Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 34 events i Skælskør fra/efter 22. nov. 2019

image event
22 Nov Foredrag

Flyvsk Filosofisk Fredag

Fredag den 22. november 2019, kl. 19-22.
Pris: (Entré: 50 kr)
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Vores husfilosof, Jørgen Rasmussen vender et af nutidens mest aktuelle temaer. Fornærmet, forvirret eller bare fucked up-?
Konsekvenser af dagens omsiggribende identitetspolitik

Dagens diskussioner kommer nemt til at handle om identitet. Og dette fokus får ofte et etisk og stærkt følelsesladet udtryk, som risikerer at overskygge emnets indhold.

Det handler typisk om grænser, som bliver overskredet. De utallige beretninger om seksuelle overgreb har medvirket til dannelsen af et klima, hvor mulighederne for en åben og redelig debat svinder ind til en forstemmende og humørforladt rest af politisk korrekthed.

"Debatten" skal tage højde for en løbsk sårbarhed, der ikke kan eller vil indse, at virkeligheden og tilværelsen rummer modsætninger og grusomheder. I sin reneste form fungerer derfor dette som en bombe under gængs form for fri dialog, hvilket synes katastrofalt på længere sigt-!

Jørgen Rasmussen, filosof
Vis kort
image event
23 Nov Andet

Teen-klub

Lørdag den 23. november 2019, kl. 10.
Tjæreby Kirke, Kirkevej 8, Tjæreby, Skælskør
Teenklubben mødes til hyggeligt og sjovt samvær i Tjæreby Præstegård.
Vis kort
image event
26 Nov Foredrag

Foredrag: Luften vi indånder (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 26. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Luft er ikke det rene luft. Skadelige partikler og gasser i atmosfæren påvirker vores helbred og gør mange syge. Hør en kemiker og en læge fortælle om kilder til luftforurening og hvordan forskellige stoffer indvirker på vores miljø, klima og helbred. Forelæsere: lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet og professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Hvert år dør omkring 3.000 mennesker i Danmark for tidligt, og endnu flere bliver syge og indlagt på hospitaler, på grund af luftforurening. Luftforurening kan føre til sygdomme i luftveje og hjerte- karsygdomme. Men nyere forskning tyder nu også på at luftforurening også påvirker forekomsten af andre af de store folkesygdomme - herunder diabetes og Alzheimers.

Men hvor kommer de forurenende partikler og gasser fra, i hvor store mængder og hvilke er værst? Mennesket har altid produceret og udsat sig selv for luftforurening - især fra forbrænding; fra fx bål, brændeovne eller bilmotorer, men også via landbrugets udslip af ammoniak. Blæsten transporterer forureningen i atmosfæren tusinder af kilometer og en stor del af luftforureningen i Danmark kommer derfor fra udlandet, ligesom vi selv eksporterer vores luftforurening til vores nabolande. Naturen selv producerer også forurenende partikler og gasser som vi påvirkes af - de kommer fra fx skovbrande, vulkanudbrud, ørkenstøv og saltpartikler fra havet.

Forskerne kan spore kilderne til partikelforurening med avancerede kemiske analyser af molekylære sporstoffer. Når vi brænder træ og planter, omdannes eksempelvis cellulose til sukkerstoffer som bliver en del af partiklerne i røgen. Sådanne specifikke stoffer anvender forskerne til at spore kilder til forurening af luften - selv i fjerne arktiske områder.

Men hvad er egentligt de vigtigste kilder til luftforurening med partikler både lokalt og globalt? Hvilke effekter har de på miljøet, klimaet og vores helbred? Og hvordan påvirker klimaforandringer luftforureningen i fremtiden? Få svarene fra en kemiker og en læge der forsker i luftforurening og hvordan den påvirker vores sundhed?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
image event
28 Nov Andet

Syng sammen

Torsdag den 28. november 2019, kl. 19.
Sankt Nicolai Kirke, Gammelgade 2, Skælskør
Syng sammen med hygge, sang, tema og kaffe.
Vis kort
image event
29 Nov Foredrag

Ølsmagning i Salonen4xK

Fredag den 29. november 2019, kl. 19-22.
Pris: (Entré: 150 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Skåååål! You Want It Darker. Dette er ikke titlen på et foredrag om Leonard Cohens sidste udgivelse, men derimod overskriften for en aften med smagning af øl i den mørke ende af farveskalaen. Åh nej, tænker nogle måske, det er sådan noget sort, tykt øl der smager af tjære og tovværk. Og ja, det kan det (heldigvis) godt gøre, men der findes også lette og læskende mørke og sorte øl, og denne aften skal vi smage lidt af det hele.

Øl-Nyder Ole Larsen guider os gennem smagningen.

Pris 150 kr.

Du/I er velkomne til at dumpe ind i god tid og medbring gerne aftensmad, så spiser vi i fællesskab.

Medbring egne drikkevarer og lej et glas i Salonen.
Minimumspris 25 kr.

Vi sælger som altid lækker økologisk kaffe/te/vand
Vis kort
image event

Juletræes tænding og julehygge i Eggeslevmagle

Søndag den 1. december 2019, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Eggeslevmagle S.G. og I.F., Sorø Landevej 239 B, Skælskør
Julemanden ankommer til Eggeslevmagle ved klubhuset kl. ca. 16,00. Traditionen tro afholder Eggeslevmagle Landsbyråd i samarbejde med menigshedsrådet juletræets tænding med efterfølgende julehygge i Eggeslevmagle Kirke. Vi mødes ved klubhuset og modtaget julemanden der vil sørge for at vores juletræ bliver tændt og der uddeles godter til små og store børn samt synger lidt. I vanligt fakkeltog går vi til kirken hvor vores sognepræst Andreas vil sende gode julehilsner og dervi synger lidt. Derefter gløøg og æbleskiver. Arrangementet forventes at tage 1½ time
Vis kort
image event
30 Nov Undervisning

Jule workshop - Weekend

Lørdag den 30. november og søndag den 1. december 2019, 2 kursusdage kl. 10-14.30.
Pris: (Pris: 420 kr) Klik her for at tilmelde dig
Skælskør Skole, Gammelgade 10, Skælskør
Underviser: Bianca Wolter. SY- BRODER- STRIK- HÆKL eller KLIP & KLISTRE julegaverne selv. Vi tager hul på julehyggen og du får inspiration til julens håndarbejder. Du vil finde eksempler på- juledug anno 2019, julesokker, engle, julekort med englebeskeder, snitterier mm. Medbring din egen symaskine og sytilbehør, hvis du skal sy & materialer- stof- og garnrester, hæklenåle, strikkepinde, saks, lim, dekopapir, fjer mm. til kort. Max. 20 deltagere
Der vil være mulighed for at købe garn, stofrester, fjer og deko materialer mm.

Underviser: Bianca Wolter, håndværk og designlærer, tlf. 2620 6699

Hold: 24509
Vis kort
image event
2 Dec Andet

Julemanden synger julen ind - Fra 1 år og op

Mandag den 2. december 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter fra man. 11/11)
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
For ganske som det sker hvert år, når julen nærmer sig, så kommer julemanden forbi Skælskør Bibliotek og Borgerservice til lidt tid med juletræsdans, julesange, julehistorier og uddeling af lækre julegodter. Alle børn og deres voksne er velkomne, men der skal bestilles billet til alle børn - ellers ved julemanden ikke, hvor mange julegodte-poser han skal sætte nisserne til at lave
Vis kort
image event
25 Okt Andet

Biblio Bio i Skælskør

Fredag den 25. oktober til fredag den 6. december 2019, kl. 10.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Vi viser formiddagsfilm hver fredag fra 25. oktober til og med fredag den 6. december. 25. oktober
1. november
8. november
15. november
22. november
29. november
6. december
Vis kort
image event
8 Dec Andet

Vinterbadning, finsk sauna og brunch

Søndag den 8. december 2019, kl. 09.
Pris: (Entré: 175 kr) Køb/bestil billet
Villa Fjordhøj, Rådmandsvej 23 B, Skælskør
Vinterbadning for nybegyndere og for de mere erfarne. Tilmelding på villafjordhoej@stofanet.dk eller på T. 58 19 14 51.
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og