Genre

Biblioteker

Søg i udvalgte area
  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 47 events fra/efter 24. mar. 2018

24 Mar Skuespil

Palle alene i verden

Lør. d. 24. marts 2018, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 35 kr.) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Dukketeater for børn fra 6-10 år og deres voksne..

En forestilling skabt af Randers Egnsteater baseret på Jens Sigsgaards børnebogsklassiker fra 1942, genfortalt i et billedrigt og forunderligt sceneunivers. Nogle gange er verden ikke venlig. Så er alt irriterende og dumt og uretfærdigt, lige fra morgenstunden. Og man kunne ærlig talt godt ønske, at både den skrappe mor, overboens arrige hund og klassekammeraterne, der driller, rejste ad hekkenfeldt til. Eller tænk, hvis man var helt alene i verden og kunne bestemme alting selv. Det ville være fantastisk! Eller ville det?
Vis kort
Køb billet
26 Mar Andet

Påske i Makerspace

Man. d. 26. marts 2018, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Påske i bibliotekets makerspace! Kom og vær med til at bygge en LEGO maskine, der kan tegne sjove mønstre på æg eller print dit eget æggebæger på 3D printeren..
Vis kort
28 Mar Andet

Påskefest

Ons. d. 28. marts 2018, kl. 14-16.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Gæk, gæk, gæk - Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker!.

Silkeborg Bibliotek inviterer alle, der har lyst, til Påskefest. Vi ser frem til at få en dejlig eftermiddag, hvor man kan vælge mellem forskellige aktiviteter; vi skal blandt andet hygge os med påskeskattejagt (aldersinddelt), høre en god påskehistorie og være kreative, og måske kommer der også en overraskelse! Der vil selvfølgelig være kaffe og kage, og chokoladeæg til børnene.

Vi glæder os til at se jer !

Påskehilsner Silkeborg Bibliotek

Arrangeret i samarbejde med Bydelsmødrene, Rollemodel i Silkeborg, Ungdommens Røde Kors og Integrationsafdelingen i Silkeborg Kommune
Vis kort
3 Apr Andet

Strik på Biblioteket

Tir. d. 3. april 2018, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Vi er en flok glade håndarbejde M/K der mødes og hygger med vores håndarbejde. Det eneste du skal gøre er tage dit håndarbejde, drikkelse og evt. Ven,veninde, mor el. Datter under armen..

Er du ny og har brug for at komme igang eller mangler hjælp er der helt sikkert hjælp at få Vi glæder os til at se dig/ jer. Vi er på 1. Sal i Campus
Vis kort
4 Apr Andet

Babycafé - Førstehjælp (silkeborg)

Ons. d. 4. april 2018, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Babycafé - Førstehjælp (SILKEBORG) onsdag 4. april 2018 kl 10:30. Lær om førstehjælpens 4 hovedpunkter. Du hører om førstehjælp til de mest almindelige børneskader: fremmedlegeme i luftvejene, forbrænding og slag mod hovedet..

Du får demonstreret kunstigt åndedræt og hjertemassage med særligt henblik på spædbørn. Husk at købe billet. Begrænset deltagerantal. I samarbejde med Midtjysk Brand og Redning
Vis kort
Køb billet
4 Apr Foredrag

År for år med Kierkegaard (Orange Scene)

Ons. d. 4. april 2018, kl. 16.30.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Ny bogudgivelse af filosof Lise Søelund..

Søren Kierkegaards forfatterskab er et eksistentielt kalejdoskop, som virkeligheden er det. Ikke to liv er ens, og ikke to individer anskuer tilværelsen fra samme vinkel, så det er en livslang proces at opdage, tilegne og undre sig over de ufattelige, ubegribelige og uoverkommelige forhold og vilkår, som eksistensen er underlagt.

I bogen bliver der givet udblik til menneskelivet, indblik i forfatterskabet og tilbageblik på sit eget liv fra Kierkegaards side. Han så det som en bunden opgave at sætte fingeren på det, der værker hos mange mennesker, og gøre dem begribeligt, at der er forskel på at leve i en slags biologisk tilstand, og så at være til eller have en tilværelse med en åndelig tilgang. Det er en bog, hvor Kierkegaard får mest muligt at skulle have sagt, hvorfor det ikke er en almindelig introduktion, men en ualmindelig indføring i et liv og en mands omfattende, indsigtsfulde refleksioner
Vis kort
5 Apr Andet

Slægtsforskercafé

Tor. d. 5. april 2018, kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Arkiv, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Er du ny i slægtsforskning eller har du et problem, du ikke lige kan finde svaret på? Har du brug for et godt råd om slægtsforskningsprogrammer eller vejledning til søgninger på nettet?.

Så er der hjælp at hente den første torsdag i måneden på Silkeborg Arkiv. Udover arkivets personale vil der være medlemmer af Slægtsforskerne i Silkeborg til din disposition.

Alle er velkomne

I samarbejde med Slægtsforskerne i Silkeborg
Vis kort
7 Apr Andet

Praktisk Økologi i KulturKuplen - Kjellerup

Lør. d. 7. april 2018, kl. 10-11.
Pris: (Fri entré)
Alhuset i Kjellerup, Skolegade 5, Kjellerup
Lørdag 7. april deler vi glæden ved det praktiske og taler om grønne visioner og lave leveomkostninger, stor smag og bæredygtighed. Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder for mere liv - mere liv i haven, mere liv i maden og mere liv på kloden..

Det lyder så simpelt og det kan det også være - dog kræver det udveksling af viden, forståelse for naturens kredsløb og glæden ved en æstetik i haver og køkkener, som er fulde af liv

Vi skaber mere liv ved at åbne samtaler, havelåger, køkkendøre, biblioteker og fælleshaver.

Kom og hør om

· Hvilke planter, der trives i et drivhus, samt hvordan og hvornår de sås

· Hvad går der galt, hvis ikke der er den rette kombination af vand, lys og varme

· Hvordan man tiltrækker nyttedyrene ved at så blomster i væksthuset

Se også hvad der skal til for at blande sin egen drivhusjord, så vores spagnum kan forblive i højmoserne, hvor det hører til.

Medbring gerne frø og planter, hvis du har nogle i overskud. Så bytter vi med hinanden til fælles glæde.

Mere om Landsforeningen Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi skaber et rum, hvor alle kan dele praktiske redskaber og viden til at leve en bæredygtig og økologisk hverdag. Sammen og hver for sig giver vi hverdagsøkologien en tydelig stemme i samfundet.

KulturKuplen er støttet af Boligfonden Kuben og Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen

Arrangementet afholdes i KulturKuplen ved AL-Huset
Vis kort
7 Apr Andet

ForfatterCamp i CampusHuset

Lør. d. 7. april 2018, kl. 10-14.30.
Pris: (Fri entré)
Campus Bindslevs Plads, Bindslevs Plads 17, Silkeborg
Lørdag d. 7. april kl. 10 - 14.30 holder forfattersporet på Den Kreative Skole i Silkeborg workshop og forfatterforedrag for skrivende unge i CampusHuset ved Silkeborg Bibliotek..

Forfatterholdene i Silkeborg, Viborg og Århus OG alle andre skrivelystne mellem 11- 16 år er velkommen

Speciel Guest: Forfatter Cecilie Eken fortæller om sit forfatterskab og laver workshop med skriveøvelser. Cecilie Eken har mange års erfaring både som forfatter og underviser i kreativ skrivning. Hun har en ny bog på vej: Karanagalaksen bd. 1: Styrke, udkommer til maj.

Tilmelding til 7.4. til Allan Lillelund: allan@loeves.dk mobil: 28 12 29 61

Frist for tilmelding 4.4.
Vis kort
7 Apr Andet

Cirkelines fødselsdag

Lør. d. 7. april 2018, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 35 kr.) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Familieforestilling 3-7 år og deres voksne. Den lille festlige Cirkeline har i mere end to generationer henrykket os alle sammen..

I 'Cirkelines fødselsdag' præsenteres vi for de tre venner: Cirkeline, Frederik og Ingolf, som uhæmmet kaster sig ud i jagten på den forsvundne fødselsdagskage. Alt starter kaotisk, men med Nisses hjælp ender det selvfølgelig med at blive en dejlig dag. Stilen i denne teaterforestilling er som vi kender den fra filmene. Fyldt med sprudlende humor ledsaget af Hans-Henrik Leys iørefaldende musik. En forestilling for hele familien. Varighed: 50 min
Vis kort
Køb billet