Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 72 events i Skælskør fra/efter 19. okt. 2019

image event
11 Nov Andet

Skumringsaften i stearinlysenes skær

Mandag den 11. november 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
I traditionens skær afholdes Skumringsaftenen i forbindelse med Nordisk Biblioteksuge den anden mandag i november med nærværende oplæsning og interessante indslag, som er en del af Nordens største højtlæsningsevent. Efter oplæsningen vil der være underholdende indslag med temaet som omdrejningspunkt, som kan nydes sammen med gratis kaffe og kage.
Glæd dig til en aften hvor bibliotekerne vil været indhyllet i levende lys.
Det endelige program vil fremgå af oplag og plakater på Bibliotek og Borgerservice og selvfølgelig på vores hjemmeside, og indholdet og afviklingen af programmet er som sædvanlig et samarbejde mellem Foreningen Norden og Slagelse Bibliotekerne

Temaet for 2019 er endnu ikke helt på plads, men overskriften vil formentlig være "Fest i Norden". Den endelige titel på aftenen vil naturligvis blive opdateret på www.slagelsebib.dk - vil men også vil blive offentliggjort på denne hjemmeside.

Læs mere om Nordisk litteraturuge her
Vis kort
image event
12 Nov Workshop

Workshop Om Frivillig-job.dk - Online Rekruttering Af Frivillige

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17-18.30.
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige. Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige

Det gør vi gennem en workshop, hvor du og din forening kan lære, hvordan i kan bruge www.frivilligjob.dk, når i skal rekruttere frivillige til at hjælpe med opgaver af kortere eller længere varighed, møder og events.

Workshoppen er henvendt til foreninger, netværksgrupper, kommunale institutioner mv. og giver dig en grundig introduktion i brugen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul. Under workshoppen får du derudover viden og gode råd om generel rekruttering, motiver bag frivillighed, typer af frivilligjobs, afgrænsning af opgaver, formulering af opslag mv.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. OBS: Det er nødvendigt at medbringe egen computer
Vis kort
image event
12 Nov Foredrag

Foredrag: Hvordan is og vand dannede Danmark (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt - og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag. Forelæsere: professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt - og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge?

I første del af foredraget kan du høre om hvordan klima og pladetektonik over det meste af Jorden konkurrerer om bjergenes højde og form. Dernæst vil du høre om hvordan istiderne omformede bjergene i Norge og Sverige og frigjorde de materialer som senere endte med at udgøre det danske landskab. Hør endvidere om hvordan forskerne i et nyt laboratorium på Aarhus Universitet bruger kosmisk stråling og computersimuleringer til at afsløre hvordan Skandinaviens bjerge med høje flader og dybe fjorde har udviklet sig over millioner af år.

I anden del af foredraget vil du se highlights fra den nyeste forskning i istidernes Danmark. Med nye digitale terrænkort løftes sløret for helt nye detaljer i istidslandskaberne fra forskellige dele af Danmark. Du vil også se eksempler på de enorme mængder ler og sand isen og vandet flyttede rundt på. Fx blev der alene i Vendsyssel under den seneste istid, Weichsel-istiden, hvert år aflejret ler og sand svarende til 200.000 lastvognlæs - og det stod på i 100.000 år.
Istiderne har også indflydelse på hvordan landskabet udvikler sig i dag idet eftervirkningerne fra isens tyngde stadig får det meste af Danmark til at hæve sig - og det er gode nyheder da havspejlet nu stiger som følge af global opvarmning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
image event
13 Nov Andet

Kom og leg for dagplejebørn

Onsdag den 13. november 2019, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe. Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
Vis kort
image event
13 Nov Foredrag

Søster min

Onsdag den 13. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 140 kr) Klik her for at tilmelde dig
Bøgelunde Forsamlingshus, Snedinge-Møllevej 22, Skælskør
Underviser: Helle Vincentz. Søster min. Superaktuel med månedens bog. Foredragsholder: Helle Vincentz, journalist, forfatter. Helle Vincentz har en smittende energi og begejstring. Hun er vidende, underholdende og skarp, og man går fra foredraget med hende fyldt med glæde. Hun griber bolden fra publikum, har humor og et glimt i øjet og får publikum til at føle sig godt tilpas
Helle giver et åbent og ærligt indblik i hendes arbejdsmetoder og liv som forfatter, samt de mange overvejelser i skiftet fra fast job til en anderledes karriere som krimiforfatter.
Der vil være debat og dialog efter foredraget.

Skynd dig at tilmelde dig til dette arrangement i de hyggelige omgivelser i Bøgelund Forsamlingshus hvor der også bydes på kaffe og hjemmebag.
Der vil være mulighed for at købe Helle Vincentz bøger denne aften da Bog & Ide også møder op

Hold: 24050
Vis kort
image event
14 Nov Andet

Pyjamas Bio - for de mindste lige før sengetid - 3-6 år

Torsdag den 14. november 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 10 kr)
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Slagelse Bibliotekerne og Kosmorama er gået sammen om et tilbud til de 3-6 årige børn. Med nattøj på - og dyne og yndlingsbamse under armen - inviterer vi børn i alderen 3-6 år til at komme i Kosmorama sammen med forældre eller bedsteforældre. Her vil en børnebibliotekar fra Slagelse Bibliotekerne læse en rigtig dejlig godnathistorie, - og under højtlæsningen vil billederne kunne ses på det store biograf-lærred, så alle kan følge med.

Det hele varer ca. 30 minutter.

Prisen er 10,- pr. næse og billetter købes hos Kosmorama eller på kosmobio.dk
Vis kort
image event
15 Nov Andet/Ukendt

En aften med Benny Andersen

Fredag den 15. november 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Stig Thorup Rasmussen leverer oplæsning, anekdoter og musik. Salonen4xk er igen centrum for et fantastisk musisk arrangement.
En aften i Benny Andersens tegn , hvor 12 udvalgte digte bliver læst op og blandet med 20 af Bennys sangtekster, hvor alle kan få mulighed for at synge med.
Ind imellem sangene får tilhørerne små anekdoter fra Benny Andersens liv. Oplæsning og levende musik leveres af Stig Thorup Rasmussen, lokal ordkløver og spillemand
Vis kort
image event

Udstilling, papirkunstner Anni Fiil

Fredag den 30. august til fredag den 15. november 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Købmandsgården Skælskør, Algade 11, Skælskør
Anni Fiil arbejder med papir i alle tænkelige udtryk - i materialet, i formen, i det store og i detaljen. Udstillingen rummer flere store og små skåle, der er lavet specielt til denne udstilling. Du er altid velkommen i vores åbningstid, som kan findes på KUNST & DESIGN Købmandsgårdens hjemmeside: www.koebmandsgaarden.dk

Bemærk venligst, at der er lukket mandag og søndag.

KUNST & DESIGN Købmandsgårdens daglige udstilling repræsenterer omkring 40 kunsthåndværkere indenfor blandt andet keramik, glas, tekstil og smykker.

Galleriet/butikken er indrettet i en af Skælskørs gamle købmandsgårde beliggende i hovedgaden tæt ved havnen
Vis kort
image event
17 Nov Andet

Vinterbadning, finsk sauna og brunch

Søndag den 17. november 2019, kl. 09.
Pris: (Entré: 175 kr) Køb/bestil billet
Villa Fjordhøj, Rådmandsvej 23 B, Skælskør
Vinterbadning for nybegyndere og for de mere erfarne. Tilmelding på villafjordhoej@stofanet.dk eller på T. 58 19 14 51.
Vis kort
image event
19 Nov Foredrag

Foredrag: Forædling af mennesket - før og nu (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 19. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
I starten af 1900-tallet spillede biologividenskaben en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik. I dag skaber genterapi og genetiske tests etiske dilemmaer - fx når vi bliver syge, er pårørende, får børn eller fravælger at få dem. Forelæser: professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

"Er det et problem for menneskets fremtid at alle mennesker, selv dem med fysiske og mentale handicap, får børn?" Sådanne spørgsmål spillede en vigtig rolle i samfundsdebatten i begyndelsen af 1900-tallet. Det blev forstærket af nye videnskabelige erkendelser. Ikke mindst af Darwins og Wallaces beskrivelse af hvor vigtig selektion har været for evolutionen - altså udvælgelse af de individer der har størst succes med at overleve og formere sig. Men også erkendelsen og genopdagelsen af munken og planteforskeren Gregor Mendels arvelighedslove. Hør om hvorledes den spirende biologiske videnskab kom til at spille en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik.

"Bør vi i dag omfavne den moderne genetiks enorme potentiale og anvende genredigering klogt?" Hør om hvordan nutidens enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests - fx fosterdiagnostik - skaber vigtige etiske dilemmaer som flere og flere af os vil stifte bekendtskab med - fx når vi bliver syge, når vi er pårørende og når vi får børn eller fravælger at få dem.

Foredraget henvender sig til alle med interesse for historie, bioteknologi, etik, biologi og moderne samfundsforhold.

Særlig info for gymnasier:
I gymnasieskolen har foredraget særlig relevans for fagene biologi, bioteknologi, historie og samfundsfag. I biologi på A-niveau dækkes således kernestofområder inden for genetik og evolution og supplerende stof inden for bl.a. bioetik, bioteknologi og medicin. I historie og samfundsfag kan foredraget bidrage til at vise eleverne hvorledes viden om historien kan bidrage til at afdække og opnå større forståelse for komplekse problemstillinger i det senmoderne samfund. Foredraget egner sig desuden som en del af et tværfaglig forløb i SRP.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og