Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 567 events i Randers og omegn fra/efter 22. feb. 2018

22 Feb Andet

Torsdagscafé

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10-11.30.
Hornbæk sognegård, Hornbæk Kirkevej 7, Randers NV
Hyggeligt samvær over formiddagskaffen. Vores musiker underholder ud fra vekslende musikalske temaer, og vi synger et par sange. Derudover vil der være indslag af vekslende karakter..
Vis kort
22 Feb Foredrag

Hvad er der blevet af det sorte sogn?

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 60,00 kr.)
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Cand. mag. arkivar Tina Knudsen Jensen fortæller om "Det sorte sogn" - Vorups betegnelse gennem mange år. En historisk opridsning af Vorup gennem tiderne..
Vis kort
22 Feb Foredrag

Opgøret med Scientology

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 150 kr.)
Træningshuset, Søndergade 17, Asferg, Fårup
Afhopperen Robert Dam fortæller om 20 år i Scientology. I 20 år var Robert Dam en del af Scientology. Pengeafpresning og psykisk nedbrydning fik ham til at forlade bevægelsen..
Vis kort
22 Feb Foredrag

Kingo og barokken - billedkunst og salmesang

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dronningborg-Gimming Sognegård, Egholmsvej 8 A, Randers NØ
Billedkunstner og illustrator Anne Marie Johansen og organist Henrik Strøm inviterer inden for i barokkens sansemættede digtning, musik og billedunivers med afsæt i Thomas Kingos salmer..

Organist Henrik Strøm fortæller i ord og toner om nogle af Thomas Kingos stærke og til tider karske salmer. Billedkunstner Anne Marie Johansen præsenterer sideløbende hermed et udvalg af sine salmeillustrationer. I fællesskab synges nogle af Kingos elskede salmer.

Aftenen tænkes som et mødested for salmesang og billedkunst. Det bliver en rejse udi salmebogens billedlige univers
Vis kort
22 Feb Foredrag

Hjertegribende historie om krig og frygt

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19-21.30.
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Sifa Omari blev hentet til Danmark som FN-kvoteflygtning i 2008 efter 12 år i flygtningelejr. Sifa og hendes datter Esther fortæller om landsbyen, der blev brændt ned. Sifa flygter til Tanzania, hvor hun efter otte års adskillelse finder sine ni børn..
Vis kort
22 Feb Foredrag

Da våbnene tav. Kristendom og religion efter 1. verdenskrig

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr inkl. kaffe med brød)
Enghøj Sognegård, Enghøj Allé 10, Randers NV
Højskoleaften i anledning af 100 året for 1. verdenskrigs afslutning i 2018. Kirkehistorikeren Carsten Bach-Nielsen tager i sit foredrag temperaturen på det åndelige miljø i Danmark i 1920'erne og 30'erne..

Da krigen brød ud i 1914 var det med begejstring, med et håb om forløsning, tiltro til at idealerne måtte blive styrket i en krig, at kristendommen ville melde sig hos soldaterne, i nationerne og i samfundene med fornyet styrke. Da krigen sluttede i 1918 - efter fire års slagterier - var Gud død. Idealerne var blevet tomme og nyttesløse.

Kristendommen overlevede ikke katastrofen i sin traditionelle form, men måtte genopfindes. Måske skulle den skiftes ud med noget andet, med ny religion, med livssyn og livsanskuelse eller med ateistisk materialisme, ideologier. Efterkrigsgenerationen var årgangen, der måtte snuble i starten, som Aarhusprofessoren Ernst Frandsen beskrev det. Da den unge generation kom på benene, hvor ledte vejene da hen?

Vis kort
22 Feb Klassisk

Koncert

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.30-20.30.
Dalbyover Kirke, Tinghøjvej 8, Vinstrup, Havndal
Vis kort

Helene Blum & Harald Haugaard Band

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 200)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Folkemusik i Randers, Turbinen, Sven Dalsgaards Plads, Randers C
Helenes smukke stemme og Haralds violin bringer os en række nyfortolkninger af traditionel dansk musik og deres egne numre..

De suppleres på bedste vis af Harald Haugaard Band - smuk, smuk musik, som aftenens kunstnere efterhånden har præsenteret over det meste af verden.

Få 50 i rabat med medlemskort til FiR - køb det på turbinen.dk. Gælder til 4 personer
Vis kort
22 Feb Andet/Ukendt

Helene Blum & Harald Haugaard Band

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 200 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Helene Blum & Harald Haugaard Bank - Turbinen kl. 20.00 Dør åbnes kl. 19.00 Unummererede siddepladser Arrangør: Folkemusik i Randers Foto, video, audioudstyr og drikkevarer må ikke medtages. Dørene åbnes kl. 19.00..
Vis kort
23 Feb Andet

Romsmagning & The London Philharmonic Skiffle Orchestra

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 17.30.
Pris: (Entré: 475)
Tante Olga, Søndergade 6, Randers C
Efter et solidt måltid mad, præsenteres og nydes 6 specielt udvalgte rom og et forrygende gakket musikalsk show a la Monty Phyton..

Denne dejlige spiritus er lavet på sukkerrørsaft eller restproduktet af rørsukkerfremstilling - også kaldet melasse. Romdestillatet er en klar letflydende væske, som først får sin mørke farve efter lagring på fortrinsvis egetræs fade. Rom laves i mange forskellige stilarter og langt størstedelen af alt Rom produceres i det caribiske øhav og landene i Mellemamerika samt i den nordlige del af Sydamerika. Sukkerrør er den rå ingrediens bag alle rom stilarter, fra klar cubanske Ron Blanco til den mørkeste Jamaica Navy Rum. Den brasilianske Cachaça og romstilarten Rhum Agricole fra det franske Vestindien, (Martinique, Guadaloupe m.fl.) destilleres direkte fra sukkerrørsaften (Vesou). Denne aften bliver der et par smagsprøver på et par af dem
Vis kort