Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 585 events i Randers og omegn fra/efter 20. feb. 2018

20 Feb Andet

Musikalsk legestue

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 09.30-10.15.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Som noget nyt i Sct. Clemens kirke kan man deltage i et forløb med musikalsk legestue for børn på ca. 1-3 år. Vi mødes til sang og leg i kirken. Det er gratis at deltage og tilbuddet henvender sig både til forældre, bedsteforældre og dagplejere..

Der er plads til ca. 15 børn. Musikalsk legestue ledes af Cecilie Harbo Pedersen, der er organist i Trige, Ølsted og Spørring kirker. Tilmelding er nødvendig: 40 26 59 89 eller cilleharbo@hotmail.com
Vis kort
20 Feb Foredrag

Højskoleformiddag

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 10-13.
Sct. Mortens Hus, Staldgårdsgade 2, Randers C
Anne Marie Carl-Nielsen Skuespiller Lise Schrøder lægger vejen forbi Sct. Mortens Højskoleforening. I dagens foredrag fortæller Lise Schrøder om billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen som var gift den danske komponist Carl Nielsen..
Vis kort
20 Feb Andet

Babysalmesang

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 10.30-11.15.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
10 tirsdage henover vinteren og foråret danner kirken rammen om en skøn musikalsk oplevelse for babyer i alderen 2-12 mdr. og deres forældre..

Babysalmesang er sang, musik, bevægelse og rytmik for babyer med udgangspunkt i kendte salmer, børnesange og rim og remser. Hver gang varer ca. 30-45 min. og bagefter er der tid til at drikke en kop kaffe/the og få en snak. Pris for 10 gange er 150 kr. Babysalmesang ledes af Cecilie Harbo Pedersen, der er organist i Trige, Ølsted og Spørring kirker. Tilmelding er nødvendig: 40 26 59 89 eller cilleharbo@hotmail.com
Vis kort
20 Feb Foredrag

Højskoledag: "De dansk vestindiske øer - det tabte paradis"

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 10.30-13.30.
Kristrup Sognegård, Ørneborgvej 5, Randers SØ
Ved cand.mag. Gunner Steenberg..
Vis kort
20 Feb Andet

Sang foredrag med Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Sangforedrag med Jens Rosendal & Rasmus Skov Borring Digter og forfatter Jens Rosendal (f. 1932) er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen..

Han er tidligere højskolelærer på Løgumkloster Højskole og Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han står bl.a. bag forelskelsessangen "Du kom med alt det der var dig", der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark. 'Marskens Digter' fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både 'Den folkelige sangs pris', 'Sprogforeningens pris' samt kulturprisen 'Den gyldne Grundtvig', og senest har han i 2017 modtaget Jydske Vestkystens kulturpris for sine poetiske bidrag til højskoletraditionens sange. Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist og komponist og har udgivet flere albums med instrumental piano. Han er vokset op i efterskoleverdenen og er optaget af at formidle den danske sangskat til nye generationer. Med en aldersforskel på næsten 50 år har Rosendal og Borring fundet et fundament for deres samarbejde med intentionen om at samle generationer i nye fællessange. De udgav i 2013 CD'en 'Livets mærke' med et udvalg af sange, som dels repræsenterer Jens Rosendals forfatterskab gennem tiden - og dels en række af hans nye tekster med musik komponeret af Rasmus Skov Borring. Ud over at have optrådt mange steder sammen i Danmark, har Rosendal og Borring optrådt i USA i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles, hvor de var inviteret til at præsentere deres sange
Vis kort
20 Feb Foredrag

Foredrag: På rumsafari blandt Mælkevejens planeter (via livestream fra AU)

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Tag med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hør om nogle af de fascinerende og helt anderledes verdener, som findes milliarder af kilometer borte. Aarhus-astronomerne deltager i NASA's mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018..

Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.

Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de sidste godt 20 år opdaget flere tusinde planeter omkring andre stjerner end vores egen Sol. Disse planeter kaldes for exoplaneter. Exoplaneterne er ikke blot fjerne udgaver af de planettyper vi kender fra vores eget solsystem, men viser en fascinerende variation i opbygning, størrelse, overfladeforhold og baner om deres sol.

I foredraget "besøger" vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand - et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.

På det seneste har astronomernes nye fund af planeter, som minder om vores egen Jordklode, startet en diskussion af om disse nye verdener rummer mulighed for liv som vi kender det her på Jorden. Astronomerne ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet har igennem en årrække været knyttet til NASA's rumteleskop Kepler og har i samarbejde med forskere verden over udnyttet det rumteleskop som er ombord i Kepler til at finde og undersøge nye exoplaneter.

Aarhus-astronomerne er også udvalgt til at deltage i NASA's næste exoplanet-mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Desuden deltager Aarhus-forskerne i planlægningen af den europæiske PLATO-satellit som forventes at blive sendt i rummet i 2026. I foredraget vil Hans Kjeldsen fortælle om de seneste nye forskningsresultater og om de muligheder som både disse fremtidige rummissioner og de store jordbasserede teleskoper, som er under opførelse, åbner for.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
20 Feb Klassisk

Orgelindvielse på Østre Kapel

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Østre Kirkegård, Mellemvej 2, Randers NØ
Orglet i kapellet på Østre Kirkegård i Randers har for nyligt gennemgået en større restaurering..

Ved aftenens arrangement fortæller orgelkonsulent Per Rasmus Møller om orglets historie og restaurering og organist Christian Præstholm spiller musik som kommer rundt i alle krogene af orglets klanglige muligheder.
Vis kort
20 Feb Musical

I fornuftens land

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: børn/unge: 70 kr, gruppe, børn/unge: 40 kr, gruppe, stud. over 25 år: 40 kr, gruppe, voksne : 40-100 kr, løssalg: 140 kr, seniorer: 140 kr, stu) Køb/bestil billet
Randers EgnsTeater, Mariagervej 10, Randers C
Tekst og musik af Niels Hausgaard. Musikteater for børn og voksne. Aldersgruppe: Fra 12 år. Varighed: 120 min med pause..

I forestillingen åbner vi op for Niels Hausgaards historier, tekster og musikalske univers i en teatral kontekst, hvor hans maleriske situationsbeskrivelser og karakterer får fysisk liv på scenen.
Vi præsenterer publikum for det hverdagsmenneske, som Hausgaard ofte så drillende skildrer, dog altid med respekt og kærlighed - en tilgang til karaktererne, som bibeholdes i forestillingen..
Forestillingen tegner et tidsbillede og et selvportræt af danskerne og vores land, for derigennem at skabe et lille åndehul for et bredt publikum midt i et samfundsmæssigt uvejr med dystre fremtidsudsigter.
Kort sagt: En musikalsk, humorfyldt pause fra hverdagen

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Klaus Andersen, Uffe Kristensen, Hanne Laursen, Lone Rødbroe, Mathias Gregersen, Simon Gorm Eskildsen

Idé: Nikolaj Mineka
Instruktør: Ole Sørensen
Kapelmester: Mathias Gregersen
Scenograf: Johanne Eggert
Konsulent: Niels Hausgaard
Vis kort
20 Feb Klassisk

Orgelkoncert

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19.30-20.30 i Kapellet.
Østre Kirkegård, Mellemvej 2, Randers NØ
Orglet i Østre Kapel har for nyligt gennemgået en større restaurering.Ved aftenens arrangement fortæller orgelkonsulent Per Rasmus Møller om orglets historie og restaurering og organist Christian Præstholm spille musik som kommer rundt i alle krogene af..

Orglets klanglige muligheder
Vis kort

Sangcafé

Ons. d. 21. februar 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: 25 kr)
Enghøj Sognegård, Enghøj Allé 10, Randers NV
For alle, som kan lide at synge. Organist Britta Nedergaard Hansen fortæller lidt om nogle af sangene, og du kan foreslå en sang. Vi begynder med at drikke kaffe/te, hyggesnak og synger efter Højskolesangbogen. Alle kan være med - ingen krav til stemmen..
Vis kort