Viser 4 events mellem 26. sep. og 25. okt. 2018

2 Okt Jazz

Koncert: Willy Egmose Jazz Trio

Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 19.30.
Gjellerup Kirke, Kirkebyvej 1, Gjellerup, Herning
Willy Egmose: piano Jeppe Smith-Olsen: kontrabas Espen Laub von Lillienskjold: trommer Denne efterspurgte danske jazztrio har - med skiftende besætning - bestået siden 1970'erne..

Stilen er mainstream med forbilleder som Oscar Peterson, Jan Johansson, Ray Brown, Niels Henning Ørsted Pedersen, Ed Thigpen og Jeff Hamilton. Willy Egmose er foregangsmand inden for fornyelsen af kirkemusikken og har selv komponeret et stort antal salmemelodier, hvoraf en del har vundet nogen udbredelse, og to er optaget i Den Danske Salmebog 2003. Som en naturlig følge heraf er en del af trioens repertoire salmemelodier i jazzbearbejdelser. Willy Egmose Trio har desuden en del cd-indspilninger bag sig.Billetter købes i døren
Vis kort
4 Okt Jazz

JazzCafe - B J Hot Swing

Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Kulturens Venner
Kulturhuset Den Gl. Biograf, Ågade 2, Engesvang
Med afsæt i den spillestil, som den legendariske Hot Club De France-kvartet udødeliggjorde i 30 'erne og 40'erne, giver BJ Hot Swing deres bud på, hvordan swingmusik fra jazzens storhedstid skal fortolkes..

Musikken spilles autentisk og virtuost med glimt i øjet og lejlighedsvis sang.

Besætning er Niels Kaas: violin, Gorm Øland: sologuitar/kor, Niels Præstkær: guitar/sang, Morten Brauner: kontrabas.

Baren er åben
Vis kort
5 Okt Jazz

Bo Stief Dream Team Koncert

Fre. d. 5. oktober 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: I Døren: 60kr // Medlemmer: 40kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
KONTRAST, Bethaniagade 3, bygn. 2, Herning
Bo Stief og hans Dream Team besøger Ungdomshuset Kontrast. Sammen med Krister Jonsson (gtr) og Ayi Solomon (perc) vil bas-virtuosen spille egne kompositioner inspireret af mange forskellige stilarter. Dørene åbner: 19.00 - Koncert fra: 20.00-22.00..

"Bos kompositioner er en verden for sig selv - melodiske klangfyldte, underholdene og meget forskellige. Bos store åbenhed og virtuositet har musikere i alle genre nydt godt af gennem tiderne (Palle Mikkelborg, Stig Kreutzfeldt, Sebastian, Surf In Stereo, Sabia, Morild, Zar, Kasper Winding, Sanne Salomonsen, Jesper Thilo, Miles Davis, John Scofield, Toots Thieleman, Stan Getz, Dizzy Gillespie m.fl.). Bo Stiefs koncerter bygger på inspirationerne, Bo har fået gennem sin lange privilegerede karriere.
Bo Stief mødes nu med den svenske komponist og superguitarist Krister Jonsson og percussionisten Ayi Solomon fra Ghana. Dette musikalske møde er et usædvanligt lykkeligt sammentræf af grænseløs kommunikation, spilleglæde, humor og en spontan enighed om, hvad musik er, når den spiller."
www.bostief.com

Stief kalder sin musik for "nu-musik", da det er en afspejling af hvor han er som musiker nu som reference til hans over 50 års erfaring, og af hvordan musikscenen i dag er i forhold til da han startede sin karriere. "Tid" er et koncept Stief finder meget filosofisk og referere meget til i sine taler, tekster og stemninger i hans numre.

Dørene åbner: 19.00
Koncert fra: 20.00-22.00
Kontrast lukker: 24.00

Entré: 60 kr
Medlemmer: 40 kr
Vis kort
23 Okt Jazz

Ben besiakov quintet feat. jesse davis(us)

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 140 inkl. gebyr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Den danske pianist Ben Besiakov er en af Nordens fornemmeste pianister. Hans sjælfulde, nærværende og swingende spil går rent ind hos alle, der hører ham..

Dette kan opleves, når han om kort tid turnerer med de to amerikanere Jesse Davis og Alvin Queen. Begge hører til den mest vitale front af den modne og inspirerende jazzmusik.

Jesse Davis er en amerikansk altsaxofonist som, ligesom Ben, også er en karismatisk jazz-veteran. Davis modtog i 1989 prisen som "the most outstanding musician" fra det anerkendte jazzmagasin "Downbeat". Davis stammer fra det moderne New Orleans, og betragtes populært som arvtageren til Cannonball Adderley med sit både reflekterende balladespil og skarpe bop. Han er nu ved at udvide sin amerikanske karriere til Europa.

Alvis Queen er efterspurgt både for sin dynamik og lydhørhed over hele Europa. Han har spillet med de største navne, og var bl.a. NHØPs foretrukne. Ida Hvid, den danske bassist, samler trådene og er nu også ved at bryde igennem de usynlige grænsebomme i den europæiske musik.

Det er altså en meget stærk, klassisk kvartet, der lægger op til hårdt swingende, groovy jazz og blues baseret på standarder fra den store amerikanske sangbog samt enkelte originale kompositioner.

BEN BESIAKOV (Klaver / DK)
JESSE DAVIS (Alt Sax / US)
ALVIN QUEEN (Trommer / US)
IDA HVID (Bass / DK)
Vis kort
Køb billet