Viser 28 events fra/efter 23. apr. 2019

24 Apr Andet

Babycafe Sanglege - Kjellerup

Ons. d. 24. april 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kjellerup Bibliotek & Mosaikken, Tinghusvej 16, Kjellerup
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtigende snak med andre i samme situation?.

På Silkeborg Bibliotekernes babycaféer har du i foråret mulighed for at blive klogere på 4 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Førstehjælp til spædbørn, og Babysanglege.

Babycafé Sanglege
Sang er noget af det bedste små børn ved, og en alletiders mulighed for at skabe en god og tæt kontakt med dit barn. Uanset hvor godt eller pivfalsk du synger, lyser de fleste babyer op i et stort smil, når du begynder at synge. Men hvor mange sange og sanglege kan du egentlig huske? Tag baby under armen og kom til en superhyggelig formiddag med musikpædagog Hanne Højgaard Hede, hvor vi synger og leger alle de bedste sanglege med de små.

OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far.

Alle andre voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
24 Apr Andet

Designermus - designermenneske

Ons. d. 24. april 2019, kl. 16-17.
Pris: (Fri entré)
Campus Bindslevs Plads, Bindslevs Plads 17, Silkeborg
Foredrag ifm. Forskningens Døgn 2019 | Fremstilling af genetisk modificerede og klonede pattedyr er næsten hverdagskost i moderne biovidenskab. Men nu har nye og relativ nemme metoder gjort det mulig seriøst at overveje genmodifikation i mennesker..

Faktisk påstår en kinesisk forsker, at han har gjort netop det i to piger, som blev født i efteråret 2018.

De nye metoder åbner for muligheden for eksempelvis at helbrede arvelige sygdomme eller - som nogle finder ønskværdigt - at forbedre vores gener, så vi bliver klogere, smukkere, eller hvad vi ellers måtte have brug for.
Kan og skal vi tage vores egen evolution i hånden?

Hør lektor Ernst-Martin Füchtbauer fra Aarhus Universitet, fortælle om de tekniske muligheder og vanskeligheder, der peger på både biologiske, etiske og samfundsmæssige konsekvenser.

Arrangementet er en del af "Forskningens Døgn", som er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. - 30. april.
Læs mere på http://forsk.dk/om-forskningens-dogn
Vis kort
25 Apr Andet

Livestream: Europaparlamentsvalget 2019 - hvad skal vi stemme om, og hvad er konsekvenserne?

Tor. d. 25. april 2019, kl. 10-11.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Europaparlamentet kan for mange mennesker forekomme fjernt og svært at relatere til..

I forelæsningen vil professor Derek Beach, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, som er ekspert i Europaparlamentet, sætte emnet ind i en dansk kontekst og gøre det lidt mere håndgribeligt.

Forelæsningen er målrettet gymnasielærere og elever i samfundsfag, men alle er velkomne og arrangementet har relevans for alle med interesse i Europaparlamentsvalget.

Bemærk! Der er begrænsede pladser - deltagelse af gymnasieklasser kræver derfor tilmelding til ditte@silkeborgbib.dk. Alle andre møder blot op
Vis kort
25 Apr Andet

Seniorbio - Kursted i alperne

Tor. d. 25. april 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kjellerup Bibliotek & Mosaikken, Tinghusvej 16, Kjellerup


Om filmen:
På et fornemt kursted i alperne ankommer den unge immigrant Zero, der oplæres som piccolo af hotellets concierge, Monsieur GustaveH. Da Gustaves aldrende elskerinde dør, arver han et uvurderligt maleri, som et mylder af tyve og ganstere meget gerne vil have fat i.
Gustave må desuden rense sit navn, da han mistænkes for at have dræbt kvindemennesket.

Inkl kaffe og kage.
I samarbejde mellem Silkeborg Bibliotekerne og Ældresagen
Vis kort
Køb billet
29 Apr Andet

Bogcafé for unge

Man. d. 29. april 2019, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Kan du lide at læse, vil du have inspiration til nye spændende bøger og har du lyst til at dele dine læseoplevelser med andre unge? Så er vores bogcaféer lige noget for dig!.

Her mødes vi til afslappede snakke om vores yndlingsbøger og giver anbefalinger til hinanden.

Bibliotekaren fortæller hver gang om en håndfuld nye bøger, og derefter er ordet frit.

Vi diskuterer både karakterer vi elsker (eller hader!), de bedste plot-twists, vores yndlingsforfattere, om vi græd da vi læste "En flænge i himlen", hvilket kollegie vi ville høre til på Hogwarts og meget mere.

Bogcaféerne er gratis og kræver ingen tilmelding - Du møder bare op!
Vis kort
30 Apr Foredrag

Faglighed som udfordring i skolen

Tir. d. 30. april 2019, kl. 15.45-17.15.
Pris: (Fri entré)
Campus Bindslevs Plads, Bindslevs Plads 17, Silkeborg
Foredrag ifm. Forskningens Døgn 2019 | Af historiske grunde har faglighed i Danmark ofte været stillet op som en modsætning til personlig og social udvikling. Mange forbinder stadig faglighed med udenadslære, terperi, overhøring og "den sorte skole"..

Men i et moderne dynamisk og demokratisk samfund kan faglig kvalificering i stedet beskrives som en aktiv proces, hvor man med en vifte af forskellige erkendeformer udforsker emneområder og uddyber sin forståelse.
Faglig fordybelse er i så fald ikke i modsætning til, men en væsentlig del af den personlige og sociale udvikling.
Men hvilke krav stiller det til skolens parter? Og hvordan griber dygtige lærere udfordringen an?

Lektor emeritus fra DPU, Aarhus Universitet, forelæser på Campus på baggrund af sin bog 'Skolepolitik og undervisningskvalitet i Danmark', der udkom på Aarhus Universitetsforlag i december 2018.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn 2019, som er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. - 30. april.
Læs mere på http://forsk.dk/om-forskningens-dogn

Se alle arrangementer på Silkeborg BIbliotekerne på www.silkeborgbib.dk/detsker
Vis kort
1 Maj Foredrag

Hvorfor stemmer vi som vi gør? Livestream fra Aarhus Universitet

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 10-11.
Pris: (Fri entré)
Campus Bindslevs Plads, Bindslevs Plads 17, Silkeborg
Folketingsvalg 2019: Hvorfor stemmer vælgerne som de gør?.

I en valgkamp er luften fyldt med politiske kampagner, lygtepælene af valgplakater og både på gader og stræder og i alle medier møder vi politikere, der forsøger at kapre vælgere med valgløfter om stort set alt mellem Himmel og jord.
Men hvor meget betyder valgkampen egentlig?

Mange vælgere har faktisk besluttet sig for, hvem de vil stemme på, lang tid før valgkampen overhovedet gik i gang, og andre baserer deres stemme på ting, der slet ikke kommer op i valgkampen. For at forstå, hvad der er på spil ved valget, og hvordan vælgerne egentlig reagerer, er det nødvendigt at inddrage en lang række af faktorer lige fra vælgernes køn til opfattelserne af partiernes kandidater. Foredraget rummer en oversigt over disse faktorer, som de har udspillet sig ved tidligere Folketingsvalg, og giver dermed et godt udgangspunkt for at forstå, hvad der kommer til at ske til valget.

Forelæsningen er målrettet gymnasielærere og elever i samfundsfag, men alle er velkomne og arrangementet har relevans for alle med interesse i Folketingsvalget. Foredraget foregår via livestream fra Aarhus Universitet.

Bemærk! Der er begrænsede pladser - deltagelse af gymnasieklasser kræver derfor tilmelding til Campuskoordinator MetteLadegaard.Laursen@silkeborg.dk. Alle andre møder blot op.

Arrangementet er i samarbejde mellem Silkeborg Bibliotekerne og Campus Bindslevs Plads
Vis kort
1 Maj Andet

Babycafe ekstra: Da mor blev væk! UDSOLGT

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 65 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Et foredrag om kærlighed til baby, kærlighed til sig selv, og om at blive væk og fundet igen som mor..

Til denne ekstraordinære babycafé får vi besøg af stemmerne bag podcasten Jegermor, cand.comm. Laura Vilsgaard, der har skrevet speciale om efterfødselsreaktioner og transformationen ind i moderskabet, samt pædagog og forfatter Julie Bruhn Højsgaard, som både har skrevet børnelitteratur og bogen "Kære verden, jeg er blevet mor".

Et hudløst ærlig foredrag om, hvorfor det er svært at blive mor - og hvorfor det også er helt okay!Laura og Julie vil med humor og alvor fortælle om deres egen rejse ind i moderskabet, dele ud af den viden de har indsamlet sig og ikke mindst drysse lidt poesi ud over det hele.

De afspiller klip fra enkelte lydoptagelser af dybe samtaler om ensomhed på barsel, og om at mærke båndet til de kvinder, som allerede har båret børn. Spædbørn og tumlinger er meget velkomne under foredraget, og det er naturligvis helt okay både at amme, lege, trøste og skifte ble.

Psst - Podcasten Jegermor er blevet hørt over 35.000 gange.

Podcasten består af en række anbefalelsesværdige episoder, hvor Laura Vilsgaard og Julie Bruhn Højsgaard deler gavmildt ud af alt det, man måske ikke siger højt i mødregruppen eller til familiefesten. Her er ærlige samtaler om alt fra konkrete ammeteknikker over nyligt opståede bekymringer og følsomhed, til ærlige historier om, når baby-lykken synes at udeblive.

1 billet giver adgang for mor + baby
Vis kort
Køb billet
1 Maj Workshop

Brætspilscafé

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 18.30-21.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Kom med til en aften med masser af brætspil og hyggeligt samvær!.

Biblioteket har en række forskellige brætspil, men tag gerne dine egne spil / kortspil med, hvad enten du spiller Ludo, Magic the Gathering eller noget helt andet.

I brætspilscafeen kan du også lære at hacke et brætspil med simple midler og få en ny oplevelse ud af det. Hvis du er i gang med at lave dit helt eget brætspil, så kan du også tage det med og teste det sammen med andre.

Vi har kaffe på kanden og glæder os til at se dig i bibliotekets Makerspace til en hyggelig aften! Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding
Vis kort
2 Maj Andet

Slægtsforskercafé

Tor. d. 2. maj 2019, kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Arkiv, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Er du ny i slægtsforskning eller har du et problem, du ikke lige kan finde svaret på?.

Har du brug for et godt råd om slægtsforskningsprogrammer eller vejledning til søgninger på nettet?

Så er der hjælp at hente den første torsdag i måneden på Silkeborg Arkiv.

Udover arkivets personale vil der være medlemmer af Slægtsforskerne i Silkeborg til din disposition
Vis kort