Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 24 events mellem 25. sep. og 24. okt. 2020

Jesper Nørgaard Kunst
27 Sep Billedkunst

Jesper Nørgaard Kunst

Søndag den 27. september 2020, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Søndag i galleriet - kig forbi og se de nyeste værker - der er kaffe på kanden og mulighed for at gå på opdagelse mellem de mange værker.
Vis kort
Trædrejning - Begyndere/let øvede
25 Sep Billedkunst

Trædrejning - Begyndere/let øvede

Fredag den 25. til søndag den 27. september 2020, kl. 18.30-22.
Pris: (Entré: 820 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Aktiv Centret, Brorsonsvej 12, Herning
V/ Karsten Frahm. Her er kurset til dig, som vil lære at dreje i træ.

Din erfaring ved drejebænken er ikke alt afgørende. Der vil blive lagt vægt på de helt elementære teknikker for at give dig et godt grundlag at arbejde videre på.

Der vil blive undervist i skæreteknikken og brugen af de forskellige drejejern. Dette kursus henvender sig også til de let øvede, idet der er vigtig for at opnå gode resultater, at du opnår en god rutine i at mestre skæreteknikken.

Der vil blive lagt vægt på langsdrejning, samt drejning af skåle og fade i tørt eller vådt træ. Desuden undervises der i udvælgelse og fremskaffelse af materialer til forskellige opgaver, værktøjer og drejebænkstyper. Slibetekniker og slibevinkler bliver gennemgået.

Der vil være udgifter til leje af drejebænk, 200 kroner i alt for de 3 dage - såfremt du ikke medbringer din egen, og til forbrugs materialer og lignede.

Undervisningen foregår: Fredag kl. 18.30-22.00, lørdag og søndag kl. 9.00-16.10
Vis kort
Kunstudstilling
25 Sep Billedkunst

Kunstudstilling

Lørdag den 12. til søndag den 27. september 2020, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Aulum Mølle, Møllestræde 2, Aulum
Udstilling med værker af Karin Ohrt. Fernisering lørdag den 12. september kl. 14.00.
Vis kort
Ta' på gratis guided tur i Brande
25 Sep Billedkunst

Ta' på gratis guided tur i Brande

Lørdag den 11. juli til søndag den 27. september 2020, kl. 11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Store Torv, Torvet, Brande
Guidede ture til byens seværdigheder. Brande er især rig på gavlmalerier og skulpturer. Byen emmer af kultur, natur og historie. Der er mange interessante fortællinger om det hele. Book en guide og få alle oplevelserne med. Hver lørdag i månederne juli, (første gang 11.7.) august og september 2020 vil der være gratis rundvisning kl. 11 - mød blot op på Torvet ved springvandet, midt i byen.

En guided tur varer ca. 1,5- 2 timer og er på 2-3 km vandretur i Brande bymidte og langs den smukke å
På den guidede tur kommer vi rundt om mange af byens gavlmalerier og skulpturer. Vi fortæller om byens historie, både de store virksomheder og de markante gamle huse
Byen og egnen rummer en mangfoldighed af religiøse retninger. I midtbyen findes den gamle kirke og den arkitektonisk spændende baptistkirke
Den gamle Remise rummer en fantastisk historie og er i dag et smuk renoveret kultur- og konferencecenter. Byens gamle sygehus, rummer i dag vandrerhjem og borgerhus .

Brande er smukt placeret i den midtjyske natur. Beliggende tæt på Hærvejen og på Harrild Hede og med Brande å's smukke løb gennem byen.
Skjern å hører med til den bynære natur og løber sammen med Brande Å i byens udkant. Kontakt: post@dof-brande.dk / +45 41 27 37 41
Vis kort
Udstilling
25 Sep Billedkunst

Udstilling

Lørdag den 29. august til onsdag den 30. september 2020, Weekend 12-15.
Pris: (Fri entré)
Ateliergalleriet Ulla Houe, Paghs Allé 4 C, Herning
Vis kort
Genåbning af Reginas Staffeli
25 Sep Billedkunst

Genåbning af Reginas Staffeli

Søndag den 12. juli til onsdag den 30. september 2020, kl. 13 til 17.
Pris: (Fri entré)
Reginas Staffeli, Bette Jenses Vej 6 , Fur
Reginas Staffeli genåbner galleriet med voksmalerier -encaustic-art og pocelænsmalerier fra tirsdag til søndag.Fra den 12.juli indtil den 30.september. Der er stadigvæk undervisning i voksmalerier, efter aftale.
Vis kort
Kunst og kærlighed
25 Sep Billedkunst

Kunst og kærlighed

Lørdag den 25. maj 2019 til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: Voksne 75 / Seniorer, studerende 60 / Børn under 18 år GRATIS)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning
Med Carl-Henning Pedersens akvareller og Sidsel Ramsons fotografier fra deres mange rejser fortælles med denne udstilling historien om deres inspirerende samliv gennem 30 år. Et liv baseret på kærlighed og kunstnerisk samspil mellem fotos og malerier. "At rejse er at leve" skrev H.C. Andersen i selvbiografien Mit Livs Eventyr fra 1855. At rejse var også en essentiel inspirationskilde for maleren Carl-Henning Pedersen og fotografen Sidsel Ramson. Deres mange rejser til fremmede himmelstrøg og andre kulturer, hvor de med hver deres udtryksform nedfældede deres indtryk - han i farvemættede malerier og akvareller, hun i fortællende fotografier - resulterede i en spændende dialog mellem de to kunstnere.

Hvor hun med sin kameralinse kom helt tæt på mennesker i situationer fra dagligdag, fest, krig og fattigdom - billeder der også er overraskende aktuelle i dag - gengav han i sine farverige akvareller lyset, varmen og fremmedheden i sin fantasikunst. For Carl-Henning Pedersen var rejser forbundet med at male akvarel - det var hans form for dagbog.

Med parallelle dagbogsskildringer land for land giver udstillingen et indblik i, hvordan maleren og fotografen omsatte deres oplevelser til individuelle kunstneriske udtryk i et kærligt samspil. Væggenes fyldes af akvareller - ikke tidligere udstillet - og velkomponerede, dynamiske fotografier.

'Kunst og kærlighed' er kurateret af Sidsel Ramson
Vis kort
Jesper Nørgaard kunst
4 Okt Billedkunst

Jesper Nørgaard kunst

Søndag den 4. oktober 2020, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Vil du gerne et spadestik dybere ned og følge nogle af de overvejelser, tanker og ideer der pibler gennem kunstneren Jesper Nørgaards farverige univers, så kig forbi galleriet og værkstedet søndag fra 10-17.
Vis kort
Fernisering på Bovbjerg Fyr
4 Okt Fernisering

Fernisering på Bovbjerg Fyr

Søndag den 4. oktober 2020, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Vi festligholder åbningen af oktober-november-december-udstillingen med præsentation af kunstnerne, en lille åbningstale, fællessang, musik og et lille glas. Alle er velkommen.
Vis kort
Udstillingsåbning: Stenalderjægerne ved Bølling Sø
9 Okt Fernisering

Udstillingsåbning: Stenalderjægerne ved Bølling Sø

Fredag den 9. oktober 2020, kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland, Kragelundvej 6 A, Engesvang
Den 9. oktober åbner vi på Klosterlund Museum ny permanent udstilling. Udstillingen sætter fokus på hvordan stenalderjægerne levede i området omkring Bølling Sø for tusindvis af år siden. Museum Midtjyllands arkæologiske udgravninger har siden 1930'erne afdækket sporene fra nogle af Danmarks første beboere, som levede og interagerede med naturen i området for 12-9.000 år siden. En ny udstilling på Klosterlund Museum bringer nu historien om livet blandt de allerførste stenalderjægere frem i lyset!

Historien om stenalderjægerne ved Bølling Sø er historien om vores tidligste ophav. Det er også fortællingen om tråde, der forbinder nutiden med den fjerneste fortid på en helt konkret måde gennem et ganske særligt landskab. Udstillingen på Klosterlund formidler, hvordan livet udfoldede sig blandt de tidligste beboere i på netop dette sted. Samtidig det udstillingens formål, at gøre fortællingerne fra fortiden, levende og relevante for de mennesker, som besøger stedet og landskabet i dag.

Kom med til udstillingsåbning fredag d. 9. oktober, kl. 15-17. På grund af den nuværende situation med covid-19 er der begrænsninger på deltagerantal og tilmelding er derfor nødvendig. Tilmelding kan ske via vores hjemmeside.
Vis kort