Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 38 events mellem 1. og 30. mar. 2021

Foredrag med Claus Holm
1 Mar Foredrag

Foredrag med Claus Holm

Mandag den 1. marts 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 159.50 kr Køb/bestil billet
Borbjerg Kultur- og fritidscenter, Bukdalvej 1 b, Borbjerg, Holstebro
I samarbejde med Borbjerg Sparekasse kan vi nu præsentere jer for et foredrag af de helt store, når den elskelige og passionerede TV-kok fra Go'morgen Danmark og Go' Appetit Claus Holm kommer til Borbjerg-Hvam Kultur- og Fritidscenter. Titlen på foredraget er:

Mit livs vigtigste opskrift.

I 2018 var Claus Holm tæt på at miste livet på grund af overvægt og usund livsstil med for meget fart på. Sådan skulle det ikke være. Det blev starten til et vægttab på 25 kilo og en sundere livsstil med mere overskud til ham selv og sine nærmeste. Skubbet til at komme i gang fik han ved at medvirke i TV2-programmet Fem Fede Kokke.

I dette meget personlige foredrag åbner Claus Holm op for en mere sårbar side af sig selv end offentligheden ser. Han sætter ord på tabuer omkring mænd og overvægt, selvværd, sex og samliv i en kombination af ærlighed, sårbarhed og selvfølgelig den humor og ligefremhed, vi kender Claus Holm for.

Glæd jer til at oplev en hudløs ærlig og underholdende Claus Holm, der giver sit livs vigtigste opskrift, nemlig fortællingen om sit liv og som han selv siger: Du skal have hjertet med, ellers hjælper maden ikke
Vis kort
Foredrag: Vandet under vores fødder
2 Mar Foredrag

Foredrag: Vandet under vores fødder

Tirsdag den 2. marts 2021, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Apollon Struer, Anlægsvej 4, Struer
Forelæser: vicedirektør Esben Auken: https://pure.au.dk/portal/da/esben.auken@geo.au.dk, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS): https://www.geus.dk/, desuden adjungeret professor i geofysik,. Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Vand er forudsætningen for vores liv på jorden; om vi drikker det, bader i det eller bruger det til at vande afgrøder. Det er en del af en kompliceret cyklus hvor det pga. Solens opvarmning fordamper fra jordens og havenes overflader, bliver til skyernes vanddråber for til sidst at falde som regn. Regnvandet løber direkte til vandløb eller siver ned i jorden og bliver til grundvand. Uanset hvilken vej regnen tager, bliver det dog igen til havvand på et eller andet tidspunkt og ringen er sluttet.

Jord er perfekt til at filtrere og opbevare vand: når vand befinder sig i jordlagene er dets fordampning lav, det holdes ved en konstant lav temperatur og det bliver stort set renset for næringsstoffer og levende organismer på vejen ned i gennem jordlagene. Det betyder at når vi skal bruge vandet, skal vi "bare" kunne lokalisere hvor i undergrunden det er og pumpe det op. Ofte behøves ingen eller meget simpel rensning.

Mange steder på Jorden betyder klimaforandringerne at vand er en mangelvare. Både for meget eller for lidt vand giver store samfundsudfordringer, og bæredygtig håndtering af vand er afgørende for alle menneskers liv.

I dette foredrag vil vi fokusere på grundlaget for det hele, nemlig at kunne skanne jorden for vandførende jordlag med en teknologi udviklet på Aarhus Universitet af én af verdens førende forskningsgrupper inden for feltet. Forskningseventyret spænder bredt fra konstruktion af elektroniske kredsløb, bygning af komplicerede instrumenter, udvikling af avancerede computeralgoritmer til praktiske skanninger af jorden i projekter over hele verden.

Hør i foredraget om hvordan en sådan forskning skrider frem, hvor mange vågne nætter det indebærer når noget ikke vil virke og man må tænke om, og hvor stor sejren er når man ser de første data trille ind fra en mudret mark i Østjylland.

Hør også om nogle af projekterne verden rundt: om at sejle på Mississippifloden, om at køre i flygtningelejre i Afrika og om udvaskning af kvælstof fra marker i Danmark. I disse eksempler spiller skanningerne af jorden under vores fødder en afgørende rolle for hvordan vi bæredygtigt bruger vandet i jorden bedst muligt.

Om forelæseren:
Esben Aukens forskning spænder vidt, men har i de senere år været fokuseret omkring udvikling af elektronik og instrumenter til skanning af undergrunden og hvordan disse skanningsdata kan anvendes i utroligt mange aspekter af samfundets infrastruktur - såsom bæredygtig vandindvinding fra undergrunden, fastlæggelse af hvordan de geologiske jordlag kontroller udbredelsen af forureningsfaner og kortlægning af råstoffer til byggeindustrien.
Esben har inviteret en særlig gæst med til foredraget, Denys Grombacher, som er forsker på Aarhus Universitet og arbejder med projekterne i Afrika i tæt samarbejde med Poul Due Jensen Fonden.
__

Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 15 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter
Vis kort
Nils Villemoes
3 Mar Foredrag

Nils Villemoes

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19.
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Onsdag 3. marts kl. 19:00. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:. "Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri"

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder - tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle! :-)

Oplev en tour de force på en stand-up-agtigt aften med en af landets mest ikoniske foredragsholdere om ledelse. Hør bl.a. bud på:

Hvordan SAMFUNDET er skruet sammen?
Hvorfor alting hele tiden skal laves om?
Hvorfor LEDELSE tit går op i en spids?
Hvad der ligger i bunden af lederSKABET?
Hvor UDVIKLINGEN går hen, mens vi sover?

Et enormt inspirerende og humoristisk foredrag - uanset om du selv er leder, bliver ledet eller bare er interesseret i en skæv og underholdende vinkel på ledelse.

Nils Villemoes' foredrag handler også om at se. Hvert eneste menneske lever i sin egen virkelighed, når det kommer til stykket, og det er det, der gør os interessante. Det gælder i høj grad også i forhold til et begreb som ledelse, som kan anskues fra mange forskellige vinkler, også fra en personlig: Livet er faktisk en ledelsesopgave, hvor vi hver især kun har én medarbejder, nemlig os selv.

Om Nils Villemoes
Nils Villemoes er en af landets mest populære foredragsholdere inden for ledelse. Han har mere end 35 års erfaring som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, er uddannet cand. merc. og er autodidakt ekspert i ledelse, udvikling og strategi.

På en aften med Nils vil du dog mest mærke hans fantastiske evne til med masser af humor at spidde samfundsudviklingen, ledelsesteorier- og tendenser samt mange af de klassiske begreber vi i et væk bruger både professionelt og privat. Nils går kritisk til værks i forhold til ledelse, når han belyser, hvad god ledelse er, og hvorfor vi overhovedet har brug for god ledelse i organisationer.

Håber vi ses til et underholdende og alternativt ledelses-foredrag om sammenhængen mellem liv, leg og lyst, løn og ledelse, længsel og lediggang samt løgn og latin!

Foredraget kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 3. marts 2021.

Arrangør: TIKKO

TID
Onsdag 3. marts 2021 kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Foredrag Med Nikolaj Wessel Witte
3 Mar Foredrag

Foredrag Med Nikolaj Wessel Witte

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 150 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
V/. Den Transsibiriske Jernbane

Denne storslåede rejse gennem det prægtige og enorme sibiriske landskab har tiltrukket eventyrere i århundreder.
Først rejste man med heste og vogne ad Den Mægtige Sibiriske Postrute, men siden jernbanen blev påbegyndt, af Zaren, i begyndelsen af det tyvende århundred, blev toget den foretrukne rejseform.

Verdens længste togrejse - fra Århus til Beijing

Først i 1956 stod den sidste del af det jernbanenet, som vi kalder Den Transsibiriske Jernbane, færdigt. Denne sidste strækning kaldes Den Transmongolske Jernbane da den ved Baikal Søen midt i den russiske Taiga drejer mod syd gennem Mongoliet.

Oplevelserne undervejs er eventyret som Nikolaj Witte vil fortælle om: En rejse der startede en tidlig morgen på Århus Hovedbanegård og endte tre uger og 10.000 km. senere i Kinas Hovedstad, Beijing. Han fortæller levende, hjulpet af smukke lysbilleder og lyden af gademusikanter optaget i Moskvas undergrundsbane
Vis kort
Udast seniorcafé - Besøg af Tidligere Jehovas vidne
4 Mar Foredrag

Udast seniorcafé - Besøg af Tidligere Jehovas vidne

Torsdag den 4. marts 2021, kl. 09.30-11.30.
Nørre Felding Kirke og menighedshus, Sørvadvej 9B, Holstebro
Tidligere kordegn Aase Nygaard kommer og fortæller om Grønlandske byer og den skønne natur deroppe.
Vis kort
Udsat filmaften - Tvis
4 Mar Foredrag

Udsat filmaften - Tvis

Torsdag den 4. marts 2021, kl. 19-21.
Tvis Kirke og kirkehus, Hovedgaden 1B, Holstebro
Denne aften vises filmen "Unge Astrid". Da Astrid Lind-gren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt - en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, hele verden senere skulle elske. Filmen er en fri fortolkning af dengang den unge kvinde, trods tidens forventninger og religiøse på-bud, bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte
Vis kort
Tabita
8 Mar Foredrag

Tabita

Mandag den 8. marts 2021, kl. 10.
Pris: Entré: 80 kr Klik her for at tilmelde dig
Folkets Hus, Tegltorvet 2, Struer
Mandag den 8. marts kl. 10.00: Tabita Forfatter Iben Mondrup, København Foredraget den8. martser aflyst pga. Covid-19- udsat til mandag den14. marts2022 kl. 10.00. Nærmere oplysninger her på hjemmesiden og i dagspressen. Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter enårrække i Grønland. Det er midten af 60'erne, og både ægteskabet og forholdet imellemGrønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal falde til i en familie,hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skulle passe på børnene.Forfatteren fortæller om arbejdet med romanen, og om en tid, hvor det var let for danskefamilier at adoptere grønlandske børn. Valg af deltagerrepræsentant Efter foredraget afholdes valg af deltagerrepræsentant og -suppleant til Gimsing Sognehøjskoles bestyrelse. Alle deltagere er valgbare og stemmeberettigede. Hold 21005
Vis kort
Svend, Rane & Tor
8 Mar Foredrag

Svend, Rane & Tor

Mandag den 8. marts 2021, kl. 19.
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Oplev svend brinkmann, tor nørretranders og rane willerslev i herning. Vi har på baggrund af den nationale og globale coronakrise igen sat tre af Danmarks skarpeste og mest populære iagttagere i stævne. Og denne gang bedt dem fra hver deres udgangspunkt at kaste sig ud i en fælles samtale om hvad coronakrisen lærte os - som nation, samfund, borgere og som mennesker? Hvis overhovedet noget?

De tre herrer udgiver til efteråret den nye bog Samtalekur, der bl.a. handler om samtalens nødvendighed for individer og samfund. De vil på aftenen blive udfordret på vigtige og essentielle spørgsmål, etiske og moralske dilemmaer og krydse klinger i relation til emner som:
Værdien af et menneskeliv
længst mulige vs. bedst mulige liv
Epidemier på godt og ondt
Økonomiske, politiske, naturvidenskabelige, sociale, kulturelle, sundhedsmæssige og filosofiske vinkler på coronakrisen
Samfundssind? - tillid og oplysning eller frygt og politisk kontrol?
Verdens fremtid - er den forudsigelig?
Individ kontra fællesskab - overlevelsestrang kontra solidaritet

Tre af Danmarks skarpeste og mest populære iagttagere, Tor Nørretranders, Rane Willerslev og Svend Brinkmann diskuterer coronakrisens vigtigste perspektiver og erfaringer.

Et virkeligt stærkt trekløver i inspirerende samtale og diskussion - på aftenen bundet sammen af Frederik Lindhardt, akkurat som han gjorde det på de tre herrers forrige turné sammen. Men denne gang med nye drejninger, hemmelige indslag og en række benspænd.

På scenen denne aften:

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række samfundskritiske bøger bl.a. bestseller-trilogien Stå fast, Ståsteder og Gå glip. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg og lykke som psykologiske og kulturelle fænomener.

Tor Nørretranders er faglitterær forfatter og har i sine bøger primært beskæftiget sig med hvad det vil sige at være menneske. Tor skriver om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, troens betydning og hvad vi skal have at spise. Forfatter til en lang række bøger, heriblandt Det udelelige, Mærk verden, Det generøse menneske, Vær nær, Se frem og senest Samfundsglæde.

Rane Willerslev, museumsdirektør og tidl. professor i social antropologi. Desuden tidligere direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. Han blev ph.d. fra Cambridge University, har været på talrige ekspeditioner i Sibirien og er mangeårigt medlem af Eventyrernes Klub. Forfatter til bl.a. På flugt i Sibirien, Tænk vildt og Rygrad og rummelighed

Frederik Lindhardt er medstifter af digital-læringsvirksomheden, Virtio, er cand.mag. i retorik og har bundet samtalerne i Det som du ikke forstår, gør dig klogere og Samtalekur sammen. Han er desuden skribent inden for emnerne tech, retorik og læring og moderator på flere events. Frederik Lindhardt er også foredragsholder og forfatter til bøgerne Lidt af far og Doktor Hansen har set sin sidste patient.

Hvad blev vi klogere på, bekræftet i, opmærksomme på eller endnu mere i tvivl om? Vi er spændte på at høre Svend Brinkmanns, Rane Willerslevs og Tor Nørretranders bud på en helt særlig aften.

Foredraget kan opleves i MCH Herning Kongrescenter mandag 8. marts 2021.

ARRANGØR: TIKKO

TID
Mandag 8. februar 2021 kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her

TELESLYNGE
Der er teleslynge i salene. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9999 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold.

ADGANG TIL SALEN FOR KØRESTOLSBRUGERE OG GANGBESVÆREDE
Vore sale har mange trin samt pladser, der er svært tilgængelige for gangbesværede gæster eller gæster i kørestol. Hvis du som gæst er gangbesværet eller bruger kørestol/rollator, anbefaler vi derfor, at du kontakter MCH Billetsalg på tlf. 9926 9999 inden dit besøg hos os. Så hjælper vi med information om adgang til salen. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Foredrag - Efter Det Amerikanske Præsidentvalg
8 Mar Foredrag

Foredrag - Efter Det Amerikanske Præsidentvalg

Mandag den 8. marts 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 150 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Søby - Højslev Arena, Stoholmvej 20, Nr. Søby, Højslev
V/. "Efter det amerikanske præsidentvalg - tendenser og konsekvenser"

USA havde præsidentvalg den 3. november 2020.

Steen Ole Hedelund Jørgensen tegner de store linjer i USA efter valget, der udløste gadeoptøjer, juridisk strid, belastning af de demokratiske institutioner og stærk polarisering mellem forskellige befolkningsgrupper.

Der er i foredraget særligt fokus på konsekvenser af valget for Europa og Danmark
Vis kort
Mit liv i kunsten og med kunsten
9 Mar Foredrag

Mit liv i kunsten og med kunsten

Tirsdag den 9. marts 2021, kl. 10-12.
Pris: Entré: 70 kr Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Holger Reenberg. Hold: 7621111002.
Vis kort