Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 12 events mellem 6. jul. og 4. aug. 2020

Jesper Nørgaard Kunst
10 Jul Billedkunst

Jesper Nørgaard Kunst

Fredag den 10. til søndag den 12. juli 2020, kl. 11-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Vil du gerne et spadestik dybere ned og følge nogle af de overvejelser, tanker og ideer der pibler gennem kunstneren Jesper Nørgaards farverige univers, så kig forbi det 800 m2 store værksted og galleri hver søndag. I galleriet er det kunstneren selv, der formidler og sælger sine værker. Kom som du er og mød kunsten fra de første spæde penselstrøg til de store monumentale værker. Der er kaffe på kanden hver fredag, lørdag og søndag i juli
Vis kort
Jesper Nørgaard kunst
17 Jul Billedkunst

Jesper Nørgaard kunst

Fredag den 17. til søndag den 19. juli 2020, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Vil du gerne et spadestik dybere ned og følge nogle af de overvejelser, tanker og ideer der pibler gennem kunstneren Jesper Nørgaards farverige univers, så kig forbi i juli måned, hvor vi har åbent hver fredag, lørdag og søndag.
Vis kort
Jesper Nørgaard Kunst
24 Jul Billedkunst

Jesper Nørgaard Kunst

Fredag den 24. til søndag den 26. juli 2020, kl. 11-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Jesper Nørgaard har åbent galleri og værksted hver fredag, lørdag og søndag i juli - kig forbi den 1200 m2 store udstilling og få en farverig oplevelse i sommeren.
Vis kort
Udstillingen
6 Jul Billedkunst

Udstillingen "All Solid melts into Air"

Lørdag den 13. juni til søndag den 2. august 2020, Torsdag-søn kl. 12-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunstpakhuset, Lille Torv 5, Ikast
"All Solid melts into Air" er en udstilling med gensidig inspiration mellem keramiker Bente Skjøttgaard og beklædningsdesigner Anne Damgaard. Fælles for deres arbejder er modsætningsforhold som tyngde og lethed og stramhed overfor det opløste og diffuse. "All Solid melts into Air" er en udstilling med gensidig inspiration mellem keramiker Bente Skjøttgaard og beklædningsdesigner Anne Damgaard.

Bente Skjøttgaard eksperimenterer og udfordrer lerets tyngde til at skabe organiske formationer og strukturer i en stræben efter det vægtløse. Hun arbejder systematisk på det keramiske materiales præmisser på grænsen af det mulige, og undersøgelserne udvikler sig til noget der minder om store amorfe naturabstraktioner, med masser af glasur. De seneste år har hun, inspireret af skyformationer på himlen forsøgt at ophæve lerets tyngde og give det bevægelse, ved at mime skyers foranderlighed og luftige volumen.

Anne Damgaard skaber skulpturelle beklædnings- og tekstilkonstruktioner i transparente og lette materialer. Unikke og poetiske kjoler løsrevet fra tid og sted, mode eller praktisk anvendelse. I de senere år, har hun desuden eksperimenteret med fotografiske udtryk, hvor gennemlysning af tekstiler og andre stofligheder projiceret på bl.a. tekstiler danner abstrakte billedflader, som hun affotograferer og digitalprinter tilbage på stof, som igen kan draperes til nye sanselige udtryk.

Fælles for begge er arbejdet med modsætningsforhold som tyngde og lethed og stramhed overfor det opløste og diffuse
Vis kort
Aflyst! Socle du Monde Biennale 2020 på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
6 Jul Billedkunst

Aflyst! Socle du Monde Biennale 2020 på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Fredag den 24. april til torsdag den 27. august 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: Alm. entré til museet: Voksne 75 kr / Pensionister, studerende og grupper 60 kr / Børn under 18 år gratis adgang)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning
Socle du Monde Biennalen er den ældste danske biennale for samtidskunst. Under titlen 'Welcome back my friends to the show that never ends' reflekterer Socle du Monde 2020 over en verden i forandring. Biennalens titel har navn efter Piero Manzonis skelsættende skulptur "Socle du Monde" fra 1961. Biennalen fejrer Piero Manzoni ved både at vende blikket frem og tilbage i tiden til nogle af de bedste og mest spændende kunstnere. Samtidig præsenteres en lang række værker, der aldrig før har været vist i Skandinavien.

Biennalen finder foruden Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum sted på HEART - Herning Museum of Contemporary Art, Tekstil Museet, Herning Højskole samt i Herning by og i området i Birk.

Socle du Monde Biennalen 2020 er arrangeret af Tijs Visser, Maria Finders, Bruno Cora, Holger Reenberg, Michael Bank Christoffersen, Lotte Korshøj og Laura Liv Weikop
Vis kort
Ta' på gratis guided tur i Brande
11 Jul Billedkunst

Ta' på gratis guided tur i Brande

Lørdag den 11. juli til søndag den 27. september 2020, kl. 11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Store Torv, Torvet, Brande
Guidede ture til byens seværdigheder. Brande er især rig på gavlmalerier og skulpturer. Byen emmer af kultur, natur og historie. Der er mange interessante fortællinger om det hele. Book en guide og få alle oplevelserne med. Hver lørdag i månederne juli, (første gang 11.7.) august og september 2020 vil der være gratis rundvisning kl. 11 - mød blot op på Torvet ved springvandet, midt i byen.

En guided tur varer ca. 1,5- 2 timer og er på 2-3 km vandretur i Brande bymidte og langs den smukke å
På den guidede tur kommer vi rundt om mange af byens gavlmalerier og skulpturer. Vi fortæller om byens historie, både de store virksomheder og de markante gamle huse
Byen og egnen rummer en mangfoldighed af religiøse retninger. I midtbyen findes den gamle kirke og den arkitektonisk spændende baptistkirke
Den gamle Remise rummer en fantastisk historie og er i dag et smuk renoveret kultur- og konferencecenter. Byens gamle sygehus, rummer i dag vandrerhjem og borgerhus .

Brande er smukt placeret i den midtjyske natur. Beliggende tæt på Hærvejen og på Harrild Hede og med Brande å's smukke løb gennem byen.
Skjern å hører med til den bynære natur og løber sammen med Brande Å i byens udkant. Kontakt: post@dof-brande.dk / +45 41 27 37 41
Vis kort
Kunst og kærlighed
6 Jul Billedkunst

Kunst og kærlighed

Lørdag den 25. maj 2019 til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: Voksne 75 / Seniorer, studerende 60 / Børn under 18 år GRATIS)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning
Med Carl-Henning Pedersens akvareller og Sidsel Ramsons fotografier fra deres mange rejser fortælles med denne udstilling historien om deres inspirerende samliv gennem 30 år. Et liv baseret på kærlighed og kunstnerisk samspil mellem fotos og malerier. "At rejse er at leve" skrev H.C. Andersen i selvbiografien Mit Livs Eventyr fra 1855. At rejse var også en essentiel inspirationskilde for maleren Carl-Henning Pedersen og fotografen Sidsel Ramson. Deres mange rejser til fremmede himmelstrøg og andre kulturer, hvor de med hver deres udtryksform nedfældede deres indtryk - han i farvemættede malerier og akvareller, hun i fortællende fotografier - resulterede i en spændende dialog mellem de to kunstnere.

Hvor hun med sin kameralinse kom helt tæt på mennesker i situationer fra dagligdag, fest, krig og fattigdom - billeder der også er overraskende aktuelle i dag - gengav han i sine farverige akvareller lyset, varmen og fremmedheden i sin fantasikunst. For Carl-Henning Pedersen var rejser forbundet med at male akvarel - det var hans form for dagbog.

Med parallelle dagbogsskildringer land for land giver udstillingen et indblik i, hvordan maleren og fotografen omsatte deres oplevelser til individuelle kunstneriske udtryk i et kærligt samspil. Væggenes fyldes af akvareller - ikke tidligere udstillet - og velkomponerede, dynamiske fotografier.

'Kunst og kærlighed' er kurateret af Sidsel Ramson
Vis kort
Kunst fra grænselandet
6 Jul Billedkunst

Kunst fra grænselandet

Tirsdag den 2. juni til søndag den 13. december 2020, kl. 12-17 (mandage lukket, andre lukkedage kan forekomme).
Pris: (Entré: 75 kr)
Museet for Religiøs Kunst, Strandvejen 13, Lemvig
I anledning af Genforeningsjubilæet i 2020 sætter museet spot på værker af kunstnere, der har det tilfælles, at de enten er født i Sønderjylland eller i de gamle hertugdommer Slesvig og Holsten. Udstillingens værker dækker en periode på godt 200 år og er udvalgt med særlig fokus på deres kredsen om det religiøse, eksistentielle og filosofiske.

Værkerne er alle udlånt fra Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa. Ved fysisk at flytte værker fra syd til nord håber vi, at fortællingen om Genforeningen, som en national begivenhed, bliver mere synlig også i Nordvestjylland. Kunstmuseet Brundlund Slot har en fin samling af kunstnere fra grænselandet, hvoraf mange er store navne indenfor den nationale kunsthistorie såsom C.W. Eckersberg, Ditlev Blunck, Franciska Clausen og Claus Carstensen

Creditline billede: O.D. Ottesen, En Rose i Soldatens Knaphul, 1884; Copyright MJS-Kunstmuseet Brundlund Slot
Vis kort
Galleri Lindtorp, - Antik, akvarel og andet godt
6 Jul Billedkunst

Galleri Lindtorp, - Antik, akvarel og andet godt

Søndag den 5. april til søndag den 27. december 2020, hver søn 11-17.
Pris: (Fri entré)
Galleri Lindtorp - Antik, akvarel og andet godt, v/ Karin Toftgaard, Lindtorpvej 6, Linde, Struer
Et meget hyggeligt lille galleri på den gamle gård Lindtorp ved Linde med permanent akvarel-udstilling og lejlighedsvise gæsteudstillinger. Altid gratis kaffe, hjemmebagt kringle kan købes. Desuden en der indrettet antik-butik i gårdens gamle hestestald. Se mere på hjemmeside og/eller facebook. Eller ring til mig på 61760770, jeg åbner gerne (udover fast åbningstid) efter aftale
Vis kort
Bjergtaget - Else Alfelt 110 år
6 Jul Billedkunst

Bjergtaget - Else Alfelt 110 år

Tirsdag den 2. juni til torsdag den 31. december 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: Voksne 75 / Pensionister, studerende 60 / Børn under 18 år GRATIS)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning
I udstillingen BJERGTAGET - Else Alfelt 110 år fejrer vi Alfelts 110-års fødselsdag og sætter fokus på én af hendes helt store inspirationskilder, nemlig bjerge. For hvorfor var Alfelt så optaget af at male bjerge? Og hvad betyder bjergene i hendes kunst? Fælles for - næsten - alle Alfelts værker er, at der er tale om naturmotiver, og at Alfelt er betaget - faktisk bjergtaget - af den natur, hun maler. I et interview med Virtus Schade fra 1969 forklarer hun selv sit natursyn således:

"Maanen, solen, bjergene, floderne, rummet, det er for mig evighedsbegreber. Hele min barndom og tidligste ungdom boede jeg ude, hvor byen og landet mødtes..., derude på grænsen kendte vi før 1920 kun petroleumslampen, indenhus og udendørs deltes tiden i mørketid og maanetid... efterhånden opfyldte det voldsomme og paa samme tid blide himmellys ikke alene et praktisk formaal, jeg blev også forelsket - i lyset.
Jeg blev maaneskudt. Naar det var fuldmaane stod jeg op og gik ud for at læse ved dens lys eller blot for at bade mig i den hvide skær, se min egen skygge i natten. Maanen har skabt nogle af mine mest betagende oplevelser."

Alfelts mange gentagne abstrakte naturmotiver fortæller om en kunstner, der ikke kun har været betaget, men også dybt bevæget - endda grebet - af en storslået naturoplevelse. Alfelts natur er dog ikke kun en billedskøn gengivelse, men tildeles et nyt formsprog, hvor kantede og pågående bjergformationer pryder lærredet. En natur, der virker bekendt og rolig, men som samtidig er ny, abstrakt og voldsom.

Forbered dig på at blive bjergtaget af en kunstner, der ser, oplever og fortolker naturen, og hvis værker giver et nyt pulserende og livligt motiv tilbage til netop den natur, som hun holdt så meget af
Vis kort