Aktiviteskalender

Viser 337 events

i Skive Kommune fra/efter 23. okt. 2019

Opret event

Bibel i børnehøjde

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 14-15.
Selde Kirke Kirkevej 2, Selde, Roslev

Stil skarpt på EU og migration

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 18.
Skive Bibliotek Østergade 25, Skive
Filmen "Drømmen om Danmark" og debat. Migration, flygtninge, asylansøgere & indvandring var centrale emner under både den danske valgkamp og EU parlamentsvalget i år. EU samarbejdet og den politiske debat er præget af den usikkerhed i landenes samarbejde, som den øgede migration har medført. Det er emner der konstant er til debat - også efter de to overståede valg.

Vi indleder aftenen med et kort oplæg ved instruktør Michael Graversen om filmen "Drømmen om Danmark'. Herefter ser vi filmen, som giver et barsk indblik i, hvad der i mange tilfælde sker med de uledsagede flygtningebørn, der hvert år forsvinder fra landets asylcentre.

Efter en kort pause er der mulighed for dialog og debat med Michael Graversen.

Foregår i multirummet på 1. sal.

Dette arrangement er støttet af Europa Nævnet

Sangarrangement

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Grinderslev Kirke Klostervej 29, Breum, Roslev
Sangaften med fokus på fejring af genforeningen år 2020.

Sangarrangement

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Åsted Kirke Batumvej 2A, Roslev

Oktobersang

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Sognehuset i Rødding Nymøllevej 9, Rødding, Spøttrup

Prædikenværksted

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 09-10.
Estvad Kirkelade Flyndersøvej 17A, Skive
Samtale om tro med udgangspunkt i teksterne til Alle helgens dag (1. tekstrække). Alle er velkomne.

Minikonfirmandundervisning

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 13-14.30.
Egeris Kirke og Sognehus Kirke Allé 113, Skive

Er dit barn en gamer eller en gambler?

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Skive Bibliotek Østergade 25, Skive
Børn bliver forbrugere og gamblere i den digitale spilverden. Kom og vær med når Center for Ludomani giver gode råd til hvad man som forældre eller pårørende skal holde øje med, når børn og unge spiller computerspil. Her vil de især oplyse forældre om gaming og særligt de gambling-elementer der findes i mange computerspil.

Skillelinjerne mellem gambling og gaming bliver mere og mere udviskede. Gamblingindustrien har nemlig bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at der er en del computerspil, fx World of Warcraft og Counter Strike, der indeholder et penge-aspekt (køb af udstyr, skins osv.). I relation til disse spil er det blandt andet muligt at gamble om sine skins (fx våben eller beklædningsgenstande) på en roulette, eller sælge dem og dermed tjene penge på dem.

Herudover er der en række nye tendenser der bidrager til en sammenblanding af gambling og gaming. Det er vigtigt at være opmærksom på disse tendenser, da en stor gruppe af de der gamer, er helt unge. Det vil sige, at helt unge bliver præsenteret for gambling-verdenen, længe før det er lovligt for den unge at gamble. Det er derfor også væsentligt for forældrene at tale med deres børn om disse gambling-elementer, da en tidlig spilledebut øger risikoen for mistrivsel og afhængighed.

Der er gratis adgang men billet er påkrævet.

Foregår i Multirummet på 1. sal

Vegansk madlavning

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 17-21.
Pris: (Pris: 215 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Anja Ejsing Rathje. Inspiration til vegansk madlavning. Søger du inspiration til: at leve sundere, mere grønt og med omtanke for miljøet?. at indføre kødfrie måltider i din hverdag? At kunne tilberede plantebaseret mad til veganske familiemedlemmer?

Så er dette dagskursus noget for dig.

I fællesskab tilbereder vi sunde og velsmagende hverdagsretter med mange grøntsager. Der tages udgangspunkt i gode råvarer og med fokus på enkel og let tilberedning.

Medbring beholdere eller poser til evt. madrester.

Materialeudgiften: ca. 100,- kr som afregnes med underviseren.

Underviser Anja Rathje er uddannet klinisk diætist.
I 2015 blev hun vegetar, og siden 2017 har hun spist vegansk.
Hold: 19653

2. verdenskrig på Hessellund Hede

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Pris: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Arrangør: LOF Skive
Beretningen om tyskerne, der i 1940 indtog heden, og forvandlede den til Nordeuropas største flyveplads og flygtningelejre Fliegerhorst Grove er Værnemagtens navn på den flyveplads, der i dag hedder Flyvestation Karup, Nordeuropas største militære anlæg,. Der i 1945 fyldte 6.000 tdr. land, og som var indhegnet af 47 km pigtrådshegn. Til støbningen af den største bunker medgik 6 mio sække cement. Vi skal høre om beslaglæggelsen af jorden og gårdene, organisering, markante anlæg, arbejdspladsen, krigens gang, myter, oprydningen og det retslige efterspil. Flygtningelejrene i forbindelse med flyvepladsen var Gedhus, Grove og straffelejren Pilhus, og de rummede tilsammen mere end 20.000 tyske flygtninge da der var flest. Flygtningene kom fra Østpreussen og var kvinder, børn og gamle. Her berettes om rejsen til Danmark, danskernes forhold til flygtningene, lejrenes organisering mv. Peter Skovmos Nielsen, der er pensioneret uddannelsesleder og ambassadør for Julemærkefonden medbringer 50 billedplancher, der kan studeres i kaffepausen. Peters honorar går ubeskåret til Julemærkefonden. Arrangeret i samarbejde med AOF, GOK og Spøttrup Aftenskole. Hold 19200