Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 44 events i Skælskør fra/efter 28. sep. 2022

Datalogien i din lomme (via livestream fra Aarhus Universitet)
22 Nov Foredrag

Datalogien i din lomme (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 22. november 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
I din smartphone i lommen og din bærbare computer ligger resultaterne af mange års datalogisk forskning. Men hvordan forsker man i datalogi? Hør om teknologiens udvikling og forskningen i bl.a. data, algoritmer og brugergrænseflader der gavner os alle. Smarte algoritmer, kunstig intelligens og nyskabende brugergrænseflader - også kaldet user interfaces - baseret på stadig hurtigere og mindre computerchips har skabt de digitale innovationer, der har revolutioneret vores hverdag. I dette foredrag dykker vi ned i din lomme og hører om vejen fra computere så store som gymnastiksale til små håndholdte smartphones, som har millioner gange mere regnekraft end rumfærgen der bragte de første mennesker til månen.

Du vil blive klogere på, hvordan ideerne og teknologierne er udviklet, og hvordan de har givet os alle de digitale redskaber, som vi bruger mange gange om dagen: webbrowsere, søgemaskiner, smartphones og snart Augmented Reality briller.

I foredragets første halvdel fokuserer vi på historien om digitale innovationer, helt fra de første computere til designet af de brugergrænseflader, såsom mus, desktop, webbrowser, smartphone mv. som vi kender i dag. Disse brugergrænseflader er helt centrale, da de har gjort det muligt at udbrede de digitale teknologier til milliarder af almindelige brugere uden datalogisk indsigt. Vi vil også komme omkring nogle af teknikkerne bag interaktionsdesign; altså det at designe brugervenlige IT-systemer.

I den anden halvdel kigger vi dybere ned i datalogien for at forstå, hvordan forskning i data, algoritmer, programmer og kunstig intelligens spiller en central rolle i den teknologiske udvikling. Hvad er det for eksempel der muliggør at Google kan håndtere mere end 8 milliarder søgninger om dagen? Undervejs vil vi forklare hvad algoritmer er, hvordan forskellige algoritmer kan være mere eller mindre effektive og hvorfor det er vigtigt.

Til sidst kigger vi nærmere på kunstig intelligens, også kaldet maskinlæring, for at forstå hvordan computere kan "lære" at forstå talesprog, genkende billeder, lave forudsigelser og endda skrive tekst som er meget vanskeligt at skelne fra noget skrevet af mennesker.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Smykkeudstilling af Jens Pedersen

Smykkeudstilling af Jens Pedersen

Lørdag den 20. august til fredag den 25. november 2022, kl. 11:00.
Pris: Fri entré
Købmandsgården Skælskør, Algade 11, Skælskør
Se Jens Pedersen særudstilling af sine smykker indtil sidst i november. Jens Pedersen fortæller:

Formgivning

"Jeg udvikler og fremstiller fortrinsvis unika og små kollektioner af smykker i sølv, guld og titanium.

Igennem mange år har jeg arbejdet med sølvtråden. Ved at dreje, bøje og vride denne simple og enkle tråd, opnår jeg at skabe nye "Rum i tråd".

I mine smykker arbejder jeg blandt andet med naturmaterialer som skumkoral, rav, ben og lava i forskellige farver og strukturer. Dette har givet rummet helt nye muligheder for fylde, farver, spænding, kontraster og volumen.

Igennem de sidste par år har jeg fundet ny inspiration ved at arbejde med kogler, kerner, frø og tørrede frugter. Det har udviklet sig til en helt ny kollektion af fingerringe, brocher, samt øre- og halssmykker."

Jens Pedersen er uddannet på Institut for Ædelmetal, Guldsmedehøjskolen og ligeledes som håndarbejdslærer i træ og metal. Han har deltaget i guldsmedehøjskolens efteruddannelseskurser og været på studieophold i Indonesien og Thailand.

Han er tildelt Kunsthåndværkerprisen af 1879, bronzemedalje samt Elli & Peter Ove Christensens studierejselegat.

De viste smykker er måske ikke en del af særudstillingen
Vis kort
Foredrag: Dansk kunst i 1920'erne
8 Dec Andet

Foredrag: Dansk kunst i 1920'erne

Torsdag den 8. december 2022, kl. 19.
Pris: Entré: Standard 30 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Slagelse Arkiverne
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
1920'erne var eksperimenternes og selviscenesættelsens tid på den danske kunstscene. Modernismens stod i fuldt flor og under påvirkning fra den parisiske kunstscene var kunstnerne optaget af kunstens virkemidler: former, farver, toner og af den moderne ve. I foredraget fortæller kunsthistoriker og Ph.d. Karen Westphal Eriksen om det danske kulturliv med fokus på billedkunsten. Vi skal høre om "De Fire", som udstillede sammen: Vilhelm Lundstrøm, Svend Johansen, Karl Larsen og Axel Salto. Om de kvindelige kunstneres udfordringer og fantastiske værker: Astrid Holm og hendes kollegaer.

Der bliver også et kort udblik til 1920ernes afsæt i århundredeskiftets modernitet og første verdenskrig. Såvel som til nogle af mellemkrigstidens avant-garder: dadaismen og surrealismen.

Foredraget er for alle og knytter sig til samtaleklubben 'Metropoler i 1920'erne' som du kan læse mere om her: Samtaleklub Metropoler i 1920'erne
Vis kort
Særudstilling - Karmeliterne i Skælskør
28 Sep Historisk

Særudstilling - Karmeliterne i Skælskør

Mandag den 11. april til søndag den 18. december 2022, I museets åbningstid.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skælskør Bymuseum, Algade 2, Skælskør
Opleve særudstillingen Karmeliterne i Skælskør. Denne munkeorden kom til Skælskør i 1400-tallet og byggede et kloster i Algade, men hverken munkeorden eller kloster nåede at få mere en ca. 100 i år i byen. Udstillingen fortæller om troen på himmel og helvede i senmiddelalderen, om karmeliterne og deres dyrkelse af Jomfru Maria og giver en forklaring på, hvorfor klosteret ikke overlevede til eftertiden. I udstillingen kan ses et fint lille udvalg af nogle af de genstande, som arkæologer afdækkede ved den mest omfattende udgravning af klosterets grund i vinteren 1996.

Udstillingen kan ses indtil 4. september - find Skælskør Bymuseums åbningstider her på siden. OBS: gratis adgang
Vis kort