Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 69 events i Skælskør fra/efter 18. feb. 2020

Foredrag om vikingetiden
18 Mar Foredrag

Foredrag om vikingetiden

Onsdag den 18. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 200 kr) Køb/bestil billet
Den Gamle Smedie, Holtenvej 9, Skælskør
Eksperimentel arkæologi - huse, vogne, veje og broanlæg.
Vis kort
Theessink & Møller

Theessink & Møller

Torsdag den 19. marts 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 250 kr + gebyr 23,74)
Det Røde Pakhus, Havnevej 10, Skælskør
Det er en ny spændende række koncerter, der er lagt i trygge bluesgarvede hænder hos Hans Theessink og Knud Møller. Er du til gedigen velspillet blues så er denne aften i verdensklasse. Dørene åbner kl. 19.00 og koncerten er siddende.
Vis kort
Vinterbadning, finsk sauna og brunch
22 Mar Natur

Vinterbadning, finsk sauna og brunch

Søndag den 22. marts 2020, kl. 09.
Pris: (Entré: 175 kr) Køb/bestil billet
Villa Fjordhøj, Rådmandsvej 23 B, Skælskør
Vinterbadning for nybegyndere og for de mere erfarne. Tilmelding på villafjordhoej@stofanet.dk eller på T. 58 19 14 51.
Vis kort
Forårstur ved Egerup Strand og Skælskør Inderfjord

Forårstur ved Egerup Strand og Skælskør Inderfjord

Søndag den 22. marts 2020, kl. 10.
Pris: (Pris: 30 kr)
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Tur til Egerup Strand og langs Skælskør Inderfjord i det tidlige forår. Fra fugletårnet vil vi nok kunne se de første forårsbebudere. Vi kommer helt ud til indsejlingen til Skælskør med udsigt over Agersø Sund og følger fjorden langs Lodsstien. Tur: 16 km. Fra: P-plads bag Skælskør Bibliotek, Vestergade 6, 4230 Skælskør kl. 10.00. Til: Samme sted kl. 15.00. Ledere: Benny Pedersen, 20226485. Susanne Pedersen, 51181506
Vis kort
Foredrag om vikingetiden
25 Mar Foredrag

Foredrag om vikingetiden

Onsdag den 25. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 200 kr) Køb/bestil billet
Den Gamle Smedie, Holtenvej 9, Skælskør
Eksperimentel arkæologi - huse, vogne, veje og broanlæg.
Vis kort
Havebrug og madkultur med Camilla Plum
26 Mar Foredrag

Havebrug og madkultur med Camilla Plum

Torsdag den 26. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: Voksne 100 kr) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Kom med, når madikonet Camilla Plum fortæller om madkultur, gode råvarer og brugen af dem, økologi, haveglæde og meget andet. Her bliver der ikke lagt fingre imellem, når moderne gastronomi, ernæringsmæssige trends og fremherskende madvaner sættes under h. Camilla Plum kender de fleste nok fra tv, hvor hun i en lang række programmer har tryllet med krydderier, grøntsager, frugt og krydderurter fra egen gård. Hun står også bag en række kogebøger og er blandt de danske kokke, der har sat danske råvarer og madkultur på den gastronomiske dagsorden i Danmark og udlandet.

Camilla Plum er fortaler for solid mad, der smager af noget, økologiske råvarer og masser af grøntsager. Hun vil gerne inspirere til en større interesse for naturen og miljøet i vores madlavning. Samtidig har hun en forhåbning om, at flere får mod på at lære om råvarer, bruge dem i madlavningen og at lære at lave mad helt fra bunden af.

Arrangementet koster 100 kroner og 75 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben og er inklusive kaffe/the
Vis kort
Biblio Bio i Skælskør
21 Feb Andet

Biblio Bio i Skælskør

Fredag den 21. februar til fredag den 27. marts 2020, kl. 10.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Vi viser formiddagsfilm hver fredag fra d. 21. Februar til og med fredag den 27. marts. 21. Februar
28. Februar
6. marts.
13. marts
20. marts
27. marts
Vis kort
Dybhavet - nyt fra en ukendt verden (via livestream fra Aarhus Universitet)
31 Mar Foredrag

Dybhavet - nyt fra en ukendt verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 31. marts 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden. Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Kobæk - Skælskør

Kobæk - Skælskør

Onsdag den 1. april 2020, kl. 18.
Pris: (Pris: 30 kr)
Kobæk Strand - Blå Flag, Kobækvej 85, Skælskør
Aftentur fra Kobæk strand og ind til Skælskør. Lystskov og Noret. På stier i skov og en enkelt stribe asfalt. Et par enkelte sommerhusveje bliver det også til. Der afsluttes med solnedgang ved Storebælt. Sværhedsgrad: Grøn/4/5/9. Tur: 9 km. Fra: P.plads ved Kobæk strand, Kobækvej, 4230 Skælskør kl. 18.00. Til: Samme sted kl. 20.10. Leder: Vagn Dahl Johansen, 23216769
Vis kort
Fællessang og kaffe
2 Apr Andet

Fællessang og kaffe

Torsdag den 2. april 2020, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang? Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
Vis kort