Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 44 events i Skælskør fra/efter 28. sep. 2022

Sejltur på Skælskør Fjord
19 Okt Natur

Sejltur på Skælskør Fjord

Onsdag den 19. til lørdag den 22. oktober 2022, kl. 13.30.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Turbåden Skjelskør V, Kajgade 1, Skælskør
Nyd udsigten til Skælskørs gamle smukke bindingsværkshuse og det rige naturliv, mens den charmerende turbåd Skjelskør V glider roligt gennem Skælskør Inderfjord. Specialsejladser

Lørdag d. 20/8 kl. 13.30 og Lørdag d. 10/9 kl. 13.30 er der et særligt tema og guide ombord som fortæller om sørvrøveri og kanonbåde. På denne fjordsejlads kan du høre den levende fortælling om Englandskrigen, hvor den engelske flåde i ca. fem år spærrede de indre danske farvande. Stigsnæs Kystbatteri blev bygget og kanonrobåde tog kampen op

Sejltur på Skælskør Fjord

Nyd udsigten til Skælskørs gamle smukke bindingsværkshuse og det rige naturliv, mens den charmerende turbåd Skjelskør V glider roligt gennem Skælskør Inderfjord.

Fjordsejladsen varer halvanden time, hvor du undervejs kan betragte den gamle købstad fra søsiden og nyde den smukke natur langs fjorden, mens mandskabet fortæller livlige og spændende historier om området.

Praktisk information:
Drikkevarer kan købes på båden
Der må ikke medbringes drikkevarer
Vi tager MobilePay og Dankort
Sejlturen varer ca. 1.5 timer
Billetter købes kun online
Ønsker I at ændre allerede købte billetter til en ny dato, kan det gøres indtil 48 timer før afgang. Det gøres ved, at I køber billetter til den nye afgang og efterfølgende skriver til support@billetexpressen.dk - så refunderer vi de tidligere købte billetter og sender beløbet retur til betalingskortet. Denne håndtering koster 25 kroner per ordre, som trækkes fra inden beløbet sendes retur.

Har du spørgsmål til turen bedes du kontakte Skælskør Bykontor på:

Tlf: 3036 3066
Mail: info@bykontoret.dk
Åbningstider

Ønsker du at chartre Skjelskør V til større selskaber
Vis kort
Foredrag: Søvn og immunforsvaret
25 Okt Foredrag

Foredrag: Søvn og immunforsvaret

Tirsdag den 25. oktober 2022, kl. 18.45.
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Sprog: dansk. Pause: 20 minutter. Forelæser: neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum, Institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet

Søvnmangel og dårlig søvn er et stigende problem i vores samfund. Hvis vi sover for lidt, har det direkte konsekvenser for hjernens funktion, og bare én time for lidt søvn per nat giver målbare forringelser af hjernen. Det er dog ikke kun hjernen der tager skade af for lidt søvn. Vores immunforsvar er nemlig også dybt afhængig af søvnen og bruger hver nat på at restituere så det igen den næste dag kan beskytte os mod virus og bakterier. Det er også immunforsvaret der dagligt leder efter begyndende cancer og fjerner de syge celler. Derfor er det måske ikke så mærkeligt at for lidt søvn fører til øget risiko for infektionssygdomme og cancer.

Omvendt påvirker immunforsvaret også søvnen. Alle ved at man sover mere når vi for eksempel har influenza, og samtidigt er der også mange sygdomme der fører til dårligere søvn. Narkolepsi er ét eksempel på en sygdom hvor immunforsvaret har ødelagt hjernens søvnregulering.

Dette foredrag handler specifikt om sammenhængen mellem vores søvn og immunforsvar med udgangspunkt i den nyeste forskning på området. Få et indblik i hvad sker der i hjernen og kroppen når vi sover, hvorfor vi egentlig skal sove og hvor meget søvn der er nødvendigt for et godt helbred.

Neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum holdt i foråret 2022 foredraget 'Den sovende hjerne' hvor omdrejningspunktet var en generel forståelse af søvn. I dette foredrag vil hun specifikt fortælle om sammenhængen mellem søvn og immunforsvaret.
__

Læs mere på ofn.au.dk/abstract/131.
Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien
Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter
Vis kort
Søvn og immunforsvaret (via livestream fra Aarhus Universitet)
25 Okt Foredrag

Søvn og immunforsvaret (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 25. oktober 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Vores immunforsvar er dybt afhængigt af søvn og bruger den til at restituere. Omvendt påvirker immunforsvaret også søvnen, og visse sygdomme - som narkolepsi - kan ligefrem ødelægge søvnreguleringen. Hvordan forklarer forskerne denne sammenhæng? Søvnmangel og dårlig søvn er et stigende problem i vores samfund. Hvis vi sover for lidt, har det direkte konsekvenser for hjernens funktion, og bare én time for lidt søvn per nat giver målbare forringelser af hjernen. Det er dog ikke kun hjernen der tager skade af for lidt søvn. Vores immunforsvar er nemlig også dybt afhængig af søvnen og bruger hver nat på at restituere så det igen den næste dag kan beskytte os mod virus og bakterier. Det er også immunforsvaret der dagligt leder efter begyndende cancer og fjerner de syge celler. Derfor er det måske ikke så mærkeligt at for lidt søvn fører til øget risiko for infektionssygdomme og cancer.

Omvendt påvirker immunforsvaret også søvnen. Alle ved at man sover mere når vi for eksempel har influenza, og samtidigt er der også mange sygdomme der fører til dårligere søvn. Narkolepsi er ét eksempel på en sygdom hvor immunforsvaret har ødelagt hjernens søvnregulering.

Dette foredrag handler specifikt om sammenhængen mellem vores søvn og immunforsvar med udgangspunkt i den nyeste forskning på området. Få et indblik i hvad der sker i hjernen og kroppen når vi sover, hvorfor vi egentlig skal sove og hvor meget søvn der er nødvendigt for et godt helbred.

Neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum holdt i foråret 2022 foredraget 'Den sovende hjerne' hvor omdrejningspunktet var en generel forståelse af søvn. I dette foredrag vil hun specifikt fortælle om sammenhængen mellem søvn og immunforsvaret.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Udsolgt // Samtaleklub: Metropoler i 1920'erne
27 Okt Andet

Udsolgt // Samtaleklub: Metropoler i 1920'erne

Torsdag den 27. oktober 2022, kl. 16.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Arrangør: Slagelse Arkiverne
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Vil du med på en kulturel rejse tilbage til 1920'erne, og er du interesseret i at dele dine oplevelser på turen med andre? Vi starter rejsen i København og stopper blandt andet i Berlin, Paris og New York, før vi slutter i Fjernøsten. Undervejs skal vi læse romaner, noveller og digte, se på periodens kunst og lytte til tidens hotteste toner, så vi rigtig kan få en fornemmelse for livet og ånden i datidens pulserende storbyer.

Du tilmelder dig automatisk til alle 6 mødegange: 27. oktober, 24. november, 15. december, 19. januar, 9. februar og 2. marts
Vis kort
Fredagsbar
28 Okt Andet

Fredagsbar

Fredag den 28. oktober 2022, kl. 18:00.
Pris: Fri entré
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Sommeren er på held, og i Salonen fejrer vi alt der kan fejres, Så kom og sæt en Lp på, nyd musikken i højttaleren, øl i hanerne og kølig hvidvin i glassene. Som altid mødes gæster og fremmede med nysgerrighed og et åbent sind. Vi glæder os til at se.
Vis kort
Bustur og besøg på Sano rehabiliteringscenter i Skælskør
1 Nov Ekskursion

Bustur og besøg på Sano rehabiliteringscenter i Skælskør

Tirsdag den 1. november 2022, kl. 09-17.
Pris: Entré: 250 kr Køb/bestil billet
Sano Skælskør, Slagelsevej 32, Skælskør
Du er inviteret til en spændende dag til Gigtforeningens genoptræningscenter. Afdelingschefen fortæller om Sano og hvad Sano kan gøre for dig som har gigt. Og hvordan du kan komme på et forløb hos Sano. Der er også en rundvisning. Du er inviteret til en spændende dag til Gigtforeningens genoptræningscenter.

Afdelingschefen fortæller om Sano og hvad Sano kan gøre for dig som har gigt. Og hvordan du kan komme på et forløb hos Sano. Der er også en rundvisning.

Der er indlæg om livet med en kronisk sygdom ved psykolog og Hjælpemidler og gigt, ved ergoterapeut.

Vi holder pauser i dagens løb, og i prisen er der inkluderet bustur frem og retur. Frokost og kaffe/the kage indtages på Sano Center.

Der er 4 pladser til kørestolsbrugere og hjælpere. Hjælpere deltager gratis

Der mulighed for at stige på bussen flg. steder:

Vig kultur og idrætscenter (Odsherred hallen) Ravnbjergsvej 25 4560 Vig kl. 9.00

Holbæk Jernbanevej 6 - 4300 Holbæk kl. 9.30

OBS: Hvis du ikke har modtaget e-mail bekræftelse i løbet af 10 minutter, bedes du venligst tjekke din SPAM-mappe.

Efter besøget kører vi tilbage til opsamlingsstederne.

Forventet hjemkomst i Holbæk kl. 16.30 og Vig kl. 17.00
Vis kort
Foredrag: Vores urolige klode
1 Nov Foredrag

Foredrag: Vores urolige klode

Tirsdag den 1. november 2022, kl. 18.45.
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Sprog: dansk. Pause: 20 minutter. Forelæser: geofysiker Bo Holm Jacobsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Det er klodens urolighed som holder Jordens overflade beboelig og smuk for væsener som os.
Men i en verden hvor mennesket i stigende grad er herre over sine eksistensvilkår, står jordskælv og tsunamier tilbage som nogle særligt voldsomme og uforudsigelige trusler som vi gerne vil forstå for bedre at kunne beskytte liv, ejendom og infrastruktur.

Du vil få at se hvordan høj-præcise GPS-målinger og radarsatellitmålinger kombineres med klassiske geologiske undersøgelser og nu giver bedre mulighed for at forudsige risikoen for jordskælv.

Computerberegning af jordskælvsbølger kombineres med modeller af bygninger for at forbedre sikkerheden indendørs. Og computernetværk sammenkobler seismometre til hurtig varsling af borgere når jordskælvet faktisk går i gang og en eventuel tsunami er på vej. På denne måde er konsekvenserne ved jordrystelser stærkt reduceret i de egne hvor der er råd til at bygge rigtigt. Tsunamier er derimod stadig svære at værne sig imod.

En positiv sideeffekt af jordskælvsbølger er at de også spiller den centrale rolle i forskernes forståelse af Jordens indre: et globalt net af tusinder af seismometre danner samlet set det indadrettede "Hubble-teleskop" som giver meget detaljerede billeder af Jordens indre struktur, og det giver os indsigt i den "motor" som former oceaner, bjergkæder og vulkaner.

Under foredraget får du lejlighed til at lytte til jordskælv og forske lidt med ørerne: kan man høre om Jorden er smeltet indeni?
__

Læs mere på ofn.au.dk/abstract/132.
Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter
Vis kort
Vores urolige klode (via livestream fra Aarhus Universitet)
1 Nov Foredrag

Vores urolige klode (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 1. november 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Trods vor magt over naturen udgør jordskælv og tsunamier stadig voldsomme og uforudsigelige trusler mod liv, ejendom og infrastruktur. Men jordskælv holder også Jordens overflade ung, frugtbar og oven vande og afslører detaljer om Jordens dybe indre. Det er klodens urolighed som holder Jordens overflade beboelig og smuk for væsener som os.

Men i en verden hvor mennesket i stigende grad er herre over sine eksistensvilkår, står jordskælv og tsunamier tilbage som nogle særligt voldsomme og uforudsigelige trusler som vi gerne vil forstå for bedre at kunne beskytte liv, ejendom og infrastruktur.

Du vil få at se hvordan høj-præcise GPS-målinger og radarsatellitmålinger kombineres med klassiske geologiske undersøgelser og nu giver bedre mulighed for at forudsige risikoen for jordskælv.

Computerberegning af jordskælvsbølger kombineres med modeller af bygninger for at forbedre sikkerheden indendørs. Og computernetværk sammenkobler seismometre til hurtig varsling af borgere når jordskælvet faktisk går i gang og en eventuel tsunami er på vej. På denne måde er konsekvenserne ved jordrystelser stærkt reduceret i de egne hvor der er råd til at bygge rigtigt. Tsunamier er derimod stadig svære at værne sig imod.

En positiv sideeffekt af jordskælvsbølger er at de også spiller den centrale rolle i forskernes forståelse af Jordens indre: et globalt net af tusinder af seismometre danner samlet set det indadrettede "Hubble-teleskop" som giver meget detaljerede billeder af Jordens indre struktur, og det giver os indsigt i den "motor" som former oceaner, bjergkæder og vulkaner.

Under foredraget får du lejlighed til at lytte til jordskælv og forske lidt med ørerne: kan man høre om Jorden er smeltet indeni?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Odysseus - Fredagsfortælling i Salonen

Odysseus - Fredagsfortælling i Salonen

Fredag den 4. november 2022, kl. 19:00.
Pris: Entré: 40-140 kr
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
En skuespiller og en kontrabassist fortolker Homers klassiske beretning om Odysseus' handlingsmættede færd for fuld udblæsning. En forestilling, der skærer helt ind til benet på den storslåede fortælling. Fortællecaféen "Fredags Fortælling" hos Salon 4xk er en ny unik oplevelse hver gang - nye historier fortalt af nye fortællere.

Nogle historier kan få dig til at smile eller le højt, andre fortællinger får tårerne til at presse på, eller giver dig gåsehud eller får dig til at krumme tæer eller minder dig om noget i dit eget liv ...

Historier er lige så forskellige som dem der fortæller dem, men de sætter altid tanker i gang og skaber en indre film i dem, som lytter med...

Skuespillerne går på scenen på skift med hver deres historier. Hvert arrangement har et nyt tema og nye gæster. Den faste vært, Steffen Sommerstedt, Teatret Aspendos, binder forestillingen sammen

Denne aften byder på en helt særlig fortælling.

I fortællecaféen "Fredags Fortælling" bestræber vi os altid på at præsentere nogle af landets bedste historiefortællere, og denne aften er bestemt ikke nogen undtagelse. Efter en lille opvarmning med fortællecaféens faste vært, Steffen Sommerstedt, overlades scenen til Det Lille Turnéteater.

En skuespiller og en kontrabassist fortolker Homers klassiske beretning om Odysseus' handlingsmættede færd for fuld udblæsning. En forestilling, der skærer helt ind til benet på den storslåede fortælling.

Odysseus skyller i land på en strand i Ithaka, badet i mørke og med vindens tuden i ørerne. Vor helt hænger i laser, udmattet og forpint af den lange og udmarvende rejse hjem fra krigen mod Troja. En rejse fuld af farer og fristelser. Men trængslerne ophører ikke ved hans tilbagevenden, for i den mellemliggende periode er hans borg blevet besat, hans kone, Penelope, belejret af utallige bejlere, og hans søn, Telemachos, truet på livet.

Forestillingen er baseret på Homers Illiaden og Odysseen, og er en af Det Lille Turnéteaters mest eftertragtede forestillinger. Det rene skuespil og historiefortælling leveres blændende, overbevisende og medrivende af skuespiller Peter Holst og bassist Christian Glahn.

Et makkerpar og en fortælling der gennem mange år har gået sin sejrsgang land og rige (og verden) rundt. De har været til stor inspiration for mange af de fortællere, der gæster fortællecaféen i fremtiden.

Medvirkende:

Peter Holst, skuespiller

Christian Glahn, musiker

Steffen Sommerstedt, aftenens vært

Odysseus er produceret af Det Lille Turnéteater.

Arrangementet er støttet af Slagelse Kommune
Vis kort
Kortræf 22

Kortræf 22

Lørdag den 5. november 2022, 09:30-20.30.
Pris: Entré: 300 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Røde Pakhus, Havnevej 10, Skælskør
Vi indbyder til kortræf med årets instruktør Marianne Søgaard Tilmelding se: www.rytmekor.dk. Program for dagen:

Alle mødes kl. 9,30 - 10,00

Årets tema: Sange af Marianne Søgaard. Eksemplevis - Hold håbet op, Skybrud, Fantastiske Fødselar, vi kommer til dit hus.

16,30 Værkstedskoncert.

17,30 Fællespisning

musik og underholdning ved LarsKristian Sørensen, Leder af Skælskør Rytmiske Kor.

20,30 afslutning.

Pris:

Hele dagen kr. 300

Kortræning og koncert kr. 250

Gæster der ønsker at se værkstedskoncert og deltage i fællesspisning kr. 100.

Tilmelding: se mere på www.rytmekor.dk
Vis kort