Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 94 events i Skælskør fra/efter 20. sep. 2019

image event
1 Okt Andet

B-Bumm - Børneteater for de små - 1½-3 år

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Kom og oplev teatergruppen Kriskat, når de opfører stykket "B-Bumm", der er en fabulerende forestilling om vores utrolige hjerte. I hjerterummet høres lyden af en rolig puls. Et landskab af hæklede blomster i gyldne, rolige farver.

Hvem vil ikke gerne høre til her. Det vil børnene! Her arbejder Katharina og Heidi med rør: Lange, frække, forsigtige, tynde, tossede rør. Fantastiske forbindelser bliver skabt.

Lige fra begyndelsen fylder en dejlig musikalsk rytme rummet med hjertelyd, og når den holder op, kommer nye til. Det bliver rigtig sjovt, når lydene styrer personernes bevægelser i de vildeste retninger. En musikalsk og sjov oplevelse, der taler til de yngstes sanser
Vis kort
image event
1 Okt Andet

Bogæderne - sæson 2019-2020

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Vi håber at se en masse nye og gamle bogædere, når vi starter ny sæson i oktober. Bogæderne er Slagelse Biblioteker og Borgerservices læseklub for 4. 6. klasse. Byens Bedste Bogædere består af tre klubber. Én i hver af de tre byer.
Vi mødes hver 3. uge, 8-10 gange i alt. Møderne i klubberne består af en skøn blanding af bogsnak, quiz, guf og masser af hygge.

Derudover mødes vi med de andre byers Bogædere til en hyggelig juleafslutning. og i slutningen af sæsonen mødes vi til en quiz med de andre klubber, hvor bogæderne bliver udfordret på deres viden om litteratur, musik, film, sport og meget mere
Vis kort
image event
4 Okt Billedkunst

Artist talk - Bettina Ejlersen

Fredag den 4. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
Under titlen Escapism udstiller Bettina i oktober måned i Salonen 4xk, Algade 26 i Skælskør. Fredag den 4. oktober afholder Salonen et Artist talk arrangement fra kl 19:00, hvor hun vil fortælle om projektet.
Medbring dit åbne sind, gode humør, god vin eller øl og lej et glas for 25 kr af Salonen, hvor der selvfølgelig også er mulighed for at købe byens bedste kaffe og kiksekage, kigge på kjoler og se på kunst.

"Escapism er et konceptuelt kunstnerisk projekt, som opstod for et par år siden, baseret på et selvportræt fra 2009, med den selvudnævnte titel, Escapist.
Konceptet tager udgangspunkt i det modsætningsfyldte begreb escape - hvor jeg har afsøgt de positive og negative årsager samt effekter af at flygte som en sindstilstand.
Helt konkret har disse tanker taget mange former og er kommet til udtryk i værker, udført i forskellige materialer og medier. Escapism er grænseløst - jeg vil præsentere jer for begyndelsen, som jeg glæder mig til at belyse, akkompagneret af lyd."
Vis kort
image event
6 Okt Foredrag

Cykeltur Ystad- Nordkap. Billedforedrag

Søndag den 6. oktober 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: Medlemmer 50/70 ikke medlemmer)
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Else Fejer Jensen fortæller om turen til Nordkap og viser billeder. En tur på 2458 km som varede 4 uger. Med som følge var Elses mand Flemming i autocamper.
Vis kort
image event
5 Okt Undervisning

Sy i læder - Weekend

Lørdag den 5. og søndag den 6. oktober 2019, 2 kursusdage kl. 10-14.30.
Pris: (Pris: 420 kr) Klik her for at tilmelde dig
Skælskør Skole, Gammelgade 10, Skælskør
Underviser: Bianca Wolter. Klæd dit værktøj på, sy ting til boligen eller lav dit eget "læderdyr". Kom godt i gang med håndsyede læderprojekter. Det kan være tasker, læderskeder eller smarte ting til boligen. På kurset lærer du de grundlæggende teknikker og finder inspiration og får vejledning til dit projekt
Læder, værktøj mm kan købes hos underviseren.

Underviser: Bianca Wolter, håndværk og designlærer, tlf. 2620 6699

Hold: 24508
Vis kort
image event
20 Sep Revy/kabaret

HØSTFESTEN på Borreby - Det store Morten Korch Show

Fredag den 20. september til søndag den 6. oktober 2019, Fredage kl. 19, lørdage og søndage kl. 13.
Pris: (Entré: 395 dkr incl. platte ( 295 dkr for børn) Grupperabatter for mere end 10 pers og mere end 25 pers)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Borreby Teater, Borrebyvej 41, Skælskør
SÅ ER DER HØSTFEST! Borreby Teater på Borreby Herreborg byder igen velkommen til 'Det store Morten Korch Show' - med spisning, sang og en svingom. Oplev en vaskeægte høstfest tilsat et stort skvæt dansk landbo-nostalgi og en pæn portion humor. Kender du de go' gamle Morten Korch film? Filmene som med deres kendte skuespillere og elskede sange er blevet en del af den danske filmskat. Hvis du ikke har oplevet en høstfest - eller bare er vild med den Korch'ske sangskat - så må du ganske enkelt deltage i denne herlige Høstfest.

Når du ankommer til 'Høstfesten' står skuespillerne klar til at modtage dig, og skaber den folkelige stemning fra filmene - helt i Morten Korchs ånd. I den store teatersal, der er pyntet op til høstfest, spiser du først en lækker høstplatte. Når showet går i gang, er det med at holde på stråhatten, idet showets festlige karakterer bevæger sig på scenen, fra scenen og ud blandt publikum med sang, dans og muntre indslag.

Morten Korch Show'et skyder den festlige stemning i gang. Bagefter bliver det publikums tur til at danse, når der bydes op til en svingom for de, der kan og vil.

Medvirkende på scenen er Jan Schou, Mona Britt Nykjær og Ensemble. Kapelmester er Jørn Bonde.

Billetprisen er 395 kr.* incl. en 'Morten Korch høstfest-platte'. Børnebillet koster 295 kr.* incl. en 'Morten Korch høstfest-platte'.

Der er rabat for grupper over 10 personer (pris pr. person 375 kr.*) og yderligere rabat for grupper over 25 personer (pris pr. person 350 kr.*).

* Excl. drikkevarer samt billetgebyr på 13 kr.

Baren er åben både før, under og efter showet.

Høstfestplatte

En velsmagende og mættende platte, baseret på tradition, skabt med friskhed og fornyelse.

Spilledage

September 2019

Fredag 20.
Lørdag 21.
Søndag 22.
Fredag 27.
Lørdag 28.
Søndag. 29.

Oktober 2019

Fredag 04.
Lørdag 05.
Søndag 06.

Fredage åbner dørene - og baren - kl. 18.30. Forestilling/spisning starter kl. 19.00.

Lørdage og søndage åbner dørene - og baren - kl. 12.30. Forestilling/spisning starter kl. 13.00
Vis kort
image event
7 Okt Andet

Rundstykker og fællessang - Skælskør

Mandag den 7. oktober 2019, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
I samarbejde med Slagelse Kommune inviterer vi til Sundhedsuge i uge 41. Vi byder på fællesskabende aktiviteter, som vækker musikalsk glæde hos børn og voksne. Guitarist og sanger Lars Kristian Sørensen guider os igennem en skøn formiddag med sang, fællesskab og lidt morgenbrød.

Sang er godt for krop og sjæl. Det er efterhånden en påstand, som er veldokumenteret. Forskerere har bl.a. fundet frem til, at sang for fuld skrue styrker immunforsvaret. Sang er også med til at frigive en masse endorfiner i kroppen, som styrker ens velvære. Dertil kan sang være med til at sætte ens bekymringer på pause, for når man synger, er man nødt til at koncentrere sig om det. Sang kan i det hele taget bruges som et aktivt redskab til mere afslapning, afstresning og færre spændinger i kroppen.

Kom og oplev glæden ved musikken. Alle er velkomne - det kræver ingen erfaring
Vis kort
image event
8 Okt Foredrag

Biolog Anders Kofoed

Tirsdag den 8. oktober 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 130 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: LOF Slagelse
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
ALT GODT FRA HAVET Anders Kofoed har dykket ved Borneo, hoppet i vandet til hvidhajer, jagtet kæmpe havskildpadder og i 2014 fik Anders opfyldt sin store drøm om at fortælle under vand. Det var det eneste tidspunkt, Anders ellers holdt mund. Men da han besøgte Mikkel Beha Erichsen og familie på deres jordomrejse i programmet "Kurs mod fjerne kyster", kunne han endelig, nedsunket i dybet, fortælle om søpølser med analtænder, utrolige nøgensnegle, blæksprutternes eksotiske kærlighedsliv og et hav af de andre historier, som Anders Kofoed har samlet sammen gennem et liv under overfladen. Nu vil han gerne dele dem med jer i et foredrag, der kommer jorden rundt, som er fantastisk underholdende og ufatteligt bizart. Vi spiser fiskefrikadeller med brød og remoulade kl. 18.00. Drikkevarer kan købes til rimelige priser. Kl. 19.00 starter foredraget med Anders Kofoed. Hold 192501
Vis kort
image event
8 Okt Foredrag

Foredrag: På rumkrydstogt ud i Solsystemet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 8. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
Vi drager på et rumkrydstogt og oplever en række fascinerende naturscenerier i Solsystemet. Vi besøger planeter, deres måner og småplaneter, asteroider og kometer hvor betagende billeder og målinger afslører verdener som er meget forskellige fra Jordens. Forelæser: professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

I foredraget tager vi på et enestående rumkrydstogt til en række fascinerende og smukke naturscenerier i Solsystemet. På en tænkt rejse fra Jorden besøger vi en række af planeterne, deres måner og småplaneter, asteroider og kometer. Og ved hjælp af billeder og målinger, foretaget af en lang serie af rumsonder, vil vi se nærmere på verdener som er meget forskellige fra vores egen planet, Jorden.

De sidste års forskning har åbenbaret nye egenskaber ved Solsystemet - det har vist sig at Solsystemet har en langt større diversitet og mangfoldighed af fænomener end man forestillede sig var muligt.

Vi begynder turen med at besøge overfladerne på Venus og Mars hvor vi skal besøge lavasletter, store isgletsjere og enorme kløfter. Vi fortsætter ud i Solsystemet og ser på Jupiter og dens måner med kæmpevulkaner og dybe have under tykke iskapper. Ved Saturn ser vi på dens enorme ringsystem og besøger dens måne, Titans, kolde overflade inden vi bevæger os ud i det frosne, ydre Solsystem hvor vi skal se på ismåner, dværgplaneten Pluto, og den fjerne iskolde Ultima Thule.

Alle objekters bevægelser i Solsystemet - både planeters, måners og rumsonders - kan beskrives ud fra kendskab til tyngdekraften, raketligningen og viden om positionerne af objekterne i forhold til hinanden. I 1687 beskrev Isaac Newton tyngdekraften matematisk og formulerede i værket Principia bevægelsen af objekter under påvirkningen af tyngdekraften. Det er i dette værk at tyngdekraften formuleres som en universel kraft der virker mellem alle objekter som har en masse. I foredraget vil vi også se på hvordan planeters, måners og rumsonders baner afhænger af tyngdekraften og hvordan man præcist kan beregne hvilken bane en rumsonde vil følge på sin rejse rundt i Solsystemet.

Foredraget bliver illustreret med et væld af betagende billeder fra NASA og ESA's rummissioner.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
image event
9 Okt Andet

Kom og leg for dagplejebørn

Onsdag den 9. oktober 2019, kl. 09.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe. Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og