Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 800 events i Randers og omegn fra/efter 25. sep. 2018

25 Sep Andet

Musikalsk legestue

Tir. d. 25. september 2018, kl. 09.30.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Musikalsk legestue er et forløb over 10 tirsdage for børn på ca. 1-3 år. Vi mødes til sang og leg i kirken. Det er gratis at deltage og tilbuddet henvender sig både til forældre, bedsteforældre og dagplejere. Der er plads til ca. 15 børn..

Musikalsk legestue ledes af Cecilie Harbo Pedersen, der er organist i Trige, Ølsted og Spørring kirker. Tilmelding er nødvendig: 40 26 59 89 eller cilleharbo@hotmail.com
Vis kort
25 Sep Foredrag

Højskoleformiddag

Tir. d. 25. september 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: 75 kr)
Sct. Mortens Hus, Staldgårdsgade 2, Randers C
Foredrag med forfatter Bjarne Nielsen, Brovst med overskriften "Jysk Humor fra Aakjær til Hausgaard"..

Med udgangspunkt i 1950'ernes Brovst fortæller Bjarne Nielsen om originaler og sære skikkelser, som han har kendt, mødt eller hørt om i sin barndom. Foredraget er baseret på de 5 bind om "Originaler i Nordjylland" (2012-2014), der beretter om både rørende og spændende skæbner og om de skæve tilgange til tilværelsen, som vi måske har glemt vi har brug for
Vis kort
25 Sep Andet

Babysalmesang

Tir. d. 25. september 2018, kl. 10.30.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
I 10 tirsdage henover efteråret vil Sct. Clemens kirke danne ramme om en skøn musikalsk oplevelse for babyer i alderen 2-12 mdr. og deres forældre..

Babysalmesang er sang, musik, bevægelse og rytmik for babyer med udgangspunkt i kendte salmer, børnesange og rim og remser. Hver gang varer ca. 30-45 min. og bagefter er der tid til at drikke en kop kaffe/the og få en snak. Pris for 10 gange er 150 kr. Babysalmesang ledes af Cecilie Harbo Pedersen, der er organist i Trige, Ølsted og Spørring kirker. Tilmelding er nødvendig: 40 26 59 89 eller cilleharbo@hotmail.com
Vis kort
25 Sep Foredrag

Højskoleforening

Tir. d. 25. september 2018, kl. 10.30-13.30.
Kristrup Sognegård, Ørneborgvej 5, Randers SØ
Foredrag ved arkitekt og forfatter Knud Simonsen med overskriften 'Brunkul - Børster og baroner'. Læs mere i programmet..
Vis kort
25 Sep Andet

Strikkecafé

Tir. d. 25. september 2018, kl. 14.30-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dronningborg-Gimming Sognegård, Egholmsvej 8 A, Randers NØ
Strikkecaféen er et mødested og et fællesskab for strikkeglade i Dronningborg og Gimming. Læs mere..
Vis kort
25 Sep Andet

Naturvidenskabsfestival

Tir. d. 25. september 2018, kl. 15.30.
Pris: (Gratis billetter)
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Kan du lide at eksperimentere, så kom ned i børnebiblioteket og hjælp os med at udføre små sjove forsøg med microbots og ozobots..

Temaet for Naturvidenskabsfestival 2018 bevæger sig ud i de yderste grænser af naturen, mennesket, etikken og fysiske fænomener. Det handler om yderpunkter. Malariamyggen over for blåhvalen. Det lille insekt fra det varme Afrika overfor det store dyr fra det kolde Antarktis.

For de 6-9 årige i Børnebiblioteket, Stemannsgade
Vis kort
25 Sep Andet

Præmiewhist

Tir. d. 25. september 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 60 kr. pr. aften)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Romalt Kultur- og Forsamlingshus (v/Romalt aktivitetshal), Romalt Boulevard 28, Randers SØ
Spillet er for alle voksne foregår i Romalt Kultur- og Forsamlingshus, det koster kun kr. 60 for at deltage, der spilles 2 omgange af 24 spil. Spillet varer fra kl. 19 - ca. kl. 22. Incl. kaffe i pausen..

Spillet foregår hver uge, og der er normalt 20 - 30 spillere hver gang.

Der er gevinster til de 3 dygtigste i hver runde. Der afholdes 2 årlige sociale spil med smørrebrød e.lign., som er finansieret af sol-puljen (kr. 5 for hver gang man går ned med en sol/oplægger)

Alle er velkommen
Vis kort
25 Sep Foredrag

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 30 kr.) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Langå Bibliotek, Bredgade 4, Langå
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper..

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
25 Sep Foredrag

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 30 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Øster Velling Forsamlingshus, Neikilsvej 8, Randers NV
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper..

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
25 Sep Foredrag

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 30 kr.) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Estraden, Festpladsen 2, Havndal
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper..

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort