Viser 87 events fra/efter 15. nov. 2019

26 Nov Andet

Babycafe Førstehjælp - GJERN

Tirsdag den 26. november 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Gjern Bibliotek, Skovvejen 6, Gjern
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtigende snak med andre i samme situation?.

Silkeborg Bibliotekernes babycaféer giver dig mulighed for at stikke af fra rodet derhjemme og få en opløftende snak med andre voksne. I efteråret har du mulighed for at blive klogere på 5 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Førstehjælp til spædbørn, Babysanglege og sidst med ikke mindst en Babycafé om parforholdet

Babycafé Førstehjælp

Lær om førstehjælpens 4 hovedpunkter til småbørn!

På dagens babycafé hører du om førstehjælp til de mest almindelige børneskader: fremmedlegeme i luftvejene, forbrænding og slag mod hovedet. Du får demonstreret kunstigt åndedræt og hjertemassage med særligt henblik på spædbørn.

Husk at købe billet - OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far. Alle andre voksne skal have billet.

Begrænset deltagerantal
Vis kort
Køb billet
26 Nov Undervisning

Hverdagsrådgivning for flygtninge

Tirsdag den 26. november 2019, kl. 15-18.
Pris: (Gratis)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
I hverdagsrådgivningerne på Silkeborg Bibliotek kan alle flygtninge finde hjælp til de mange små hverdagsudfordringer. Hvad står der mon i brevet fra kommunen eller hvordan logger man ind med nem-id og betaler regninger?.

Når man endnu ikke er særlig god til dansk, kan det være svært og energikrævende at skulle navigere i en helt ny hverdag i Danmark. Her kan de frivillige i vores hverdagsrådgivninger give en hånd med de mange småting, der kan drille i en ny hverdag

Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding. Du møder blot op i tidsrummet 15-18 på Silkeborg Bibliotek.

Arrangementet er et samarbejde imellem Silkeborg Bibliotekerne og Dansk Flygtningehjælp
Vis kort
26 Nov Andet

Årets Bøger - Kjellerup

Tirsdag den 26. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kjellerup Bibliotek & Mosaikken, Tinghusvej 16, Kjellerup
Allerede i foråret kom en række store, væsentlige og interessante titler ? og det fortsætter. 2019 tegner til at blive et forrygende bogår!?.

Tine Popp Madsen, Silkeborg Bibliotek Det er blevet den tid på året igen! Tid til litteratur i dens mange afskygninger. Når den er bedst, mest tankevækkende, underholdende ? og helt ny. Sebastian, Tine, Frederik og Sidse har traditionen tro læst både i dybden og bredden for at kunne servere cremen af årets udgivelser på et bibliotek nær dig. Kaffe og 1 stk. kage
Vis kort
Køb billet
26 Nov Foredrag

Luften vi indånder (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 26. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Luft er ikke det rene luft. Skadelige partikler og gasser i atmosfæren påvirker vores helbred og gør mange syge. Hør en kemiker og en læge fortælle om kilder til luftforurening og hvordan forskellige stoffer indvirker på vores miljø, klima og helbred..

Lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet og professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet

Hvert år dør omkring 3.000 mennesker i Danmark for tidligt, og endnu flere bliver syge og indlagt på hospitaler, på grund af luftforurening. Luftforurening kan føre til sygdomme i luftveje og hjerte- karsygdomme. Men nyere forskning tyder nu også på at luftforurening også påvirker forekomsten af andre af de store folkesygdomme - herunder diabetes og Alzheimers.

Men hvor kommer de forurenende partikler og gasser fra, i hvor store mængder og hvilke er værst? Mennesket har altid produceret og udsat sig selv for luftforurening - især fra forbrænding; fra fx bål, brændeovne eller bilmotorer, men også via landbrugets udslip af ammoniak. Blæsten transporterer forureningen i atmosfæren tusinder af kilometer og en stor del af luftforureningen i Danmark kommer derfor fra udlandet, ligesom vi selv eksporterer vores luftforurening til vores nabolande. Naturen selv producerer også forurenende partikler og gasser som vi påvirkes af - de kommer fra fx skovbrande, vulkanudbrud, ørkenstøv og saltpartikler fra havet.

Forskerne kan spore kilderne til partikelforurening med avancerede kemiske analyser af molekylære sporstoffer. Når vi brænder træ og planter, omdannes eksempelvis cellulose til sukkerstoffer som bliver en del af partiklerne i røgen. Sådanne specifikke stoffer anvender forskerne til at spore kilder til forurening af luften - selv i fjerne arktiske områder.

Men hvad er egentligt de vigtigste kilder til luftforurening med partikler både lokalt og globalt? Hvilke effekter har de på miljøet, klimaet og vores helbred? Og hvordan påvirker klimaforandringer luftforureningen i fremtiden? Få svarene fra en kemiker og en læge der forsker i luftforurening og hvordan den påvirker vores sundhed?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
27 Nov Andet

Babycafe Massage - Kjellerup

Onsdag den 27. november 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kjellerup Bibliotek & Mosaikken, Tinghusvej 16, Kjellerup
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtigende snak med andre i samme situation?.

Silkeborg Bibliotekernes babycaféer giver dig mulighed for at stikke af fra rodet derhjemme og få en opløftende snak med andre voksne. I efteråret har du mulighed for at blive klogere på 5 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Førstehjælp til spædbørn, Babysanglege og sidst med ikke mindst en Babycafé om parforholdet

Babycafé Massage

Babymassage er en sund og behagelig måde at skabe fysisk kontakt, varme og nærhed med dit barn på.

Mød zoneterapeut Alice Westerling som vil give dig vejledning i forskellige øvelser, som du kan bruge på din baby, samt give dig brugbare tips til hvilke øvelser der er gavnlige for spædbørn generelt.

Medbring gerne en dyne eller andet underlag, samt babyolie.

OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far. Alle andre voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
27 Nov Andet

Samtalesalon om Fake/Ægte

Onsdag den 27. november 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 30 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Hvor ægte er du på de sociale medier? I hvilke situationer, tager du en rolle på dig? Kom til Samtalesalon og få en meningsfuld samtale med nye mennesker på tværs af alder, interesser og kultur..

Ved hjælp af en forskellige samtaleøvelser, varmer vi op til en nærværende samtale om både stort og småt. I løbet af aftenen vil du få mulighed for at samtale med 3-4 nye mennesker om det nære, om dagligdagen, om det aktuelle - kort sagt om det, der optager dig.

Det kræver ingen forberedelse at deltage, men du skal have lyst til at møde og tale med nye mennesker. Du kan sagtens komme alene - vi hjælper med at sætte samtalerne i gang.

Samtalesaloner er startet af Nadja Pass og Andreas Lloyd fra samfundslaboratoriet Borgerlyst [link: http://borgerlyst.dk/]
Vis kort
Køb billet
28 Nov Andet

Nøjj. Minibio for de allermindste

Torsdag den 28. november 2019, kl. 10.
Kjellerup Bibliotek & Mosaikken, Tinghusvej 16, Kjellerup
Hjertelig velkommen til film på biblioteket for de mindste indtil 3 år..

Vi åbner filmens verden i en tryg ramme, med dæmpet lys i salen og hvor den fælles oplevelse giver mulighed for gode snakke bagefter. Denne torsdag skal vi se fire små afsnit med en farverig og sød lille mus og hendes venner, der har det trygt og hyggeligt sammen. Små tegnefilm de alleryngste vil knuselske. Filmene varer ialt cirka 20 min
Vis kort
Køb billet
28 Nov Foredrag

Årets Bøger 2019 - Silkeborg

Torsdag den 28. november 2019, kl. 14 & 19.
Pris: (Entré: 75 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Det er blevet den tid på året igen! Tid til litteratur i dens mange afskygninger. Når den er bedst, mest tankevækkende, underholdende - og helt ny..

"Kærlighed, had, galskab i nutid og fortid. At læse er at møde livet på godt og ondt og alt derimellem.Vi har læst den ene side efter den anden, og vi har mødt mange fantastiske bøger på vores rejse frem mod de bedste, som vi glæder os til at præsentere til Årets bøger 2019." Tine Popp Madsen, Silkeborg Bibliotek

Sebastian, Tine, Frederik og Sidse har traditionen tro læst både i dybden og bredden for at kunne servere cremen af årets udgivelser på et bibliotek nær dig.

Billetten inkluderer: Kaffe og 1 stk. kage
Vis kort
Køb billet
28 Nov Workshop

Kreative julerier med 3D og folie

Torsdag den 28. november 2019, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Hver torsdag frem til jul, kan du sætte dit eget præg på din juleudsmykning. Her hjælper vi dig med selv at designe og 3D printe en kageform til dine julesmåkager, eller også kan du lave din helt personlige jule-t-shirt med vores folieskærer..

måske til en hjemmelavet julegave.
Værkstedet med 3D print af kageforme foregår i FabLab i Campushuset (nabo til biblioteket). Det koster ikke noget at deltage.

Værkstedet med folietryk på t-shirts foregår i Makerspace på Biblioteket. Medbring selv den t-shirt eller det stof, som du gerne vil have lavet tryk på.
Det koster 35 kr. for ½ meter folie, hvilket rækker til 1-2 t-shirt alt efter valg af motiv.

Om torsdagen holder FabLab desuden Åbent Lab for alle nysgerrige indtil kl. 19.00 og Biblioteket har Repair Cafe fra kl. 16-18, hvor frivillige hjælper med reparationer af elektronik, tøj mv. Så der er mulighed for at slå to fluer med et smæk og lave dine egne julekreationer, eller fikse dine ødelagte ting
Vis kort
28 Nov Undervisning

Hverdagsrådgivning for flygtninge

Torsdag den 28. november 2019, kl. 15-18.
Pris: (Gratis)
Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
I hverdagsrådgivningerne på Silkeborg Bibliotek kan alle flygtninge finde hjælp til de mange små hverdagsudfordringer. Hvad står der mon i brevet fra kommunen eller hvordan logger man ind med nem-id og betaler regninger?.

Når man endnu ikke er særlig god til dansk, kan det være svært og energikrævende at skulle navigere i en helt ny hverdag i Danmark. Her kan de frivillige i vores hverdagsrådgivninger give en hånd med de mange småting, der kan drille i en ny hverdag

Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding. Du møder blot op i tidsrummet 15-18 på Silkeborg Bibliotek.

Arrangementet er et samarbejde imellem Silkeborg Bibliotekerne og Dansk Flygtningehjælp
Vis kort