Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 43 events i Skælskør fra/efter 23. nov. 2020

Foredrag: Grønlands indlandsis
24 Nov Foredrag

Foredrag: Grønlands indlandsis

Tirsdag den 24. november 2020, kl. 18.45.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Sprog: dansk. Pause: 20 minutter. Forelæser: professor i kvartærgeologi Nicolaj Krog Larsen, Globe Institute, Københavns Universitet.
Professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Vi hører ofte i medierne at Indlandsisen på Grønland smelter, og at en total afsmeltning ultimativt kan føre til en global stigning i havspejlet på op til 7 m. Men hvad ved vi egentlig om Indlandsisen? Hvor længe har den eksisteret? Hvad gemmer sig i grunden under isen? Og hvor følsom er isen over for klimavariationer? Det er nogle af de spørgsmål du får belyst under foredraget.

Du får også indsigt i hvornår Indlandsisen blev dannet og hvordan Grønland så ud før isen kom. Hør endvidere om hvordan Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og har dannet nogle af verdens mest spektakulære fjordsystemer. For at kunne aflure isens evne til at forme landskaber, udnytter forskerne bl.a. at elementarpartikler fra supernovaer og Big Bang skaber nye isotoper i det grønlandske grundfjeld.

Forskerne har i de senere år løftet sløret for hvilke hemmeligheder der gemmer sig under Indlandsisen - bl.a. har de fundet meteorkratere og kanaler på størrelse med Grand Canyon. Fundet af meteorkraterne er så nyt at undersøgelserne endnu ikke er afsluttet. Under foredraget vil du høre om hvordan arbejdet med at datere meteorkraterne skrider frem samt hvilken effekt meteornedslagene måske havde på datidens klima

Hør afslutningsvis om hvordan den globale opvarmning påvirker Indlandsisen i dag, og hvad fremtiden byder på - overlever Indlandsisen eller er den dødsdømt?

Læs mere på ofn.au.dk/season/9/sted/24-11d
Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Foredraget varer to timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter

Kilde: Aarhus Universitet
Vis kort
HistorieCafé - Koncert med Besættelsestidens musik
26 Nov Andet

HistorieCafé - Koncert med Besættelsestidens musik

Torsdag den 26. november 2020, kl. 19.
Pris: Entré: Voksne 50 kr Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Oplev revysange og swingmusik fra Besættelsestidens Danmark, når orkesteret "Et letsindigt ord" giver koncert. Koncerten er krydret med fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken og giver et godt indblik i en mørk tid, hvor musik både fungerede som adspredelse og protest.

Hvad musik hørte modstandsmanden, den almindelige dansker, den tyske soldat og de andre grupper i samfundet? De er nogle af de spørgsmål "Et letsindigt ord" forsøger at besvare gennem musik og ord. Musikken fremføres i arrangementer tro mod de oprindelige versioner, men uden at være en nøjagtige kopier.

I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swing-musikken og revyen særligt populære, og mange revyer forsøgte at gå helt til stregen med åbenlys eller underforstået humor. Swingmusikken var ofte krydret med underholdning, refrænsang og populært repertoire. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse.
Et letsindigt ord fokuserer primært på disse revysange og swing-numre skrevet og spillet af bl.a Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen, Svend Asmussen m.fl.

Alle musikere er konservatorieuddannede og har en lang erfaring med koncerter på spillesteder, festivaler og jazzklubber både i Danmark og udlandet.

Karoline Budtz: Vokal
Jens Christian Kwella: Guitar
Kim Mikkelsen: Kontrabas
Vis kort
Kærlighed i Salonen4xK

Kærlighed i Salonen4xK

Fredag den 27. november 2020, kl. 19.
Pris: Entré: 25/50
Hjemmeside: Se hjemmeside
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
I en tid med splittelse sætter vi lidt mere fokus på kærligheden. Lis Eriksen Toelberg, tidligere bibliotekar på Skælskør Bibliotek, sætter aftenen igang med en intens og dejlig kærlighedshistorie om to menneskers inderlige kærlighed til hinanden igennem et langt liv. De to huskede hver eneste dag, at kærligheden ikke er en selvfølge, men derimod en gave, der er grund til at takke hinanden for!
Efter historien håber vi inderligt, at du selv får lyst til at bidrage. Formen bestemmer du helt selv. Sang, musik, oplæsning, dans, papirklip, kærlige jodleindslag... alt er velkomment.
Trods kulden udenfor og mød os i den hjertevarme Salon.

Køb din billet senest 26/11 (dagen før) - begivenheden aflyses ved mindre end 10 tilmeldte.
Ved aflysning refunderes billetprisen selvfølgelig.

Vi vil gerne gøre Salonen til et trygt sted at komme og vi har følgende Corona retningsliner til Salonens fredagsevents:
Kun tilmeldte har adgang
Der må maksimalt deltage 18 gæster
Alle skal benytte mundbind når de går eller står i Salonen
Alle gæster skal sidde med afstand og med næsen vendt mod oplægsholderen
Vi har masser af håndsprit!
Vis kort
Vinterbadning, finsk sauna og brunch
29 Nov Natur

Vinterbadning, finsk sauna og brunch

Søndag den 29. november 2020, kl. 09.
Pris: Entré: 175 kr Køb/bestil billet
Villa Fjordhøj, Rådmandsvej 23 B, Skælskør
Vinterbadning for nybegyndere og for de mere erfarne. Tilmelding på villafjordhoej@stofanet.dk eller på T. 58 19 14 51.
Vis kort
Adventsfortælling

Adventsfortælling

Søndag den 29. november 2020, kl. 10.
Bibliotekspunkt Agersø, Gamlevej 2, Skælskør
Den første søndag i advent, vil vi fortælle et jule eventyr for dig og din familie, læn dig tilbage og nyd en god julefortælling sammen med dine børn, eller børnebørn. Fortællingen finder sted online
Vis kort
Menighedsplejens julebasar
29 Nov Andet

Menighedsplejens julebasar

Søndag den 29. november 2020, kl. 10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skælskør Kirke, Gammelgade 2, Skælskør
I år, hvor der er særlige regler for forsamlinger, er det ikke muligt, som traditionen er, at fylde Sognegården med liv og gode gevinster. Derfor er vi rykket udendørs til kirkepladsen, hvor vi er lige nemme at finde, om du kommer ud af kirken eller ind fra gaden. Der vil denne søndag søndag være salg af: JuledekorationerBrunkagerGløggNørklernes håndlavede strømper, duge, halstørklæder og diverse loppeting Kom og støt en god sag og husk at vise hensyn
Vis kort
Kom og leg for dagplejebørn
1 Dec Andet

Kom og leg for dagplejebørn

Tirsdag den 1. december 2020, kl. 10.
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe. Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
Vis kort
Fællessang og kaffe
3 Dec Andet

Fællessang og kaffe

Torsdag den 3. december 2020, kl. 09.
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Syng og kom i godt humør, når Slagelse Biblioteker og Borgerservice samler byernes sanglystne mennesker til fællessang. Vi har fundet ud af, at fællessang skaber sammenhørighed, giver bedre vejrtrækning og øver livskvaliteten. Det lyder jo rigtig godt i vores ører, og derfor byder vi igen til fællessang på vores tre biblioteker her til efteråret.

Alle er velkomne, og det kræver ingen tilmelding. Bare kom som du er og syng med
Vis kort
Grumlinger
4 Dec Andet

Grumlinger

Fredag den 4. december 2020, kl. 19.
Pris: Entré: 25/50
Hjemmeside: Se hjemmeside
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Fortællinger om Grumlinger. Det er stevnske gargoiler. Ved reformationen fjernede vi dæmonerne fra ydersiderne af vores helligdomme, malede kalkmalerierne over og troede at den hellige grav var velforvaret.
Vi krydsede vores fingre og håbede det bedste.
Nu bruger vi atter masker, bind og besværgelser og det gammelkendte grumme
fremtræder i nye gevanter.
Grumlinger stammer fra vætternes slægter i naturen og nissernes slægter omkring hjemmet.
Er man på god fod med dem værner de mod det onde
Vis kort
Biblio Bio i Skælskør
23 Nov Andet

Biblio Bio i Skælskør

Fredag den 23. oktober til fredag den 4. december 2020, kl. 10.30.
Pris: Entré: Gratis billetter
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Vi hygger og viser formiddagsfilm hver fredag frem til d. 4. december. Ved tilmelding til den første film d. 23. oktober er du automatisk tilmeldt til alle filmforevisningerne.

23.10.30.10.
6.11.
13.11.
20.11.
27.11.
4.12
Vis kort