Genre

Biblioteker

Søg i udvalgte area
  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 87 events fra/efter 23. okt. 2017

24 Okt Andet

Skribentorium v/ Lise Søelund - AFLYST

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 30 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Det kan være en fornøjelse, en lidenskab eller terapi at skrive, og det bliver mere og mere almindeligt, at almindelige mennesker også tager pennen i hånden eller sætter fingrene på tasterne for at.

Tirsdag den 24. oktober 2017 kl 10:30. Det kan være en fornøjelse, en lidenskab eller terapi at skrive, og det bliver mere og mere almindeligt, at almindelige mennesker også tager pennen i hånden eller sætter fingrene på tasterne for at skrive deres erindringer, små strøtanker eller digte. Men det kan være svært at få ordene frem. Det råder vi bod på i Skribentoriet
Vis kort
Køb billet
24 Okt Undervisning

Biblioteket på din tablet

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 16-18.
Pris: (Gratis)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Lær, hvordan du får adgang til lydbøger, e-bøger og udenlandske magasiner på din tablet. Vi tilbyder dig et kursus i, hvordan du henter og bruger nogle af bibliotekets populære apps.

Husk at medbringe din tablet, dit lånernummer og bibliotekslogin, samt koder til App Store/Google Play. OBS: vi underviser ikke på Windowstablet.

Det er gratis at deltage men husk forhåndstilmelding ved henvendelse til Silkeborg Bibliotekerne 87 22 19 00
Vis kort
24 Okt Foredrag

Foredrag: Der puttes hvad, i vores mad? (via livestream fra AU)

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Forarbejdede fødevarer tilsættes ofte fosfor, og B-vitamin tilsætning overvejes. Og vi kan vel ikke få for meget af disse livsnødvendige stoffer? Jo, siger den nyeste forskning. Det kan måske slå vores krop ud af balance eller fremme vækst af kræftknuder.

Foredrag ved lektor i molekylær cellebiologi Pia Møller Martensen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet
og lektor i molekylær cellebiologi Lene Pedersen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet.

I dag er mange af de fødevarer, vi køber, forarbejdet, og de indeholder ofte flere forskellige tilsætningsstoffer. Det ligger os nært at holde øje med de tilsætningsstoffer, som ikke er naturlige for kroppen, men hvad mange ikke ved er, at der tilsættes mineraler og vitaminer til en del gængse fødevarer - mineraler og vitaminer som allerede findes i tilstrækkelige mængder i en afbalanceret kost. Det er en udbredt opfattelse, at man "ikke kan få for mange mineraler og vitaminer", og at det derfor er harmløst at tilsætte disse til fødevarerne. I foredraget dykker vi ned i to eksempler, hvor forskningsresultater vækker bekymring mht. forarbejdede fødevarer: tilsætningen af fosfor og berigelsen med B-vitaminet folat.

Fosfor er billigt at producere og meget anvendt som tilsætningsstof i forarbejdede føde- og drikkevarer. Det gør dem "appetitlige" ved fx at påvirke struktur, saftighed, smag og farver. Fosfor som tilsætningsstof er let tilgængelig for kroppen, og nyere forskning tyder på, at mennesker i lande med vestlig livsstil risikerer at indtage fosfor i mængder, som rent faktisk forstyrrer kroppens fosfat-balance, og derved har en skadelig effekt.

Du vil også høre om de problemer, det kan give at berige fødevarer med B-vitaminet folat. Det er kendt, at mangel på folat under graviditet kan medføre rygmarvsbrok hos fostre, og at dette kan afhjælpes ved, at kvinder spiser vitaminpiller med folat (folinsyre) før graviditeten. Denne risiko for rygmarvsbrok har medført, at man i mange lande, fx USA, har indført krav om, at visse fødevarer skal beriges med folinsyre - en lov som interesseorganisationer også forsøger at indføre i Europa. Der er dog bekymring for, at et forhøjet indtag af folinsyre kan bidrage til øget vækst af små kræftknuder.

Hør om de nyeste forskningsresultater - herunder hvordan forskere bruger musemodeller i et forsøg på at klarlægge effekterne af fosfat-ubalance og folinsyreberiget kost.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
25 Okt Workshop

Musik og bevægelse for de mindste

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 09.
Pris: (Entré: 20)
Den Kreative Skole, Bindslevs Plads 7, Silkeborg
For dagpleje- og vuggestuebørn og alle andre 10 mdr - 3 årig, der har lyst til en sjov oplevelse - og tag endelig far, mor eller bedsteforældre med.

Kom og leg og syng med på nogle af de allerbedste danske børnesange. Med udgangspunkt i sangene laver vi fagter, leger, danser og spiller til sammen med musikpædagog Hanne Højgaard Hede. Vi skal bl.a. møde Frække Frederik, en and der hedder Rasmus, en mariehøne, og sidst men ikke mindst skal vi også høre om Oles nye autobil.

BILLETKØB - TRYK HER
Vis kort
25 Okt Andet

Babycafé, massage. Udsolgt

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Babycafé - massage Onsdag den 25. oktober 2017 kl 10:30 Babymassage er en sund og behagelig måde at skabe fysisk kontakt, varme og nærhed med dit barn på.

Mød zoneterapeut Alice Westerling, som vil give dig vejledning i forskellige øvelser, som du kan bruge på din baby. Hun giver også tips til øvelser, der er gavnlige for spædbørn generelt. Medbring gerne en dyne eller andet underlag, samt babyolie
Vis kort
Køb billet
25 Okt Foredrag

Bodil Jørgensen - Udsolgt

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads 5, Silkeborg
I selskab med Bodil Jørgensen. Bodil Jørgensen fortæller åbenhjertigt om sit liv og sin karriere - om kærlighed, smertelige tab og om dét at blive mor i en sen alder.

Hør historier fra scenen på Det Kongelige Teater, fra hendes store film og fra de mange TV-roller; om hendes dramatiske oplevelser ved den store togulykke ved Sorø i 1988, og om en ulykke ved en filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet. En spændende og hjertevarm aften med en af tidens største kvindelige skuespillere. Undervejs viser Bodil også en mere ukendt side frem som visefortolker, akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl. I samarbejde med AOF Silkeborg I samarbejde med AOF Silkeborg
Vis kort
Køb billet
26 Okt Andet

Hverdagsfilosofi - Pædagogikkens fader v/ Lise Søelund

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 30 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Hverdgasfilosofi - Pædagogikkens fader Torsdag den 26. oktober 2017 kl 10:30 Den schweizisk-franske oplysningsfilosof Jean-Jaques Rousseaus tanker om børn og opdragelse bliver starten på den moderne pædagogik, som vi kender i dag.

Han levede i 1700-tallet og er den første, der behandler barndommen som et selvstændigt fænomen. Barnet opstår så at sige som individ, og samtidig rykker Rousseau pædagogen ind som central aktør i opdragelsen af barnet. Det er børneopdragelse, uddannelse og dannelse, når det er bedst
Vis kort
Køb billet
26 Okt Andet

Seniorbio 2017 - Fra Irland til Brooklyn

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 14.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kjellerup Bibliotek & Mosaikken, Tinghusvej 16, Kjellerup
På grund af mørke fremtidsudsigter i Irland i 1952 emigrerer den stille, unge pige Eilis til Amerika. Hun får værelse på et kvindepensionat i Brooklyn og job i et stormagasin.

Eilis lider af hjemve, men blomstrer op, da den italiensk-amerikanske Tony bejler til hende. En uventet hændelse fører Eilis tilbage til Irland, hvor hun møder en anden mand og tilbydes job. Skal hun rejse eller blive? I samarbejde med Ældresagen
Vis kort
Køb billet
26 Okt Andet

Silkeborg - planlagt by og handels

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Silkeborg - planlagt by og handelsplads Torsdag den 26. oktober 2017 kl 19:00 De første streger til Silkeborg blev slået i 1845. Den nye by blev placeret yderst på det sandede plateau på den vestlige side af Remstrup Å - tæt ved den netop anlagte.

Silkeborg Papirfabrik. Herudfra voksede handelspladsen med sine lige gader og små lave huse. I dette foredrag skal vi se nærmere på, hvad der sker i årene op til anlæggelsen og frem til, at byen bliver købstad i 1900. Arrangementet indgår i DRs temasamarbejde: Historien om Danmark. Foredragsholder: arkivleder Lis Thavlov, Silkeborg Arkiv
Vis kort
Køb billet
26 Okt Foredrag

Tæt på Bosse

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 85) Køb/bestil billet
Jysk Park, Ansvej 106, Silkeborg
Bo "Bosse" Johansson behøver næppe nærmere introduktion i Silkeborgs fodboldkredse. Han førte Silkeborg IF til mesterskabet i 1994, og han stod i spidsen for det danske landshold ved to slutrunder.

I samtale med journalist Troels Witter fortæller han om karrieren, der førte ham til trænerjobs i Sverige, Norge, Danmark, Island og Grækenland - men aftenen vil naturligvis også handle om tiden og de mange oplevelser i Silkeborg IF.

Han fortæller også om sit livssyn og de leveregler, han har fulgt, både som træner og som menneske.

I samarbejde med Silkeborg Idrætsforening af 1917

BILLETKØB - TRYK HER
Vis kort
Køb billet