Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 189 events i Randers Kommune mellem 17. aug. og 15. sep. 2019

Randers Gadeteaterfestival - Big Dancers

Lørdag den 17. august 2019, kl. 10.30 & 12.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rådhustorvet, Rådhustorvet 1, Randers C
Gaderne oversvømmes med fest og farver, når BIG DANCERS danser forbi..

Et optog med gigantiske marionetdukker inviterer publikum med til fest. Ført an af ceremonimesteren kulminerer det hele i et spektakel af festlig musik, skarp koreogra og magisk atmosfære. De farverige kæmpedukker er ikke til at overse, når de kridter danseskoene og tårner mod himlen. På alle måder en "stor" forestilling!
Vis kort
17. Aug Billedkunst

Unik MURANO Krystal Kunst i Randers Festuge

Lørdag den 17. august 2019, kl. 10.30-14.
Randers Kunsthus, Middelgade 2, Randers C
Brasiliansk MURANO krystaldesign i GALLERI-randers d. 14. 17. august. Saxo Gallery arrangerer i samarbejde med GALLERI-randers en spektakulær udstilling af helt unik MURANO Krystal kunst i de sidste 4 dage af Festugen..

Her udstilles mere end 100 stykker mundblæst Krystal fremstillet i Brasilien. Genstandene kommer fra den Internationale design messe i Milano.

Det unikke design er ikke blot en nyhed i Randers, men faktisk i hele Danmark, da Saxo Gallery er repræsentant for den Brasilianske glaskunstner familie, Molinari. Familien har produceret Murano Krystal i 60 år.

Ferniseringen er onsdag d. 14. august kl. 16.00

Udover MURANO genstandene vil man også kunne opleve malerier og eksklusivt dametøj
Vis kort
17. Aug Jazz

Svend Foged Trio

Lørdag den 17. august 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Jazz & Folk Teltet, Dytmærsken, Randers C
Med Sven Fogeds Trio er der garanteret swingende jazz spillet af dedikerede, erfarne og dygtige musikere..

Kapelmesteren selv spiller klaver og vil også lægge stemme til flere at trioens numre. Sven Foged har spillet rytmisk musik i snart en menneskealder med bl.a. andre Henning Stærk, Finn Ziegler, Finne Odderskov for at nævne nogle stykker. For nylig lod han sig høre med Stefan G. Rasmussen på Cafe Jens Otto.

Sven Foged spiller også i Nosey Joe & the Gigoloes samt Mainstream Big Band.

Poul Lund, trioens bassist, har ligeledes været med i Nosey Joe og er kendt som en dygtig og alsidig bassist.

Bag trommer finder vi Malte Foged Vigh-Larsen. Malte har i flere år været med i trioen og desuden været medlem af Heya
Vis kort

Randers Gadeteaterfestival - Otros Aires

Lørdag den 17. august 2019, kl. 11 & 12.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jens Otto Krags Plads, Jens Otto Krags Plads, Randers C
Akrobatisk dans fra nye luftlag der leger med tyngdekræften..

Mercedes Martin Garcia og Pablo Raffo fra Argentina præsenterer som Duo Laos en stærk, sensuel og lidenskabelig akrobatik. Krydret med tango, comedy og latinamerikansk "Rock N' Ballet" mødes det hele i en stor genreblanding. På én gang feminin og maskulin, let som en sommerfugl og tung som en okse, udforsker de to akrobater deres forskellige rødder fra det argentinske cirkusmiljø. Med kroppen som sprog fortæller parret en historie om at finde sig selv - og hinanden - i en ustabil verden
Vis kort

Randers Gadeteaterfestival - La Grande Phrase

Lørdag den 17. august 2019, kl. 13.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jens Otto Krags Plads, Jens Otto Krags Plads, Randers C
Som et par omvandrende hoppebolde forvandler de sjove figurer byen til én stor legeplads..

Det anerkendte dansekompagni Didier Théron har egentlig tradition for mere alvorlig dans. Men nu ryster de posen! Med masser af dans, gags og improvisation er de mestre i at bruge byrummet og til spontant at tilpasse sig enhver situation. De sjove dragter er lavet af latex og fyldt med luft som en ballon. Det giver performerne mulighed for at lege med tyngdekraften, så butikker, biler, balkoner, caféer og publikum bliver til rekvisitter i deres kugleskøre påfund. Vær klar til at grine når én af sidste års største publikumssucceser vender tilbage!
Vis kort
17. Aug Omvisning

Introduktion til FLAG - objekt, ikon, symbol

Lørdag den 17. august 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: Introduktionen er gratis efter betalt entré til særudstillingen)
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Danernes fane Dannebrog fortolkes i udstillingen FLAG af en række billedkunstnere. Få en introduktion til en række morsomme og festlige, men også politiske og kritiske værker. Hvad er national identitet i dag?.
Vis kort
17. Aug Jazz

Little People

Lørdag den 17. august 2019, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Jazz & Folk Teltet, Dytmærsken, Randers C
Den sidste lørdag gæstes teltet af gruppen Little People, der kommer og spiller op til en lækker gang jazz, pop, rock og soul..

Der er noget for alle smagsløg og der garanteres en ægte statsskole-stemning med råhygge og godt humør!

Vi kender bandet fra mange tidligere optrædener i teltet og glæder os
Vis kort
17. Aug Auktioner

Censurfri Udstilling 2019- Auktion

Lørdag den 17. august 2019, kl. 14 -.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Censurfri Udstilling foregår hvert år i Randers Festuge. Der deltager kunstnere fra hele landet. Med alt fra tekstil, smykkekunst og keramik til malerier, fotos og skulpturer. I år afholder vi som noget nyt auktion over tilmeldte værker..

Censurfri Udstilling for Amatørkunstnere har snart eksisteret 30 år i Randers. Der deltager ca. 118 kunstnere fra hele landet, og der udstilles alt fra tekstil, fotos og malerier til tegning, smykkekunst og keramik. Som noget nyt,- afholder vi i år en Censurfri Auktion for 30 tilmeldte værker. Formålet er at tilgodese forespørgsler om auktion, samt forøge salget af værker, og der igennem give flere kunstnere mulighed for at sælge,- hvilket de jo alle gerne vil. Hvilke kunstnere og hvilke værker der deltager på auktionen bliver ikke oplyst før på auktionsdagen.

Der er forfriskninger undervejs.

Igen i år har de besøgende mulighed for at opleve Arbejdende kunstnere på Censurfri i løbet af Randers Festuge. Der afholdes Fernisering- Lørdag d. 10. august i Fritidscentret. Randers Pigegarde går gennem byen og spiller koncert i Fritidscentrets gård ca. kl. 10,30. Kl. 11 åbnes dørene indtil den store Teatersal. Der er åbningstale v. Leder af Censurfri Janne Celina F. Scheel-Thomsen og Randers Borgmester Torben Hansen. Der efter et lækkertt musikalsk indsalg med Randers Accordion Club.

Censurfri Udstilling kan opleves i hele Randers Festuge, fra Lørdag d. 10. August til og med Søndag d. 18. August, der er åbent fra kl. 10-17. Dog Fernisering: Lørdag d. 10. August fra kl. 11-17

Auktion: Lørdag d. 17. Auktion kl. 14

Fri Entré
Vis kort
17. Aug Funk/Blues/R&B

Nellie og Møller

Lørdag den 17. august 2019, kl. 17.30.
Pris: (Fri entré)
Jazz & Folk Teltet, Dytmærsken, Randers C
Oplev fed live blues, når Nellie og Møller går på scenen..

Duoen består af guitaristen og sangeren Niels Børsting Mikkelsen, der gør det i egne numre samt i delta blues-sange af for eksempel Skip James og Robert Johnson.

Hertil kommer Nellie B.M.'s musikalske makker, trommeslageren Lars Møller.

Duoen deltog desuden i konkurrencen Danish Blues Challenge sidste efterår, hvor de fik en andenplads. De spiller henholdsvis guitar og trommer, hvilket i sig selv er en usædvanlig konstellation.

"Jeg oplevede dem til Blues Challenge og kunne næsten ikke tro mine egne ører. Hold nu kæft, at kunne spille så godt med sådan en bemanding! Der var noget J.J. Cale, Robert Johnson og Leadbelly over det.

På en måde, jeg aldrig havde hørt før - men som jeg rigtig, rigtig godt kunne lide", siger bestyrelsesmedlem i Double Trouble, René Gandø
Vis kort
17. Aug Gastronomi

Svedig blues & soul food hos Cold Hand Winery

Lørdag den 17. august 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 1100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cold Hand Winery, Haversmosevej 21, Randers NV
Svedig gourmetaften i Cold Hand Winerys oplevelsescenter "On Fire" med bluesbandet The Cornfeds, frugtvin og soul food af kokken Martin Knudsen..

Velkommen til en musikalsk gourmetaften hos vineriet Cold Hand Winery! En ekstraordinær oplevelse med kærlighed til delta blues, bål, barbecue, chili, frugtvin og danske sommernætter. Det bliver brandvarmt, autentisk og sjælevarmende.

Musikken: The Cornfeds er et semiakustisk blues-og rootsband fra det Østjyske Delta, der nærer stor kærlighed til 30'erne og 40'ernes amerikanske bluesmusik. Med inspiration i denne periode og i deres egen blege skandinaviske baggrund har bandet skrevet et par håndfulde originale sange, som de blander med nogle af de gode gamle klassikere fra perioden. Bandet udgav i 2016 deres debutalbum, der opnåede at blive nomineret til Danish Music Award for "Årets Bluesudgivelse".

Besætning:
Sune Bjerre - sang, mundharpe, reso guitar, banjo
Jostein Burmann - hollowbody guitar
Kasper Bjerre - hollowbody bas, kor
Jakob Kjærlund - vaskebræt, trommer, spand, kop

Maden: Sydstatsmad med et nordisk fingeraftryk. Det bliver brændende varm Soul Food med majskolber, barbecue, cajun, Jambalaya, Combo platter, Gumbo - rustikt, super smagfuldt og helt perfekt til den svedige bluesmusik! Maden tilberedes over grill og åben ild og serveres på rustikke fade, som deles blandt gæsterne. Til retterne smages der på vineriets frugtvin, som vil akkompagnere maden og stemningen på bedste vis.

Kokken: Martin Knudsen er ejer af Casa Kåtrup og ikke mindst kokken bag maden til mange vinsmagninger på Cold Hand Winery. Martins hjerte banker for ærlig mad med smagfulde råvarer - gerne rustik anrettet med "skødesløs elegance". Frem for alt brænder han for at skabe gastronomiske oplevelser af de helt store, og på denne svedige aften tryller han med brandvarm soul food med power!

Arrangementet indeholder:
  • Gourmetretter tilberedt af aftenens kok, Martin Knudsen.
  • Musikalsk underholdning af bluesbandet The Cornfeds.
  • Smagning af Cold Hand Winery frugtvin. Dertil alkoholfrie alternativer.
  • Rundvisning på vineriet.
  • Gennemsyret feel-good!


Om "Cold Hand On Fire":

Kæmpestore vintønder med spisepladser - 2 gigantiske langborde - et stort sejl - et lækkert udekøkken - nogen af landets ypperste gourmetkokke - og så ilden.. Det er rammerne for Cold Hand Winerys nye udendørs oplevelsescenter "On Fire".

Cold Hand Winery brænder for frugtvin - men de brænder også for den gode gastronomi og oplevelser, hvor mad, mennesker og natur spiller sammen og skaber minder for livet. De har derfor skabt en ramme for ekstraordinære oplevelser med frugtvin og mad i samspil. Mad tilberedt over åben ild, som deles mellem gæsterne ved langbordene og i vintønderne. Men de gør det ikke alene. Til arrangementet har de inviteret en dygtig gourmetkok og et svedigt deltablues band til at skabe en oplevelser ud over det sædvanlige.

"On Fire" er ikke en restaurant. Forvent en anderledes gastronomisk ramme, der vil udfordre sanserne. Forvent at blive lidt kold, når sommersolen går ned (så husk den rette påklædning). Forvent lidt røg i øjnene. Forvent at sidde ved langbord blandt mennesker, du måske ikke kender (par og grupper bliver selvfølgelig seatet sammen). Forvent en gastronomisk oplevelse, du aldrig glemmer!

Billetter bestilles på www.coldhandwinery.dk
Vis kort