Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 67 events i Skælskør fra/efter 22. feb. 2020

BalletBio - Tornerose
23 Feb Ballet

BalletBio - Tornerose

Søndag den 23. februar 2020, kl. 15.
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Ved fødslen nedkalder den onde fe Carabosse en forbandelse over prinsesse Aurora, der derfor på sin 16 års fødselsdag falder i en dyb søvn. Kun et kys af en prins vil kunne vække hende.
Vis kort
Fuglen er fløjet og fisen er forduftet - Fortælleteater for de 3-6 årige
25 Feb Andet

Fuglen er fløjet og fisen er forduftet - Fortælleteater for de 3-6 årige

Tirsdag den 25. februar 2020, kl. 10.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Fortælleteater med rim og remser, fagter og sange. Forfatteren Esther Rützou underholder med historien om rodehovedet Bella. Bellas far synes, at Bella roder for meget. Hvorfor er alle sofapuderne faldet på gulvet? Og hvorfor er dukkehuset væltet inde på Bellas værelse. Og hvorfor ligge alle skoene spredt rundt i entreen? Så må Bella forklare far om fuglen, der ville lære hende at flyve, og om kæmpen der fes, fordi han havde slugt et tordenvejr, og om tusindbenet der var træt af at blive trådt over tæerne. Hmm. siger far. Jeg kan ikke se nogen fugl, og jeg kan ikke lugte nogen fis. Det er da klart, siger Bella. For fuglen er fløjet, og fisen er forduftet. Nemlig! Og så hjælper de hinanden med at rydde op. Og bagefter prøver de at flyve som en fugl og at gå som et tusindben
Vis kort
Læseklubben: Generationsromaner
25 Feb Andet

Læseklubben: Generationsromaner

Tirsdag den 25. februar 2020, kl. 17.15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Har du lyst til at læse generationsromaner fra forskellige tidsperioder? Generationsromanen har fokus på en bestemt generation og dens livsbetingelser og muligheder eller mangel på samme. Den beskriver en tid og et miljø, der spiller ind på personernes handlinger og livsvalg, og er på den måde en karakteristik af en særlig tid.
Der bliver masser at tale om, når vi dykker ned i 1800-tallets bedre borgerskab, tager på landevejen med beatgenerationen og stifter bekendtskab med hippier, yuppier og ungdommen i vor tid.

Læseklubben er også for de erhvervsaktive, der ikke har mulighed for at deltage i læseklubber tidligere på dagen.

Vi mødes fem tirsdage på Skælskør Bibliotek & Borgerservice kl. 17.15-18.30.
25. februar: Jane Austen: Stolthed og fordom
24. marts: Jack Kerouac: Vejene
21. april: Anders Johansen: Alle de brugte dage
19. maj: Douglas Coupland: Kæreste i koma
16. juni: Theis Ørntoft: Solar

Første bog kan hentes fra tirsdag den 28. januar på Skælskør Bibliotek & Borgerservice.
Vis kort
Fernisering med Pia Baastrup

Fernisering med Pia Baastrup

Fredag den 28. februar 2020, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Købmandsgården Skælskør, Algade 11, Skælskør
Fra papir til det fineste, transparente porcelæn. Vi inviterer til fernisering og en lille forfriskning i anledning af Pia Baastrups udstilling. Kunstneren vil selv være til stede den 28. februar fra kl. 16. Pia Baastrup former keramik, som man folder papir, hvilket giver porcelænet en sart gennemsigtighed og det fineste lysspil.

Keramikken begynder som papirmodel, der klippes og foldes, enten ud fra ét stykke eller ved at sætte flere stykker sammen.

Modellen overføres derefter til porcelænsler udrullet i tynde plader. Alt brændes ved høj temperatur og bliver derved let transparent.

Hvert produkt laves i hånden uden forme. Det giver små forskelligheder fra produkt til produkt, og hver ting er derfor unik og signeret.

Pia Baastrups serier består af fine, tynde skåle, kopper og fade. Alle emner har flere anvendelsesmuligheder. En kop bruges til at drikke af, som en skål eller måske som lysestage. Kun fantasien sætter grænser.

Pia Baastrup har udstillet mange steder både i Danmark og udenfor Danmarks grænser. Temaet har ofte været borddækning i forskellige variationer.

Kunstneren har flere gange modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Kom selv og se og nyd de smukke ting, der vil være udstillet (og til salg) i marts og april 2020.

På gensyn!

Find vores åbningstider her: www.koebmandsgaarden.dk
Vis kort
Flyvsk Filosofisk Fredag - Dødens filosofi
28 Feb Foredrag

Flyvsk Filosofisk Fredag - Dødens filosofi

Fredag den 28. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 50/75)
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Salonens husfilosof behandler et tema som er i alles liv men sjældent bliver diskuteret. Enhver tale om død fremkalder oftest et væld af tanker og følelser af snart sagt enhver art: Dødens absolutte grænsesætning kan således på én gang repræsentere en gruopvækkende meningsløshed og afmagt, såvel som et forløsende tegn på livets endelighed, der giver os nærvær og mod på livet.

Men kan man tænke sig selv væk? Går verden virkelig videre uden mig og os? Her
opstår en grundlæggende undren, som kan medføre radikale forestillinger, bl.a. ved at omgås emnet via en absurd, perlende humor. Berømt er f.eks. det ironiske statement: "Jeg har ikke noget imod at dø - jeg vil bare ikke være til stede når det sker"-!

Liv og død hænger ubrydeligt sammen, og rummer derfor også adskillige tanker omkring tid, forandring og aldring, som oplægget vil belyse gennem nogle aktuelle problemer. Er "det gode liv" f.eks. blevet en så individuel forestilling, at vi er ved at miste en dannelse om døden-?

Jørgen Rasmussen, filosof
Vis kort
Invitation til borgermøde om højvandssikring af 4230 Skælskør
26 Feb Møder

Invitation til borgermøde om højvandssikring af 4230 Skælskør

Onsdag den 26. til fredag den 28. februar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Harboe Bryggeri A/S, Spegerborgvej 34, Skælskør
Mødet er et informationsmøde. Aftenens emner er: Hvordan kan Skælskør sikres mod oversvømmelse fra havet - Hvordan kan kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse finansieres - Den videre proces. Til at fortælle om mulighederne for højvandssikringen har vi inviteret det rådgivende ingeniørfirma COWI, som vil præsentere de tre forslag til højvandssikring af Skælskør, som de har udarbejdet for Slagelse Kommune.

Aftenens vært: Slagelse Kommunes Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalg.

  • Tilmelding til projektleder Sofie Astrup, Slagelse Kommune, Center for Miljø, Plan og Teknik på e-mail: soast@slagelse.dk


Borgermødet holdes i Bryggeriet Harboes auditorium
Vis kort
UDSOLGT. Jane Austen og afternoon tea
2 Mar Andet

UDSOLGT. Jane Austen og afternoon tea

Mandag den 2. marts 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: Voksne 40 kr) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Hold på kysen, for nu inviteres du til afternoon tea på biblioteket i selskab med selveste Jane Austen. Kom til en anderledes, hyggelig og spændende aften, hvor vi sætter fokus på Jane Austen og hendes tid. Vi får besøg af Rikke Lagersted-Olsen, der er museumsinspektør på Bakkehuset. Hun vil fortælle om den berømte engelske forfatterinde, som er kendt og elsket verden over. Hun kigger nærmere på hendes liv, forfatterskab og samtid og kommer også ind på vilkårene for de kvindelige forfattere, der levede og skrev omkring år 1800 - og perspektiverer lidt til det danske miljø på samme tid.

Og for at komme i den helt rigtige stemning, dækker vi naturligvis op til traditionel engelsk afternoon tea med alt hvad der sig dertil hører.

Arrangementet koster 40 kroner inklusive afternoon tea
Vis kort
Det er bare en virus (via livestream fra Aarhus Universitet)
3 Mar Foredrag

Det er bare en virus (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem. Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet

Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot "en pose af protein med noget genmateriale indeni". Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem: de inficerer alt - både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme - fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.
Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de "tænker" og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Fællessang og kaffe
5 Mar Andet

Fællessang og kaffe

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang? Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
Vis kort
Musikalske Matador-minder
6 Mar Foredrag

Musikalske Matador-minder

Fredag den 6. marts 2020, kl. 18.
Pris: (Entré: 275 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tjæreby Forsamlingshus, Næstved Landevej 220, Skælskør
Oplev Danmarksmesteren i Matador fortælle om en af Danmarks mest berømte Tv-serier: Matador. Hør de morsomme anekdoter omkring filmoptagelserne, de små pudsigheder fra den endelige serie og syng med på nogle af de herlige sange. Køkkenet vil diske op med retter fra serien.
Billetprisen er 275 kr. for mad, anekdoter og sang.
Billetter bestilles hos Aage Christiansen på chrisper@stofanet.dk
I skal være hurtige. Der er kun 120 billetter.
Dørene åbner en time før. Altså kl. 17
Vis kort