Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 69 events i Skælskør fra/efter 15. okt. 2019

image event
15 Okt Andet

Hvor er Loke - et rollespil for børn - Fra 4-10 år

Tirsdag den 15. oktober 2019, kl. 13.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
De nordiske myter bliver vagt til live i et rollespil med levende skuespillere fra Rollespilsakademiet. Både Loke og Thors hammer, Mjølner, er forsvundet, og Aserne er bange for at Loke er ved at lægge skumle planer med jætterne. Derfor har de sendt en gruppe af højt betroede Einherjere ud for at finde ham og bringe ham tilbage til Asgård. Undervejs i deres søgen
møder de tapre krigere både mægtige Aser og afskyelige Jætter, og de må løse både farlige og spændende opgaver for at finde den spøgefulde og flygtige halvgud.

Hvor er Loke? er en spændende rejse gennem den nordiske mytologis fascinerende sagnverden. Spillet lærer børnene om den nordiske kulturarv ved at bringe den til live rundt om dem og engagerer dem igennem udfordrende opgaver og problemløsning.
Valhallas Prøvelser er et rollespil, hvor man kan lære om traditionel nordisk mytologi igennem en række spændende helteprøvelser. Deltagerne inddeles i hold og skal til hver udfordring udvælge en kandidat, der egner sig til at konkurrere i den pågældende prøve.
Kom og lær om den nordiske religions begyndelse og om verdenen, myterne og historierne der dannede rammerne for det danske vikingesamfund.

Arrangementet foregår udendørs, så husk passende påklædning og husk tilmelding
Vis kort
image event

Fællesspisning Tjæreby Forsamlingshus m. Slagelsekoret

Tirsdag den 15. oktober 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 140 kr)
Tjæreby Forsamlingshus, Næstved Landevej 220, Skælskør
Så har vi igen fællesspisning i Tjæreby Forsamlingshus. Denne gang med Slagelsekoret som underholder efter maden. Du bestiller plads hos Connie på mail. elmegaarden@petersen.dk.
Vis kort
image event
18 Okt Andet

Tegnefilmen Valhalla - Fra 5 år

Fredag den 18. oktober 2019, kl. 14.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Bygget over Peter Madsens velkendte tegneserier viser vi den gode, gamle kult-klassiker, Valhalla. I filmen møder vi drengen Tjalfe og hans lillesøster Røskva, der som straf for at have gjort en af Thors geder halt, må tage med guderne til Valhalla for at tjene som undersåtter. Undervejs får de følgeskab af jætteungen Quark, der bliver en udfordring for alle.

Tegnefilmen er baseret på de gamle nordiske gudefortællinger, især de nordiske sagaer fra Snorre Sturlasons "Yngre Edda" fra ca. 1230. Filmen er bygget op omkring Thors og Lokes besøg hos jætterne, og menneskebørnene Tjalfe og Røskva, som de bragte med sig på denne rejse, er gjort til en slags hovedpersoner. I historien indgår også stof fra de øvrige gudesagn
Vis kort
image event
18 Okt Foredrag

Efterår! - Og livets andre årstider

Fredag den 18. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr, børn 50 kr, studerende 50 kr og pensionist 50 kr) Køb/bestil billet
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Filosofiske tanker om årstidernes visdom. Hvordan lever årstiderne i nutidsmenneskets højteknologiske univers? Hvad sker der hvis vi samtænker vores eget liv og vores fælles liv med naturens cykliske verden-? Her gælder
det naturfilosofiske overvejelser omkring den ydre naturs magiske samspil med vores egen, set i lyset af årstidernes store kredsninger.
Hvordan kan de påvirke vores eget livs retninger og mønstre som vi orienterer os ud fra-?
Dels de analoge: Hver dags puls, hvor vi uophørligt trækker vejret. Og dels de digitale: Alt det tilbagevendende (højtider, årscirklens kalender-system), og det personlige (liv, død,
møder, brud etc.).
Måske vi mere end nogensinde har brug for at indfælde os i naturen i et helhedsskabende samspil som et mål i sig selv
Vis kort
image event

Ung brændefyret keramik

Onsdag den 18. september til fredag den 18. oktober 2019, kl. 10-15 alle hverdage.
Pris: (Entré: 25 kr)
Guldagergård, Heilmannsvej 31 A, Skælskør
Gennem sensommeren har 7 nyuddannede keramikere fra Storbritannien, Canada, Rusland, USA og Indien opholdt sig på Guldagergaard. Deltagerne har boet og arbejdet side om side, og udelukkende brændt deres keramik i Guldagergaards særlige brændefyrede ovne.
Vis kort
image event
20 Okt Klassisk

Efterårskoncert i Eggeslevmagle

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 15.
Eggeslevmagle Kirke, Sorø Landevej 258, Eggeslevmagle, Skælskør
Vis kort
image event
15 Okt Fernisering

Efterårsferie på Skælskør Bymuseum

Lørdag den 12. til søndag den 20. oktober 2019
Pris: (Fri entré)
Skælskør Bymuseum, Algade 2, Skælskør
Hvad mon det er? Gætte- og findeleg for børn og voksne. Lørdag den 12. oktober - søndag den 20 oktober. Hvad mon det er? Gætte- og findeleg for børn og voksne.

Rundt omkring på museet har vi sat nogle mærkelige gamle ting, som I kan finde og gætte på, hvad er. Hvad mon det er?

Prøv at forestille dig, at du kunne give et barn i 1919 en smartphone. Hvad ville der ske? Ville barnet kunne gætte tingens funktion? Nok ikke! Det omvendte gælder også i dag, for der er mange af de gamle ting, der ikke umiddelbart kan genkendes.

Tidspunkter:
Mandag til fredag kl. 11-16
Lørdag den 12.10 og 19.10. kl. 10-13
Søndag den 13.10 og 20.10 kl. 14-16.

Sted: Skælskør Bymuseum, Algade 2, Skælskør

Pris: Gratis entre, ingen tilmelding
Vis kort
image event
15 Okt Undervisning

Strik dig glad - trends og gamle traditioner

Mandag den 23. september til mandag den 21. oktober 2019, 4 kursusdage kl. 17-20.
Pris: (Pris: 560 kr) Klik her for at tilmelde dig
Skælskør Skole, Gammelgade 10, Skælskør
Underviser: Bianca Wolter. Er du nybegynder eller en garvet strikker er der altid nye teknikker der kan læres. Det er helt frit hvad du vil strikke- vi mødes, strikker og inspirerer hinanden. Du vil få indblik i de nyeste trendsættere og lære en masse nye teknikker. Du bliver sikkert og kompetent guidet gennem processen fra at læse en opskrift og diagrammer- strikkeprøver, design og formgivning af en STRIKKEGLAD TEKSTILHÅNDVÆRKER, der henter inspiration hos de mest trendy strikdesignere, på kurser, nettet og i traditionelle strikkesamlinger og medlem af foreningen Gavstrik. Der vil være mulighed for at købe bæredygtige garner, pinde, værktøj, opskrifter mm. Mulighed for forlængelse
Underviser: Bianca Wolter, håndværk og designlærer, tlf. 2620 6699

Hold: 24506
Vis kort
image event
22 Okt Andet

Nye boller på blodsuppen - et foredrag om kriminalromaner

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 40 kr) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Der læses krimier på livet løs i disse år. De skandinaviske krimier har været populære i hele verden i mere end 20 år - men der er røre i krimigenren i disse år, og et godt spørgsmål er, om Nordic Noir-bølgen har toppet, og om begejstringen for den skandi. Ifølge krimiekspert og litteraturanmelder Bo Tao Michelis er selvtægt det nye sort i genren, og MeToo har også meldt sig på krimibanen, sammen med Domestic Noir, der betegner mord og vold indenfor ægteskabets mure. Og femi-krimien, der var 80'erne og 90'ernes nye sort, er blevet til livsstils-thrilleren.

Dette (og meget mere) vil Bo Tao Michaelis fortælle om, når han gæster biblioteket denne mørke (og måske stormfulde?) efterårsaften. Han vil også inspirere til de bedste læseoplevelser, med et par anbefalinger blandt den kæmpe bunke af nye kriminalromaner og krimiforfattere, der hvert år melder sig på banen.

Billetter koster 40 kroner og 20 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben
Vis kort
image event
22 Okt Foredrag

Foredrag: Snedige bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Bakterier er ikke bare små encellede kræ. De danner organiserede samfund med avancerede arbejdsfordelinger, konkurrence, krig, alliancer, elektriske ledningsnet og massekommunikation. Hør om gode og onde biofilm samt besynderlige elektriske bakterier. Forelæsere: lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, Interdisciplinary Nanoscience Center, iNANO, Aarhus Universitet og professor i mikrobiologi, Lars Peter Nielsen, Center for Elektromikrobiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Bakteriers beskedne størrelse gør at de fleste mennesker nok tænker på dem som simple, encellede organismer. Men på samme måde som vi mennesker indgår i fællesskaber, der er afgørende for vores overlevelse som individer, gør bakterierne det også. For kigger man nærmere på disse mikroorganismers liv, åbner der sig en verden hvor millioner af bakterier lever i organiserede samfund med arbejdsfordeling, konkurrence, krig, og alliancer.

Mange bakterier har også vist sig at have avancerede elektriske forbindelser mellem hinanden og omgivelserne. De absolut største elektriske bakterier er de flercellede kabelbakterier der ved hjælp af indre elektriske ledninger forbinder processer over flere centimeters afstand. Kabelbakterierne blev først opdaget for få år siden i Aarhus Bugt af forskere fra Aarhus Universitet under stor international opmærksomhed. Siden har forskere verden over fundet kabelbakterier på bunden af søer, floder og have overalt på Jorden. Bakterierne findes sågar også i grundvand hvorfra deres elektriske signaler kan afsløre hvor forureninger ligger begravet.

Hør om de problemer som bakterier skaber for læger og patienter når det er nødvendigt for os at få indopereret implantater - fx tænder, knæ eller hofter. Bakterier er nemlig i stand til at hæfte sig fast til implantaternes overflader i vores kroppe, hvor de bygger et samfund som skaber og lever under en beskyttende kappe hvor vores immunforsvar ikke kan nå dem og hvor deres tolerance for antibiotika når uanede højder. Hør også om hvordan forskerne nu bruger nanoteknologi til at slå infektioner omkring implantater ned, og om hvordan elektriske bakterier viser helt nye måder at leve på ved at sende en elektrisk strøm fra den ene til den anden ende af bakterien.

Foredraget viser ny viden om hvor snedigt bakterier formår at indrette sig med hinanden og hvordan det ændrer vores forståelse af naturen og muligheder for at kontrollere og anvende bakterier.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og