Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 72 events i Skælskør fra/efter 19. okt. 2019

image event

Savage Rose

Fredag den 1. november 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 350 kr + gebyr (billetto))
Det Røde Pakhus, Havnevej 10, Skælskør
MUSISK FORENING byder SAVAGE ROSE velkommen i Det Røde Pakhus i Skælskær. Dørene åbner kl. 19,00, og det er en siddende koncert.
Vis kort
image event
2 Nov Revy/kabaret

Tjærebyrevyen 2019

Lørdag den 2. november 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 325 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tjæreby Forsamlingshus, Næstved Landevej 220, Skælskør
Årets revy incl. 3 retters menu og efterfølgende bal. En festlig og fornøjelig aften hvor det lokale bliver taget under lup. Kenneth, Kasper, Kia og Nielss er i år klar til at rive Danmark fra hinanden i deres sjove, fornøjelige og seriøse numre og sketches.

Catja og Rene vil efterfølgende spille op til dans.

Kontakt Aage for bestilling af billetter på chrisper@stofanet.dk
Vis kort
image event
3 Nov Revy/kabaret

Tjærebyrevyen 2019

Søndag den 3. november 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: 200 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tjæreby Forsamlingshus, Næstved Landevej 220, Skælskør
Årets revy incl. kaffe- og kagebord. En festlig og fornøjelig aften hvor det lokale bliver taget under lup. Kenneth, Kasper, Kia og Nielss er i år klar til at rive Danmark fra hinanden i deres sjove, fornøjelige og seriøse numre og sketches.

Kontakt Aage for bestilling af billetter på chrisper@stofanet.dk
Vis kort
image event
2 Nov Undervisning

Sy Salon - Weekend

Lørdag den 2. og søndag den 3. november 2019, 2 kursusdage kl. 10-14.30.
Pris: (Pris: 840 kr) Klik her for at tilmelde dig
Knitting by Bee v. Bianca Wolter, Præstevangen 17 st.tv., Skælskør
Underviser: Bianca Wolter. Vi mødes og syr sammen. Du medbringer din egen symaskine og syr lige hvad du har lyst til. Om du vil sy din egen kjole, jakke, taske- bolig eller børnetøj - formgive et grundmønster - eller lære at sy fra grunden i vævede eller strikkede materialer- får du vejledning, tips og tricks og inspiration til dit sy projekt. På mit værkstedet stiller jeg industri- overlocker, dampanlæg, giner, mønstre mm. til rådighed for kursisterne- ligesom der vil være mulighed for at købe materialer og sytilbehør hos underviseren
Hvis du kommer langvejs fra og gerne vil overnatte kontakt Bianca

Underviser: Bianca Wolter, skrædder, håndværk og designlærer tlf. 2620 6699

Hold: 24507
Vis kort
image event
5 Nov Foredrag

Foredrag: Mennesker i klimaets brændpunkter (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Tag med to journalister på en rejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker. Og hør klimaprofessoren sætte disse menneskers skæbner ind i et videnskabeligt perspektiv. Forelæsere: professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild, Nansen Centeret, Bergen og journalisterne Lars From og Klaus Dohm, Jyllands-Posten.
Sprog: dansk
Entré: gratis

Klima er et brandvarmt emne lige nu. Ifølge videnskaben er klodens klima under en menneskepåvirket forandring. Isen smelter, temperaturen stiger, og vejret bliver mere ekstremt og uforudsigeligt. Mennesker over hele kloden kommer i klemme. Hvordan påvirkes de af den nye virkelighed? Og hvad er, ifølge videnskaben, fup og hvad er fakta?

Tag med Jyllands-Postens journalister Lars From og Klaus Dohm ud på en klimarejse Jorden rundt og mød mennesker i klimaets brændpunkter. Sammen med klimaprofessor Sebastian Mernild fra klimaforskningscenteret Nansen Centeret i Bergen i Norge vil disse menneskers skæbner blive sat ind i et videnskabeligt perspektiv: Hør fx om hvordan det påvirker indbyggerne i Stillehavsøstaten Tuvalu at isen smelter i Arktis, at verdenshavene opvarmes og at havspejlet derved stiger. Og hør om hvad det gør ved det globale klima og indbyggerne i Brasilien at regnskoven hvert år skrumper med tusindvis af kvadratkilometer. Med baggrund i fakta om både befolkningsudvikling og klimaets forandringer hører du også om hvorfor det i Indien diskuteres at sætte en begrænsning på hvor mange børn inderne må få. For faktum er at vi bliver flere og flere mennesker på kloden - med et befolkningstal som vil overstige 10 milliarder - hvilket ifølge mange forskere har afgørende betydning for klimaet. Også herhjemme er der store konsekvenser i vente.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
image event

Nye Mennesker

Fredag den 8. november 2019, kl. 19-22.
Pris: (Entré: 100 kr)
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Ann og Line leverer musik og poesi i fantastisk forening. Musik og historiefortælling: Kvindelig duo leder tankerne på Dan Turéll. Nye mennesker er et moderne niche-projekt, der tilstræber at blande historiefortælling og lyd, ud fra en overbevisning om, at litteratur kan opleves stærkere via et moderne lydbillede. Det er et forsøg på at trække litteratur ud i byen, så historierne igen kan blive til noget vi er sammen om, noget vi oplever i fællesskab.

Line Bøgh er tekstforfatter. Hun leverer speak og sceneshow i absolut særklasse når hun udfolder absurde fortællinger á la Dan Turéll der både bevæger, underholder og giver stof til eftertanke.

Ann Falden er multikunstner og elektronisk komponist. Hun leverer et både poetisk og powerfuldt lydbillede omkring teksterne.

Salonens medlemmer får en god rabat ved at indtaste den rabatkode der kan findes i nyhedsmailen når billetterne købes på nettet eller ved at fremvise dokumentation for medlemskab ved direkte køb af billetter
Vis kort
image event
9 Nov Andet

Arkivernes Dag

Lørdag den 9. november 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Skælskør Lokalarkiv, Vestergade 4, Skælskør
Turen går til sydvestsjælland. Da H.C. Andersen sent om aftenen en efterårsdag i oktober 1822 kom til Slagelse og steg af i Gjestgivergaarden, spurgte han værtingen "hvad Mærkeligt her var i Byen". Som svar fik han: "Den nye engelske Sprøite og Pastor Bastholms Bibliothek!".
I Slagelse Kommune findes der i 2019 en masse store og små seværdigheder, som Arkivnetværket i Slagelse Kommune fortæller om til Arkivernes Dag 9. november 2019. Arkiverne i Hashøj, Havrebjerg, Korsør, Skælskør, Slagelse og på Omø udgiver på dagen en fælles turistpjece, så gæsterne selv kan gå op opdagelse i kommunens historie.
Kom og vær med når Slagelse Arkiverne i Korsør, Skælskør og Slagelse åbner deres døre med deres udstillinger om de mere ukendte seværdigheder, mindesmærker og turistmål i kommunen
Vis kort
image event

Skælskør - Kobæk - Fjord og Bælt

Lørdag den 9. november 2019, kl. 10.
Pris: (Pris: 30 kr)
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Vi byder på en smuk og naturmæssigt varieret tur. Turen går igennem lystskoven og via fugletårnet ud til Kobæk. Retur via dele af Lodshusstien langs inderfjorden. Tag fornuftigt fodtøj på, der kan tåle lidt vand. Hastighed: Normal. Tur: 16 km. Fra: P-plads bag Skælskør Bibliotek, Vestergade 6, 4230 Skælskør kl. 10.00. Til: Samme sted kl. 15.00. Leder: Benny Pedersen, 20226485
Vis kort
image event
9 Nov Klassisk

Efterårskoncert i Eggeslevmagle

Lørdag den 9. november 2019, kl. 15.
Eggeslevmagle Kirke, Sorø Landevej 258, Eggeslevmagle, Skælskør
Vis kort
image event
19 Okt Billedkunst

Valhalla 40 år, Jubilæumsudstilling med Peter Madsens originaltegninger

Søndag den 13. oktober til søndag den 10. november 2019, Fredage, lørdage og søndage fra 14-17 samt alle hverdage i uge 42/efterårsferien fra 14-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Magasinet, Strandgade 14, Skælskør
I anledning af, at det er 40 år siden det første hæfte om Valhalla udkom, har vi i Skælskør Kunstforening besluttet at hylde denne kæmpestore danske tegneseriesucces med en jubilæumsudstilling. Kom og se Peter Madsens fantastiske originaltegninger. I 1978 - altså for 40 år siden - udkom det første tegneseriehæfte i serien Valhalla. Og gennem årene er det blevet til i alt 15 humoristiske tegneserie-album, der sammen udgør ét samlet værk, som genfortæller de vigtigste myter fra den nordiske mytologi.

Valhallas version af de nordiske myter er nået ud til rigtig mange mennesker og har gjort historierne om Odin, Thor, Loke, Freja og alle de andre guder og jætter til allemandseje. Indtil nu har Valhalla solgt over 1 million eksemplarer i Norden og er udkommet på 11 sprog.

Det er tegner Peter Madsen, som har lagt streg til Valhallas magiske univers. Allerede i gymnasiet begyndte han at arbejde med de første album, og I 1979 udkom det første bind, nemlig "Ulven er løs". Resten af de 15 håndtegnede hæfter blev skabt over en periode på 30 år, og har på den måde været en trofast følgesvend for Peter Madsen op gennem voksenlivet. Valhalla har gennem årene modtaget en række priser i både ind- og udland.

I Skælskør Kunstforening har vi besluttet at hylde denne kæmpestore danske tegneseriesucces med en jubilæumsudstilling. Vi har allieret os med Peter Madsen, og fra den 13. oktober 2019 udstiller vi en perlerække af de sort/hvide originaltegninger fra hæfterne og nogle af de fantastiske, farverige forsider
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og