Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 191 events mellem 20. okt. og 18. nov. 2019

image event
21 Okt Foredrag

Lind seniorklub

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 14.30.
Pris: (Fri entré)
Lind Sognehus, Kollundvej 47, Lind, Herning
Bent E. Møller, Skjern. Frihedens kamp i Baltikum. Østeuropa, rejseoplevelser og møde med mennesker der har gjort indtryk.
Vis kort
image event
21 Okt Foredrag

MandagsCafé60+

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 14.30-16.30.
Fonnesbæk Kirke, O. Vestergaard-Poulsens allé 1, Ikast
Dagens program: "Billedskøn og billedtro" v. Henirk Amorsen. Velkommen i Fonnesbæk kirkes MandagsCafé for alle i aldersgruppen 60+ Hver anden mandag (ulige uger) i perioden september - maj mødes vi i Menighedssalen kl. 14.30-16.30 til et varieret program med foredrag, fællessang og masser af hygge og kaffe. Der er plads til flere, så byd venner og naboer med. Kaffen koster 25,- kr. Kontaktpersoner: Minna Østergaard tlf. 30487430 Kirsten Langer tlf. 97154449 Grethe K. Falkesgaard tlf. 42328616
Vis kort
image event
21 Okt Foredrag

Mød Ulf Pilgaard

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Skive Bibliotek, Østergade 25, Skive
Foredrag ved den populære skuespiller. Den folkekære komiker og skuespiller, der er født og opvokset i en præstefamilie i Skive, fortæller hele historien om sin enestående karriere.

Tag med på en rejse tilbage til gennembruddet på ABC Teatret, de mange forskellige roller på teatrene og de mere end 30 år i Cirkusrevyen. Få et unikt indblik i de store personligheder, som Ulf Pilgaard har arbejdet sammen med: blandt andre Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl. Det hele serveret i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem og med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen, samt tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet.

Ulf Pilgaard er en af landets mest populære skuespillere og har medvirket i en lang række af teaterforestillinger, film og tv-serier. Som foredragsholder er han en levende, rutineret og humørfyldt fortæller - så der venter en helt særlig foredragsaften fyldt med varme og sjove, spændende betragtninger og anekdoter fra et langt og enestående liv på de danske scener.

Pris: 100 kr. inkl. Kaffe/te og småkage

Billetter købes her på siden eller ved indgangen efter først til mølle princippet.

Foregår i glasgangen på 2. sal

Arrangør: Ældre Sagen i Skive -Sundsøre-Spøttrup og Skive Bibliotek
Vis kort
image event
21 Okt Foredrag

Trafikal opfriskning

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Billetadgang 90 kr) Køb/bestil billet
Ikast Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Som dagens trafikale Danmark ser ud, er der løbende. behov for en opfriskning af reglerne for den rutinerede bilist. Kørelærer Poul Erik Axelsen fra Århus giver en rundtur i den danske trafik med nyt om færdselsloven, repetition af vigtige regler, opfriskning af klippekortregler, de typiske fejl, risikoblindhed og betydningen af rollemodeller i trafikken. Forsalg med pensionist rabat ved FOF senest 14. oktober
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Foredrag

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 10-11.
Krejbjerg Forsamlingshus, Ginnerupvej 4, Krejbjerg, Spøttrup
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Per Kirkeby - en mester i vores tid

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 70 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Holger Reenberg. Per Kirkeby - en mester i vores tid. V/Holger Reenberg. Foredraget tager udgangspunkt i en udstilling Holger Reenberg arrangerede i 2015, - "Det ægte billede". Foredraget vil derfor bevæge sig fra de tidlige pop billeder, Masonitterne, frem til de sidste malerier Per Kirkeby malede, inden han lagde penslen fra sig

Et andet spor er murstens skulpturerne, som netop begynder med den første skulptur i Ikast i 1973.

Foredraget vil forsøge at indkredse udviklingen i Kirkebys arbejdsproces gennem hele karrieren.
Holger Reenberg komme ind på Kirkebys særlige forhold til den Byzantinske kunst, Geologien, Kazimir Malevich og ikke mindst Asger Jorn.

Tirsdag den 22. oktober kl. 10.00 - 12.00
Kr. 70,- inkl. kaffe og småkager

Bemærk, at foredraget foregår i kælderetagen, og der er ingen elevator.
Hold: 19677
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Kirkecenter

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 10-12.30.
Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9 A, Holstebro
Program følger.
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Stå stærkere - i krop og sind. Genvind kontrollen over vægt, helbred & glæde i hverdagen

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 125 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
VIA University College, Holstebro, Gl. Struervej 1, Holstebro
Mød Anna Bogdanova og Louise Berner som gennem de seneste år har hjulpet mere end 8.000 kvinder med at knække koden til et stærkt og sundt liv. På foredraget har du mulighed for at høre hvordan - og ikke mindst få input til, hvordan du kan knække koden se. Mød Anna Bogdanova og Louise Berner som gennem de seneste år har hjulpet mere end 8.000 kvinder med at knække koden til et stærkt og sundt liv. Køb billet i Helsam butikken eller her: https://www.tilmeld.dk/Helsam/koeb-billet.html?uk=C36EBD57-EB0D-4603-8077-EDE2F56EA651

Mød Anna Bogdanova og Louise Berner, der gør op med alle dogmatiske regler for, hvad du skal og bør og har gjort det til deres speciale at gøre livsstilsændringer til noget, som alle kan finde ud af.

I dette foredrag får du et unikt indblik i deres metode, som har hjulpet tusindvis af kvinder til at blive fri for skavanker, smerter, overvægt og stress.

Det handler nemlig ikke om besværlige kostdogmer eller tidskrævende udmattende træning.

Hverdagsnemme tiltag, baseret på den seneste forskning, skaber forandring

Anna Bogdanova og Louise Berner kombinerer den seneste forskning med almindelig sund fornuft og menneskelig indsigt, til en cocktail af hverdagsnemme tiltag, som skaber store forandringer, når de laves kontinuerligt.

Du vil få deres mest virksomme værktøjer til at få mere energi og overskud også på den korte bane.

Der vil undervejs være øvelser, hvor du på egen krop kan mærke, at det er nemmere at slippe træthed og smerter og finde styrke og overskud, end du hidtil har troet var muligt.

Mikrotræninger knækker koden til fysisk inaktivitet

"Hvilken ENE ting vil I gerne være kendt for?" er Anna Bogdanova og Louise Berner ofte blevet spurgt.

Og svaret er: "Vi vil gerne være kendt for at at have knækket koden til fysisk inaktivitet (som koster det europæiske samfund 3 gange så meget som rygning) - med mikro-træninger, som vi kalder det.

At gøre bevægelse til noget vi ikke kan lade være med at gøre. Af lyst, ikke af pligt. Noget vi kan overskue, uanset hvor lidt overskud vi har. Noget, der ikke bliver gjort til et kæmpe projekt oppe i hovedet.

Både at få de os, som er blevet verdensmestre i at sidde stille og som synes sport og fitness er en by i Rusland, i gang.

Og også lære de af os, der giver den max gas i nogle bestemte korte perioder - og falder ud i andre, længere, perioder - nuancerne mellem alt og intet.

For vi er nødt til at pause "de optimale anbefalinger om X antal minutter om ugen" og suk over "hvorfor folk dog ikke gør det, når de ved, det er godt for dem".

Læg barrierne bag dig og stå stærkere

Vi skal starte med at være nysgerrige på de mennesker det drejer sig om. Dig og mig. Vores hverdag, ned i detaljer - fra vi slår øjnene op om morgenen til hovedet rammer puden om natten.

Tanker om kroppen, årsager til ubehag ved anstrengelse, over/understimulerede sanser, energitilgængelighed, (u)tryghed i bevægelse, hvilken stressfaktor bliver vurderet som vigtigere at tage hånd om end motion...

Der er så mange usynlige barrierer, som tilsammen vejer så meget tungere end oplysning, som man er nødt til at anerkende, tage seriøst og tage hånd om.

Motion kommer i mange nuancer

Vi har fulgt mere end 8.000 tusind kvinder i perioder og været vidne til, hvordan de er blevet "sådan nogle, der træner". Og med dét mener jeg ikke nødvendigvis "aldrig misser en træning, koste hvad det vil".

Jeg mener, at man har lært så mange nuancer af, hvad motion kan være, at man er i stand til at tilpasse planen til sin hverdag - og ikke udskyde den, når man bliver presset.

At man begynder at se sig selv på en ny måde - så selv med de udsving, der altid vil være der, vil man også altid komme ind i rutinen igen. Fordi man ved, hvordan man kommer op på hesten igen - og ved, at man ikke starter helt fra bunden, men bringer en viden med sig. Og derfor er man fri til selv at vælge det til."

Faktaboks

Prisen er kr. 125,00, og billetter kan købes i Helsam eller på www.helsam.dk. Begrænset antal billetter.

Faktaboks

"Smertefri. Farvel til stress, træthed og ondt i kroppen" er Anna Bogdanova's seneste bog. Det er bog 1 i hendes trilogi, der også rummer bøgerne "Skyhøj Forbrænding" og "Veldrejet". Find alle 3 bøger hos boghandlen eller på biblioteket.

Faktaboks

Anna Bogdanova er uddannet i smerteteori, fysiologi og forandringsprocesser. Louise Berner er uddannet i økonomi, personlig udvikling og spiritualitet. Sammen ejer de firmaet De Uimodståelige, et team af 25 fagfolk, der underviser kvinder og mænd online og på 1:1 basis i Lyngby.

Læs mere på www.annabogdanova.dk og www.louiseberner.dk

Faktaboks

Nysgerrig for at se og høre mere om Anna og Louise inden foredraget? Gå ind på facebook siden "Genvind kontrollen over vægt, helbred & glæde i hverdagen" via www.annabogdanova.dk
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Foredrag med Joan Ørting

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 159.50 kr) Køb/bestil billet
Borbjerg Kultur- og fritidscenter, Bukdalvej 1 b, Borbjerg, Holstebro
Den anerkendte sexolog, forfatter og tidligere tv-vært tager i dette foredrag udgangspunkt i: " Villa, volvo & vovhund, men hvad med erotikken?". Joan fortæller i dette foredrag om, hvordan vi får prioriteret parforholdet, så den gnist, der engang var, kan genoplives. Hun fortæller om forskellen på kønnene, og hvad der er vigtigt for begge køn, så de føler sig set og respekteret. Joan går i detaljer omkring sexlivet og viser, hvordan erotikken kan blive bedre og mere tilfredsstillende. Med humor og gejst åbner hun op for en dialog om, hvordan vi kan tale bedre sammen, elske bedre og i det hele taget nyde hinanden og det liv, vi deler
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Mit Liv Som Ulf: Foredrag med Ulf Pilgaard

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 210 kr) Køb/bestil billet
Ikast Bio, Strøget 49, Ikast
Glæd jer til et fantastisk foredrag med Ulf Pilgaard - hvor mere end 50 års sjov, revy og teater bliver sat sammen.Det lå ikke i kortene, at Ulf Pilgaard skulle ende med at blive en af Danmarks mest folkekære skuespillere. Men sådan gik det.Ulf Pilgaard fortæller nu endelig, efter mere end 50 år med hovedroller på landets teater- og revyscener, i radio samt i tv-serier og film, hele historien om sin enestående karriere. Tag med Ulf på en rejse tilbage til gennembruddet på ABC-Teatret, de mange forskellige roller på teatrene og de mere end 30 år i Cirkusrevyen.Gennem foredraget giver Ulf også sine tilhørere et unikt indblik i de store personligheder, som han arbejder og har arbejdet sammen med. Blandt andet Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grundwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl. Det hele serveret i en humoristisk og overraskende fortællilng om opvæksten i et præstehjem og med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen samt tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet.Ulf Pilgaard er hædret med flere priser, deriblandt Årets Æreskunstner i 2000, Lauritzen Prisen som Årets Skuespiller i 2011 og Årets Dirch i 2006 og 2012, ligesom han fik en Bodil- og en Robert-pris for filmen Farligt Venskab. I 2007 modtog Ulf Pilgaard Ridderkorset af Dronning Margrethe. Ulf Pilgaard er i sine foredrag, såvel som på scenen, en levende, rutineret og humørfyldt formidler, der virkelig evner at komme ud over kanten og ramme sit publikum
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og