangel på samme! I fællesskab bliver vi alle gode gode. Kom og vær med!
Vis kort
23. Jan Foredrag

Foredrag med satellitekspert Jens Dalsgaard Nielsen

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Vil du vide mere om minisatellitter, så kom og hør en af landets mest prominente forskere på området..

Danmark er helt i front, når det kommer til mini-satellitter. En af hovedmændene bag Danmarks store indsats på området er Jens Dalsgaard Nielsen. Jens er lektor, Ph.d., civilingeniør og er ansat ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet (AAU). Jens er leder af AAU's studentersatellitaktiviter og har været det siden 2004.
AAU har indtil nu opsendt i alt 5 cubesats, der er designet og konstrueret af studerende på AAU. Det er et særkende, at alt er lavet af de studerende selv. AAU er faktisk det universitet i Europa, der har sendt flest studentersatellitter i kredsløb.

Sciencecamp.randers har igennem de seneste år sørget for at bringe landets førende naturvidenskabelige forskere til Randers, og i 2019 er vi så heldige, at Jens Dalsgaard Nielsen har sagt ja til at komme.

Du kan høre Jens holde foredrag på Randers Bibliotek onsdag 23. januar kl. 16-17 i Kulturhusets sal. Det er gratis at deltage, men der skal reserveres plads på www.randersbib.dk.

Deltagerne til foredragene kan se frem til at høre Jens fortælle om missioner og opsendelser. Han vil komme ind på, hvad der er gået godt, og hvad der er gået mindre godt, samt ikke mindst hvad man overhovedet kan undersøge med cubesats og hvad der er i gang med AAUSAT6. Undervejs vil der blive vist nogle små filmklip fra opsendelser, parabolflyvninger m.m.

Endelig vil Jens komme ind på, hvad der er af muligheder, hvis man gerne vil arbejde med rumfart
Vis kort
23. Jan Foredrag

Positivitet der virker - privat og på arbejdet

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 250,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Underværket, Stemannsgade 9 C, Randers C
Foredrag med Carsten Sommerskov. Hvordan bevarer vi livsglæden, optimismen og arbejdsglæden?.
Vis kort
23. Jan Klassisk

Schumann og Brahms

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 145 - under 25: kr. 40 - abon: kr. 115) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Der er musik af Robert Schumann, Clara Schumann og Johannes Brahms på programmet, når Randers Kammerorkester gennem musikken udforsker venskabet og kærligheden mellem de tre komponister..

Forholdet mellem pianisten Clara Schumann og komponisterne Robert Schumann og Johannes Brahms bestod af såvel platonisk kærlighed, dybe følelser som maniske sindsstemninger. Robert Schumann levede med et skrøbeligt sind og et alt for overvældende følelsesliv et liv på kanten af sindssyge. Men hans klaverkvintet er et romantisk mesterværk, der rummer både kraftfuld temperament og inderlig poesi.

Efter Schumanns alt for tidlige død blev Clara genstand for Brahms' dybtfølte kærlighed, som muligvis blev gengældt, men som dog aldrig blev til andet end venskab. Brahms, der er født og opvokset i Hamborg, beskriver i sin Serenade det landskab og den natur, han oplevede på landet som modsætning til storbyens larm og trængsel.

Koncerten indeholder desuden en række klaverstykker af Clara Schumann, der som komponist levede i skyggen af de to mænd i sit liv. Som gæstemusiker medvirker pianisten David Strong.

PROGRAM:

Clara Schumann:
Klaverstykker

Robert Schumann:
Klaverkvintet i Es-dur op. 44

Johannes Brahms:
Serenade nr. 1 i D-dur op. 11 arr. for kammerensemble
Vis kort
23. Jan Foredrag

I selskab med Bodil Jørgensen

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 145)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Randers
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere. Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere..

Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere.
Om kærlighed og smertelige tab, og at blive mor i en sen alder. Om dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved Sorø i 1988 og senest ulykken i forbindelse med en filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet.
Om højdepunkter på scenen på Det Kongelige Teater og i store film og TV-roller.
Et spændende og hjertevarmt foredrag med masser af humor fra en af tidens største kvindelige skuespillere, som også vil give smagsprøver som visefortolker med sange fra sit repertoire, akkompagneret af pianisten
Bjarne Sahl.
Bodil Jørgensen har haft markante roller i et utal af film og TV-serier samt modtaget flere priser og legater.

Som medlem af FOA Randers, kan du få en rabat på 50,00 kr. til foredraget.
Kontakt FOA Randers, Østergade 12, 8900 Randers C telefon: 4697 1900 for reservation
Vis kort
24. Jan Møder

Cafe 30+

Tor. d. 24. januar 2019, kl. 10.30-12.30.
Sankt Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers C
På Fabersvej 45 - indgang i gavlen..
Vis kort
24. Jan Basketballkamp

Randers Cimbria - Svendborg Rabbits

Tor. d. 24. januar 2019, kl. 18.30.
Pris: (Pris: Kr. 60,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Randers Cimbria
Arena Randers, Fyensgade 1, Randers C
Randers Cimbria møder Svendborg Rabbits på hjemmebane..
Vis kort